Na zacatek musim rict ze jsem verny fanousek a zhledl jsem snad vsechna videa minimalne 3x, hru tedy sleduji od zacatku.
Do vydani jiz zbyvaji pouze necele 2 mesice, a ja citim potrebu se vyjadrit.
Po nekolika poslednich videich, vcetne toho od ign, jsem ponekud zmateny, a zacinam mit pochybnosti o kvalite hry.
Libi se mi:
-
Prosredi a grafika: absolutne jsem nadseny z kvality prostredi, lesy, hrady, domy vypadaji naprosto uchvatne, a takhle dobre vypadajici prostredi jsem snad v zadne jine hre jeste nevidel, obrovska poklona grafikum.
-
Quest design: po mafii a dalsich zhlednutych videich (gds, twitch) nepochybuji o kvalite questu, o celkovem pribehu, bude to urcite hlavni tahak hry
Obavy a spekulace: (mozna zbytecne)
-
Alchymie: vypada dobre ale bude ve hre dostatecne moznosti ji vyuzit? opravdu me bude bavit sbirat nekolik desitek minut prisady na jed, ktery ve vysledku otravi 2, 3 bandity? A opravdu je dulezitejsi alchymie, namisto kovarstvi, ktere bylo ze hry vyskrtnuto?
-
Soundtrack: hlavni soundtrack zni fajn, proceduralne generovany se bojim ze bude hodne sterotypni a po chvili zacne stvat, to same v klastere, jako kdyz tam prijdu poprve, tak to bude urcite super slyset zpivajici mnichy, ale jak bylo receno v klastere se odehrava jeden delsi quest, a nevim jestli me ten jejich zpev po par minutach nezacne lezt na nervy
-
Oblekani: super, ale bojim se o technickou kvalitu, z poslednich videi je videt ze nektere obleceni prosvita jinym, stit je odchliply o kus od tela
-
Denni cyklus obyvatel: dalsi cool revolucni featura, ktera pokud se neukaze ze je skvele technicky zpracovana bude hre akorat na skodu
Nelibi se mi:
-
Animace: no, pokladani, sbirani a manipulace s predmety, vypada dost spatne, a co teprve animace obliceju, no hruza - 3d model z toho ultra sceneru vypada skvele, ale animace vypadaji dost zle, Henry se pri dorazeni nepritele tvari jakoby nic, stejne tak pri cutscenach kdy umiraji jeho rodice
-
Souboj: souboj jeden na jednoho neurazi, ale ze by slo az o takovy zazrak jaky se z toho dela, to rict nemuzu, za to souboj ve skupine vypada naprosto ale naprosto priserne, nepomohlo ani zmenseni “velke” bitvy, npc tupe stoji, nereaguji na sebe, animace vypadaji hrozne, nascriptovane casti kdy se behem boje seskupuji tomu take nepomahaji. Opravdu jsem znechuceny, a dost pochybuju ze se s tim do vydani neco stane. Jsem rad ze je ve hre, moznost projit ji s minimem nasilim, protoze pokud souboje budou vypadat takhle, tak nenasilna varianta bude pro me ve hre jedina moznost.
-
Absurdni realisticnost: paneboze proc, vsude se rikalo celou dobu jak hra bude realisticka, to mi prijde jako totalni bullshit, chapu ze nechcete mit ve hre draky a podobnou havet, chapu ze chcete mit hrady a tyhle blbosti, chapu ze chcete byt historicky presni, ale resit takove kraviny jako jakou maji barvu slepice a podobne nesmysly, kdyz je pak za sipem animace vetru nebo ceho jak pro dementy. Brneni vypada hnusne. A postavy jsou roboticke, nebo stoji jak dementi na jednom miste. Stejne to bude 95 procentum hracum u zadku.
A drobnosti jako absence ceskeho dabingu, a to ze hlavni hrdnina vypada jako absolutni jouda, ktereho dabuje herec co si slape na jazyk, uplne prehlizim.
Zaver:
Jak jsem jiz poznamenal do vydani zbyvaji dva mesice, s vetsinou co jsem tu poznamenal dost pochybuju ze se neco stane, urcite cekam day-one patch nebo jak se tomu rika. Protoze vyvojari budou urcite dohanet co nejvice buggu na poslednich chvili, kterych je ve hre stale spousta.
Hra snazi byt v kazdem ohledu revolucni, a to je podle me fatalni chyba, jako napady dobry, ale je treba si pripustit realitu, tohle je prvni wh hra, financemi nemuzuo konkurovat obrovskym studiim, tak se ptam proc tolik revoluce?
Proc se proste neudelala obycejna hra s perfektnim prostredim, perfektnim pribehem, a skvelym soundtrackem s prumernyma core mechanikama, ktere budou slozit jen jako bonus ke skvelemu pribehu. Neco ve stylu naughty dog, jejich hry nejsou nijak revolucni ale maji temer vsude desitky a vydelaly kupu penez. Pritom staci tak malo.
I tak preju hre uspech a doufam ze questy, prostredi a soundtrack bude stacit na dobre prodeje. Hru si urcite koupim na playstastion a to i kdyby nakonec mela spatne hodnoceni.
Snad se za par let dockame dvojky/popr jine hry od wh.
Pro rejpaly:
Tenhle slohac jsem psal jako verny fanousek, nezalezi mi az tolik na tom jestli to nekdo vezme v potaz nebo ne, pouze mam potrebu vyjadrit svuj nazor.
Pisu to ve 2 rano misto toho abych sel spat, takze me nezajima ze v pulce textu chybi carky, ze chybi diakritika, a ze nektere fraze nezni zrovna ‘cesky’, nejedna se o obchodni email a uz takhle jsem nad tim travil vic casu nez je idealni.