Sekání obrazu

Ahoj,
prosím pište do tohoto vlákna problémy se sekáním obrazu. Ve Warhorse studiu nejsou schopni napodobit tento problém. Tak sem napište popis problému a sestavu na které hrajete. Snad se podaří studiu diky našim odpovědím problém vyřešit.
Přeji hezký den

1 Like

CPU: AMD Phenom II 956 BE 3.4GHz
MB: Asus M4A87TD EVO
RAM: 8GB DDR3 1600MHz
GPU: GeForce 970 4GB VRAM
OS: W7 64bit

S HW monitoring SW pocas hrania gameska okrem volnych 5.5GB fyzickej RAM vyzaduje page file na HDD o velkosti 8GB permanentne. SDD bzuci a bzzucii…

Viditelne sekanie,po americky “rubberbanding” zacalo byt otravne asi po 70h herneho casu (pravdepodobne po patchi 1.3.3?). Jindrzisek sa otaca vpravo vlavo a zaroven silno osciluje hlava/kamera. Animacia nasadania na kona viditelne posunuta v Z osi (vertikalne) ,vyzera ako by nasadal “do vzduchu” nad sedlom. Niekedy,v boji konmo,ak bandita udrie do Jindrziska,ten zrazu ako keby vyskocil konovi na chrbat,kamera sa zblazni,vecne oscilujuci pohlad do neba. Treba zhodit cez Alt-F4 alebo Task manazera. Ostatne animacie NPC pandrlakov drevene/zomboidne…
Samozrejme v Hrazdenych Ratajich,Sazave,Talmberku a inych oblastiach vyskytu endemitu rodu halapartnik,nastroje sa valaju tam,kde ich odhodi a mnozia sa (priklad brana v Ratajich cca 8-9 kusov tejto drzevcovej bodno/secnej chladnej zbrane)…:rofl::grinning:
EDIT:
Nepouzivam ziadne mody ani upravy *.cfg

Mám stejný problém jako Brano a také od patche 1.3.3. předtím jsem se sekáním obrazu něměla žádné problémy.
Acer Aspire E5-575G-59GL
Intel Core i5-7200U 2,5GHz
nVidia GF940MX (GB)
8GB RAM, Hybridní HDD+SSD

Zkuste začít od začátku novou hru a sekání by mělo zmizet. Mě to funguje.:grinning:

Mám Xbox a sekání je tam taky. Z počátku nebylo a všechno šlo jako po másle … nejedu to na rychlovku, ale fakt si to užívám, takže hraju všechno možný jen ne hlavní linku. A po nějaký době se to prostě začalo trošičku sekat a prodleva při doskočení textur, byla znatelná (zejména při rychlé jízdě na koni, když člověk “vlítne do města” … postupem času je sekání více a více znatelné a prodleva při doskakování textur větší a větší … Stále je to ale v pohodě hratelné, jen to prostě mrzí, protože to fakt kazí dojem z krásnýho prostředí.

Zkus začít novou linii jestli se ti to bude dále sekat. Mě to na pc pomohlo a jede to v pohodě. Je možné že tam koliduje nějaký starší save před nějakým patchem. Zkus ještě počkat na patch 1.4.2 jestli se ti to neupravi.

Hele tímhle to není … já jsem koupil hru v době, kdy zrovna vyšel 1.3. na Xbox … takže jen tenhle jedinej jsem tam měl a s ním od začátku hrál … žádný další patch zatím není. Takže je to prostě něčím jiným … každopádně se to prostě objevuje ve hře když ji hraješ nějakou dobu … Stejně jako skladiště halaparten co se válí pod strážnýma atd.

Zkus napsat do Warhorse snad tě pomohou. Já jsem tam psal a můj problém řeší. Pošli dotaz na tento mail: Prokop.Filcik@warhorsestudios.cz. A pošli jim tam save na kterém hraješ.

Ahoj,
Bohužel z Xboxu uložené pozice neumímě dostat anebo velice obtížně a trvá to několik týdnů.
Ale problém aktuálně řešíme a pevně doufám že ho brzy vyřešíme.

1 Like

Tak já jsem si všiml, že na to cukání si tu stěžovalo víc lidí a tedy, že to nějak řešíte. Jak říkám, stále to jde v pohodě hrát, jen to trošičku kazí dojem. Ale jinak díky za zprávu! :+1:

Děkujeme Vám a celému studiu za pomoc při řešení problémů. Přejeme hodně štěstí a brzké vyřešení problému.

Zdravim pane Prokope,
Vcera som to zapol na chvilu a harddisk po chvili prestal “swapovat”. Dva dni predtym isiel permanenntne bzzzz bzzz akonahle som spustil hru .Vydrzal som hrat max pol hodinky. Otazky:

  1. Je cistenie odhodenych predmetov uz implementovane? (Mozno ten traffic na disku bol sposobeny mazanim tisicoviek predmetov prepadnutych pod zem?)
  2. Ak je mazanie implementovane,co je jeho trigger=spustac?
  3. Viete z mojho sejvu zistit,ci sa mi oplati dalej na nom hrat?
    Viem ze moja zostava nie je ziaden top end ale lietam na tom letecke simulatory ako IL-2: BoX ci DCS ktore vyzaduju narocne vypocty letovych modelov a zobrazovanie map o velkosti stoviek kilometrov stvorcovych. Napr. IL-2 spotrebuje pri hrani ani nie 2GB fyzickej RAM,kdezto Vas titul si uzurpuje az 5GB. Chcelo by to zrejme optimalizaciu vyuzitia RAM.
    Moje 2 eurocenty do debaty :grinning:

Rataje a Sázava se mi hoši hrozně seká a všude po zemi několik halaparten vedle sebe :smiley: ale venkov a vesnice vůbec nesekalo hezky plynule to jelo dokud jsem nezačal úkol (po lázních) s Ptáčkem kdy máte jít za Hanušem který Ptáčka seřve že jen chlastá a dělá bordel a pak nás pošle za Bernardem vyřešit spor s Bernardovym příbuzným který napadl nějaké statky a jakmile máte následovat na koních družinu s Bernardem a Ptáčkem tak se to začalo nehorázně sekat už i na venkově mimo Rataje takže hra začala být pro mě nehratelná a to už mám nahráno něco přes 200 hodin :frowning: když jsem nahrál zpětně save o 190h méně (odehráno 8h) tak se Rataje vůbec neseká a jede plynule všude až na ten Pop-in takže normálka :smiley: tak doufám že to opraví :frowning: a když jsem zkusil nahrát save než jsem vzal ten Quest s Ptáčkem jak jsem psal na začátku tak se to stejně seká na venkově a hrát od začátku se mi nechce když mám postavu kompletně v celém pozlacenem brněním :frowning: a naskillovanou :frowning: a jsem ochoten vývojářům půjčit svůj Xbox ucet, použít ten savegame a podívat se na ten problém, stačí když mě budete kontaktovat tak vám pošlu údaje. Hraji na Xbox One X 1.3

Viz: Xbox One - poslední patch