Tech Alpha - FPS, CPU vs GPU

Lze v alfě zapnout vylepšení Very High grafiky (nějaké brutální vyhlazování apod…) a tím snížit zatížení CPU ?
Mám GTX970 a i5-2500K@4,2 Ghz. GPU jede cca na 50%, zato CPU všechna 4 jádra skoro na 100%.
Zkoušel jsem:

1. Příkaz pro omezení “sys_MaxFPS” nastavit na 40, pak už se GPU vyloženě fláká.
  2. Fukci nVIDIA DSR jsem FPS snížil z cca 55 na nějakých 35 (vypadá to moc hezky).

Ale stále mám pocit že mi větrák z CPU odletí :slight_smile:

… CPU Xeon E3-1231 v3 @ 3,8 GHz + GeForce GTX 660 Ti + 8 GB RAMM a v nastavení VH je to prostě parádní. Občas to problikne, ale jinak to jede krásně plynule a na to, že se jedná o technickou Alfu je to nádhera. Bohužel musím do práce, ale už se těším až si v noci projdu větší lokaci. Prozatím jsem jen prošmejdil ve vesnici pár baráků a okolí potoka, prohnal ovce v ohradě a kochal se pohledem do české přírody :-)))

… tak jsem to zatím narychlo zkouknul v mém oblíbeném programu CAM od NZXT (mě funguje bez problémů jak na PC tak na iPhonu) CPU - 1.jádro 66, 2.jádro 52, 3.jádro 35, 4.jádro 33 procent / GPU - 100 procent / RAMM - 87 procent / Vše jede krásně plynule bez záseků, jěště změřím FPS, ale subjektivně to jede jak po másle :-)))

… pampelišky, kopřivy, slípky, mouchy nad hnojem, a parádní atmosféra v lese (šel jsem dolů po potoce a v lese jsem se nemohl vynadívat) - prostě PARADA !!! Jen tak dál, už se moc těším na přístí rok :-))) To budou parádní vánoce :slight_smile:

PS:… tak v Afterburneru min. FPS 32 a max. 45 v nastavení full HD a Very High, jak už jsem ale psal, jede to krásně plynule :-))) No ale stejně napíšu Ježíškovi o novou grafárnu :-)))

Zajímavý, neřekl bych, že i5-2500K navíc přetaktovaná nebude stíhat GTX970, že by to bylo až takový dělo?.. já to mám přesné obráceně…
Dnes mi konečně přišla nová základní deska a 8GB ram, tak jsem to rychle poskládal abych mohl otestovat alfu. Na ebay jsem dřív koupil docela výhodně použiý Intel Core I7 - 4771 @ 3,5 - 3,9 Ghz , ale s grafikou chci počkat na nové AMD , takže zatím musím vydržet s mojí starou HD 6850 1GB :frowning:
Jen pro zajímavost výsledky v rozlišení 1680 x 1050 cca 18 - 30 FPS ,podle nastavení . Intel se fláká na 30% , ale grafika už to nedává :smile: , no na prozkoumávání alfy mě to stačí a do Zaklínače3 musím něco pořídit…

Já jsem GTX970 koupil teprve před týdnem, do té doby jsem měl HD 6950 a v žádné hře se mi zatím nestalo, že by se i5-2500K zatížil na maximum. Copak to asi počítá ? Že by chování včeliček v úlu ? :wink:

hele lidi mam :procesor:AMD FX-Series X8 zakladni deska :FX-8350 ASRock Fatal1ty 990FX Killer graficka karta: GIGABYTE GTX 760 OC 2GB RAM: Kingston 8GB KIT DDR3 1600MHz CL10 HyperX Fury Blue Series
disk na kterem je system : Kingston SSDNow V300 120GB 7mm +Arctic Freezer 7 Pro Rev. 2 chlazeni procesoru ,zdroj je 650 W ale hra se dostane na 30 fps tak pri medium detail pri 1680x1050 a to jeste jen nekde u hospody budu tak na 20 fps ovladace vsechno je nechapu uz kde je rpblem ale zda si mi ze na teto sestave by hra mela na full hd na plno jet alepon na tech 30 fps

U domu nad hospodou mi taky, nevím proč, padají FPS i když se tam nevykresluje nic, kvůli čemu by to mělo padat…navíc mi přijde, že po novém updatu je Alpha ještě HW náročnější než byla předchozí verze…myslím, že ohledně optimalizace zbývá ještě dost práce (jako asi ve všem :smile:) Tak hlavně držím klukům z WH palce, ať nic nepodcení, protože je toho hodně, co by jim ve finále mohlo zlomit vaz…nadruhou stranu věřím tomu, že pokud někdo dokáže udělat unikátní hru, tak to je zrovna tahle parta :wink:

hele dokonce schanim nejakyho typka kterej se vyzna ve vyladeni pc sestav protoze jsem si daval pc dohromady pouze kvuli teto hre a ted mi to sotva bezi jak to chtel hrad na plno na full hd staci ale me se to nezda koukal jsem na recnze a ta grafika moje ten procesor zakladka ramky vse je dostacujici a za dalsi nic se nevytezuje nad cca 60 procent vykonu tak proc se to skoro seka a bezi mo to na full hd v nejaky 24 fps sotva???