Pocitadlo fps / Benchmark

Kedze hra bude pravdepodobne dost narocna na HW, nebolo by zle keby bolo v hre zabudovane pocitadlo fps.
Lepsie by sa dal vysledovat vplyv jednotlivych volieb na rychlost hry.

Druha vec na zvazenie y bol zabudovany Bechmark. Hra by sa este roky po uvedeni objavovala ako etalon pri roznych testoch. Na vecnu slavu boha a krala :wink:

1 Like

Osobně se příliš neřídím čísly, dávám spíše na celkový dojem. Kdy u her jako Counter Strike nebo UT2004 záleží na naprosté plynulosti obrazu, u tahových her (vzpomeňme na Civilizaci) může být řádově nižší.

Je pravda, že méně zkušené hráče může případný přehršel možností a hýblátek zmást, nicméně předpokládám, že pro ně bude přítomno klasické zjednodušené menu se základním nastavením.

Pro takové to ideální nastavení pak podle mě slouží různé rozbory her u specializovaných webů (pro ilustraci zde), kde se pečlivě věnují veškerému nastavení, provádějí pro něj benchmarky různými programy, dělají obrazové porovnání se zapnutými/vypnutými těmi a těmi efekty… a nebo se s tím člověk dokáže poprat obstojně i sám, dovoluje-li mu to vůbec hardware samotný.

Sám tak nevidím přítomnost podobných pomocníčků jako důležité. Spíše bych ocenil, kdyby po každé, byť sebemenší, změně v grafickém nastavení nemuselo docházet k restartování celé hry.

Stačí obyčejný FRAPS. Beztak když se ti to bude hodně sekat, tak s tím nic nezmůžeš, teda krom snížení detailů. Alespoň bude důvod k upgradu PC.

Ja dam skor na kvantitativne vyjadrenie.
Ked sa mam riadit dojmom, musim zmenit nastavenie a pobehat a sledovat ci lepsie, niekedy tazko povedat.

Ked mam fps meter, tak sa niekde postavim, kde mam nizke fps (daky pekny vyhlad :)), zmenim nastavenie a kuknem na cislo :ok_hand:

Zmena bez restartu hry by bodla, v dnesnej dobe nic extra. Predpokladam, ze to skor zalezi od enginu.

Fraps je fajn, ale zial nie je pre Linux - takze pre mna to nie je volba.

Pro mne navždy zůstane nejlepším benchmarkem běžící Nogova na pozadí menu Operace Flashpoint 1. :slight_smile: ArmA v tomto trendu pokračuje a osobně si myslím, že je to nejlepší řešení, kdy každý uživatel přímo vidí vliv na výkon i na vzhled. Nehledě na tom, že plynulost dle počtu FPS je velice subjektivní věc. Pamatuji si na kamaráda, který nedal dopustit na svých 15-20 FPS. Já vždy bral za dostatečné 25 FPS a další kamarád považoval 30 FPS za rychlost vhodnou leda pro konzole a raději bojoval s téměř každoměsíční výměnou některé komponenty v pc, aby se na full nastavení nikdy nepřiblížil takové hodnotě FPS. :slight_smile:

… tak ten nápad s benchmarkem se mi docela zamlouvá a bylo by asi fajn, kdyby se pak při recenzích různých ITwebů objevoval v tabulkách. Bylo by pak určitě jednodušší pro případné zájemce o tuto hru zjistit na jakém hardwaru a při jakém nastavení to poběží hratelně. Hráči na konzolích to mají v tomto ohledu jednodušší, nemusí nic nastavovat. Teď mne napadá, že majitelé grafických karet GeForce mají jednoduchou volbu nastavení přes Experience. Předpokládám, že tahle hra bude mít plnou podporu ze strany NVIDIE. No a HARD-plejeři si to určitě umí nastavit sami nejlépe :smile:

Doufám, že ATInář nebude bit…A FPS ukazatel mi přijde jako standart, takže bych se nebál, že nebude. A když bude benchmark, tak taky fine. Osobně tyhle věci používám.