Přenesení SAVE, jiná verze hry

Čau chlapy, mám nainstalovanou hru na dvou počítačích a nyní jsem zjistil, že mám na obou jinou verzi hry. Bude mi fungovat přenesení Save, nebo musím aktualizovat? Na druhém pc mam malý disk, tak bych to rád nechal tak, jak to nyní je? Díky

Moc bych nespoléhal že to bude fungovat. Savovací systém se v patchích hodně předělával, a i když se samozřejmě snažili držet kompatibilitu, tak stoprocentní to být nemusí.

sakra, takže bych musel někde postahovat postupné patche jak šli za sebou?

Tys to někde zpirátil? V tom případě se holt musíš potýkat s následky. Ani nevím jestli jsou jednotlivé patche někde ke stažení.
Ze steamu se patche aplikují automaticky, takže to v podstatě nemusíš řešit.

Nene, právě naopak. Asi budu muset pirátit abych tam postupně dohrál jednotlivé patche. Já právě celou dobu hrál na pc, kde byla verze 1.6 a na druhém pc mám poslední verzi. Ted ale nevím, jak přenést savy, aby byly kompatibilní s novou verzí

No a odkud jsi to teda sehnal? Protože steam ti ty patche udržuje sám, GOG asi taky …

Hrál jsem to na chalupě bez internetu se staženým crackem, aby neměl potřebu aktualizovat. Druhou verzi mám klasicky koupenou. Jinak to udělat bohužel nešlo.

Je stejně sranda, že sem si musel cracknout koupenou hru :slight_smile:

No tak teoreticky si můžeš na chalupu nainstalovat nejnovější verzi a znovu si ji cracknout. No, každopádně přenášení savů mezi verzí 1.6 a 1.9 moc optimisticky nevidím.
BTW na chalupě negames, jdi se radši projít do lesa :slight_smile:

:slight_smile: byly dlouhy zimni vecery :slight_smile: Zkusím to, jak píšeš. Nebo mě ještě napadlo někde stáhnout jednotlivé patche a postupně je dohrát. No, uvidíme:)

Ahoj, souhlasím s @Kaven - to kde najdeš uložené pozice hry asi víš. A jak víš mají koncovky *.whs Už jen z tohoto důvodu - mrkni se, jakou koncovku mají oba soubory na těch 2 počítačích - ukládají se ve stejné velikosti. Jakákoliv změna (velikost/název přípony) je nepřípustná a tudíž hra (save) pak nebude fungovat - popř. se objeví crash hry. Další věcí je název složky souborů - ten by měl být stejný včetně cesty k nim - tzn. u obou dvou PC musí být ty cesty stejné. Další věc je steam - pokud si uložíš - myslím že teď je max počet 10 periferií na steam - potom můžeš sdílet - je nelogický aby jsi u single hry využíval onen účet steam pro své dva kompy - takže by se tím měl odstranit ten tvůj crack - potom ho už nepotřebuješ. Navíc hra se ukládá i na steamu - stačí si tam zaškrtnout popř. na steam dát zálohu - pak se zaručí kompaktibilita přenosu souborů. Další věc - přes poznámkový blok ony přípony neotevřeš.
Maj okolo 5MB takže texták umře než to otevře. Musel bys mít editor oněch přípon - popř, zdroják. Existují kompilátory - ale to už je moc na mozkový závity :slight_smile:

Tak - jinak vše - pokud děláš s tím že to přeneseš jinam, se dělá se zálohou - tzn - ne že pouze zkopíruji soubor/dávkový soubor apod. a přepíšu - ale nejdřív si udělám zálohu toho dotyčnýho souboru - potom ho až nahradím jiným - protože potom se k němu můžu vrátit. Dále opatchovaní probíhá přes kompilaci jistých jedniček a tak podobně - kde si program automaticky zkontroluje, zda vlastníš verzi pro který patche je. Pokud ne - patch se nikdy nenainstaluje. Ale dá se mu pomoct právě přes kompilaci nebo editor … :slight_smile:

A konečně - opět to psal @Kaven kdy skutečně stačí mít oficiální verzi hry na steamu - tam vše probíhá bez problémů - a pak opravdu jen stačí si stáhnout ony sejfy - jde to. Bez cracků a podobnejch podlostí který maj většinou v sobě viry.

A nechápu pokud si to myslel tak, že vlastníš 2 koupené hry. To myslím je podle mě nesmysl :slight_smile:

A jinak problém se savy je stejný jako u kterékoliv jiné hry - prostě musí být dodrženo pár věcí - tzn. verze hry/ verze patchů - potom cesta k adresářům + v registru stejný klíč. Dále je samozřejmý že musí být dodržena velikost souboru a název přípony včetně správného umístění v adresářích - zde pozor - spousty her totiž nemá save pozice v adresáři s hrou - ale mají připojený další adresář (makro nebo co to je) a to najdeš většinou - C:/ user/dokumenty/save nebo tak nějak podobně.

Držím palce at ti to pracuje - ale skutečně - je lepší vlastnit origošku na steamu - potom se o nic nestaráš a jen hraješ - třeba i na dvou kompech - a mimochodem mě napadá - konflikt - pokud by save fungovaly - pak je možný konflikt s achivementama na steamu - nepíšu že přímo u týhle hry, ale prostě možné to je … .

Tak klucí, díky za rady nakonec se povedlo. Tedy následnovně: Nainstaloval jsem na staré hře postupně nové patche jeden po jednom a nálsedně přenesl SAVY. Vše funguje jak má.

Pro ostatní, zpětná kompatibilita už není. Tj. nelze přenést SAVY zpět na původní hru. Takže, já měl štěstí.

Díky a čau.