Zdravím @WH_JiriRydl, @TobiTobsen, @MadSmejki, @Hellboy,
měl bych pár připomínek k aktuální alfě. Je to na podnět dotazníku, ve kterém mi chyběla možnost upřesnit proč něco hodnotím tak jak to hodnotím. Také píšu česky, abych přesně vyjádřil o co mi jde (anglicky to nedám ;)) Možná jsou tyto připomínky někde na fóru zmíněny tak se omlouvám za jejich opakování. Také je mi jasné, že o spoustě věcí víte, ale radši je připomenu ať na to nezapomenete/víte že by někomu mohli vadit.
Hraji na gamepadu i na klávesnici s myší, takže jsou dojmy z ovládání smíchány dohromady.
Pozice Sázavského kláštera
- klášter je umístěn chybně na jih od Samopše, místo toho je ve skutečnosti na severozápad (pravděpodobně byl asi umístěn z důvodu prezentace na E3 a ve finále bude na severu)
Souboj:
- při hraní na gamepadu dochází při větším poodstoupení od soupeře k jeho odemknutí. Na klávesnici je nepřítel pořád zamknut kurzorem. Nebo nevím jak ho zamknout.
- výuková okna při souboji mizí moc rychle.
- při blokování na klávesnici (Q) nelze dělat úkroky doleva. Vyřešilo by mapováním kláves nebo to dát jinam.
- zvuk při zpomalení času zní divně. Možná by byl pěkný virbl.
Kůň:
- na koni nelze držet louči
- kůň se velmi rychle unaví (viz. bod 77: 100+ důvodů proč Dan Vávra nesnáší TES V: Skyrim)
- nelze se rozhlížet na koni aniž bych nezměnil jeho směr jízdy.
Rozhovory:
- lze přeskakovat v rozhovoru pouze tlačítkem Esc. Mělo by jít i pravým tlačítkem myši, mezerníkem (vše dohromady).
- rozhovory jsou vedeny jednou z pohledu Henryho, podruhé kamera zabírá oba diskutující. Tak buď jedno, nebo druhý (spíš teda druhý). Vypadá to jako že se nemůžete rozhodnout.
- jednotlivé dialogové možnosti by mohli být očíslovány, aby šlo vybírat zmáčknutím příslušného čísla (viz. Witcher 3)
- ikony pro jednotlivé odpovědi se se často ztrácí na pozadí. Urychlují navigaci ve výběru (když jsou vidět teda).
- u rozhovoru nelze používat kurzor myši
- při výběru např. čtvrté dialogové možnosti a následné její ukončení je kurzor znovu na 1.možnosti. Takže člověk musí sjet mačkáním tlačítek na 5.možnost. JE TO OTRAVNÉ.
Sběr materálu:
- u sběru bylin se přehraje animace se záběrem na Henryho, při sebrání uhlí je pohled z očí hrdiny.Chtělo by se také rozhodnou jestli jedno nebo druhé (já jsem pro druhé, i když vím, že by mohl být problém s uchopením bylin).
Mapa:
- na mapě by mohlo být vidět, kterým směrem je hlavní postava natočena.
- není zobrazeno u mapy jak se používá zoom in/zoom out (LB - RB na gamepadu).
- nelze myší umístit checkpoint (např. dvojklikem levého myšítka)
Questy:
- nelze si označit, který úkol budu aktuálně dělat. Na kompasu se ikony překrývají a matou.
- aktuálně označený quest by měl být zobrazen na obrazovce, nebo alespoň krátce zobrazeno název questu a jeho progres (např. nasbíráno 4/5 vraní oko).
- progres v úkolu, zvýšení skillu by mělo být oznámeno zvukovým oznámením a text by měl být větší. V tuto chvíli je to malý nápis, který je špatně vidět.
- u úkolů by měl být detailnější popis. Např. při progresu v úkolu jsme měl najít osobu v zeleném. Člověk si to musí pamatovat, v questlogu to napsané není.
- stejné pro questlog a inventář, písmena jsou malá. Podle mě je špatně využit prostor a rámečky pro jednotlivá okna by mohli být menší na úkor většího textu.
Páčení zámků:
- páčení zámků je MNOHEM jednoduší na gamepadu.
Kopání hrobů
- bude kopání hrobů taky minihra nebo bude přehrávat jenom animace?
Je klidně možné, že jsem něco nepopsal úplně srozumitelně, v tom případě se omlouvám a klidně dodám dovysvětlení
Mějte se hodně zdaru s vývojem.