Stanovisko Warhorse k nesplněným slibům

Zdravím vás,

v tomto topicu bych rád nadhodil otázku nesplněných slibů jako je psí společník, kovařina, minikampaň za ženu, CZ dabing a Mac/Linux verze.
Myslím si, že těch pár dní po vydání je ideální doba k tomu narovinu vědět, zda mají potenciální hráči čekat na “doleštění“ hry či je produkt víceméně hotový a nyní se bude jen menší část teamu věnovat opravě chyb, ale hlavní voj se již soustředí na další díl?
Vím, že před několika měsíci již padla vyjádření, ale mnoho z nás zná, jak tyto prohlášení dopadají po vydání, proto na ně neberu zřetel a určitě nejsem jediný, kdo by místo možná / někdy chtěl slyšet chlapské rezolutní ano / ne / za půl roku / za rok.

Předem když tak díky za jakoukoliv věcnou reakci autorů.

1 Like

Jen drobnost, CZ dabing nikdo nikdy nesliboval. A k psovi, minikampani za ženu a kovařině se jasně již vyjádřili a důvod vysvětlili ve videoupdatech v minulosti jak sám uvádíte. Za mě je to dostatečné.

To jest můj pohled. Jinak chápu, že vy to vidíte třeba jinak a rád by jste ještě souhrnné vyjádření k těmto věcem po vydání slyšel. Proto mou reakci neberte jako kontra na Váš post, ale jen můj pohled.

1 Like

Zhruba před rokem k tomu bylo video https://www.youtube.com/watch?v=JyWqCew1g-A

Cesky dabing nikdy neslubili, hovorili, ze cestina bude v titulkoch.
Daniel Vavra nedavno povedal, ze cesky dabing neplanuju. Dabing trva spravit 3 mesiace a radsej sa chcu zamerat na uhladzovanie hry a opravovanie bugov.
DLC ohladom slubenych vlastnosti hry zatial nepotvrdil, lebo na tom zjavne nepracuju. Vysvetlil, ze sa im ich nepodarilo spravit, lebo to bud nevedia alebo to nefungovalo ako chceli.

Je pravda, že dabing nebyl slíben a zahrnul jsem jej pouze z důvodu, že jako u ostatního bylo vyjádření ve stylu ”když dá pánbůh”. Rozhodně na nikoho netlačím a třeba minikampaň za ženu či psí společník mi přijde jako naprostá zbytečnost a plýtvání lidskými zdroji, ale nedokážu pochopit a přijmout tento způsob plánování, kdy zkrátka firma se stovkou zaměstnanců není schopná naplánovat práce na několik měsíců dopředu. Asi je přistup u více nevyzpytatelného vývoje her něco jiného než třeba v automotive, ale i tak to považuji za lajdáctví a požaduji jen vyjádření, zda si hráči jako já mají počkat na nějakou GOTY edici, a tudíž ucelený první zážitek či začít instalovat na exterňák wokna a hru projít s “chybějícími“ částmi?

Okolo dabingu se mlžilo a Vávra neřekl nikdy nic konkrétního, až teď po vydání, že to teda nebude. Jestli mi přijde, že hraju hru z českého středověku, tak ne nepřijde a může za to ten dabing, ale to je fuk.

Ve hře chybí podstatné věci co se týče AI a questů. AI je naskriptovaná úplně základně a lehce se rozbije případně vůbec nereaguje na většinu vašich činů. To platí jak pro lidi tak pro zvířata, ty ani nereagují když je mlátíte. Když si pustíte videa o AI a jak o tom mluví je to nebe a dudy. Bohužel.

U questů chybí domyšlení a doskriptování jednotlivých větví. Questy se snadno rozbijí, triggery nefungují nebo je spustíte nechtěně. Opět NPC reagují či dělají úplné psí kusy. Některé větve nejde dořešit, natož abyste si vymysleli vlastní řešení. V podstatě to nejde i když tvůrci celou dobu vývoje tvrdí opak. Opět questy byli prezentované zcela jinak než jak vypadají ve hře a do svého ideálního stavu mají velmi daleko.

U řadových NPC zcela chybí dialogy. Jsou tam je nějaké stejné věty , aby říkali alespoň něco. To už by bylo lepší, kdyby s nimi nešlo mluvit vůbec.

Videl som lov zajaca a ten si spokojne poskakoval a šípy okolo neho lietali. Kravy však utekali. No však jedna sa rozhodla utekať hlavou do steny. Krátko som videl srnky, akési zmätené pri hráčovi stáli.
Potom aj NPC, ktoré da dajú osloviť, ale rozprávajú tie isté riadky. NPC, ktoré sa do seba zlepia.
Takisto jednu tvár som videl minimálne 3-krát. Možno keby mu pridali bradu alebo tak. Stále lepšie ako Mafia. 1000 NPC nie je sranda.
A to som ešte nehral. Asi aj dobre, že si počkám kým sa to doladí. Vavra spomenul, že sa jedná o technické negatíva zo spätnej väzby hráčov, ktoré vedia a opravia.