Pěstní souboj

Dobrý den,už jsem to psychicky nedal. Nikde jsem nenašel inteligentní návod jak provádět pěstní souboj.Prostě to nechápu.ať dělám co dělám q opravdu není blok,f kopnout to tak 2x z 10 pokusů a nesmyslné červené ukazatele uplně k ničemu. Soupeř mě neustále chytá a kope a ustoupit nelze. A proto 2 quest ukrást prsten nebo co hraji už 4 hod a nejde to. Když jsem ho vykradl a on mně ho má kat prodat tak se u něho nerozsvítí e. Tu hru nenávidím od začátku a to jsem si jí koupil.

Ahoj, hele za prvé to chce klid a uvědomit si že to není hra kde se souboj provádí klikáním v co nejrychlejším sledu. Ano Q je opravdu pro blok úderu protivníka, jen je potřeba správně načasovat kdy ono Q zmáčknout tak aby došlo k blokaci. Pokud nejsi dostatečně vylevlovanej tak nesmíš chodit k protivníkovi moc blízko jelikož jakmile se dostanete do přetlačování je velká pravděpodobnost že vyhraje. Musíš prostě trpělivě procházet dalším a dalším soubojem a naučit se správnou chvíli kdy mačkat který tlačítka. Koneckonců předpokládám že nehraješ HC mód takže by ti měla dostatečně pomoct hvězdička uprostřed souboje která ti ukazuje kdy se máš krýt …

1 Like

Děkuji moc. Nepostřehl jsem, že nějaká hvězdička mně rádi kdy zmáčknout Q. Ano jsem na začátku. A je možnost trénovat souboje, ale bez meče? Díky za pomoc

V Ratajích (nevzpomenu si jak se jmenuje ale jeden týpek tam pořádá pěstní souboje projdi si rataje musíš ho najít), podle mě nejjednodušší způsob jak trenovat je právě v Ratajích EDIT: tak sem se díval a je to Máchal, najdi si jeho v Ratajích.
V Sázavě ( je to a v Sázavě vzadu za kostelem před koželuhovým domem, bojují tam pacholci, je to ale myslím součást mise)
V Úžicích ( u rybáře kousek na vesnicí se můžeš bít)


2 Likes

Ahoj, ještě připojím, že nejen ony souboje na které odkazuje @Mr.Cannabis ale i klasicky ze hry:

  • Můžeš “mlátit” vesničany/měštany - bohužel počítej s tím, že ti to neprojde bez povšimnutí stráží.
    -Můžeš trénovat i na třeba posledním ze skupiny lapků/kumánů.
    -Můžeš trénovat na zvířatech - místo luku - použij pěsti - ze začátku netrefíš ani zajíce/uteče, ale časem to jde.
    Jinak hospodářské zvířata jdou mlátit také - sic někdy hra spadne. (Obzvláště to nemá rádo zabíjení slepic).
    -A konečně kůň - cizího koně spíš vyplašíš a on uteče - ale for je mlátit vlastního koně, prostě mu dáš pěstí - on zdrhne - ale ty na něj pískneš - přijde - opět rána a takhle donekonečna. Vlsatní kůň jde i zabít, bohužel při dalším písknutí je z něj opět čiperka :slight_smile:
1 Like

A obzvláště platí, stejně jako u dost diskutovaného tématu boje s mečem, že tvé schopnosti se Ti zvyšují tím, že bojuješ. Kuneše jsem při prvním hraní nikdy neporazil - NIKDY. Když jsem hrál podruhé, už jsem věděl jak na to (přesně tak, jak píší kolegové nahoře, vyčkávat, obcházet). Tím, jak jdeš hrou a hraješ - tedy necháváš Jindru dělat všechny ty úkony - zvyšuje se Ti síla, vytrvalost, odolnost. V polovině hry srazíš kohokoliv na jednu ránu.

Ale obávám se, že jestli při první hodině hraní už píšeš, že hru nenávidíš, nedávám Ti moc šancí, že ji dohraješ… : )
Je opravdu těžká, a tím je jedinečná.

… hlavně při jakémkoliv boji zuřivě neklikej, jak jsi asi zvyklý z jiných her. Efektivně tím potlačuješ jakékoliv pokročilé funkce bojového systemu…
Hodně štěstí…

1 Like

Mně ta hra zase tak těžká nepřijde. Fakt problém jsem měl leda, když jsem měl najít recept na pivo v hospodě v Úžicích. To jsem se musel kouknout na návod na netu (sory jako). :grinning:

1 Like

Neznamená to přesně těžká hra, ale páčení zámků na začátku bylo pro mě dost na mrtvici. Soubojový systém mi přijde OK…

Pánové děkuji,ale asi jsem debil. Hraji přes 30 let a toto si nepamatuji. Prostě boj nechápu. Vůbec netuším který směr dát,abych ho trefil,obrana to naprosto nepobíram.Jdu na výuku a on po mě cosi chce,abych udělal a já jenom kliknu levým tlačítkem a výborně. Hmmm netuším ani co chtěl a co jsem jako udělal.

Nevím co na to napsat. Asi jsi teda zvolil moc složitou hru pro sebe. Nějak nevím když ti všechno co potřebuješ vědět ukazují a píší česky na obrazovce co přesně nedokážeš pochopit. Prostě si všechno pomale a dvakrát přečti, mrkni se na youtube na nějaký návody a když i potom nic tak ti nepomůže ani svěcená voda jak se říká. Těžko se mi radí, když mi přijde naučit se to dost banální u téhle hry.

Někumu holt není shůry dáno :smiley: nevím co na tom jde nechápat. Jestli se nedokážeš naučit ani tenhle jednoduchej princip soubojů, tak se na to asi vykašli rovnou, neni to hra pro tebe. Jasně, když to vidíš poprvý chce to trochu cviku, ale tohle je moc. Nevím co jsi teda těch 30 let hrál, když nezvládneš základní věc.
Vždyť se to ovládá jen myší a jedním tlačítkem, jediný co je třeba se naučit je načasování úderů a blokování/uhýbání, zbytek je pro blbce :smiley:

Myslím, že teď už nebyla řeč jen o pěstním souboji (když se píše o výuce) a banální bych to asi nenazval. Taky je pravda, že s nízkými skilly postava v boji není moc obratná, a já se možná do poloviny děje šarvátkám (zvlášť s více protivníky) spíš vyhýbal (kde to šlo). Na začátek (spolu s usilovným tréningem kvůli skillům) je potřeba chytit ten rytmus obrany a vůbec orientaci v souboji, protože pouhé a zbytečné “mávání mečem” bere staminu a vlastně souboj prohrává…

To bude ten problém. Načasování. Nepoznám kam míří a kam mám uhnout a kdy já. Naopak prostě nepoznám kdy a kam máchnout. Snad čas. Díky. Za 30 let takový styl soubojů fakt nebyl :grin:

banální pro jak to vidí ostatní je věc druhá. Osobně nevidím absolutně nic složitýho na tom ve správnou chvíli zmáčknout správný tlačítko. Pokud má ovšem člověk nějak špatný reflexi tak je řeč zase o něčem jiným. K základnímu souboji na začátku hry ( ať už pěstní nebo se zbraní ) nepotřebuješ vůbec žádnej skill, jen prostě nebudeš dobrej ale kolega píše že neumí ani v podstatě začít bojovat.

ty nepotřebuješ mít meč na straně kde on udeří jen potřebuješ zmáčknout Q ve chvíli kdy se chystá udeřit což ti ukazuje hvězdička uprostřed která se v tu chvíli promění na štít. Vůbec neber ohled na to ve které pozici máš ty meč koukej na tu hvězdičku a když se tam objeví štít zmáčkni Q on už obranu provede sám ať tě protivník chce udeřit kamkoliv. Pokud ovšem jenom nedokážeš zmáčknout Q v čas problém je v tobě a tvé schopnosti rychle reagovat. Nehraju sice 30 let ale za půlkou ( těch 30 let ) už sem určitě a naučit se dá vždycky všechno …

Je to jak píše Mr.Cannabis. Jo soubojovej systém je tu dost unikátní ale ne složitej. Ze začátku je Jindra poleno a hned se vyčerpává, ale princip bojování je pořád stejnej.
Co se týče pěstního boje, ještě bych doporučil dávat spíš slabý rychlý údery (pravý tl. myši). Uhnout/blok a pěst, nebo když vidíš že se na tebe napřahuje, tak znova dát mu rychlou do držky. Někdy ho i zasypat rychlýma víc, pak mu dojde stamina a je jasnej.
To funguje, je to celý o načasování. Taky pomáhá se furt hejbat, chodit dozadu nebo do stran a vždycky když mine, tak mu hned natáhnout. Nic těžkýho :smiley:

Jednak může lidi plést při obraně směrová růžice (taky jsem ji zpočátku sledoval), a taky slabší postava nereaguje tak přesně (příp. štít jen problikne). Nyní mi to taky připadá jasné a snadné, ale na startu hry to tak (pro mě banální) nebylo, podobně jako zámky… Tím si neztěžuju, že je to moc těžké, naopak jsem měl motivaci to trénovat a zlepšit se. Taky se to odráží ve stylu hraní, kdy oceňuju, že Jindra není superhrdina, co hned kosí protivníky po desítkách, to je jen dobře.
To rezzba: Ano a zásadní rada je správné použití krytu Q a případně pohyb, jak jen stojíš a mineš včasnou obranu Q, hodně to schytáš.

1 Like

Ano to je ta správná odpověď. Díky. A kde trénovat to jste už tady někde psali.

První lekci s mečem dostaneš ve Skalici, pak u Bernarda u horního hradu v Ratajích, tam je dobré chodit opakovaně a často…

Zdravím,

jak již kolegové psali, vše je o “zázračném” krytu - ale to není vše. Tenhle kryt tě naučí pouze Bernard. Ty ho potom pouze zdokonaluješ. A jak psal @ludvaj, kupovat si od trénérů skilly samo o sobě nestačí - vše získáš (vyjma krytu) pouze použitím ve hře - tzn trénuj trénuj trénuj a zase trénuj. Už ve Skalici ti Vaněk říká abys trénoval - že to chce cvik jak co načasovat … A k tomu slouží cvičný souboje - právě s Bernardem - a o tom píší všichni.

Dále - levé tlačítko myši slouží pro “finty” ale především k sekům - shora dolů/od spodu nahoru popř. zleva do prava a obráceně.Pravé tlačítko slouží k bodnutí - buď tělo (nepočítá se nohy - vždy se to bere jako střed těla) a druhý možný zásah je hlava.Tzn ani zprava doleva či obráceně popř. bodnutí do nohou nikdy v této hře nelze. A zároven tlačítka na myši jsou akčí tlačítka nikdy neslouží ke krytu - max pohyb myší ve směru úderu mečem od protivníka či kvůli fintě.

Další bod - je kodex - je tam dokonale rozepsané co jak a na co použít. Další věc je memorování - což nejde přímo ve hře, ale pokud máš program fraps potom si to nahraj a můžeš sledovat nejen vlastní souboj ale i to co říká trenér.

Opomíjenou věcí je boj z koně. Proti 3 nepřátelům je to obtížné, ale s lukem je to sranda. Proč obtížné - ve třech tě skoro pokaždé z koně sundaj. Ale pokud je pouze 1 nepřítel dá se sekat, jak jsi zvyklý a tím můžeš protivníka zabít - bez komb krytu apod.

Myslím si, že u obratnosti - + 10 bodů je perk - řetězené útoky. Kdy je dobré máchat dle vlastního uvážení mečem, tak aby se nám ono kolečko naplnilo a pak stačí 1 úder a prtivník bud krvácí nebo dostane ránu do hlavy a nebo prostě lehne - ale nesmí to vykrýt - dobré je ho zaklesnout pak to odhození má smysl. Obratnost se nejlépe získává střelbou z luku.

Další aspekt je to co trénuješ - pokud si platíš tréning na palcáty a bojuješ s mečem - pak se není čemu divit. Stejné jako když si dáváš skilový komba pro dlouhý meč - ale bojuješ tesákem nebo krátkým mečem.

Úhyby/krytí - malinko nesouhlasím,že je nezbytné znát perfektní kryt - nemusí být - a vůbec se v této hře nemusí bojovat vše jde “ukecat” nebo se prostě boji vyhnout. A proč nesouhlasím? Pokud bojuješ - couvej - tzn - sekni/bodni/ popř. zaklin a sekni - a pak zákrok neboli zpátečka - potom se ani nemusíš krýt, většinou soupeř ti po 2/3 ráně oplácí a tak stačí přerušit svůj útok a udělat krok zpět. Pak úkrok pravá/levá a potom bodnutí či sek - většinu bodnutí soupeř nevyjryje.

A konečně - pokud je souboj poblíž města - nejlepší varianta je - zdrhat před skupinou lapků/kumánů do města. Oni běží za tebou - když máš perk sprinter nedoběhnou tě - a prostě je vlákáš do města.Lidi s křikem reagují a tím se seběhnou strážný - a jsou po nich - pak už je snadný je sundat :slight_smile: (ty zlý - ne strážný). Navíc ti může přibýt i reputace jelikož jsi pomohl městu před kumány - lapky apod. I když si je tam sám přivedl.

A poslední je no - ne bug ani exploint - ale pokud se chvilku touláš jen tak bezdůvodně po krajině - a kocháš se, zapamatuj si jakási vyvýšená místa - tam kam můžeš skočit ale už nejde se odtamtud dostat. Popř prostě tě to hodí někam na vyvýšený kluzký místo - potom na tebe nepřítel nedosáhne max tě jednou za dlouhou dobu sekne - ale pokud máš luk není nic snažšího než je ustřílet.

Ale nikdy vážně nikdy nečekej že z kraje hry sundáš 3/4 lapky či kumány najednou. Ani náhodou. Vždy po jednom max 2 - ale 3 už jsou moc a bez ústupu brzy okusíš tajmeství větčných lovišť :slight_smile:

1 Like