Quest: Ztraceno v překladu (Kumánův poklad)

Dohráli jste někdo quest “Ztraceno v překladu”? Kumán tam říká, kde je schovaný poklad, ale pak ten popis není napsaný v deníku a není marker na mapě. Má někdo ten popis kudy jít?

Já mám trochu jinej problém, chtěl jsem ho vidět, tak jsem si otevřel dveře a nechal ho tam … Když se tam teďka vrátím, tak Kumán je pryč, dveře otevřený a NPC mají aktivní jen dialogy jako předtím - tzn. aby mi vydali Kumána a nevědí o tom, že by utek (mě teda nenapadlo, že když otevřu dveře, že ho nechaj utéct)

Překladatel mi sdělil toto.
"Naproti Ratajím je kopec, přes řeku. A když koukáš z toho kopce na město, tak máš vedle sebe cestu. Na tý cestě je křižovatka u spáleného stromu. Od ní vede malá stezka k vodě. No a u vody v pravo pařez stromu a v něm to je. "
Kumána jsem díky bugu opravdu neuměl nikam doprovodit ani zavést. zkončil zaseknutý ve stodole s jedinou možností “okrást”.
Poklad po 2. hodinovém hledání jsem nenašel…

V tomto videu je vidět kde se dá najít poklad v čase cca 31:00. https://www.youtube.com/watch?v=_c2q3bzzBZg

1 Like

Díky za tip

Je to starý topic, ale jen pro úplnost: Důrazně bych doporučil v dialogu s vagantem volit možnost, “doprovodím tě.” V takovém řípadě se tam oba dostanou přes fast travel. Pokud tam vagant půjde sám, po cestě ho přepadnou, quest se sekne, vagant zůstane ve mlýně, dialog nevyskočí a úkol nepůjde dohrát. Kromě toho, quest je nejlepší dohrát tak, že kumán vás na místo pokladu sám odvede bez podrazů a pak jej můžete pustit, zabít, nebo odvést do Ratají, kde je za něj odměna. Překvapilo mě, jak se s questem dá “čarovat,” při troše snahy.

To je divny ukol. Kuman se mnou nikam jit nechce, podle popisu bych to misto nikdy nenasel, tak nevim, jestli je toto spravny pristup k popisu ukolu. Kdyz uz neni ukazatel, tak musi byt popis +/- presny a ne takto.

Ja jsem podle popisu poznal hned, kde by to mohlo byt, ale asi dost zalezi, jak znas mapu, jestli jsi na tom miste uz byl. Takze popis je OK.
Samozrejme jsem si nebyl jistej s tim mistem, ale protoze jsem to tam znal, tak jsem to tam zkusil a bylo to ono.

Já jsem se s kumánem vydal na cestu a vtáhl mě do pasti, dal jsem bivoje a kumány pleskám jednoho po druhém ale v pokračování questu mi vyskočí že mám jednoho zajmout ale když si klekne a škemrá v nabídce rozhovoru o zajmutí nic není, že by Bug?

Mám za to, že když nápad s pokladem odmítnete a budete trvat na vydání kumána spravedlnosti (malinko přitom vydíráte mlynáře, takže vám na to musí kývnout), vezmete ho a fast travelem půjdete do Ratají. Ke konci se zastavíte, objevíte se na místě pokladu, kde vás kumán zastaví a začne prosit, abyste si to ještě rozmysleli. Když odmítnete, fast travel pokračuje a rychtář vám dá 100 zlatých, nevím, jaký vliv to má na reputaci. Ale když přijmete, zavede vás přímo k pokladu a vy ho pak můžete nechat jít… nebo odklidit. :smiley:

Jde ho odvezt do Rataji i po tom, co vas zavede k pokladu…

Je nějaká možnost, jak úkol v tomto případě úspěšně dokončit, když byla vybrána možnost aby šel sám?

Vagant zůstává v prvním mlýně, mluvit s ním už nejde. Zajatec pouze promluví maďarsky a tím konverzace s ním skončí. Od mlynářů ani dalších NPC okolo se quest nijak posunout dál nedá. Nic neudělá, ani když najdu a vyberu ten pařez s pokladem. Zkoušel jsem i Vaganta omráčit a dotáhnout ho do chlíva se zajatcem, ale nic…