Prepady FPS pri 1070gtx

Zaskroluj nizsie,mal by si tam mat “System agent configuration” a v tejto polozke potom “NB PCIe Configuration”

Nižšie to už nejde scrollnut ale na konci je tu cpu power management confg. A tam je toto

Si v nespravnej zalozke. Klikni na back lavo hore v tom svetlomodrom okne az kym sa nedostanes do zakladnej obrazovky. Spravne preklikanie potom bude
Advanced -> System agent configuration -> NB PCIe Configuration”

ja som riadny noob …je tam všade auto. A toto sa zobrazí po otvorení

Vyber gen3 to aktivuje full PCIe 3.0. Potom stlac F10, vyskoci okno daj save changes and reset. Po restarte kompu spust znova ten softik GPU-Z a pozri ako to vyzera

Divne. Furt tam mas iba x2…Skus este raz vliezt do biosu do toho isteho okna nech vidim,ci sa zmena ulozila spravne

O hodinku dopíšem :wink: ďakujem

Spoko,ja idem na obed :wink:

Takže už som tu :smiley: …skúsil som to znova v biose ale bolo to zapnuté. Posielam screen toho softu

a ked tam kliknem na ten otáznik tak sa spýta na render a ak dám ok vyzerá to takto…

Render urobi zatazovy test a pozeram ze spravne prepne na PCIe 3.0 . Problem je stale iba ten nasobic. Stale tam mas x2…mal by si mat x16. Aj ten obrazok co si dal z Biosu ukazuje ze maticna detekuje len x2. Predsa skus vypnut komp,vypni zdroj,odpoj kabel od zdroja,otvor skrinku,vyber kartu zo slotu a znova ju zaklikni.Zapoj kabel,zapni zdroj,zapni komp a pozri v biose.

Takže vypol som vybral grafickú znova nasadil a dával si pozor zapol a je to to isté v biose je tiež ukázane 2x a ten soft ukazuje rovnake hodnoty. Očividne je niekde asi chyba , hľadám na fórach ale nič moc, nemám niečo na doske stlačiť alebo nahrať soft nejaký ?

Pozriem este do manualu na tvoju dosku,len teraz moc neni cas,robim report pre riaditela :astonished:

Ale to je ok :wink: veľmi si cením tvoju pomoc . Keď budeš mat čas nápis nikam sa neponahlam . Akurát som zistil jednu vec ! Dal som do druhého slotu kartu a ta mi ukazuje 8x … no stále to nieje 16x… ale lepšie :slight_smile:

Info: kingdom come teraz beží aj 50fps a na tom mieste kde bol utem veľký prepad fps to padne max na 35fps a to na ultra všetko :wink: ale predsa len ak vieš kde by mohla byt chyba a mohol by som z grafiky vyťažiť maximum rad si prečítam radu :wink:

Tak postupne zlepsovanie je zaklad. Podla japonskeho Kaizen systemu sa netreba hned vybijat na 100% uspesnosti. Na zaciatok staci 60% :wink: Som rad ze ti to ide lepsie,uzivaj si hru. Ja zatial postudujem ten manual co by sa este dalo z tych zvysnych 40% :grinning:

Ďakujem ti za čas a ochotu :slight_smile: uvidíme či ešte 40% zoženieme :smiley: na fórach som nič nenašiel ako poriadnu odpoveď.