Ahoj všem,
mohl by mi někdo osvětlit funkci combo zásahů v soubojovém systému?
Cvičím pravidelně s Bernardem a odemykám tím jednak vyšší úrovně - levely schopností, stejně jako postupně odemykám jednotlivé schopnosti (snad perky?). Nemám však úplně jasno, jak to použít:
- Umím využít růžice pro směr úderu (což se očekává
- umím použít rychlý úhyb při protivníkově výpadu
- umím „dokonalý kryt“ i navazující protiútok (protivníkův úder se zpomalí, Jindřich vykryje úder a následně zaútočí sám
Nicméně přesto, že se mi poměrně často povede některá z pokročilých technik (například úder jílcem meče protivníka do tváře, kopnutí, atd.), nedokážu vysledovat, jak se mi povedlo to spustit.
Tak například combo: seknutí – seknutí – bodnutí
Kdy dané combo spustit?
- pouze při dokonalém krytu? Tedy když se zpomalí protivníkův úder?
- nebo kdykoliv? Tedy místo jednoho kliknutí na myš v určitém směru kliknu rychle po sobě levé, levé pravé? ( to mi přijde, že nefunguje)
- v ukázce, jak combo spustit, je kromě posloupnosti kliků ( tedy například seknutí – seknutí – bodnutí i kombinace směrů, tedy například z pohledu růžice jihozápad – sever - severovýchod.
Musí se dodržet i směry? Tzn. nejen posloupnost tlačítek, ale i směrů útoků?
Souboje mi nijak velké potíže nedělají. Ale štve mě, že mé kvalitní útoky jsou spíše dílem náhody.
PS: opakovaně mám potíž s obranou v případě protivníkova protiútoku. Tedy když použiji dokonalý kryt a následně okamžitý protiútok, je to v pohodě. Horší je to naopak. Zaútočím na protivníka, on vykryje mou ránu a obratem zaútočí – obvykle jí schytám. Předpokládám, že to je jenom nedostatek mé pohotovosti a jednoduše tlačítko Q pro kryt máčknu pozdě.
Můžete někdo reagovat?
Děkuju