Quest Pověrčivost

Náhodou nepamatujete si někdo recept na lektvar k obarvení vody v lázních v Ledečku? Hru mám dávno dohranou a po posledním DLC si dodělávám nějaký resty a na tohle za boha nemůžu přijít. Podle bajky jsem tipoval bodlák, měsíček a vlčí mák, který jsem nakonec nahrazoval vším možným, ale marně :grinning:

Patříte k menšině hráčů, kteří nemají v DLC bug :sunglasses:
Návod na obarvení vody by mohl být v tomto videu:

Perfektní. Mockrát díky.

Ahoj, prosímtě a je nějaký řešení když mě ta voda obarvit nejde? Vůbec mi ten quest tu možnost nenabízí… Díky moc za radu

A určitě

  1. Máš uvařený lektvar Falešná krev?
  2. Zkoušíš to v lázních v Ledečku?
  3. Obarvuješ vodu v dřevěné kádi ve stanu v lázních?

Uvařeno mám, vařil jsem dle videa, zkoušim to v Ledecku u správné káde, koukal jsem i na videa, ale ani u jedné nemám možnost použít. Já když jsem vzal úkol tak se mi vůbec nezobrazil v quest logu úkol s barvením vody, pouze maso a vejce, to jsem udělal a dal nic nejde :-/ podle mě je problém v tom, že jsem si od Sarlatana vzal jen jakoby ty dva úkoly. Jestli to chápu správně, jsou 4 možnosti a volím si tři? (maso, vejce, voda, růžence)?

Divný. Já jsem dělal úlpně všechny možnosti najednou. Leda zkus načíst starší pozici a zkusit to znovu…

To se mi právě moc nechce, protože jsem si toho nevšiml hned, myslel jsem že to třeba chvíli trvá než se to mezi lidma roznese :grin: ale uvidím, ještě zkusím ukrást ty růžence…

Tak jsem zkusil ukrást ty růžence, ale bohužel tam nejsou, protože jakoby nemám ten quest, kdyby měl kdokoliv jakoukoliv radu kromě nahráni starší pozice budu moc rád, zkusil jsem i znovu nainstalovat dlc a nic :confused:

Zdravím, kde jste našel ty růžence?

Jsou v truhlách, nebo se musí ukrást přímo od lidí.

Dle gameplaye na yt je jeden třeba u řezníka v pravém rohu v truhle, ale já je tam právě nemám…

Nevíte prosím, ve které fázi hry je quest dostupný? Napoprvé jsem hru odehrál a tehdy jsem neměl šarlatána vůbec v Ledečku. Po útěku ze Sázavy prostě zmizel. Teď napodruhé si na to dávám pozor, šarlatán je v Ledečku, ale stále mám u něj jen možnost obchodu a nic víc. Ani hostinský mne na nic neupozorňuje. Jsem právě po Přibyslavicích, před úkolem s morem v Mrchojedech v hlavní příběhové linii, tak si nejsem jistý, jestli to už není pozdě a nepropásl jsem to.
Podobné to mám i s questem “Kumánský král”, kdy bych měl vybojovat pěstní souboje s Kumány ve Skalici.
Pokud máte někdo nějakou radu, budu za ní rád. Moc děkuju.

Ahoj, nechci brát iluze, ale myslím si, že úkoly od šarlatána souvisí s DLC - milostné dobrodružství pana Ptáčka.

Takže pokud toto dlc nemáš, úkoly se ti nezobrazí - jinak - pokud scháníte pro strážnýho v Sázavě jak hlídá vchod (jméno si nepamatuji - ale chce ostatky sv. Prokopa) pak lze od šarlatána koupit - zub sv. Prokopa - ten co jsme mu odevzdali v rámci plnění jiného úkolu - tak teď si ho můžeme koupit a pak i prodat. Takže nezabírá v invu místo.

Mám pocit že kumánský král - je aktivní až po soubojích s Máchalem a pak u rybníkáře poblíž myslím Úžic, nebo druhá varianta po pěstním souboji v Sázavě (úkol zadá poblíž se vyskytující “asi koželuh” ).

Díky za odpověď. DLC s Ptáčkem mám, ale mělo by se spustit až v pozdější fázi hry, tak snad se k tomu questu nakonec dostanu.
V Sázavě jsem pěstní souboje ještě neměl, tak snad pak. Ještě jednou díky.

Úkoly od šarlatána s DLC vůbec nesouvisí. Nevím, ve které fázi hry se aktivují, ale já DLC nemám a úkoly jsem plnil. Vše skončilo tak, že se Šarlatán začal zdržovat v Ledečku a až tam se s ním nejde moc o čem dál bavit.

Úkoly od Šarlatána jsou s DLC i bez. V sázavě pro něj dělá Jindra úkoly bez DLC a pozděj v Ledečku navazuje právě ono DLC …

2 Likes

Někde jsem četl, že DLC s Ptáčkem se spustí po questu tuším, že “Raubitter”, kdy se vymlátí tábor jakéhosi nepovedeného Bernardova příbuzného. Tak jsem zvědavý, jestli se pak u šarlatána doberu toho úkolu.

Jak psal @Mr.Cannabis - měl jsem to napsat takto, ale beru v potaz to co je na začátku threadu - na co se zakladatel ptá:

Sázava (nepovinný quest) - zadá Šarlatán - máte donést 3 předměty již zmiňované postavě - po splnění chce ještě rubáš.
Po setkání u něj doma - šarlatán potichu mizí … do Ledečka. Zde úkoly pro ěarlatána končí pokud nemáte DLC.

Tam při schánění elixíru krásy úkoly od něj pokračují - a to je to na co se ptal zakladatel - tzn. obarvená voda apod.

A jinak - kdy nastává možnost si zahrát ono DLC najdeme v logu hry - v záložce DLC. Tam je uvedeno co musíme splnit,abychom měli toto DLC zaktivované.

A tak poslední odpověď - je myslím mít hotové úkoly pro Jendu - tzn. - cvičení z Bernardem,lov a lázně. Potom by to již mělo jít. Raubriter - to si nejsem jistý, ale myslím si, že splněný být nemusí.

Tak jsem koukal na popis DLC v menu a skutečně se spustí po questu Raubiter.