Problém s FPS

Zdravím lide internetový,
řeším tu takový problém. KC jsem hrál hned po vydání, nahrál jsem zhruba 80 hodin. Hra hladce běžela ve full HD na medium až high nastavení. Ještě jsem si říkal, proč všichni remcají, jak je to celé nechutně rozbité…kromě občas pozdě doskakujících textur jsem neměl žádný problém. Nicméně, když jí zkouším na naprosto stejné sestavě teď po pár letech, tak se FPS vytrvale drží maximálně kolem 20 (většinou spíš méně) ať je nastavení jakékoliv. Dám vše na low a je to naprosto stejné, jako když je vše na high. Zkoušel jsem všemožné postupy, které jsem různě po internetech objevil a vše bez úspěchu. Plus jsem si všimnul ještě jednoho problému, který nevím jestli s tím nějak souvisí. Hned při spouštění hry trvá loading během intra nezvykle dlouho. Vím, že když jsem hrál po vydání, tak intro šlo přeskočit do menu zhruba někdy když Karla IV. vezou na márách. Teď celé intro proběhne a hra se načítá ještě chvilku po něm. Možná je to prkotina, ale rozhodně se to tehdy nedělo.

Moje sestava je tahle:

intel core i5 6500 cpu 3.20 ghz
NVIDIA GeForce GTX960
16 GB Ram

Není to nic extra, ale myslím, že hra by na tomhle měla běžet…a koneckonců také běžela.

Ještě tu raději vytvořím seznam toho, co jsem s tím zkoušel dělat.

  • Instalace nejnovějších ovladačů všhomožného, optimalizace hry přes GeForce experience. - Žádná změna.

  • Různá nastavení grafiky ve hře. Vsync off. Režim celé obrazovky. Dokonce jsem nastavil i rozlišení 640x480…doporučuju vyzkoušet…stane se z toho úžasná pixelartová záležitost. - Vůbec nic se nezmění, ať je nastavení jakékoliv.

  • Reinstal Windows…to už bylo potřeba…už měl své nejlepší časy za sebou. - Nic

  • Reinstal hry, reinstal hry bez všech DLC, instalace na SSD disk. - Taktéž nic.

  • Na několika fórech jsem se dočetl, že pomáhá hru přes steam stupstit s příkazem “-heapsize 2097152” - Nepomáhá.

  • Instalace modu Optimized Graphic Presets. - Ani tohle nic nezměnilo.

  • Někde bylo psáno, že může být problém s PCI slotem. Zkusil jsem tedy GPU-Z. Ukazuje tohle:


    Nejsem žádný velký odborník, ale podle mě tady taky problém nebude

Budu rád jestli se najde někdo, koho napadne ještě nějaké řešení. Asi bych se na to vykašlal a prostě si řekl, že na tu hru nemám hardware. To bych ovšem po vydání nesměl hru na stejné sestavě v pohodě hrát.
Díky za každou radu.

Môj brat má tiež 960, ale výkonnejší procesor a 32 ram a bežalo mu to tiež na nižších fps ako tebe. Ešte sa sťažoval, že musel meniť nižšie detaily, lebo pri iných hrách nie je na to zvyknutý. Každopádne si myslím, že by ti to mohlo ísť lepšie ako 20fps na najnižších detailoch. Hra bola optimalizovana na výkon. Zatiaľ pre teba nemám riešenie. Ešte by som sa uistil, že počítač nespusta dodatočné aplikácie, ktoré popri hraní začnú pracovať. Ak máš ssd možno tam nainštalovať hru a skúsiť sa pozrieť do grafického nastavenia hry cez spomenutý geforce experience, dá sa tam určiť grafický výkon pre konkrétnu hru.

Problém je, že ta hra mi po vydání na téhle sestavě běžela naprosto v pohodě na medium až high nastavení. Teď ale jakékoliv nastavení grafiky, ať už přímo ve hře nebo přes GeForce experience nemá žádný vliv…na jakékoliv nastavení hra běží stejně. Na SSD disku je teď také nainstalovaná…bez účinku. Ještě jsem koukal na vytížení CPU, když je hra spuštěna a CPU jede max na 50%, takže tady asi taky problém nebude. Nicméně díky za odpověď…jsem rád za každý podnět.

Tesne po vydaní sa sťažovali ľudia so silnejším zostavami, pretože im nebezala hra nad 60fps ustavične a tak našli problém, že ich cpu a konkrétne 8 jadrové procesory bežali len spolovice, tak ako opisujes 50%, môže to byť aj tvoj problém, hoci som bol skôr toho názoru, že sa to už opravilo. Napriek tomu, že máš len 4. Nepozdáva sa mi to, keďže ten by mal ísť na plné obrátky. Vyskúšam na mojom, mám i7. A kcd je jedna z dvoch (odskúšaných) hier, ktoré keď nahrávam, sa mi pokazí nahrávka alebo moc zníži fps z plynulých 50-60 na konzolové 30 a nižšie. Takže aj môj pc by mal byť dosť zapracovaný.

Mám 70-80fps a processor ide na 40-70%. Nič zvláštne.

No nejspíš během optimalizace autoři vyřešili jeden problém, ale vytvořili nový, který už nikdo neopravil, protože předtím mi to vážně jelo dobře. Každopádně díky.

Trochu mi naháníš hrůzu, protože se chystám hru znovu hrát a taky mi to při prvním hraní asi před rokem a půl jelo v pohodě. Tak nevím, co čekat teď. :upside_down_face:

Tak schválně pak napiš jak ti to teď jede a připiš svou sestavu. Každopádně držím palce, ať je to v pohodě. :slight_smile:

Zkusil jsem pokračovat v roce starém savu a všechno mně přišlo v pohodě. I úvodní nahrávání netrvalo o moc díl (mohl jsem zmáčknout tlačítko pro přeskočení do hlavní nabídky u obrázku Karla IV. na márách :slightly_smiling_face:).
Snad jen zvuk mně přišel trošku jiný (myslím zvuk mluvení Jindry i ostatních postav z okolí, jinak zvuky prostředí jako chůze, ptactvo atp. bylo o.k.). Jako by všichni neustále mluvili někde z podloubí domu nebo mostu :grinning: , tak nějak s ozvěnou.

Mám intel core i5 7400 cpu 3.00 ghz
GeForce gtx 1050Ti
8 GB ram.
a verzi hry mě to ukazuje 1.9.3-404-501

Keď vyšlo Band of Bastards, tak sa mi ten divný zvuk objavoval v nahratých videách, nedával som tomu váhu, keďže sa mi v tom istom čase pokazili slúchadlá, vynil som tie, nie hru, no nakoniec sa našlo pár ďalších ľudí, ale naozaj pár, ktorým sa to vyskytlo a teraz tebe. Je to divné.

@oligo ja som hru od júna nehral, zvyčajne som mal fps okolo 40-60, teraz zrazu 70-80, hoci nič náročné som v hre nerobil, takže mi to beží lepšie. Zbytočne sa neobávaj.