Ahoj, nemohu souhlasit s negativním hodnocením systému ukládání. Dle mého je zrovna systém ukládání výborný nápad. Hru jsem přehrál celou a 2x. Řadím ji mezi nejlepší hry, co jsem kdy hrál. Jel jsme na těžkou obtížnost a byl to parádní zážitek. Hra není pro každého a bylo to vždy jasně deklarované. Osobně se velice těším na pokračování a osobně bych si přál, aby autoři v obtížnosti ještě přitvrdili. Osobně jsem nepoužíval způsob ukládání “uložit a ukončit”, ale ukládal jsem pouze v lesích, hospodách, nebo doma. Jinak řečeno tak, jak autoři předpokládali. Kingdom Come je těžká, zážitková hra. Není LEGO pán prstenů… Ale je to věc názoru samozřejmě. Řadím se mezi herní “pacienty”. Nebaví me nalainované hry, kde hráče vodí za ručičku, kde zabít nepřítele lze na jedno kliknutí, kde se na každém rohu zobrazuje nápověda. Nebaví mě přímočaré, z mého pohledu nezáživné rubačky typu CoD, kde lze narazit na černošku v uniformě SS vyzbrojenou americkým samopalem. Hraji hry jako ARMA, DayZ, a ano, třeba KingDome Come. Pozor, já neshazuji žádné hry. Každého baví něco jiného. Nicméně sprostě osočovat autory jenom proto, že jejich hra je těžká, mi přijde velice nefér.
Je nutno sohlasit s tím, že hratrpěla dost chybami a ty někdy opravdu dokázali hráče potrápit. Na druhou stranu, mé hodnocení hry je velice pozitivní a stálo to za to. Doufám, že bude pokračování. Koupím jej zase,nové a mezi prvními.