Postupně vyhrál i druhý turnaj a potěšila mě výhra rukavic pánů z Lipé. Co mi vadí je lehká obtížnost soupeřů, v turnaji bych čekal tvrdší borce. Rád zeptat jestli v budoucnu přibudou urození soupeři, co budou na úrovni alespoň Sira Ulricha?
Když se tu píše o těch výhrách v turnaji,jaká je první výhra?Díky
s tím musím souhlasit, bylo by super kdyby každej třeba 3-4 turnaj přidaly urozenýho rytíře kterej přijel od někud přímo kvuli turnaji například. Protože máš pravdu že i pro mě a to nejsem moc dobrej bojovník jsou turnaje lehký … jinak první myslím že je zbroj na ruce a pak ty rukavice nebo naopak
Při prvním turnaji byla výhra pár grošů. Za to druhý zápas hned zlaté ostruhy od Ptáčka a rukavice od Hanuše.
Souhlasím s tím, že od turnaje jsem čekal víc, ale co by jste chtěli zadarmo. Warhorse je v tomhle ohledu obří zklamání-
Ty turnaje už tam měly být od začátku hry , zas tak nic složitého to není a navíc to pokud vím slibovali. A když už je přidali po víc jak půl roce, čekal jsem to trochu víc epické a né jen, že pan Hanuš jednou za týden uspořádá turnaj “pro lůzu” . mohli přidat i nějaký ten quest s tím spojený, já šel akorát za kovářem v Samopších, který mi dal úkol zjistit co se stalo jeho synovi. Ejhle ve mě vysvitla jiskřička naděje, že se přeci jenom WH pochlapili a přidali nějaký quest třeba se zajímavým vyšetřováním, nějakým bojem atd… a i konečně zaplnili prázdné Samopše,
no jaké to zklamání když sem si jen na turnaji promluvil s dvěma lidmi a tím quest skončil. Jako vážně?
WH by se vážně měli učit od CD projektu jak se dělají nejen placené DLC ale hlavně i ty zdarma … Ve všech Zaklínačích postupně přidali dost obsahu zdarma, ať šlo o nové zbraně, zbroj, zakázky, poklady ale hlavně i questy.
Fakt velká škoda absence multiplayeru, turnaje proti živému hráči bylo něco, za co bych si klidně rád připlatil.
Zkusil jsi hardcore mode? Zatím jsem se neprosekal přes druhý kolo.
Po delší herní pauze mi zrovna vyšel turnaj v Ratajích. Po dvou pokusech jsem ve třetím kole dostal pořádnou nakládačku. Za takovou změnu jsem moc rád, někdy vyzkouším i hardcore mode.
Tedy pánové, hraji hru nyní po třetí a zcela jinak. Poprvé jsem hltal děj a letěl, jak to šlo, podruhé jsem zkoumal mechaniku hry a nyní, nyní si hraní už pouze užívám a pečlivě ladím postavu. Ale tedy že bych mohl říct, že turnaj je lehký, to moc ne zatím jsem se účastnil dvou. Poprvé jsme vypadl v druhém kolem, včera jsem se dostal až na třetí duel s Černým Petrem a prohrál jsem. Každopádně se stále solidně bavím, zatím nemohu vypustit ani jednu chviličku. Všechny mé pokusy o blafák nepřítel vykryje a pak se horko těžko bráním jeho sérii úderů. Přesto, že přetlačování mi výborně funguje u lapků a je jedním z pílířů úspěchu, tady sice přetlačení vyhraji - patrně soupeři i poškodím zbraň, pokus o následné úspěšné udeření vždy zmařeno. I serii 4 a více navazujících úderů ( to, co obvykle lapky v táboře spolehlivě vyvede z konceptu a dostanu se navrch) mi černý Petr ustojí a vzápětí mě zažene do rohu…
fakt se bavím a zatím mi to přijde tak akorát…
Tak ono záleží kdy na ten turnaj jdete. Když už jste v boji skoro na nejvyšší úrovni, tak to opravdu moc výzva není. Ještě se mi nestalo, že bych byl vyřazen. Občas se jim povedlo mi naložit a prohrát dílčí kolo, ale v dalším mu to zas vrátím, když si davam větší pozor.
Souhlasim, že by bylo třeba to nějak ozvláštnit, i soupeři jsou pořád ti samí dokola, mohli by jich přidat víc. Taky herold stojí za prd, furt stejný hlášky a i když už jsem největší hvězda v dějinách turnajů v Ratajich, pořád mele to samý jak kdybych byl furt nějakej nýmand a nezná ani jméno. Trochu zklamání no…
Souhlasím s vámi (Stepan) - bylo by dobré to obzvláštnit - třeba (můj skromný návrh):
-Fanynka Tereza = po určitém čase a ději by občas mohl přijít juknout se na to jak Jindra válí.
-Lépe vyvážené souboje - tzn.pokud budu úroveň 20 a nastoupím, zbraně/brnění to moc neobzvláštní = mám schopnosti na maximum, není problém vyhrát.Návrh - zvýšení úrovně nepřátel = buď více agresivity od nepřítele nebo více defenzivy - tak abychom “musekli” přemýšlet jak pokořit soupeřovu obranu.
-Odstranění “bugu” v klinči (přetlačování) - je jednoduché soupeře zaklínit a pak ho vyvést z rovnováhy s úderem na hlavu - až moc jednoduché … .
- obměna úkolu - zbroj od pana Hanuše - kdy sám pán Hanuš vstoupí do ringu a budeme spolu soubojovat. Samozřejmě že po pár úspěšných zásazích se souboj s panem Hanušem přeruší - Jindra obdrží komplet unikum zbroj/zbraň a po tomto předání celý turnaj končí … .
-Černý Petr - více “hledání a více intrik” - takto je to až příliš snadné - třeba najít Svatoplukův hrob (vůbec zjistit, kde je pochován), mluvit s lidma jak jim prostě Sváťa připadal zda si nestěžoval na někoho apod. - Při skutečně povedeném zásahu popř. použitím komb apod. možnost aut. záznamu pro hráče a tím možnost se “pochlubit” dalším hráčům - co se mi jednou při turnaji povedlo … (+možný achivment).
-Možnost jako několika násobný šampion turnaje zvát své soupeře - takový Ulrich by byl dobrý soupeř - a samozřejmě je jich více … .(V turnaji by si mohli soupeři vydobít čest a slávu - jako Jindra).
-Odložení turnaje - ono to už možná existovalo v Přibyslavicích, takže pokud dobýváme Přibyslavice (stavíme) nebo při napadení Talmberka by byl quest turnaj pozastaven.
-samozřejmě na vítězství v turnaji by mohli reagovat i NPC - snížením cen/lepší ceny při prodeji věcí.
-Dále jindra by mohl více se dozvídat (je známý - lidé ho znají jako vítěze slavného turnaje) o historii Ratají či jiných lokací (mlýny - Pešek; kněz - Bohuta apod). - samozřejmě by zde mohla být i jakási závist - tzn častější souboje - jelikož např. ten a ten lapka ty rukavice od pana Hanuše rostě víc potřebuje než Jindra. apod.
Herold - takový bonus - říci Heroldovi - že pokud druhého (soupeře v souboji Jindry) při vyhlašování nebo úvodu zesměšní, pak dotyčný bude bojovat lépe - a pak se s Heroldem vsadit - zda se mu to povede nebo ne - a podle toho získat/ztratit peníze za vítězství … .
Nechci psát dlouhý komentář,nápadů mám dost otázka je, k čemu?
Mě toho taky napadá spousta. Rozhodně bych přidal lepší a agresivnější protivníky, dál reakce lidí na vítězství v turnaji (v hospodě, obchodech, kolemjdoucí), odpovídající reakce a vyhlašování herolda (např. "neporazitetlný, několikanásobný šampion apod.), ne pořád “Zdar, jak se jmenuješ?..aha… Jindra ze Skalice” i když už jsem 10x předtim vyhrál.
Dál možnost sledovat jak bojujou ostatní. Mohl by taky na každý turnaj přijet i jeden “slavnější” rytíř nebo šlechtic, který by se utkal s vítězem (jako takový grand finále) a možnost od něj vyhrát nějakou speciální věc. Taky by bodla nějaká cutscéna a udělat to celkově takový víc slavnostnější a živější. Bohužel už se asi žádných změn nedočkáme…
Já udělal docela nepříjemnou zkušenost. Hraju turnaj ještě v průběhu herní linie, postava vylevelovaná něco přes půlku, sekera a palcát mnohem míň. Porazil jsem Černého Petra vč. dokončení questu pro kováře, pro další účast jsem se raději posilnil lektvarem Mazání na klouby (zlepšuje Obratnost a Obranu), pět zápasů v řadě sem jasně vyhrál, Jindra doslova “tančil se zbraní”. V tu chvíli mi došla účinnost lektvaru a dvakrát jsem dostal ukrutnou nakládačku sekerou (nebo kladivem, ani nevím). Jindra potom nedal snad ani jeden kryt, nechtěl uhýbat před protivníkovým útokem, trojklikové kombo (lepší s těmito zbraněmi neumím) mi soupeř vždy vrátil zničujícím způsobem, prostě totální výbuch. Takže s horšíma statama to chce 3 nebo 4 lektvary, navíc (nevím, jestli to nebylo nějakým perkem, lektvar jsem vařil sám) rozdíl ve vlastnostech byl brutální - kdyby nedošel lektvar, myslím, že bych vyhrál.
Co by ještě k zmiňovaným vylepšení pomohlo a pořádně oživilo turnaje, přidat možnost multiplayeru s omezením na hranici kolbiště?
Ahoj, to zase ne - ten on-line souboj. Ale vážně,co si o tom myslím:
Ty turnaje nikdy nevyhlašoval král. Ale šlechta. A proto si myslím,že spousty úkolů ve hře by “mohlo jít” přes tyhle turnaje. Prostě neschody se šlechtou - rozhodneš se pro koho budeš bojovat - a jde se do klání. (Podobný je úkol u jednoho kováře). Takže, tady by šlo si získat v+tší náklonost onoho šlechtice a tak nějak možnost dalšího větvení příběhu.
Jsou zde kopí,ale není možnost vyzvednout si štít s erbem, a pořádat turnaje na komích. Za Diviše,Hanuše,Racka apod.
Získání koní - no jelikož náklady na turnaj pokrývaly i tohle,pak odměna by mohl být i kůň.Zejména ze začátku hry,kdy grošů je málo a kůn je pro další běh hry nezbytný. Jak byla zmínka ve hře - panoš - bojoval ve jménu feudála. Za něj. Zde bojuje Jindra sám za sebe? No,podle mě není šlechtic. A oznamování družiník … já nevím,tu slouží pro rychtáře v ratajích tu zas pro někoho jiného.
Crash brnění - njn, to bylo pro pobavení lidí - tyto brnění byly speciálně ukuty pro turnaje a při zásahu se rozletěli.A tak další rána šla do živého … .
A ty intriky? Vždy šlo při turnajích zlikvidovat soupeře - tzn pokud někdo chtěl zlikvidovat “nepohodlného” potom to mohl beztrestně udělat právě v turnaji … .
Tyhle turnaje, co jsou v Ratajích jsou jen pro prostej lid a přihlásit se může kdokoliv. Proto je to jen obyčejnej zápas pěšáků v bahně. Souboje na koních, erby, panoši atd. jsou pouze záležitostí šlechty. A Jindra je poddaný ve službách Racka, žádnej šlechtic to neni (oficiálně), takže družiník je vhodný označení.
@Stepan s tím nemohu nic jiného než pouze souhlasit.
A právě proto jsem napsal onen koment výš - je tam taková neshoda - když pro “družiníky” tzn. lid pak bych odstřihl pěstní souboje. Tzn. ty v Ratajích/ u myslím si že Úžic ale i ten u Skalice s “kumány”. Pod přilbou je nikdo nepozná. Jméno dodá Herold. Tito NPC postavy mají v invech obuchy takže se zbraní to nejspíš budou trochu umět. Tady já vidím problém či nedostatek - prostě třeba ukončení těhlech úkolů by šlo přes turnaj mod a to pozváním/nepozváním od Jindry - který by “musel” přemluvit Hanuše,aby ty chlapi vůbec na turnaj pustil-další věc je ono brnění/zbraň - čím více “krve” tím více to přiláká prostý lid. Takže nám se ničí meče/zbroj - ale v turnaji ne. Tady bych 100% přivítal změnu. A to je tím crash - jak brnění=pokud se to rozlítne pak nic tě nechrání a asi to nevyhraješ a nebo zničení zbraně - kdy se zbraň rozštěpí/zlomí a šup máš z toho jen kus železa - s tím toho mo neuděláš, takže dojde pro Jindru či soupeře na pěsťovku.Pokud je Jindra/soupeř solidární/čestný/rytířský - zahodí zbraň a souboj pokračuje jako pěstovka. A v podstatě mi tohle připadá jako dobrý důvod k dokončení oněch výzev v pěstních soubojích. Kdy se nemusí nic měnit, pouze s posledním soupeřem se už neutkáš někde mimo hrad ale v aréně. Pokud vyhraješ - úkol dokončíš.Pokud ne - úkol bude nesplněn.Tak nějak jsem to myslel.Nechci měnit hru zásadním způsobem,jen to ozvláštnit.
Co se týče koníků - je to tak nějak doložené - ale aby to dávalo smysl - že můžeš “vyhrát” koně,pak se mi zdá schůdný ten souboj.Jistě,že to bude herka - navíc může mít bonus - a to při další úloze - jak máš ukrást koně z Mrchojed - pak bys nemusel nic krást.Tento kůn by mlynáři postačil - i když to je herka,ale je to kůň který zaručeně patřil šlechtě.Tím se zvýší jeho cena a proto to mlynář přijme a bude spokojen a Jindra bez hříchu krádeže a bugu po “moru v Mrchojedech”.
Nějak tak to myslím - ale jinak naprosto souhlasím s tvým komentem nade mnou.Ale někdy se nechá odstranit bug třeba tím že se uzavře. A pár možných bugů se třeba nechá odstranit hrou - turnaj.
Zajímavost - tohle bych spíš pojmul jako žertík od autorů - ale všimli jste si, že pokud tedy soubojujete na kolbišti - nikdy neuklouznete? Nepodjedou vám nohy,vaše úkroky vždy vyjdou,i když jste na povrchu horším než led? A co zbraň? pokud vedete útok od spoda (nohy) nahoru nikdy nenaberete cákanec bláta - a tak pokud mát slap (zakryté hledí) soupeř, mohla by být sranda - jak najednou se soupeř vykašle na souboj a snaží se odstranit cákanec nebo si sundává přilbu - mezitím Jindra jako rytíř - útok přeruší a počká - a nebo jak správný kuk - udělá pár nápřahů a souboj končí - a to aniž by byl Jindra nějak moc trénován. Na druhou stranu - veterán souboje bude na tohle připraven a naopak se to bude snažit použít proti Jindrovi … tím se souboj stává složitější a nápaditější.
Suma sumátum - já jsem rád že turnaj existuje,skutečně ano.Je zdarma a funkční - jen lituji a mrzí mě,že přesto všechno by ten turnaj mohl být ještě lepší a zajímavější pro nás hráče/ky a kde by bylo možné pokaždé najít něco nového, tajemného a to znamaná že pokaždé by byl turnaj jiným. A to třeba jen tím,že se po vítězství v turnaji nemusí jen stavit pro odměnu,ale pokud bude chtít, mohl by se od Hanuše více dozvědět o herních NPC postavách či lokacích. Ať už se jedná o pány - Racek,Diviš nebo o vesničany/mlynáře/kněze (souvisejíc s DLC Přibyslavice) a tak si hráč zjednodušší nábor lidí, či získá názor třeba na Bohutu a bude vědět jak s ním prostě mluvit. Jen se bojím, že tohle by mi nikdy neprošlo protože to tak malinko zavání novou hrou … a to nepíšu o hlavním padouchu hry či o pánu z Uher, kde by mohl Jindra dojít své pomsty či si vydobít “vyhnáním” porážkou pánů majetek (sice má Přibyslavice) ale ty patří stále Divišovi - a takhle bych mohl pokračovat … ale to už je jiný příběh sice stejný ale přesto jiný …