Složitá procedura změny rozlišení

Ahoj,
hraju KCD v poklidu od verze 1.2.2 a hra mě od začátku velice bavila. Povedlo úspěšně dokončit hlavní příběh a po nějaké době rozhodl hrát podruhé, plus plnit všechny vedlejší úkoly. Napadlo mě hru pořádně vychutnat na projektoru, ale KCD se v tomhle chová velice podivně a způsob přepnutí grafiky je velice složitý.

Když mám hru nastavenou na 2K rozlišení monitoru a používám zrovna projektor, tak při startu se hra sama přepne na horší FHD rozlišení, tedy 1920x1080 a všechna nastavení detailů zůstane stejná.
Tady je vše v pořádku, jako u ostatních her.

Pokud KCD spustím opět na monitoru v 2K rozlišení, po spuštění je hra v menším rozlišení 1920x1080 v okně. Vyberu tedy požadované rozlišení na 2560x1440 a dám potvrdit. Hra začne 2 min načítat, když se konečně přepne na plnou obrazovku 2K rozlišení, zjistím že nastavení je v nějakém default setu. Znovu musím do nastavení povolit HD textury plus posunout šoupátka lod detail a zase potvrdit, což tentokrát trvá asi dalších 6 min + 1min pozice.

Když to sečtu… tak kvůli změně rozlišení, strávím 11 min času nesmyslným přenastavením detailů!
Prosím opravte tohle podivné chování přepnutí, jinak WS děkuji za skvělou a výjimečnou gamesu ahoj. Pet

Nevím, ale to bude spíš “nechtěná” asistence Wyndejsů 10, pokusil jsem se vypnout všechny ty jejich tzv. přípomoci, což se mi moc nedařilo, ale aspoň po zakázání herního režimu (a to jsem ho dle všeho neměl pro hru zapnut!) se mi nastavení KCD již nemění. Ale mám jen monitor a ještě ne 2K! Wčka se sami montují do nastavení, to abychom si hru vychutnali na nejhorší možné detaily…,.v jednom dni mi 6x změnily nastavení a navíc i během hry. Poznal jsem to na poklesu Fps. Teď to kontrolují po každém zapnutí hry.
Edit: přes mé fhd symptomy jsou stejné.

Používám Win7 a třeba nastavení pomocí Nvidia Experience nemám instalované a nehodlám :slight_smile: používat, ale významně jsem pokročil v laborování.
Když manuálně změním v souboru ‘‘attributes.xml’’ hodnotu res_x/res_y:

před
Attr name=“res_x” value=“1920” /
Attr name=“res_y” value=“1080” /
na
Attr name=“res_x” value=“2560” /
Attr name=“res_y” value=“1440” /

Tak naběhne požadované rozlišení, bez zdlouhavého nahrávání a nastavení detailů zůstává pořád stejné.
Tedy KCD udělá v menu nastavení grafiky při změně rozlišení, ještě něco naprosto zbytečného.