Úkol, hnízdo zmiji

Mám takový menší? Problém. Při útoku a tábor lapků je semnou vždy 10 vojáku a nezáleží zda rackovi řeknu počet banditů v táboře. Když začne samotná bitva ihned skončí z důvodu “zemřelo příliš mnoho tvých bojovníků” toto se objeví při prvním střetu a přitom nikdo neumrel. Jak toto vyřešit?

Mám v podstatě totéž, mě neumřou hned, ale asi ve 3. fázi útoku, kdy zůstanou stát a neútočej, zatímco leader na ně křičí ať útočej na lučištníky … Reportoval jsem to jako bug, žádná odezva … Zatím to řeším hraním sidequestů.

Menší problémeček. Co vlastně musím mít přesně oblečeného, když chci v úkole “Hnízdo Zmijí” jít prohlédnout nepřátelský tábor. I když mám všechno kumánské, krytou přilbu a není nic vidět, pokaždé postavu okamžitě poznají. Co dělám špatně?

Mělo by stačit to oblečení, co je v truhle hned u bočního “sneak” vstupu do kumánského ležení. Ale člověka to ochrání jenom chvíli. Když tě uvidí zapalovat šípy a nebo otravovat jídlo, tak se do tebe pustí převlek nepřevlek. Taky občas tě zastaví kumán na pokec, a z toho se nedá vyvlékat donekonečna. Nakonec tě poznají vždycky, nebo aspoň mě poznali.

Taky hraje roli, zda jdeš ve dne nebo v noci - v noci je menší pravděpodobnost, že tě odhalí. A radši se držet dál od hořících ohňů a pochodní.

Vykašlal jsem se na plížení, pobil kumány v táboře a taky to šlo sabotovat, ani u toho nikdo neremcal. Ale i když jsem nepříteli otrávil 2x guláš a zapálil 1x šípy, hlásí mi to nesplněno. Konečně mám Přibyslavice za sebou, musel jsem několikrát loadovat. Tradičně největší problém byl, sestřelit lučištníky na zdi. Postava stála tak 3 metry od nich a ne a ne se do nich trefit. Co se bojového systému s mečem týká, nejjednodušší je prostě pořád dokola píchat. Nic mě nenutí sekat, je to pomalé a když seknu jednou, nepřítel dá kombo. Seknu podruhé, nepřítel dá další kombo a postava je mrtvá. Pícháním se udržuju od nepřítele a porážím ho mnohem snadněji. Problém je, že středověký šerm byl z 99% právě sekání.

Tak s tím souhlasím (až mě to pobavilo, když jsem si na to teď vzpomněl), taky jsem bojoval stylem - pích pích pich pich pích - jako pylná včelka. :grinning:

To je dobré … “pícháním se udržuju od nepřítele”, ale “postava stála tak 3 metry od nich a ne a ne se do nich trefit” :slight_smile: Tak přiznej, že jsi to byl TY, kdo se do nich netrefil :slight_smile:

Jinak finta na lukostřelce v kumánském táboře je zapálit hromadu sena před táborem. To je vykouří, a nemusíš nikoho sestřelovat. Jinak jsem střílel akorát asi dva nepřátelské lukostřelce u kostela, všechno ostatní proběhlo face-to-face.

Ad bodání … ono záleží na zbrani, s palcátem toho třeba moc nenabodáš. Mně nepřátelé i bodání celkem v pohodě vykrývají. V zásadě si člověk musí připravit půdu pro útoky sekem. Následující sek po úspěšné ripostě a nebo po vyhraném klinči projde vždycky, takže tam je příležitost jak někoho vzít po kebuli sekem. A potom komba … když nasadíš úspěšně kombo, tak ti nevadí že dva tři údery ti protivník zablokoval. A po úspěšně zakončeném kombu taky můžeš ještě jednou seknout zadarmo.

No a v boji pak samozřejmě sekat zezadu, to je spolehlivé.

Tady v této hře silně chybí možnost vzít si sebou spolubojovníka (alespoň jednoho). Souboje jsou pak jeden na jednoho zábavné, ale proti 2 a více protivníkům se zábava vytrácí. A navíc to vypadá jako ve filmu Rambo nebo Komando, kdy 1 borec sám pokosí 100 nepřátel.

Problém je hlavně v zámku, ze kterého se nejde utrhnout. Pořád jste zamčení na nepřítele, který je 5 metrů od vás a za žádnou cenu se nejde natočit na chlapa, co do vás buší zboku, i když možná, že to prostě dělám špatně. Bodání by chtělo výrazně oslabit, aby to nebylo to jediné, co hráč může dělat. Účinek bodání proti obrněným protivníkům bych úplně zrušil. Výrazně bych ubral zdržujících animací, jiné animace bych zrychlil. a doprovodil je jasným zvukem. Například mučivě pomalé tasení zbraně, u kterého nikdy nevím, jestli tasené mám, nebo nemám. Nebo animace stržení, kdy se postava válí a nic se neděje. Je to možná realistické, ale připomíná mi to spíš čekání na ticket v singlplayeru Battlefield 1942. Mělo by to smysl jen, pokud se uvažuje o multiplayeru. Lukem pořád netrefím z metru slona, ani po 72 hodinách hraní, ačkoli jsem se snažil i cvičit. Terč už sem tam trefím, ale nepřítele pouhou náhodou. Souboj s Prckem proběhnul relativně ok (pích bod, pích), ale vadí mi, že během souboje neexistuje bossbar, nebo jiný systém jak zjistit nepříteův stav. Nepřítel bojuje, hláškuje, příští vteřinu se vzdává a prosí o milost - nic mezi tím, žádný mezistupeň.

Prepinat mezi targetama nebo se z neho dostat jde Beckem na konzoli.

Kdyz to vezmu nejdriv ze siroja, tak KCD neni hra, ktera se da ojebat a prolitnout jen pribehem na konec. Pokud se chcete vyhnout boji, tak zabere dost casu vymyslet jak. Pokud chcete bojovat, tak muzete byt v ovladani dobri jak chcete, ale dokud Jindra bude nemehlo a nebude nic umet, tak vam to proste a jednoduse moc dobre nepujde…souboj bude tezkej, protoze zbran drzi jak pana ocas a umi s ni jen machat, takze musite stravit cas treninkem, abyste se naucili pokrocily techniky a komba, abyste nebyli slyset, je potreba se zlepsovat v plizeni atd atd.

Zadny statusbary nejsou potreba u protivniku, to uz byste z toho delali arkadovku. Ja jsem v puvodni hre skoncil v pulce a rozjel jsem ji znava na hard se vsema debuffama a takhle mi to prijde fajn a vubec mi nechybi ani muj statusbar…mnohem vic vas to vtahne do souboje, protoze nesledujete zadny ukazatele a ikonky, podle ktetych se ridite.

Ehm. Po 72 hodinách hraní jdu teprve do přibyslavic, nemyslím si, že bych to jen prolítl. Postava má výcvik mistr na dlouhý meč. Něco, co by mi řeklo, jak na tom protivník je, by rozhodně pomohlo. Učení se komb, hmmmm. No, nevím. Postava je neustále na štíru se staminou, nemyslím, že dá dohromady jedno kombo, i kdyby mě bavilo se to učit.

Komba v podobe perku jsou 3-5ti uderovy. Spravne provedeny retezovy utok zpusobi vyssi zraneni nez stejny pocet samostatnych uderu a tebe tolik nevycerpa, protivnikovi sebere veskerou staminu, omraci ho apod. Zbran musis umet uvladat, kdyz s ni jen machas, tak toho moc neudelas a jeste se vycerpas.

S tim prolitnutim jsem to myslel vseobecne, tak ze je potreba se to naucit a hlavne to naucit Jindru.

Stejne tak plati i to, ze s mecem budes protivnika brneni nebo zbroji pomalu ohlodavat, na ty jsou dobry zbrane s drtivym poskozenim.

S tím lukem ti to možná moc nejde, protože máš nějakej slabej luk. Zkus sehnat nějakej kvalitnější, bude se s ním líp mířit. Aspoň u mě to tak fungovalo.

A ještě každý druh šípu má jinou dráhu letu nebo když vystřelíš rychle, tak nemáš dostatečně nataženou tětivu a šíp nedoletí tak daleko.

Pokud chceš vědět kolik má protivník života tak koukej vlevo dole od tvého života je modrá čára. A ta znázorňuje protivníkův život :grinning::grinning:

Diskuze na původní téma se zase zvrtla v úplně něco jiného :rofl: