Prepady FPS pri 1070gtx

Ahojte prosím vás, mám fakt slabé PC na túto hru alebo čo?
Procesor: Intel core I7 3770k 3.50ghz
Ram 16gb Black mamba 2133mhz
SSD disk
Grafická karta GTX 1070 8gb

Hrám len FULLHD

Ide o to že všetko vystrelím na ultra ide to okolo 35fps v priemere , čo sa dá ale akonáhle idem do dediny hneď v prvej misii tak mi za hradbami fps padnú na 19-25 fps čo je hrozné. Tak som experimentoval a zostal na mieste kde mám málo fps, a dal som to na medium a zistil som že FPS boli rovnaké , jedine až na low vyšli FPS na 55fps . Podľa youtueb videí by som mal mať priemer okolo 40fps a nie raz 25 potom 40 potom 30 a na niektorých meistach až 17fps. Mám najnovší driver geforce a neviem kde by ešte mohla byť chyba. Alebo naozaj to takýto PC nezvláda na fullhd a ultra nastavenia? respektíve niekde ide 40 a zrazu padne na 19 ? Ďakujem za odpovede.

p.s aj lod a podobné veci som skúšal dať na minimum a trošku to pomohlo ale nie o veľa

I have the exact same rig as you and am playing at 1440p at 30fps with vsync on. I have all of the graphics settings turned up to ultra high, except for three which are set on high. Shadows, Post-process quality, and physics are the ones i have turned down to high. Performance seems to change a lot with those 3 settings. I’m also using the HD texture pack, and a reshade. So you should be fine. Make sure you aren’t running a lot of background processes. Try turning down your LOD and vegetation distance a little bit if you are still having trouble.

1 Like

Pozri sa ci mas dobre osadenu grafiku do PCIe slotu. Mal by si mat 16x16. Niektori mali problem,ze im doska necitala full nasobenie na 16, ale iba 2x alebo 4x.
Tvoj procak je viacmenej ok,i ked je skor na servre zamerany,trocha starsia architektura. Co je u teba full hd?

Ďakujem za odpoveď ale trošku nechápem ako myslíš tú dobre osadenú grafiku. Proste som ju osadil na to iste miesto ako predchádzajúcu a rovnakým spôsobom. (GTX 780) . Procák je už starší to áno cca 4 roky. A full HD 1920x1080 je u mňa full hd.
a toto je moja doska https://www.alza.sk/asus-p8z77-v-deluxe-d312837.htm#popis ale neviem ako sa dá karta zle zapojiť, pretože som ju vsunul na to miesto kde bola predtým karta (modrý slot) a zacvaklo to

Nazdar,myslim to tak,ze tu na fore viacero ludi malo problem s tym,ze mali vyskocenu grafaren z PCIe slotu na doske a preto im nenasobilo na max 16xPCIe ale iba 2x ci 4x. Vybratie a opatovne zasunutie pomohlo. Pripadne niektori mali PCIe slot limitovany nastavenim BIOS. Je na to taky softik GPU-Z, kde sa da rychlo zistit stav PCIe. Nepises aku mas dosku. Vacsina mainstrimu ma dva PCIe sloty. Jeden je zvycajne ten rychly x16 ,ten druhy zvycajne max na x4.
Edit: pozeram ze si dopisal dosku,mrknem na specku

Stiahol som soft, no nie som nejaký znalec :smile: , posielam screen. Vieš z toho niečo vyčítať prípadne dá sa vôbec zistiť bez otvárania skrinky či je grafická správne zasunutá? Nechce sa mi celé pc zase vyťahovať a rozoberať
:joy:, len včera som to zložil.

edit: napríklad Far cry 5 mi ide na ultra krásne okolo 40 fps

A mame ho beťára :smile: Doska ti pusta iba 2x PCIe slot cize tvoja grafaren ide na minimum priepustnosti. Mas to tam:
PCIe x 16 3.0 @ x2 3.0

boha , to fakt? takže treba kúpiť novú ? Ako pred 4 rokmi stála takmer 300€ a teraz je vlastne na nič…och…

Vieš mi prosím sem hodiť najelšpei s Alza.sk aká doska je najvhodnejšia ? Ale aby pasoval aj procák ten meniť nechcem :smiley:

Zachovajte paniku obcan :grinning: Klid,skus vojst do BIOSu a pozri ako mas nastavenu priepustnost na PCIe slote. Niekedy AUTO nastavenie = setriaci rezim a da ti to na minimum…

Tak vieš naserie to :smiley: prosím ta v biose som sa ešte nikdy moc nesparal kde to nájdem?

Hore na liste sa prepni na Advanced tam by to malo byt

Druhý Obrázok vyššie je advanced mode.

Na druhom obrazku vidim ze si v Main okne,posun sa este o dva doprava na Advanced okno

Zaskroluj nizsie,mal by si tam mat “System agent configuration” a v tejto polozke potom “NB PCIe Configuration”

Nižšie to už nejde scrollnut ale na konci je tu cpu power management confg. A tam je toto

Si v nespravnej zalozke. Klikni na back lavo hore v tom svetlomodrom okne az kym sa nedostanes do zakladnej obrazovky. Spravne preklikanie potom bude
Advanced -> System agent configuration -> NB PCIe Configuration”

ja som riadny noob …je tam všade auto. A toto sa zobrazí po otvorení