ještě že mě nic nefunguje a mam pomalej net…
Jediné štěstí že do těch slev dávají pořád skoro ty samé věci, takže člověk ty svoje srdcovky už nakoupený má
… pravda, tuhle jsem si “MUSEL” koupit všechny Wolfensteiny, přitom Return jsem hrál kdysi snad desetkrát
Já jsem jeden z případů, kdy jsem si koupil Civ 5 a kvůli mizernému Steamu ji jedu z cracknuté verze. Koupil jsem si Batman: Arkham City v packu s grafickou kartou a ten se mi na Steamu ani nerozběhl. Předpokládám podobný průběh u KinCoDe, ale to si na rozdíl od toho Batmana určitě zahraju.
Pokud jde o pirátství, někdo prostě neplatí za nic, když nemusí, jiný platí, i když nemusí. Dva extrémy. Já SW (nejen hry) bez morálních zábran stáhnu s crackem, použiju a podle užitečnosti (času s aplikací reálně stráveného, množství vyprodukované práce nebo míry požitku) si některé tituly následně koupím. Považuju to za ekvivalent možnosti vrátit zboží, které mi nesedí nebo je na nic. Třeba Photoshop mi vůbec nesedí, takže za ta léta u několika verzí zůstalo jen u nainstalování cracknutého, pokusu něco udělat, zjištění, že to je pořád stejnej vopruz, a odinstalace. Jednou jsem sice úspěšně (!) reklamoval normálně koupenou hru s tím, že je na nic (padá tak často, že nejde dohrát), ale u SW obecně je člověk příliš závislý na dobré vůli prodejce - uznání takové reklamace není vynutitelné.
Mě třeba dost vytáčí, když si koupím krabicovku a musím si stejně instalovat steam a řešit nějaký otravný zabezpečení který mě jako uživateli znepříjemňuje ivot. Takhle mě naposledy vytočila mafia 2! Nakonec jsem se nakakal a stahnul si warez a krabicovku hodil na polici… Můj osobní názor je, že ten kdo si to nebude chtít zaplatit, tak to prostě nezaplatí a nedonutíte ho ani vidlema… já osobně jsem zamlada stahoval hodně her načerno, ale zpětně, i po letech co jsem je dohrál, tak jsem si stejně koupil krabicovky, u českých her o tom ani nediskutuji, české vývojáře podpořím rád!
Krabice už sú ako dinosauri, proste ak ich niekto rád zbiera tak áno ale už sú zbytočné kedže na steame si hru kedykoľvek stiahnem a hry tam majú aspoň podporu.
Nedávno som skúšal nainštalovať hru z krabice a multiplyer vôbec nefungoval.
Krabice sú už prakticky zbytočné, nepoužiteľné a zastaralý spôsob distribúcie hier.
Vtip je v tom, že si nemusím pamatovat žádné loginy a být závislý na nějakém servru, prostě vytáhnu x let starou gamesku ze skříně a hraju… ale je pravda, že pro někoho to může být pohodlnější ten steam… ale já osobně prostě některé tytuly chci mít fyzicky, asi jsem stará škola
Heslo mám zapamätané takže stačí dvojklik
Akurát na prihlásenie potrebujem net
kdyby to tak fungovalo tak jo. Jenze ja ze starych her skoro vsechny vyhazel, protoze stejne nefungujou. Media sem mel zalohovany, takze to nic. Jenze vice nez polovina nejede na w7, vetsinou neprojdou na kontrolu legalnosti, coz je ironie. Stejne jsem musel na net, stahnout konfiguraci k dosboxu, nebo patch a pekne dlouho rozchazet. Nektery pekny mi nejednou stejne. Co slo sem pokoupil na steamu a gog a ty alespon jednou. Stejne na pulku potrebuju net a stahuju novy enginy a hledam jak zprovoznit wide monitor, jak upravit nastaveni, co kde povolit, aby slo savovat…
tohle neni o stary skole, tohle je o tom, ze fyzicka kopie stare hry je proste stejne sama o sobe nehratelna. Tim pada nejsilnejsi argument, ze si ji zahraju i bez netu. 80% moji sbirky si stejne z medii uz nezahraju a postupne to vyhazuju.
Amen. (Steam = služba, dobrá služba, která (ne ve všech případech) řeší i kompatibilitu s windows 7, patche automaticky, lokalizace pokud prošla schválením, atd. atd. atd.).
Taky jsem zvědavý. Myslím, že když to vyjde za např 1500,- tak to spoustu lidí odradí, ale kdyby se cena pohybovala pod 1000,- (napříkad za 800 nebo 900 jako to šlo pledgnout na kickstarteru nebo teď v shopu) mohl by o to být vétší zájem.
Mmmm jestli pak bude použit steam podobně jako u Mafia 2…
To je jasný STEAM je velmi dobrá služba, což se třeba o Originu říct nedá. A steam ochrana je taky dostačující, stejnak jaká koliv ochrana je jen takové gesto aby se neřeklo, protože jak každej ví za 2-3 dny je po ochraně.