Systém ukládání, něco neuvěřitelného co jsem v životě u žádné hry neviděl

Jak jste s tímhle systémem spokojeni? U mě nebyl problém hrát jeden quest 2 hodiny, jenom kvůli tomu, že v téhle “edited” neexistuje automatické ukládání ani nic podobného. Kvůli tomuto systému + systému otevírání zámků apod. jsem doporučil všem mým známím aby se této hře vyhnuli. Zajímalo by mě jestli dotyčný vývojář , který měl tohle na starosti je duševně a měntálně v pořádku :smiley:

Musím se smát, jakej deb… tohle vymyslel. Míření s lukem :D, zlatej skyrim. Tohle je odpad první třídy.

Kľudne hraj Skyrim s modmi aj naďalej.

2 Likes

Nemohu si to vynachválit.Jedu hardcore a i tak mi ta hra přijde místy lehká.To,že nechápeš mechaniky hry a nejsi schopný si nakoupit/vyrobit sejvovice,aby sis hru uložil je tvůj problém.Hra má automatické ukládání a jinak můžeš hru uložit v posteli tím,že se vyspíš.Otevírání zámků není těžké.Stačí to jenom trénovat a po nějaké době není problém cokoliv odemčít.Co je těžké na míření s lukem?Chybí ti tečka,která ti ukáže kam to poletí?Zapni si to přes příkaz a nebo se to nauč.je to realistické rpg,které má tyto mechaniky a díky těmto mechanikám se konečně liší od všech ostatních her.A na závěr:pokud tě to nebaví a nechceš se naučit mechaniky této hry tak to nehrej a jdi hrát zabugovaný skyrim.

Nejseš nic novýho co tak čtu, další kolík co neumí/nechce se naučit hrát. Zviklej na to že ti hra všechno zjednoduší aby sis připadal jako pravej hero. Je prostě potřeba si uvědomit že sou hry pro náročnější hráče a pak pro ty co nechtěj asi žádnou výzvu. Je voje věc jestli ti hra nejde/nelíbí se ti ale říkat známím aby se jí vyhnuli protože ji neumíš hrát je dost divný. Myslím že sis prostě vybral špatnou hru pro sebe.

2 Likes

Kingdom come pro náročnější hráče? Tak to je asi 0,00001 hráčů. Co koukám na recenze i na zahraniční, vždy se zminuje jako obrovské negativum mechanika střílení, otevírání zámků a samozřejmě ukládání. A to nemluvím o milionech bugů.

Několikrát bylo jasně řečeno,že tato hra není pro všechny.Jak můžeš hodnotit hru podle recenzí ?Renceze jsou jenom informativní,protože jde o úplně nový typ hry,takže recenzenti neví jak to hodnotit.Uvědom si,že tato hra měla rozpočet asi takový,že i reklamy na zaklínače 3 stály víc :smiley: Když tě to nebaví a nechceš se učit něco nového tak jdi hrát assasína kde ti to řekne co máš kdy mačkat.A dál-co máš furt s ukládáním?Tato hra tě nutí nést následky za svoje činy.Kdyby jsi měl šanci kdykoliv-kdekoliv uložit hru tak se ztratí náročnost a celkový zážitek ze hry.Podívej se na rozhovory s Klímou pro gamesczTV a pochopíš proč to tak udělali.

Co ti na to tak napsat.Evidentně jsi vyrůstal na mobilních hrách a tvoje první RPG bylo Skyrim.Ale tahle hra nemá se Skyrimem nic společnýho.Ty herní mechaniky jsou v pohodě,save system paráda a zaměřovač u luku by rozbil celej combat systém.Naštěstí Vávra má v paži tyhle nářký kidů a místo zjednodušení přidá hardcore mod

1 Like

So Skyrimom má jednu vec spoločnú, levelovanie.
Dá sa to uložiť skoro hocikedy, len musíš šetriť svoje savy na príhodnejšie chvíle, nie ukladať po každom súboji.
Mne savovanie nevadí, pretože ani v hrách s neobedmezeným systémom to nevyužívam a zabúdam ukladať, potom ma zabijú a nadávam.

Když ti to nejde, tak trénuj. Chce to cvik, po pár výstřelech budeš trefovat i zajíce v pohybu a zámky dáš na první dobrou. O to větší má pak člověk radost, když se něco povede. Hry, kde jen tupě klikáš dle ukazatele jsou pro slabomyslné.

Tahle hra je unikát tím, že kopíruje reálné bojování v té době. Já dělal historický šerm a první co se učí je právě pohyb a sekání z těchto stran (respektive já dělal jako šerm pozdější dobu a tam je těch směrů 8 a né 5, ale v této době byly přesně tyto směry útoků a krytů).
Tahle hra není pro každého, ale je extrémně realistická, takhle se tehdy bojovalo, střílelo a taková ta doba byla i co se týče historických reálií. Za mě obrovské plus.

1 Like

Ahoj, nemohu souhlasit s negativním hodnocením systému ukládání. Dle mého je zrovna systém ukládání výborný nápad. Hru jsem přehrál celou a 2x. Řadím ji mezi nejlepší hry, co jsem kdy hrál. Jel jsme na těžkou obtížnost a byl to parádní zážitek. Hra není pro každého a bylo to vždy jasně deklarované. Osobně se velice těším na pokračování a osobně bych si přál, aby autoři v obtížnosti ještě přitvrdili. Osobně jsem nepoužíval způsob ukládání “uložit a ukončit”, ale ukládal jsem pouze v lesích, hospodách, nebo doma. Jinak řečeno tak, jak autoři předpokládali. Kingdom Come je těžká, zážitková hra. Není LEGO pán prstenů… Ale je to věc názoru samozřejmě. Řadím se mezi herní “pacienty”. Nebaví me nalainované hry, kde hráče vodí za ručičku, kde zabít nepřítele lze na jedno kliknutí, kde se na každém rohu zobrazuje nápověda. Nebaví mě přímočaré, z mého pohledu nezáživné rubačky typu CoD, kde lze narazit na černošku v uniformě SS vyzbrojenou americkým samopalem. Hraji hry jako ARMA, DayZ, a ano, třeba KingDome Come. Pozor, já neshazuji žádné hry. Každého baví něco jiného. Nicméně sprostě osočovat autory jenom proto, že jejich hra je těžká, mi přijde velice nefér.

Je nutno sohlasit s tím, že hratrpěla dost chybami a ty někdy opravdu dokázali hráče potrápit. Na druhou stranu, mé hodnocení hry je velice pozitivní a stálo to za to. Doufám, že bude pokračování. Koupím jej zase,nové a mezi prvními.

2 Likes

Já budu stručný - mě se systém ukládání taky velice líbil.

Může mi někdo detailně vysvětlit, v čem je ten systém tak špatný? Mě přijde naprosto výborný.

Pokud je pro někoho náročné pochopit, že pro uložení hry je potřeba mít 1 předmět v inventáři a pak se na to vymlouvá, až někde zkapa jak lama…tak je s prominutím lama a neměl by hrát vůbec nic… :slight_smile:

Ľuďom vadí, že musia ukladať v posteli a nemajú čas na dlhé hranie, tak im prekáža hľadať na blízku posteľ alebo sa teleportovat s fast travel. Nikto zo spomínaných nevravel, že používal hardcore, tam je ukladanie obmedzené.

no ale vždyť stačí mít v inventáři sejvovici a pak můžeě kdykoli hru uložit a ukončit, nechápu co je to za problém :slight_smile:

No pokiaľ nekradnú a neoberajú každého Kumána, možno im tie sejvovice dôjdu, hlavne, ak spomínali, že hrávajú krátko a idú preč, takže sa im tie sejvovice celkom rýchlo minú. Ja som si dosť pomáhal automatickými, no keď som hral hardcore, tam už mi tie sejvovice došli v Skalici.