Patch 1.4.2 - nové nesmysly

Tak bohužel klasika. Stál jsem po patchi 1.4 a 1.4.1 v questu v Mrchojedech to pravda Patch 1.4.2 opravil a jak je špatným zvykem u KCD, rozjebala se spousta jiných věcí se kterýma jsem se doteď nesetkával.

1. Několikrát se mi stalo, že při rychlém přesunu zůstanu v něčem viset. Přesun z Ratají na Sázavu byl vysloveně adrenalin, až jsem se naštval a raděj to objel. Prostě to nešlo projet a ani vynechat přepadení, v tu chvili se hra zhroutila. Visel jsem v plachtě ve voze a nedokázal jsem se z ní vymotat, pak zase v křoví, pak levitoval … Od té doby se mi to naštěstí nestalo.

2. Spousta save se chová šíleně. Zahrál jsem si kostky a najednou mi spousta savů začala tím, že sedím u stolu a hraju kostky. Koukal jsem na to dost vyděšeně. To jsem rozhodně neukládal, proč taky? Ale stačí vzdát partii a já se teleportuji na správné místo - do lázní, do postele - můžu hrát dál

3. Párkrát se mi stalo, že mi Jindra prostě uletěl do vesmíru. Pohled je to pravda efektní, ale hloupé je, že se při návratu zabije, takže první kosmonaut v dějinách z něj nebude. A docela to naštve, když musíte hrát třeba hoďku znova. A pak se na to místo člověk vrátí a je to ok. Nechápu.

4. Začíná mě dost rozčilovat plnění úkolů. Hraji tak, že se snažím splnit opravdu všechny a klidně si quest zahraji i několikrát, abych zjistil, zda to nejde lépe a nebo prostě jinak. Baví mě to a pak se kolikrát otevře další dějová linie. Jenže najednou úkoly které splním jsou nesplněné a ty které jsem nesplnil jsou splněné . ! SPOILER ! například v Sázavě jsem zjistil kde se berou plechy a rtuť, popovídal si se všema, dostal jsem z něj odpověď všema způsobama, takže vím jak to je - úkol nesplněn. Šel jsem i do souboje kvůli tomu i když se mi vůbec nechtělo ( je mi fakt nesympatickej), vyhrál jsem ho, prohrál jsem ho, ale prostě úkol s plechama a rtutí jsem nesplnil. Ale naopak jsem splnil úkol ukrást zbroj, které jsem se ale rozhodně ani nedotknul.

5. Včera večer jsem narazil na tábor lapků. Pustil jsem se do nich, vymlátil je a rozhodl se prodat věci v Sázavě, protože v Ratjích už nemají zlaťáky. Můj Jindra evidentně za chvíli koupí hrad i s podhradím, protože nevím co by jinak s těma zlaťákama dělal. Nikdo v Sázavě se se mnou nebavil. Netušil jsem proč. Byl jsem neustále v boji. Byl jsem ale už v úplně jiné části mapy. Vrátil jsem se k táboru, kde samozřejmě už nikdo nebyl, zkusil jsem se vrátit zase do města a pak si řekl, že se na to můžu vykašlat, a vypnul jsem to.

Každý patch WH je jako Kinder vajíčko, samé překvapení. Každopádně se dá hrát dál, takže patch 1.4.2 smysl má. Jsem zvědav co se mi zase vyštění dalšího.

1 Like

Nemá to smysl hrát, možná tak za půl roku…

A máš u toho nějaké mody?

Ne, jen cista instalace ze steamu. Jen HD sound pack se tam doinstalil, nic vic. Ani HD textury nemam stazene

Hele ten bod 2, přesně to se mi stalo, ale již v 1.4.1. Hrál jsem kostky s malířem v sázavské zájezdní hospodě. Potom Save a spát- uloženo v posteli, po nahrání to vteřinku bliklo v cimře a najednou sedím u stolku a hraju, bohužel to poškodilo i dva savy sejvovicí před hrou v kostky, naštěstí to bylo jen pár minut. Po smazání všech zasažených savu se mi to již nestalo, ale přiznávám, že treba i tam hraju kostky, ale raději ne s tím malířem. Zkusim to příležitostně s 1.4.2, WH jsem to psal minulÿ týden. Pokud máš dobrou grafiku, tak mne osobně pomohlo HD, včetně textur a velmi vysoké nastavení všeho, od té doby, ale i díky 1.4.2 (ten mi opravil i Závod), vse Ok. Mrkni na další vlákna, crash po patchi 1.4.2. To ostatní je mrzuté, můj Jindra létal naposledy na začátku 1. linie.

tohle se mi stalo neco podobneho.

1- Hraju kostky s malirem
2- ulozim v hostinci
3- promluvim s ulrichem ze jdeme na padelatele
4- hra se sama ulozi
5- po nacteni posledniho savu se objevim u stolku s malirem a po ukonceni hry v kostky se teleportuji k jeskyni padelatelu

jako WTF :slight_smile:

I ted po 1.4.2??

Fakt je to teď nehratelné. V souboji z koně vždy skončím tím že mi postava běží na sedle a za chvilku umírám na pád. Dávám k ledu a čekám na opravy :frowning:

potvrdzujem snad vsetky bugy z 1. prispevku. uz to zacina byt dost trapne, wh…

Právě že po 1.4.2.
Já jsem v podstate neměl az do 1.4 žádný zásadní problém.

Nesměl jsem k alchymistickému stolu v lese v Úžicích, jinak jsem uletěl do kosmu
Nemohl jsem udělat quest Slavíci zaseklo se mi to při rozhovoru s lovčím.
Vojáci v Přibyslavicích jen čučeli na bránu rozhodně se neměli k tomu ji vyrazit.

A to je snad vše,se zásadníma věcma jsem neměl problém. Jinak snad jen maličkosti, když jsem se občas zasekl a nemohl projít dveřma, chvíli nadával a pak nějak proskočil. Kůň co stál na stole, visel na plotě či stál na schodech. Nešlo mi opravit sedlo na koni. ( což už mimochodem jde ). Podle mě maličkosti, ale nejsem žádný pařmen. který hlídá zda mu chdí 45 ci 60 fps. Je mi to poměrně fuk, pokud se to neseká. Nějaký další patch to vždy opravil.

Ale od 1.4 mám problém za problémem. Nejdřív crash s účesem, pak Mrchojedy, věčné padání hry. A od té chvíle se mi ta hra sype a sype. Ještě se mi k tomu začal sekat obraz občas. A překvapivě jsem dal vyšší detaily a přijde mi to daleko lepší. ((( A co mě naprosto vytáčí, když všude čtu jak za to může HW. Kurňa hraju to pořád na stejném noťasu ze série Republic Of Gamer na kterém mám ještě udělaný výrazný upgrade. A největší sranda je, že úplně stejný stojí Klímovi v kanceláři v dokumentu o vzniku KDC a chodí tam s batůžkem který jsem dal synovi.
Takže noťasem za 60k to asi nebude a hlavně na začátku to chodilo bez problémů. Hru mám koupenou na Alze, registrovanou na Steamu, bez jakýchkoliv módů.
A KCD je skvělý nápad, výborně vymyšlená, mám v ní nahráno cca 200 hodin a pořád mě strašně baví, ale technicky je nedotažená. Bohužel

1 Like

To vypadá na hrozný pech. Sešlo se něco, co sejít nemělo, zkus nahrát save podpoře na Zendesk WH, snad Ti poradí, nebo řeknou o co jde. Dneska mi ještě trochu spadla FPS ve městě, hra si sama od sebe změnila nastavení z celé obrazovky na okno bez rámu. Nevím co ti trpaslíci v te compové bedně dělají, asi akorát chlastaj…:smirk:

No to netuším, ale já z nich snad zešílím. Včera jsem se rozhodl, že se teda zkusím kousek vrátit a třeba to bude lepší. Chybí mi Archiviement Nespavec (nespat dva dny a dvě noci) a tak jsem si řekl, že to je dlouhý quest a tak bych ho mohl zkusit, připravil se na něj tak abych nemusel používat zádné nápoje a přesto to dal. Takže hurá na to, trvalo mi to nějaké dvě hoďky hraní. Nemůžu do lázní, nemůžu se vyspat = žádné save se nekoná. A na konci questu jsem si chtěl zkusit jinou variantu, tak jsem si po dlouhé době vzal sejvovici. No neseklo se mi to? To jsem byl ale pašák prozíravej s tou sejvovicí. Nahraju save a nevěřím svým očím. Ono se to suše uložilo ( přepsalo?) savem o pár minut pozdějším a začíná to rovnou videem o které jsem ale rozhodně nestál. Proto jsem si to ukládal, chtěl jsem to zkusit jinak. a právě proto jsem si to před vstupem do tábora uložil sejvovicí, než jsem s nima začal mluvit. Ach jo. V testu je prý patch 1.4.3 a já se bojím i pomyslet co udělá ten

1 Like

hra končí zde

Po restartu hry jsi ručně nahrál ten save sejvovicí nebo jsi klikl na poračovat? Já kromě výše uvedené zkušenosti v 1.4.1 se sejvovicí nikdy problém neměl…(nosím jich i 20ks jsem sejvovicový dědek)…

Jako že ses dál nedostal?

Ach jo, tak mi to rozjebajo i save před tím a musím se vrátit ještě víc zpět. V questu jsem udělal dva savy se sejvovicí a oba jsou zničené. Zkoušel jsem to udělat celé jinak a před tím si to nahrál v rozmezí hodiny a půl sejvovicí. Teď dám nahrát a první je z nějakého neznáméo důvodu jindra napůl mrtvý. Do šachty jsem vstoupil 100% zdraví a po pár krocích si řekl, že si to raděj uložím sejvovicí, když to dělám úplně obráceně celé než přerd tím. A když to teď nahraju, začne to s hláškou z videa které se pustilo o jeden a půlhodiny později, Jindra je napůl mrtvý. Asi na něj spadnul bug, jiné vysvětlení není. Začínám přemýšlet nad tím, že napíšu podpoře, odvezu jim to do Karlína ať si to stáhnou a analyzují, protože to fakt už je docela trapné.
Já sebou tahám 3 sejvovice, jen tak čistě ze zvyku, moc to nepoužívám. Postele a lázně jsou skoro všude

Podle mne, pokud máš možnost se tam zastavit, je to ideální, ať to vidí. Prý mají problémy některé věci nasimulovat. Napiš raději soukromou zprávu Wenceslaus, ten je myslím z WH (ve vlákně výše), ať tam nejedeš zbytečně. Nebo QA_ProkyBrambora ten je taky z WH.

No tak se hlásím také k nespokojeným po patchu 1.4.2 na PC
Hra mi padá, různě ale často… bere sebou i steam… To rozhodně u 1.4.1 nedělalo, ne v takové míře. No a na dřívějších verzích snad vůbec.

SPOILERY - MOR V MRCHOJEDECH:

Já byla z nového patche nadšená, když jsem zjistila, že můžu v Mrchojedech ke Slámovi do baráku! Sice čekací doba dalece přesáhla tu normální, ale nakonec se to rozjelo. Jenže potom jsem zase vylezla s aktualizovaným questem a - za prvé se mi po rozhovoru s Melicharem sekla celá hra (nekonečná načítací obrazovka) a pak úplný kolaps, a za druhé mě pronásledovala snad celá vesnice, jako bych za to jejich neštěstí mohla já.

Napřed po mně skočil jeden strážný, ať mu vysolím 200 zlaťáků (“To ty tady provokuješ rvačky!” - Coo?), což se zaplatilo a šlo se dál. Asi o pět metrů dál po mně skočil se sekerou hlídač u zajatce s tím, že mě sejme. Začal do mě bušit.

1. Bránila jsem se. Katastrofa. Zavřeli mě na 10 dní do žaláře, quest samozřejmě nesplněn, jelikož všichni pochcípali. Jdu to dělat znovu.
  2. Nebránila jsem se. Téměř jistá smrt.
  3. Utekla jsem za strážnými, v patách můj skorovrah, v domnění, že mě ti budižkničemové posedlí loučemi ochrání. (V AC Unity se to někdy povedlo.) Omyl. Strážní se přidali a najednou mě tam řezali čtyři. Tlačítko G - vzdát se. Jeden zařval - fajn, vypadni! A hra zčernala. (Zvuky v pozadí mluvily jasně - pořád mě řezali.) Pak se zase objevila. Najednou strážný otočil a zaječel, že na nějaké vzdávání mi kašle a že mě rozseká na kusy. Zase se do mě pustili všichni čtyři.
  4. Quest se dělá znovu. Strážnému jsem znovu zaplatila za ty rvačky (které si evidentně vymyslel). Po špičkách jsem si obešla ponocného u zajatce, na tajňačku se ho zbavila a tělo odnesla do trávy. Nikdo ve vesnici ani nepípl, nikdo si nevšiml, ale samozřejmě se naštvali. Nikdo se mnou nemluvil a posílali mě do háje (jako předtím, kdy jsem ještě nebyla vrahem), takže jsem ty nejdůležitější musela podplatit 70 groši, aby dali pokoj. Melichar po mně štěkal, co pořád chci, nemohla jsem pokračovat s úkolem. Tak jako tak se chovali přívětivěji, než když ponocný žil.
  5. Lék zabíral, všichni ho dostali, Melichar pořád nic. Quest se nechtěl pohnout. Trvalo to týden ve hře, než mi Melichar mohl odpovědět, co je ve vesnici nového. Tedy:
    “CO TADY ZASE CHCEŠ, VYPADNI!!!”
    “Jak to jde, Melichare?”
    “Ach můj bože, Henry, ahoj! Tady máš odměny a dary a všichni tě tady milují, tolik ti děkujeme za pomoc!!”

V žaláře odsezeno, Henry pomohl všem, komu pomoct šlo, všechny zachránil - reputace katastrofa. No nevadí. :smile: Quest splněn. Po hodně, hodně dlouhé době.

Při rychlém cestování si tu reputaci zjevně poškozuju, protože zatímco se hra načítá, slyším lidi, jak po mně řvou, že neumím jezdit na koni, a kde mám sakra louč, a ať koukám, kam jdu atd. atd. Nebo se to zhorší, když soutěžím na lukostřelnici. Soutěž skončí, já se otočím, začnu schovávat luk. Necelou vteřinu po skončení soutěže se na mě utrhnou tři lidi, ať tady nemávám se zbraní - to je přece zakázané! Nejlepší je, že to po mně békají ti samí, co se mnou soutěžili. :smile:

Znovu rychlé cestování - přepadení: Hra se načítá, v pozadí slyším rány dopadající na nebohého Jindru, který se samozřejmě nemá jak bránit. To se mi mimochodem ještě před 1.4.1 nestávalo vůbec. Stejně tak se hra začala kousat, nastavení na to nemá vliv.

Potom, co mi Jindra omylem vyšplhal na obrovskou vrbu a pak nemohl dolů jak uvízlá kočka, jsem už začínala být k novému patchi zase skeptická. :smile: To mám jenom za dnešek. Budiž jim k dobru přičteno, že mě přestala ignorovat Tereza. Taky se mi u asi dvou questů stalo, že mi ukazatel seděl na mapě úplně jinde, než kde quest opravdu probíhal. Tudíž pak na splnění (navzdory) nereagoval.

Do savů se mi hra zatím nemontuje. Zatím je tady klíčové slovo. Co jsem si stáhla mod s nelimitovaným ukládáním, snáší se to padání hry podstatně lépe.