Proč jsou ve hře Samopše?

Deti se uz diskutovaly. Nejsou tam kvuli tomu, aby nesly masakrovat, vyslikat a obirat. A nesmrtelny deti jsou zas divny :wink:

Pes je jeden druh. Hm. Krava taky a slepice myslim taky.

Tady si asi WH nabehli tim, ze deklaruji tu hru jako realistickou, skoro simulator stredovekeho zivota. Tak to samozrejme byt nemuze, prave z duvodu zjednoduseni figur, mechanik, moznosti, atd. Kdyby tam melo byt 20 druhu psu, slo neomezene znasilnovat zeny ci kozy na pastve, lozit po stromech, zapalovat chalupy, stavet konstrukce, atd. to by nikdy nedodelali, stalo by to 10x tolik a uz by to bylo pro mainstream (kterej to plati) moc slozity.

Netuším o čem to mluvíš … Jedinej úkol ve Skalici je kdy máš prozkoumat stav Štol, ale to je úkol kterej dostaneš v Ratajích pokud vím a dostaneš ho mnohem dřív, né na konci hry …
Kumánský král tam je ano, ten se objeví až ke konci hry ale je to jen aktivita, aktivita naprosto o ničem, klasický pěstní souboj, navíc mě se ten quest klasicky bugnul :smiley:

A téma je hlavně o Samopších, ve Skalici je celkem logický, že tam nebudou.

Další z řady questů které byly naprosto nesmyslně vystřiženy z finální verze hry a tak trotli z WH udělali ze Samopší zbytečnost, hlavně že přidávají do hry pomlázky atd, ale aby přidali nějakej quest to ne :stuck_out_tongue:
https://kingdomcomedeliverance.wiki.fextralife.com/Locked+Out

Blockquote Deti se uz diskutovaly. Nejsou tam kvuli tomu, aby nesly masakrovat, vyslikat a obirat. A nesmrtelny deti jsou zas divny

V Zaklínači to tak normálně funguje a nikomu to nevadí …

A byl jsi uvnitr tech stol? Honili te? Byl jsi tam s Ulrichem? Je to quest ve Skalici, je jedno ze zadanej je v Ratajich, bodejt, kdyz ve Skalici jsou vsichni mrtvi a nema ho kdo zadat :wink:

ad deti - Zaklinace neznam, ale to je fantasy ne? Tak to je trosku rozdil, KCD si hraje na realnost, asi by ve svete bez monster a draku zabijeni deti vypadalo moc realne. Nevim, proste se tak rozhodli a treba to v pristim dile vyresi nejak jinak…

Tak by šlo udělat to, aby děti byly čistě jen jako interní stafáž. Max. by šlo s nimi hodit pokec. Prostě, když tam chybí, tak to vypadá divně, když je tam nedali.
Taky chybí i ostatní hospodářská zvířata…
vůbec, je tam pořád málo lidí, jak po vymření.
20 druhů psů tam být nemusí, stačí třeba 5, ale jeden pes všude vypadá taky divně.
Proč by tam mělo jít znášilňovat kozy na pastvě? To chtěl nějaký ahmed? :smiley:
Zase tak detailní to být nemusí, jen jsem upozornil na to, co mi tam stále viditělně chybí :slight_smile:

1 Like

Kromě Sázavy (tu šoupli na místo, kde jsou dnes Přívlaky) a Skalice (s Rovnou) mapa odpovídá realitě (včetně toku Sázavy) - to mne tom právě baví. Upřímně si myslím, že klidně mohli mapu trochu rozšířit na západ (o 1km) a dát Sázavu tam, kde opravdu leží (tj. na západní okraj současné mapy) a posunout i Skalici (ta je ještě 5km západněji a to chápu, že už je nedatelné).

To rozšíření na západ klidně mohl být prázdný les - respektive by některé “zajímavosti” a tábory mohly být přesunuty tam a vyprázdnit místo jinde. Mně naopak přijde mapa strašně zaplněná až přecpaná - člověk pořád o něco zakopává, pustý les nebo prázdná louka by dodalo na uvěřitelnosti.

1 Like

tak je to jen 4x4 = 16 km2… vic se nevejde do pameti, pri levelu detailu rostlin atd. ktery je uzasny

Tak o nějakém HW omezení jsem neslyšel (jsou přece i rozlehlejší hry), ale pokud jet o pravda a 5x4 by hra neutáhla, pak to chápu. Přijde mi akorát škoda, že kvůli 1km (4km2) není Sázava tam, kde být má…

Neznam technicky reseni, ale cetl jsem recenzi, kde srovnavali KCD s jinyma open world RPG. U KCD je slozita a detailni krajina, prave proto jsou z ni vsichni tak nadseni, ze vypada opravdu realne a kazdyho bavi se v ni jen tak prochazet. Trava se individualne hybe, vegetace je opravdu hodne husta, ruzne uvozy, terenni vlny, sutry, skaly, potucky, proste ceska krajina jak ji zname. V jinych hrach s obrimi svety pry tohle neni, krajina je spis generovana nez rucne modelovana. Muzete tam chodit 1000km a furt stejna sed. U KCD ne.

4 Likes

Děti nemusí být nesmrtelné, zkuste si zabít třeba Štěpánku. Taky je “nesmrtelná” a nemusíte do ní střílet šípy. Děti by vadily při plížení a krádežích v domech. Teď, když vás někdo vidí, chlap nebo ženská, můžete to vyřešit zbraní. U dětí by to nešlo, takže by to omezovalo hratelnost.
Jedině mne napadá, že by děti byly přes den venku, kde nevadí, a po setmění se uložily a nedaly se probudit. Vybijete jim rodiče, oni se nevzbudí a druhý den půjdou bydlet o dům dál.
Nevím, jak jiným, ale u mého stylu hraní by to fungovalo. Přiznám se, že jsem se ještě nikdy nepokusil přes noc vyvraždit celou vesnici. To bych pak nevěděl, kam s těma děckama. Možná k nesmrtelným NPC, Rackovi, Štěpánce, Divišovi, …

Deti podle meho nazoru nejsou vubec zadna priorita. Ale kdyz uz, tak jich implementovat jen nekolik, pojmenovanych a s vyraznou osobnosti, aby kvalita nahradila kvantitu, pro oziveni sveta . A oznacit je jako essential NPC (nejde na ne utocit). Jen pro oziveni nic co by narusovalo mechaniky hry. A v noci by decka proste nekam zmizely natvrdo spat.

A dat jim nejakou aktivitu, jako Skyrim. hru na babu, schovku…nebo maly questik.
Deti ve skyrimu je jedna z mala veci udelana dobre. Prvni co delam ve Whiterunu je vzdy ze kupuju barak a adoptuju Lucii :slight_smile:

A to tam nemaju ani katolicku cirkev, ale uz som ticho :smiley:

Děti mi tam jako stafáž středověkého života prostě viditelně chybí a vypadá to zkrátka bez nich divně a málo realisticky. Však slepice už taky nejdou zabít a taky je tam mají. S tětmi by šel třeba max. pokec + quest - najdi nějaké ztracené dítě, nebo sežeň lék pro nemocné dítě bohatého měšťana, co se štedře odmění. tvůrci jsou fakt aspici, že je tam nedali :smiley:

V tej vypalenej dkalici je zadavatel wuestu? Kde v bohu ho zašili

Jak to, zítra slepice nejdou zabít. Dáš jim ránu pěstí😂

Ja si myslim to same,flikujou to a klohnej,zacali dobre a jsou cim dal horsi