Ahoj,
hraju KCD v poklidu od verze 1.2.2 a hra mě od začátku velice bavila. Povedlo úspěšně dokončit hlavní příběh a po nějaké době rozhodl hrát podruhé, plus plnit všechny vedlejší úkoly. Napadlo mě hru pořádně vychutnat na projektoru, ale KCD se v tomhle chová velice podivně a způsob přepnutí grafiky je velice složitý.
Když mám hru nastavenou na 2K rozlišení monitoru a používám zrovna projektor, tak při startu se hra sama přepne na horší FHD rozlišení, tedy 1920x1080 a všechna nastavení detailů zůstane stejná.
Tady je vše v pořádku, jako u ostatních her.
Pokud KCD spustím opět na monitoru v 2K rozlišení, po spuštění je hra v menším rozlišení 1920x1080 v okně. Vyberu tedy požadované rozlišení na 2560x1440 a dám potvrdit. Hra začne 2 min načítat, když se konečně přepne na plnou obrazovku 2K rozlišení, zjistím že nastavení je v nějakém default setu. Znovu musím do nastavení povolit HD textury plus posunout šoupátka lod detail a zase potvrdit, což tentokrát trvá asi dalších 6 min + 1min pozice.
Když to sečtu… tak kvůli změně rozlišení, strávím 11 min času nesmyslným přenastavením detailů!
Prosím opravte tohle podivné chování přepnutí, jinak WS děkuji za skvělou a výjimečnou gamesu ahoj. Pet