Skákání - gamepad

Tak odehrál jsem 110 h ale jak na gamepadu skákat, na to jsem nepřišel. Hraju na PC + gamepad xbox one. Poradí někdo? Na klávesnici jde normálně mezerník, ale na gamepadu jsem to teda nenašel…

Tak to jsi dobrej (fakt) že jsi za celou dobu nepotřeboval povyskočit. Já třeba skákání běžně používal na přelezení zábradlí, např. :slightly_smiling_face:

Musím říct, že některý ploty jsou fakt nekonečný! :smiley: Nakonec jsme přišel na fintu, vždycky si přivolám koně, sednu na něho a on už to nějak přeskočí většinou :smiley:

S těma plotama mi povídej :smiley:. Já ikdyž jsem věděl jakým tlačítkem skákat, tak bylo na koni obtížný ty ploty přeskočit, takže jsem se častokrát snažil ty ploty spíš objet, ale jak říkáš někdy byly fakt nekonečný. :rofl:

A jak se teda na tom gamepadu skáče?? :slight_smile:

Sorry, já zapomněl napsat, že jsem hrál na PC s myší a klávesnicí.

To je dost zvláštní. Začal jsem teď hrát taky na gamepadu na PC, mám xbox 360 wireless, a skáču normálně tlačítkem X (modrým). Nastavení mám default a žádné další věci nebo wrappery pro gamepad nepoužívám. Hra ho detekuje automaticky a všechno funguje přesně podle nápovědy ve hře.

Tak to jsem z toho jelen! Jedině, žeby nějaká fíčura ze steamu měnila nastavení gamepadu. Já teda původně všechno hrál taky na gamepadu xbox 360, bezdrát. Ale u KDC mi panák furt chodil pozpátku, když jsem pustil páčky. Tak jsem nakonec připojil xobox one ovladač a už to člape jak má…

To chození dozadu mohl být problém s dead zone. Co se stává mně je, že když zapnu mapu, tak mi začne sama ujíždět, protože hra detekuje nahnutou páčku i když není. Ve hře samotné se to ovšem neděje a když pustím páčky, tak Jindra stojí. Přijde mi, jako by hra používala jinou dead zone pro hru a jinou pro mapu, a ta pro mapu byla menší a detekovala i odchylky, které jsou dané jen vůlí páček. Jiný problém ale zatím nemám, takže mne to dvakrát netrápí.

To je možný.

Doporučil byc hjíst do nastavený steamu a ovladače a vypnout neb ozapnoout xbox controller support
Ono to pak nějak koliduje s nastavení pro steam controller

@Johny_F @ProkyBrambora Měl bych dotaz ohledně problému, který jsem zpozoroval, když jsem si teď připojil nový XBox One ovladač, napadlo mě, že byste mi mohli poradit.

Pro info, hraji na PC, Windows 10 64bit Pro, Steam verzi, doteď jsem to hrál na bezdrátovém XBox 360 ovladači (připojeném přes “wireless adapter”). Nový XBox One ovladač mám taky připojený přes Wireless adapter (pro PC), tedy nikoliv přes bluetooth.

Když jsem 360kovým ovladačem vylamoval zámky, tak vibroval jen když se zvyšovalo nebezpečí zlomení paklíče (zlatá kulička se odchýlila nebezpečně od optimální polohy) a i síla vibrací odpovídala “nebezpečí”. V praxi to vypadalo tak, že například u “velmi snadných” zámků časem nevibroval vůbec (jak se mi zvyšovala zkušenost), protože rezerva byla tak velká, že bylo snadné udržet kuličku v “bezpečné poloze” celou dobu.

U těžkých zámků, se podle toho, kdy začínal vibrovat, dalo odhadovat, kdy se dostává z optimální polohy, a taky to bylo dobré vodítko, jak to do té polohy vrátit.

XBox One ovladač ale vibruje pořád, bez ohledu na “vychýlení” kuličky z optimální polohy, nebo obtížnosti zámku, a tím pádem vibrace už nefungují jako další pomoc, ale je to jenom nepříjemné.

Děje se vám to taky? Dá se Xbox One ovladač nastavit tak, aby vibrace fungovaly stejně jako na XBox 360 ovladači? Díval jsem se do nastavení Steamu, ale nic zvláštního pro ovladače tam zapnutého nemám, a XBox Accessories mám odinstalované (tam ale, jestli jsem to dobře pochopil, se dají vibrace pouze vypnout nebo zapnout).