Proč jsou ve hře Samopše?

Jelikož už jsem na konci hry tak mě napadla tahle otázka. Z jakého důvodu jsou ve hře Samopše, když v nich není ani jeden jediný quest (měl tam být asi jeden co byl v betě ale z nepochopitelných důvodů byl asi odstraněn) a ani jeden jediný quest vás sem nezavede, prostě vesnička úplně k ničemu, což mi přijde jako velká škoda, protože mapa celkově mi přijde dost nevyužitá na to jak je celkem slušně velká, Mrchojedy až na hlavní linku taky prakticky nemají co nabídnout, vzhledem k tomu, že z nich byly odstraněny questy, například ten s tou vypálenou farmou kousek od mrchojded…

Tak si říkám, jestli s tím vývojáři ještě něco udělají a questy tam dodají třeba jako DLC zdarma (podobně jako v zaklínači) minimálně za to v jakým prasáckým stavu hra vyšla a za nesplněné KS goaly by měly ty questy ládovat pěkně po jednom po celej rok :smiley:

Já jsem si zas říkala, proč všechny města, kde jsou všerůzní obchodníci, jsou situovány pouze na jihu a na sever jsou to jen samé koňárny :smiley: Ty vyrabované města/vesnice jsou pochopitelné. Ale tak… Ničemu to neškodí, jen fakt většinu času jsem pouze na jihu :slight_smile:

coze?! a ta socka Votava v Talmberku je snad vosk? :smiley:

Dyť tam stejně ani potom nebude ne ? :smiley: :smiley: :smiley: Pardon, ještě jsme zapomněla na kuchařku, ale ta mi je k čemu, když jsou na světě tisíce plných kotlíků? :smiley:

1 Like

je tam furt, ale pote co jsem mu neco prodal a od te doby mel celou hru 0 cash, tak byl k nicemu :slight_smile: hlavne ze do dalekeho okoli od Talmberka na nej vsichni odkazujou :)) jako by v Brne doporucovali jednu vykradenou vietnamskou Ostravskou vecerku :wink:

3 Likes

ten je bugnuty - tak ako asi 90% hry. ma v dome plnu truhlu veci co som mu predal ale inventar furt prazdny. a kedze nic nepredal dalej, tak je s peniazmi stake na nule.
ta hra je jedem velky bug a mala vyjst radsej o pol roka neskor…

Tak to mě spíš trošku, jen trošičku vadí, že ta mapa až tak moc neodpovídá skutečné mapě.
Samopše, Mrchojedy leží ve hře na S až SV od Sázavy, ale na skutečné mapě je vidím na JV.

To mě ani tak nevadí :smiley: Ale když už si nezakládali na realistickým umístění, tak proč sakra si nedali záležet na tom rovnoměrném rozložení? :smiley:

Tam vážně nic není? V první hře jsem jimi jen projížděl. V druhé plním questy tak, jak přicházejí a beru ty, kam mě hra zavede. Takže stále čekám… a vypadá to, že se nedočkám… :frowning:

S Votavou to mám stejně. Třeba ho lidi hledají tam, kde normálně byl a nikdo jim mebyl schopnej říct, že je na hradě :slight_smile:

Tak když už si dali s tou vesnicí práci, tak ji přeci jen tak nevyhodí do koše, ne? :slight_smile:

Lidi nepitváte to už trochu moc. Mapa stoprocentně nesedí a v Samopších chcípl pes, o čemž tamní kovář taky mluví. No a, je to hra. :smile: Třeba tam bude úkol z DLC, třeba ne. Svět je živý a zajímavý i na svoji velikost.
Pokud by mapa byla vycucaná z prstu, tak to přece taky nebude špatně.
Rovnoměrné rozložení by přece nesedělo s vypálenou Skalicí hemžící se lapky i Kumány, Přibyslavicemi a ani s tehdejšími realiemi. Hra je rozložená tak, že na jihu máš zázemí a relativní klid, tomu odpovídají i protivníci. Vyjet na Sever/severozápad je na vlastní nebezpečí a je potřeba s tím počítat. Potkat plecháče na začátku hry u Ratají by mě zrovna nepotěšilo. Na sever vyjíždím za bojem a projet se, na jihu odpočívám.
Ani z hlediska úkolů si nemyslím, že by hra byla špatně rozložená. Na severu jich je relativně dost, ale když je tam málo lidí/ mrtvo tak vám nemá kdo zadat úkol. :smile:
SPOILER: V Rovné a ve Skalici je zadavatel i úkol vás tam zavede.
Vemte si Fallouta 4: čím dál od počáteční lokace, tím jsou tužší protivníci a zpátky se vracíte jen když chcete. Navíc procházet se tamní mapou není zrovna zážitek :slight_smile: Zaklínač 3 má rozložení snad ještě jasnější, vy jste se někdy vrátili do vesnice kde hra začala? :wink:
Nadšené komentáře, které jsem četl od lidí žijících v posázaví mi přijdou lepší, než to že mapa 100% nesedí.

Tak od toho snad forum je, aby se rozebíralo kde co :smiley: A pokud v tom nedokáže někdo vidět mírnou nadsázku, tak mu nejspíše ani pomoci nebude.

Jinak rozumný komentář. Na začátku se stejně začíná v Talmberku na severu ne? Takže člověk se těm obrněncům asi moc nevyhl.

A co se týče zaklínače, pár drtivých lokací mívá i poblíž. A ano vracela jsem se :smiley: O tom kolik má jinak map mluvit snad nemusíme… Lokace se liší prostředím, architekturou, kulturou, tak i přichází vhod, že jsou “oddělené” mapy. Trošku porovnáváme jablka a hrušky, ale budiž.

A větší města jsou dvě, opravdu nevidím problém umístit jedno na jihozápad do bezpečí a jedno město na severovýchod :smiley: Když odklonění od realističnosti nebyl zas takový problém. Ale dost už, nebudu to tu omílat furt dokola,. kdo chtěl, pochopil mě :slight_smile:

Nedalo mi to a googlil jsem. Alespoň jeden quest by tam měl být :slight_smile:

EDIT: A questy, co byly v betě v S., se někam přesunuly (jako Reeky) a nebo zmizely?

Žádný takový úkol tam není … Jsem v 90% hlavního příběhu a pochybuju že by se nějaký v Samopších ještě objevil a s Hostinskou i honstinským jsem tam mluvil a nikdo mi žádný úkol nedal …

A ve Skalici ani v Rovné taky žádné úkoly nejsou jak tu někdo tvrdí (v Rovné max s tím jak musíte sehnat toho faráře pokud to chcete počítat) jinak Skalice, Rovná, Samopše - úplně k ničemu :smiley:

Dalo by se zmínit, že ve Skalici je ten “poklad” co zmíní Kuneš a poblíž jsou doly. Skalice(+Rovná) slouží spíš jako spoušteč a dokreslení příběhu. A bylo by divný, kdybychom se nemohli vrátit po úvodu do Skalice…

Je fakt, že s hostinskou jsem hodil řeč a nic…

Či boli Samopše na správnej lokácii neviem povedať.

Väčšina miest, s výnimkou Sasau a Rataje nemá nejak veľa obchodníkov s gearom, pričom Mrchojedy, Užice a Neuhof majú kone.

Nevidím v tom nejaký zásadný problém. Možno tam je nejaký kvest o ktorom nevieme, možno pribudne s DLCčkami a tak.

No je tam celkově lidí, jako kdyby se zrovna v tu dobu sešly snad všechny pohromy, mory a hladomory středověku dohromady. Měli by jich tam přidat, ani nikde žádné děti, což je taky divné, jen jeden druh psů, no aspoň, že ti koně vypadají jinak. Měli by na tom ještě zapracovat :smiley:

Ano pokud to bereš takhle tak ve Skalici je alespoň úkol z pokladem + průzkum dolů , v Samopších ale není absolutně nic, ani důvod tam jít, pokud nepočítám kořenářku nahoře v lese.

A to ve Skalici mělo být asi taky víc questů, našel sem třeba zrušený.

V Samopších je to třeba tento:
https://kingdomcomedeliverance.wiki.fextralife.com/Sick+Bastard
https://kingdomcomedeliverance.wiki.fextralife.com/A+Lesson+in+Chivalry

Mrchojedy:
https://kingdomcomedeliverance.wiki.fextralife.com/Mayhem+Near+Merhojed - tento mohl být velmi zajímavý

A třeba tato aktivita údajně ve hře snad i je, ale mě se teda neobjevila:
https://kingdomcomedeliverance.wiki.fextralife.com/Revenge+of+the+Cuman+King

Zajímalo by mě jestli existuje nějaký opravdový a reálný seznam všech questů které jsou ve hře nejlépe v češtině, všechny seznamy na webu jsou totiž totálně matoucí, protože obsahují i ty zrušené i když nechápu vůbec proč.

2 Likes

No nic. Nechtěl jsem vyvolat přestřelku, ale podat jiný pohled. Rozdělení mapy v zaklínači je něco jiného, šlo o příklad určité obtížnosti protivníků v závislosti na lokaci, mapa Fallout 4 je výstižnější. Podobných řešení je ve hrách víc.
Mít dvě města takhle rozhozená by nemuselo být špatné, zase ale vidím těch keců. Mezi questy se musí přejíždět hrozná štreka, pořád mě někdo přepadává, nevím proč to nemohli dát blíž :smile:

On někdo tvrdí, že tam jsou questy a upozorní ještě blbec na SPOILER: Jo, ten jsem měl na mysli, mimo jiné se tam podíváte i v hlavní linii, s 90% už by to mělo být hotovo. Plus to, že vás pošlou do Skalice a okolí, plus to že přímo ve Skalici je zadavatel. Nevím, ale mě to přijde dobrý. Jo a v Samopších je vážně prd.
Teda někdo to tvrdí. :smile:

Ve Skalici mas prave v tech tvych 90% ukol :wink: a je to docela husty (ztracen v podzemi)

Jinak jsem tam objevil Kumanskeho krale, s tim jde taky podnikat akcicka :wink:

Pro Rovnou hledas farare.