Postupem hlavní příběhové linie se vedlejší úkoly zrušili

Ahoj, při pokračování v hlavních úkolech se mi zrušili rozehrané vedlejší úkoly. Je možnost jak je znovu obnovit?

Zrušené/ukončené/neúspěšné questy nejde nijak obnovit. Je potřeba si hlídat který vedlejšáky jsou časově omezený a který ne.

Ahoj, mohu poprosit o podobnou radu. Jsem.pred KREST OHNEM, ovsem nemam moc natrenovano, radeji bych udelal par vedlejsich questu a podstoupil nejake treninky. Mohu si z hlavni dejove linie na chvili odskocit (na par dnu) nez se pustim do boje v Bribyslavici? Hlavni queat se tvari vzdy casove dost urgentne, ale nevim jestli hlavni questy mohou taky nejak vyexpirovat nebo se muze dej nejak zasadne vykolejit pomalosti plneni. Dekuji za pripadne info.

Na Přibyslavice se určitě připravit můžeš. Já jsem dělala nejprve spoustu vedlejších úkolů a trénovala souboje a teprve pak šla osvobozovat (“donutilo” mě k tomu vydání DLC obnovy města). Hlavní dějová linka prostě vždy počká :slight_smile:

Ok. Dekuji za radu.

Ahoj,
skutečně hlavní linka není omezena časem. Snad jen myslím že to je 2 quest - Utíkej.
Tam jsem zkoušel pobít kumány před mlýnem. Vždycky mě sundali. Zkoušel jsem utíkat, kroužit s koněm okolo mýna, a pak v rychlosti slézt a vypáčit zámek u mlýna - opět nemá smysl - ani si nestihnete sáhnout pro paklíče a jste mrtví. Tak jsem zkoušel zabít ty co mě pronásledují - opět bzvýsledně - sundal jsem jednoho. Ale s odřenýma ušima, a už jsem neutekl - navíc mi trefili koníka kterej zdrhnul … . Ale ja kse píše o těch vícero způsobech řešení - tak třeba v tomhle to bylo dost lineární a tak nějak časově omezené - prostě nic jiného než zdrhnout nejde :slight_smile:

Pozor spoiler! Prý by tam mělo jít použít převlek, nicméně jsem to zatím sám nezkoušel…

EDIT: Zkusil jsem převlek, toho prvního kumána jsem sundal lukem (bylo potřeba asi 5 šípů), oblékl jeho výzbroj vč. šišáku, k mlýnu mě už nikdo nepronásledoval, ovšem u mlýna po mně šli hned všichni a rychle došly šípy… Nevím, jestli to tak půjde, nemá mlýn zadní vchod?
BTW Kde vzít ve Skalici paklíč?

Zadní vchod tam je. Jen mě vždycky zabijou ty 3 kumáni. Nedostanu se tam.

Paklíče - úkol pro kováře Martina - kde má Jindra vybrat od Kuneše dluh. Podmínka je - nebrat z truhly co je v domě u Jindrovi mamky hřebíky a to druhý - už nevím co to bylo. Sejvovici ano - ale ty 2 ukolový předměty nechat být - pak mě hra hloupla.

Postup - Jít za Kunešem - ale nevyhrožovat mu. Prostě mu říct. že na něj přijde táta. Objeví se zadání - zkus to jinak - pak naběhnout do Kunešovi místnosti v jeho baráku - je tam u okna zamčená truhla - kliknout na ní - objeví se, že Fricek má paklíče.
Pak jít házet hovna na nemcův barák - jak zdrháte před drábem - dohnat fricka - jde s ním mluvit a říct mu o paklíče. myslím že jich je 5 možná 3. Potom až se sejdete za Kunešovím domkem, stačí jim poděkovat a říct at Jindrovi pomůžou - pomužou vám dát kunešovi do tlamy. Tím získate klíč k truhle v domě Kuneše. Jinak do několika domu se dá dostat tak, že prostě přepadnete vesničany - maj klíče. Paklíče lze použít i v domě Jindry - ve spíži je truhla - otevřít mimo jiných věcí tam je i Jindrova beta kostka … :slight_smile:

Sice je to (s ohledem na poslední DLC, které zatím nemám) asi slepá ulička, ale možná by šlo před útěkem obrat víc stráží, mít tak víc šípů, pak by z koně mohlo jít ty tři sundat. Já se ve vesnici sice dostal na level 3 sečných zbraní, síly, obratnosti a bojové zdatnosti (plus se dá koupit meč spolehlivý pomocník), ale sám v tričku kumány ve zbroji mečem nedám. Navíc jestli nepřijdou další…
Paklíč se hodí, dobrej typ!

No problém je v tom, že prostě už nemám kde trénovat. Pižlat ovce mečem - vždycky me rafnou strážný. Jdou postřílet lukem. S krávama sice mám sečný zbraně 1 bod, ale to je málo. Ustřílet kumána šlo vždycky :slight_smile: Ale co je problém, je nosnost. Prostě neunesu 150 šípů + zbroj + meč (ten se kupovat ani nemusí - stačí ten questovej od kováře pro Racka). V plížení dokážu jen omráčit ne zabít - což proti kumánům by pomohlo, ale když se zadaří jednoho omráčit, jdou 2 po mě a mezi tím ten třetí ožije. Bludný kruh.

A jinak ze stráží vyjma prstenu a náhrdelníku lze získat kompletní výbava. Chce to jen trpělivost. Skončíš ve skalici s 1 strážným … :slight_smile: Ta potvůrka měla vždycky štěstí že mě bud někdo viděl, nebo se mi jí nepodařilo omráčit. A pak zabít - holt jistota je jistota. Stejně jsem to dělal s vesničany - jedna vesničanka ta u hospody má klíče k rychtě. Nebo prostě se mi je povedlo nějak získat - nevím těch mordů jsem tam měl moc. Zbyli jen pojmenovaný postavy - ± 4 vesničani. Stejně by je kumáni zapíchli, tak proč se toho bát, že? .-) Jinak pár věcí se nechá ukrást včetně klíčů - od rychtáře - a od drába. Ale dá to práci, přeci jen, Jindra je takový nemehlo …

Jinak ted to hraju odznova - ale jsem už dál - řeším ted úlomky ze Sáby. Takže až to dohraji, určo se pokusím vrátit na začátek, a zkusím ještě najíždět do kumánů a střílet je - ale je jich tam fakt hodně. Asi to je nemožné - ale já jen chtěl vidět Terezu jak se krčí v tom mlýně - pořád mě tohle láká … :slight_smile:

Tohle je možná výhoda koupeného meče, nikdo kvůli tomu stráže nealarmoval. Sice je to zdlouhavé, ale krávy se obnovují, takže jednak uvaříš a prodáš maso, druhak jsem se dostal na level 3 (možná by šlo i výš), takže jak luk tak ten obyč meč ovládám bez hendikepu. Taky se mi podařilo získat perk mezek, takže jsem byl přetíženej jen se dvěma obranýma krávama.
Jak moc jde na ovcích vylepšit lukostřelba? Šanci na likvidaci kumánů vidím asi jen lukem z koně…

Měl jsem 4 bodíky na lukostřelbu. Když jsem prchal ze Skalice - jde střelit i koně - maj takový hloupý zvyk že se splaší a běhaj na jih obce, kde je max. 1 strážej, jinak nikdo :slight_smile: To s kravka jsem nevěděl - co jsem je zabil, už jiné jsem tam neviděl.

A jen teda tip, jak zvýšit boj beze zbraně - dobře to funguje nejen na Bernarda, ale lze to udělat i na turnaji v Ratajích. Prostě zranit soupeře (faktem je, že mám sečný zbraně 20 a obranu taky 20) - a pak schovat zbran a jít proti němu jen pěstma. Stojí to dost staminy, ale na druhou stranu - soupeř je s mečíkem dost pomalej, málo kdy mě trefí … Takhle jsem udělal bez nákupu skillu 5 bodů - mám momentálně tuhle hodnotu na 14. Takže se už nemusím tutlat se souboji s tím cápkem co má zelenou čepici s brkem a červenou vestu - i když má v invu 2 hrací kostky …

Nevím, jestli je to standardní chování, ale krávy tam po příchodu byly několikrát obnovené na stejném místě - když jdeš od hradu, tak ve vesnici vpravo vzadu za chalupama u palisády (možná by šel levelovat i luk?), i s nákupem meče jsem měl asi 400G (snad od všech obchodníků a Blanky). Zato byliny se neobnovily, jak jsem vysbíral louku, zůstala prázdná…
Lukostřelbu jsem neleveloval (jen tu sílu a obratnost), bál jsem se ukazovat s kradeným lukem. Čtyřka by při útěku byla fajn. Pěstní souboj mám taky nižší, navíc hra nějak přeskočila souboje v Sázavě (nešly aktivovat), tak jsem občas trénoval v Přibyslavicích, ale to jde strašně pomalu…

Ale asi jsi si neuvědomil, že jsi tím ve vsi zabil i spoustu těch, co by se jinak před útokem kumánů zachránili. Vždyť se jich spousta běží schovat do hradu, odkud je pak v noci pan Racek vyvede do Ratají. :slightly_smiling_face:

To je pravda - ale je středověk, někdy okolo roku ± 1405. A tak holt když mě chtěj hlásit nebo mě jinak škodit - jelikož vidím do budoucnosti - tak jim tu budoucnost předvedu. Nemaj mě štvát :smiley: A taky za tu dobu mě mohli pustit za panem Rackem do Skalice do hradu na čumendu, pff … :smiley: