Po všech možných záplatách jsem našel toto:

Hraju to v létě 2020, a protože se věnuju historii a tak trochu mám v malíku kriminalistiku a další věci, mám ke hře řadu připomíek zu tohoto hlediska. Jako obvykle, jakmile najdete sty hry, uděláte si z toho frašku, přečůrat PC je dost snadné.
Jinak tvůrcům obrovská poklona. Sám bych nenaprogramovbal ani vlka chytajícího vajíčka. Takže co jsem našel:

  • výcvik v boji je velmi, velmi nedostatečný, Bernard ale není ochoten to opakovat jak potřebuju. Je nutné vědět, kam mířím údery, v reálu vím kam je vedu, tady to chci, ale nejde to jak si to představuju, protože nevidím, kam budu sekat.
  • vyšetřování všeho možného ze strany Jindřicha je tak mizerné, že se u toho vždycky směju, jak mu lidi nakonec odpovídají - případ soudu s Johankou. Johanka neumí číst, nikde nikdy nebyla, nemá o ničem přehled, nikde s nikým nepřišla do styku, makala v kláštěře u nemocných, ale Panna Marie jí sděluje slova Jana Husa o tom, jaké praktiky používá církev. Ty věci mohl znát jen kněz a to m.j. Jan Hus byl, ona o tom nemohla vědět. To tvůrci podělali. Vůbec nebylo zkoumáno, odkud ty věci zevnitř církve Johanka zná. Po tom byl inkvizitor jel jak tchoř po houseti. Její stavy vycházely z prožitého, jmenuje se to postraumatický syndrom, ale v něm se vám nevyjevují věci, které neznáte.
  • suché WC: obávám se silně, že tehdy suché WC neznali.
  • na cestách chybí povozy a lidé na koních. Hlavní cesta z přibyslavic má most jako Praha, ale kosek za ním se nevejde povoz. Další mosty tam nejsou opravit. Ten hlavní, zadní, kde je dobrá cesta na Úžice, vůbec.
  • neustále jsou lapkové a stejní na stejných místech, i když je vybijete, druhý den jsou tam zase, třetí zase, každý boží den tam jsou. Už znám i jejich výzbroj a vybavení. Ještě chybí, aby se představili a je to všecko. Abych věděl, komu dávám kladivem z koně přes palici.
  • hraju samozřejmě na hardcore, takže vše jsem směřoval k tomu, abych si první koupil koně as nemusel klusat jako magorrrr. Záhy jsem zjistil, že koně jde kdekoliv šlohnout, ale nesmí vás nikdo nikde vidět, jak na něj nasedáte, takže jste musel parkovat mimo vyznačená parkoviště. Takže v Sázavě v kláštěře chybí ten bělouš, na kterém jsem bez sedla sehnal prachy na Binušku z Mrchojed. Celou hru stojí u Mrchjed na stejném místě.
    Binuška, to je kůň!!! Jakmile dojde k souboji kolem koně, jak se lapka blbě ožene, sedlo má stav předmětu hned nula, ale funguje dál. není rozdíl mezi ostrahami, uzdou, sedlem atd, kůň se chová pořád stejně. Když mě shodí semo tamo ze sedla, přiběhnu ke koni zpět a hups zase do sedla a ujedu…a vrátím se a biju. Motá se mi tam Vořech, ten už toho schytal, blbec…
  • když jsem začínal, vytvořil jsem z okolí Ratají zelenou bezútěšnou poušť, kde nerostla ani pampeliška. prodával jsem bylinky. I těm, kteří to vůbec nechtěli. Mně tam voní i kováři. Ještě lapkům bych to doporučoval zavést tu možnost prodat jim něco hřbitovního kvítí.
  • na kajícnou pouť jsem se vykašlal, tihle křesťané jsou mi z duše odporní, u soudu s Johankou se ale to, že jsem šmatlal bosky, jak mladý Baťa, pžes celou mapu, objevilo.
  • Johanku jsem neunesl, glejt vypůjčený od toho černozadničního Bobliga jaksi později nejde uplatnit, musíte dříve mluvit se Sabastiánem z Hory, který vám řekne, že s ní máte zdrhnout. Kdoví ale, jestli to s tou fanatičkou jde.
    -Vraník: všechny jsem tam vylučištil a nemůžu se tam teď dostat!!! Mohli by tvůrci laskavě udělat dveře na to hradiště a zohlednit v příběhu, že osádka jaksi neexistuje? Nebo neumožnit, aby se dali vybít zvenku? Vylezu si totž na druhé straně na pařez vyvráceného stromu, kde vidím přes ty nízké hradby dovnitř a už to kosím. Aby toho nebylo dost, oni ještě vyběhnou ven, já to koněm objedu k bráně a tam na tom place před Hradištěm je se psem zmasakrujeme, jenom se musí dávat pozor, abyste ho včas odvolali. Nestačím vozit věci na prodej.
    -Přibyslavice - z jakho důvodu nemohu nechat postavit řeznictví, strážnici atd? Proč tam není možnost postavit mlýn na tom prudkém potoce?
    -šerm a rána kladivem: v hardcore takové finty jako sek zleva, sek zprava a pich doprostředs čela pro kyklopovo oko nejde, vy totiž nevidíte v tom fofru, kam úder směřujete, tečka míří při boji s protivníkem na jeho střed. Popis toho, jak se odpoutáváte od jednoho protivníka, když je jich na vás víc, abyste tak nějak bnbacil druhého, je tak úděsný, že jsem na to dosud nepřišel. Mimo to se na vás zepřed hrnou tři vedle sebe, což je nehorázná blbost, ale řeší to dobře to kladivo. Jebnu toho vpravo a dají si tečku hlavama všichni tři…smiley:
  • totéž jsem totiž udělal v Přibyslavicích, nikdo tam nezbyl, ale když jsme zaútočili se squadrou, bylo jich tam zase plno.
  • neustálé každodenní půtky lapků, stráží, kunánů a jejich nerjspíše širokého příbuzenstva v Skalici je perfektní zdroj příjmů za jejich výzbroj a výstroj Jinak strašný bug.
  • tábor nad Skalicí kde mají dva čokly, skoro na kraji mapy, v zatáčce vně, taky už byl mnou vyhuben asi jako potkani dvacetkrát a pořád tam jsou… ti samí, dva psi…
    -míření s lukem v hardcore je prasečina… tak lidské oko vůbec nevidí, když se z luku střílí. Tady lze jen odhadovat, kam šíp poletí, v reálu je to jinak, měli by si hoši z luku někdy zastřílet.

Ještě se doplním. Pravda je, že lepší hru jsem nikdy nehrál.

1 Like

Další hrůza jsou slepice pobíhající po venku v noci. V Praze asi běžná věc, ale slepice jak se smrkne, zaleze do kurníku a až do rána nevystrčí ani zobáček. Jezdci na koních jakožto protivníci neexistují, jako pocestní taky ne, chudáci Kumáni, lapkové a loupežníci, ti se naběhají, než zemřou… Pes nevím proč automaticky útočí na blba, co ho zasáhnu šípem z luku, musím ho odvolávat a často neposlechne, dostane nařezáno a s kvikotem “povim povim povim” zdrhne. Koněm se nedá protivník srazit… Boj z koně mečem nebo kladivem je vyřešen rovněž bídně. nemožnost opravit cokoliv i při nejvyšším levelu opravářství a domácího kutilství ,co má status pod 50% je taky divná.
Cesty, kde se kůň drží automaticky při klusu cesty končí prapodivně, spousta cest ani tuto funkci nemá. Cesty v krajině jsou naprosto nesmyslné, obrovské bezlesé plochy neobdělané. Stavby umístěné přímo v zátopových zónách - to naši předci nedělali, to děláme až my.