Rytířské turnaje jsou příliš snadné

Postupně vyhrál i druhý turnaj a potěšila mě výhra rukavic pánů z Lipé. Co mi vadí je lehká obtížnost soupeřů, v turnaji bych čekal tvrdší borce. Rád zeptat jestli v budoucnu přibudou urození soupeři, co budou na úrovni alespoň Sira Ulricha?

Když se tu píše o těch výhrách v turnaji,jaká je první výhra?Díky

s tím musím souhlasit, bylo by super kdyby každej třeba 3-4 turnaj přidaly urozenýho rytíře kterej přijel od někud přímo kvuli turnaji například. Protože máš pravdu že i pro mě a to nejsem moc dobrej bojovník :slight_smile: jsou turnaje lehký … jinak první myslím že je zbroj na ruce a pak ty rukavice nebo naopak

Při prvním turnaji byla výhra pár grošů. Za to druhý zápas hned zlaté ostruhy od Ptáčka a rukavice od Hanuše.

1 Like

Souhlasím s tím, že od turnaje jsem čekal víc, ale co by jste chtěli zadarmo. Warhorse je v tomhle ohledu obří zklamání-

Ty turnaje už tam měly být od začátku hry , zas tak nic složitého to není a navíc to pokud vím slibovali. A když už je přidali po víc jak půl roce, čekal jsem to trochu víc epické a né jen, že pan Hanuš jednou za týden uspořádá turnaj “pro lůzu” . mohli přidat i nějaký ten quest s tím spojený, já šel akorát za kovářem v Samopších, který mi dal úkol zjistit co se stalo jeho synovi. Ejhle ve mě vysvitla jiskřička naděje, že se přeci jenom WH pochlapili a přidali nějaký quest třeba se zajímavým vyšetřováním, nějakým bojem atd… a i konečně zaplnili prázdné Samopše,
no jaké to zklamání když sem si jen na turnaji promluvil s dvěma lidmi a tím quest skončil. Jako vážně?

WH by se vážně měli učit od CD projektu jak se dělají nejen placené DLC ale hlavně i ty zdarma … Ve všech Zaklínačích postupně přidali dost obsahu zdarma, ať šlo o nové zbraně, zbroj, zakázky, poklady ale hlavně i questy.

Fakt velká škoda absence multiplayeru, turnaje proti živému :slight_smile: hráči bylo něco, za co bych si klidně rád připlatil.

1 Like

Zkusil jsi hardcore mode? Zatím jsem se neprosekal přes druhý kolo.

Po delší herní pauze mi zrovna vyšel turnaj v Ratajích. Po dvou pokusech jsem ve třetím kole dostal pořádnou :slight_smile: nakládačku. Za takovou změnu jsem moc rád, někdy vyzkouším i hardcore mode.

Tedy pánové, hraji hru nyní po třetí a zcela jinak. Poprvé jsem hltal děj a letěl, jak to šlo, podruhé jsem zkoumal mechaniku hry a nyní, nyní si hraní už pouze užívám a pečlivě ladím postavu. Ale tedy že bych mohl říct, že turnaj je lehký, to moc ne :slight_smile: zatím jsem se účastnil dvou. Poprvé jsme vypadl v druhém kolem, včera jsem se dostal až na třetí duel s Černým Petrem a prohrál jsem. Každopádně se stále solidně bavím, zatím nemohu vypustit ani jednu chviličku. Všechny mé pokusy o blafák nepřítel vykryje a pak se horko těžko bráním jeho sérii úderů. Přesto, že přetlačování mi výborně funguje u lapků a je jedním z pílířů úspěchu, tady sice přetlačení vyhraji - patrně soupeři i poškodím zbraň, pokus o následné úspěšné udeření vždy zmařeno. I serii 4 a více navazujících úderů ( to, co obvykle lapky v táboře spolehlivě vyvede z konceptu a dostanu se navrch) mi černý Petr ustojí a vzápětí mě zažene do rohu…

fakt se bavím a zatím mi to přijde tak akorát…

1 Like

Tak ono záleží kdy na ten turnaj jdete. Když už jste v boji skoro na nejvyšší úrovni, tak to opravdu moc výzva není. Ještě se mi nestalo, že bych byl vyřazen. Občas se jim povedlo mi naložit a prohrát dílčí kolo, ale v dalším mu to zas vrátím, když si davam větší pozor.
Souhlasim, že by bylo třeba to nějak ozvláštnit, i soupeři jsou pořád ti samí dokola, mohli by jich přidat víc. Taky herold stojí za prd, furt stejný hlášky a i když už jsem největší hvězda v dějinách turnajů v Ratajich, pořád mele to samý jak kdybych byl furt nějakej nýmand a nezná ani jméno. Trochu zklamání no…

1 Like

Souhlasím s vámi (Stepan) - bylo by dobré to obzvláštnit - třeba (můj skromný návrh):

-Fanynka Tereza = po určitém čase a ději by občas mohl přijít juknout se na to jak Jindra válí.
-Lépe vyvážené souboje - tzn.pokud budu úroveň 20 a nastoupím, zbraně/brnění to moc neobzvláštní = mám schopnosti na maximum, není problém vyhrát.Návrh - zvýšení úrovně nepřátel = buď více agresivity od nepřítele nebo více defenzivy - tak abychom “musekli” přemýšlet jak pokořit soupeřovu obranu.
-Odstranění “bugu” v klinči (přetlačování) - je jednoduché soupeře zaklínit a pak ho vyvést z rovnováhy s úderem na hlavu - až moc jednoduché … .

  • obměna úkolu - zbroj od pana Hanuše - kdy sám pán Hanuš vstoupí do ringu a budeme spolu soubojovat. Samozřejmě že po pár úspěšných zásazích se souboj s panem Hanušem přeruší - Jindra obdrží komplet unikum zbroj/zbraň a po tomto předání celý turnaj končí … .
    -Černý Petr - více “hledání a více intrik” - takto je to až příliš snadné - třeba najít Svatoplukův hrob (vůbec zjistit, kde je pochován), mluvit s lidma jak jim prostě Sváťa připadal zda si nestěžoval na někoho apod.
  • Při skutečně povedeném zásahu popř. použitím komb apod. možnost aut. záznamu pro hráče a tím možnost se “pochlubit” dalším hráčům - co se mi jednou při turnaji povedlo … (+možný achivment).
    -Možnost jako několika násobný šampion turnaje zvát své soupeře - takový Ulrich by byl dobrý soupeř - a samozřejmě je jich více … .(V turnaji by si mohli soupeři vydobít čest a slávu - jako Jindra).
    -Odložení turnaje - ono to už možná existovalo v Přibyslavicích, takže pokud dobýváme Přibyslavice (stavíme) nebo při napadení Talmberka by byl quest turnaj pozastaven.
    -samozřejmě na vítězství v turnaji by mohli reagovat i NPC - snížením cen/lepší ceny při prodeji věcí.
    -Dále jindra by mohl více se dozvídat (je známý - lidé ho znají jako vítěze slavného turnaje) o historii Ratají či jiných lokací (mlýny - Pešek; kněz - Bohuta apod).
  • samozřejmě by zde mohla být i jakási závist - tzn častější souboje - jelikož např. ten a ten lapka ty rukavice od pana Hanuše rostě víc potřebuje než Jindra. apod.
    Herold - takový bonus - říci Heroldovi - že pokud druhého (soupeře v souboji Jindry) při vyhlašování nebo úvodu zesměšní, pak dotyčný bude bojovat lépe - a pak se s Heroldem vsadit - zda se mu to povede nebo ne - a podle toho získat/ztratit peníze za vítězství … .

Nechci psát dlouhý komentář,nápadů mám dost otázka je, k čemu? :slight_smile:

Mě toho taky napadá spousta. Rozhodně bych přidal lepší a agresivnější protivníky, dál reakce lidí na vítězství v turnaji (v hospodě, obchodech, kolemjdoucí), odpovídající reakce a vyhlašování herolda (např. "neporazitetlný, několikanásobný šampion apod.), ne pořád “Zdar, jak se jmenuješ?..aha… Jindra ze Skalice” i když už jsem 10x předtim vyhrál.
Dál možnost sledovat jak bojujou ostatní. Mohl by taky na každý turnaj přijet i jeden “slavnější” rytíř nebo šlechtic, který by se utkal s vítězem (jako takový grand finále) a možnost od něj vyhrát nějakou speciální věc. Taky by bodla nějaká cutscéna a udělat to celkově takový víc slavnostnější a živější. Bohužel už se asi žádných změn nedočkáme…

Já udělal docela nepříjemnou zkušenost. Hraju turnaj ještě v průběhu herní linie, postava vylevelovaná něco přes půlku, sekera a palcát mnohem míň. Porazil jsem Černého Petra vč. dokončení questu pro kováře, pro další účast jsem se raději posilnil lektvarem Mazání na klouby (zlepšuje Obratnost a Obranu), pět zápasů v řadě sem jasně vyhrál, Jindra doslova “tančil se zbraní”. V tu chvíli mi došla účinnost lektvaru a dvakrát jsem dostal ukrutnou nakládačku sekerou (nebo kladivem, ani nevím). Jindra potom nedal snad ani jeden kryt, nechtěl uhýbat před protivníkovým útokem, trojklikové kombo (lepší s těmito zbraněmi neumím) mi soupeř vždy vrátil zničujícím způsobem, prostě totální výbuch. Takže s horšíma statama to chce 3 nebo 4 lektvary, navíc (nevím, jestli to nebylo nějakým perkem, lektvar jsem vařil sám) rozdíl ve vlastnostech byl brutální - kdyby nedošel lektvar, myslím, že bych vyhrál.

Co by ještě k zmiňovaným :slight_smile: vylepšení pomohlo a pořádně oživilo turnaje, přidat možnost multiplayeru s omezením na hranici kolbiště?

Ahoj, to zase ne - ten on-line souboj. Ale vážně,co si o tom myslím:

Ty turnaje nikdy nevyhlašoval král. Ale šlechta. A proto si myslím,že spousty úkolů ve hře by “mohlo jít” přes tyhle turnaje. Prostě neschody se šlechtou - rozhodneš se pro koho budeš bojovat - a jde se do klání. (Podobný je úkol u jednoho kováře). Takže, tady by šlo si získat v+tší náklonost onoho šlechtice a tak nějak možnost dalšího větvení příběhu.

Jsou zde kopí,ale není možnost vyzvednout si štít s erbem, a pořádat turnaje na komích. Za Diviše,Hanuše,Racka apod.

Získání koní - no jelikož náklady na turnaj pokrývaly i tohle,pak odměna by mohl být i kůň.Zejména ze začátku hry,kdy grošů je málo a kůn je pro další běh hry nezbytný. Jak byla zmínka ve hře - panoš - bojoval ve jménu feudála. Za něj. Zde bojuje Jindra sám za sebe? No,podle mě není šlechtic. A oznamování družiník … já nevím,tu slouží pro rychtáře v ratajích tu zas pro někoho jiného.

Crash brnění - njn, to bylo pro pobavení lidí - tyto brnění byly speciálně ukuty pro turnaje a při zásahu se rozletěli.A tak další rána šla do živého … .

A ty intriky? Vždy šlo při turnajích zlikvidovat soupeře - tzn pokud někdo chtěl zlikvidovat “nepohodlného” potom to mohl beztrestně udělat právě v turnaji … .

Tyhle turnaje, co jsou v Ratajích jsou jen pro prostej lid a přihlásit se může kdokoliv. Proto je to jen obyčejnej zápas pěšáků v bahně. Souboje na koních, erby, panoši atd. jsou pouze záležitostí šlechty. A Jindra je poddaný ve službách Racka, žádnej šlechtic to neni (oficiálně), takže družiník je vhodný označení.

1 Like

@Stepan s tím nemohu nic jiného než pouze souhlasit.

A právě proto jsem napsal onen koment výš - je tam taková neshoda - když pro “družiníky” tzn. lid pak bych odstřihl pěstní souboje. Tzn. ty v Ratajích/ u myslím si že Úžic ale i ten u Skalice s “kumány”. Pod přilbou je nikdo nepozná. Jméno dodá Herold. Tito NPC postavy mají v invech obuchy takže se zbraní to nejspíš budou trochu umět. Tady já vidím problém či nedostatek - prostě třeba ukončení těhlech úkolů by šlo přes turnaj mod a to pozváním/nepozváním od Jindry - který by “musel” přemluvit Hanuše,aby ty chlapi vůbec na turnaj pustil-další věc je ono brnění/zbraň - čím více “krve” tím více to přiláká prostý lid. Takže nám se ničí meče/zbroj - ale v turnaji ne. Tady bych 100% přivítal změnu. A to je tím crash - jak brnění=pokud se to rozlítne pak nic tě nechrání a asi to nevyhraješ a nebo zničení zbraně - kdy se zbraň rozštěpí/zlomí a šup máš z toho jen kus železa - s tím toho mo neuděláš, takže dojde pro Jindru či soupeře na pěsťovku.Pokud je Jindra/soupeř solidární/čestný/rytířský - zahodí zbraň a souboj pokračuje jako pěstovka. A v podstatě mi tohle připadá jako dobrý důvod k dokončení oněch výzev v pěstních soubojích. Kdy se nemusí nic měnit, pouze s posledním soupeřem se už neutkáš někde mimo hrad ale v aréně. Pokud vyhraješ - úkol dokončíš.Pokud ne - úkol bude nesplněn.Tak nějak jsem to myslel.Nechci měnit hru zásadním způsobem,jen to ozvláštnit. :slight_smile:

Co se týče koníků - je to tak nějak doložené - ale aby to dávalo smysl - že můžeš “vyhrát” koně,pak se mi zdá schůdný ten souboj.Jistě,že to bude herka - navíc může mít bonus - a to při další úloze - jak máš ukrást koně z Mrchojed - pak bys nemusel nic krást.Tento kůn by mlynáři postačil - i když to je herka,ale je to kůň který zaručeně patřil šlechtě.Tím se zvýší jeho cena a proto to mlynář přijme a bude spokojen a Jindra bez hříchu krádeže a bugu po “moru v Mrchojedech”.
Nějak tak to myslím - ale jinak naprosto souhlasím s tvým komentem nade mnou.Ale někdy se nechá odstranit bug třeba tím že se uzavře. A pár možných bugů se třeba nechá odstranit hrou - turnaj.

Zajímavost - tohle bych spíš pojmul jako žertík od autorů - ale všimli jste si, že pokud tedy soubojujete na kolbišti - nikdy neuklouznete? Nepodjedou vám nohy,vaše úkroky vždy vyjdou,i když jste na povrchu horším než led? A co zbraň? pokud vedete útok od spoda (nohy) nahoru nikdy nenaberete cákanec bláta - a tak pokud mát slap (zakryté hledí) soupeř, mohla by být sranda - jak najednou se soupeř vykašle na souboj a snaží se odstranit cákanec nebo si sundává přilbu - mezitím Jindra jako rytíř - útok přeruší a počká - a nebo jak správný kuk - udělá pár nápřahů a souboj končí - a to aniž by byl Jindra nějak moc trénován. Na druhou stranu - veterán souboje bude na tohle připraven a naopak se to bude snažit použít proti Jindrovi … tím se souboj stává složitější a nápaditější.

Suma sumátum - já jsem rád že turnaj existuje,skutečně ano.Je zdarma a funkční - jen lituji a mrzí mě,že přesto všechno by ten turnaj mohl být ještě lepší a zajímavější pro nás hráče/ky a kde by bylo možné pokaždé najít něco nového, tajemného a to znamaná že pokaždé by byl turnaj jiným. A to třeba jen tím,že se po vítězství v turnaji nemusí jen stavit pro odměnu,ale pokud bude chtít, mohl by se od Hanuše více dozvědět o herních NPC postavách či lokacích. Ať už se jedná o pány - Racek,Diviš nebo o vesničany/mlynáře/kněze (souvisejíc s DLC Přibyslavice) a tak si hráč zjednodušší nábor lidí, či získá názor třeba na Bohutu a bude vědět jak s ním prostě mluvit. Jen se bojím, že tohle by mi nikdy neprošlo protože to tak malinko zavání novou hrou … a to nepíšu o hlavním padouchu hry či o pánu z Uher, kde by mohl Jindra dojít své pomsty či si vydobít “vyhnáním” porážkou pánů majetek (sice má Přibyslavice) ale ty patří stále Divišovi - a takhle bych mohl pokračovat … ale to už je jiný příběh sice stejný ale přesto jiný … :slight_smile: