Pár drobných nápadů

Zdravím měl bych pár drobných nápadů

1. Bojové dovednosti:
    a) I jiný učitel boje (pro ty co se po opětovném rozehrání vyhýbají příběhu).
    b) Lovci můžou učit lukostřelbu i bych to od nich čekal

2. Rozhovory s druhotnýma npc aby to více žilo:
    a) mohly by zmínit nějaké zajímavosti z hoistorie té doby, které jsou i v kodexu a který stejně nikdo nečte.
    Klidně nějaké krátké zkazky.
    b) Mohou se zmínit na smířčí kříž v okolí a proč tam je.
    c) Mohou se mínit o nehodě v okolí a proč tam je
    d) Měšťané by se mezi sebou mohli bavit i o skalici a o tom neštěstí (přeci jen je to součást příběhu)
    Např: “Pamatuješ si malenu, dceru kováře? Jo pamatuji kam odešla? No do Skalice. Do Skalice? Tam jak bylo to neštěstí? A přežila? To nevím, to nikdo neví, s uprchlíky ale nepřišla”.

3. Questy:
    a) posbírat nějaké rostliny na zakázku pro bylinkáře (v časových odstupech)
    b) pytlačení pro všechny hostince (s tím že to koupí jen v noci)
    c) lov bych provázal i s lovcema, ulovit pro ně něco na zakázku protože oni nemají čas, třeba protože vyrábí šípy na objednávvku.

4. Příběh:
    a) možnost přidat se do loveckého cechu
    b) možnost přidat se do krejčovského cechu
    c) možnost přidat se do kovářského cechu
    d) Výkup bylin podle váhy nikoliv kusového množství a pouze u určitých obchodníků.
    přeci odemně obchodník ze stánkem nekoupí za svích jediných 80 grošů 400 kopřiv co si může nasbírat sám.

některý věci co popisuješ ve hře sou, lovci učí lov a lukostřelbu, je tam spousta aktivit/questů kdy pro někoho lovíš maso (hospoda,lovec,kožešník)…a lidi se často baví o různých věcech jako vypálení Skalice…

1 Like

tak mě žádný lovec lukostřelbu neučí a ani to nemá v nabídce dialogu. Pouze lov. Pytlačenou zvěřinu odemě někupuje (vyjm mlynářů) nikdo. Ondřej kupuje jen zakázkovou. A lidi se baví o skalici stále o tom jednom a samém.
proto to zmiňuji.

Mě se tvoje postřehy libí, byl bych pro.

Prosím tě, to přidání se ke kovářskému , krejčovsakému nebo loveckému cechu by mělo smysl/výhody jaký?

A ulovené maso ti odkoupí kdekdo, pokud ho uvaříš…

Výhody? Lepší ceny, nabídka zboží. Tak jak to fungovalo v tom 14 století. Rozšírilo by to příběh.
Co se týče upytlačeného masa, i zde by šlo o rozšíření příběhu blíže k realitě. Mimochodem ve středověku nebyl lov zajíců v panských lesích pytlačení, pytlačení se týkalo hlavně vysoké zvěře a medvědů. a samozřejmě pokud se chtěl někdo někoho zbavit, udal ho za pytlačení zajíců ve větší míře než potřebné. A i když to byla třeba lež, pánům se neodmlouvá. Tenkrát zajíců nebylo tak málo jako dnes a to přesto že tu ješte byly vlci.

A hlavně by tam mohl být prostor pro další vedlejší Q.

Ale přidat se do cechu rozhodně nebyla žádná sranda. Musel jsi odkroutit pár let u mistra, odevzdat mistrovský kus a zaplatit. Henry by zvládnul akorát to zaplacení.

tak s tím souhlasím a i pobavilo. Pokud by se ale měl řešit takový fakt, pak nechápu proč syn kováře neumí ukovat ani meč, zatím co s opravnou sadou umí vyspravit prošívanici :slight_smile:

No, já jsem syn doktora, a taky se nepouštím do operací :slight_smile: Opravná sada je samozřejmě nerealistická blbost, ale je tam dodaná kvůli nějakým herním mechanismům.

:slight_smile: Nemůžeš srovnávat odchod otce do práce s nucenou prací v kovárně. Jindra tam vyrůstal a určitě pomáhal otci od mala. mel jsem ve škole na střední syna kováře a v 15 už koval skutečné meče pro šermířské kluby. Myslím že dnes už v jeho skoro 40 letech je z něj mistr řemesla. Kdyby jsi byl ve středověku, syn ranhojiče, tak by jsi byl taky ranhojič a jak už to u tréninku od mala bývá, povznesl by jsi jeho umění o další úroveň výše.

To máš asi pravdu, je pravda že by Jindřich s řemeslem musel chtě nechtě pomáhat od mala. To nutně neznamená že by musel být dobrý kovář, třeba na to prostě nemá buňky, ale základní postupy by měl mít zvládnuté. Ale ukovat meč zase tak jednoduché není, podle mně by uměl spíš nějaké ty podkovy, základní nářadí a tak. I Jindřichův táta dělal ve Skalici meče jen výjimečně.

Tak sem se bavil s kámošem a napadlo nás něco jinýho. Už tu spousta lidí psala že má peněz jako želez tak by na to člověk měl zkrátka co si koupit vlastní barák nebo menší sídlo ? Barák třeba v každym městě když na to máte a nemusíte mít takovej trabl se sejvy. Koupit vybavení domu třeba najmout sloužící co se staraj ve vaší nepřítomnosti.
Můžete říct že neurozený si nemůžou moc dovolit, ale spousta získala titul přes prachy a službu .

Já bych přidal do hry mnohem četnější výskyt poletujícího ptactva, sem tam i nějakého dravce.
A ještě, jak je slyšet bzukot hmyzu u kopy hnoje, tak by to mohlo podobně být na rozkvetlé louce (pořádný bzukot).