UX vylepšení na PS4

Ahoj,

rád bych sepsal pár věcí, co mi vadí na PS4, jde většinou o způsob ovládání a myslím, že by to nemuselo být tak těžké na implementaci (pokud by se k tomu studio rozhodlo)

• Nastavení spánku a čekání - umožnit nastavovat čas otáčením levé páčky podle své osy a ne pouze nahoru a dolu. špatně se to používá

• Změnit zobrazení mapy ze “šipky nahoru” na “Touchpad”. Případně rozdělit “Touchpad” na dvě části, pravá inventář, levá mapa - vše se používá častěji než čekání.

• Obrátil bych čtení popisku itemů ze šipek na páčky, teď je to obráceně a je to pro mne opruz. V inventáři používám šipky a když mám náhodou zobrazený popis, tak se mi scrolluje v popisu a focus se nepřehodí na nový item. Stačilo by to jen obrátit.

• Když už mám v inventáři zobrazený popis, tak ho stále vypínám kolečkem (pro mne něco jako ESC), vždy ale zavřu celý invenář. Za 15 hodin jsem si na to nezvykl…

• Porovnání itemů - to mi tam moc chybí. Špatně se mi v něm porovnávají staty nový vs. co mám na sobě

• Mapa světa - Přidal bych možnost vycentrovat kurzor na obrazovku (zamáčknout L3). Často se stává, že si ho zametu někam mimo screen a pak ho hledám, abych jej umístil na travel point - je to pakárna.

• Interface - Asi to je televizí ale u rychlého cestování a hraní kostek nevidím celý interface, zaleze mi někam pod televizi, je vidět jen kousek.

• Rozhovory - je fajn, že odpovězená otázka zešedne, ale kolikrát je překryta bílým focusem, takže není zřejme, že je již odpovězeno. Nešlo by i ten focus na otázce odlišit, abych nemusel vždy dát šipku dolů abych zjistil, že již mám otázku zodpovězenou nebo ne?

• Smlouvání - co mne dokáže asi nejvíce nasrat je to, když prodávám věci. Prodám skoro vše co mám v invt. pak dám smlouvat, jednou, 2x a kupec se naštve a ukončí to (nehlídám moc naštvanost). Nezbude mi pak nic jiného, než znova otevřít obchod, zas to tam naklikat a znovu prodat. Nešlo by, že se ten košík chvíli pamatoval? Třeba to udělat tak, že by to nevyhodilo z celé konverzace, jak je tomu teď, ale jen na úvodní část. Dal bych znovu obchod a rovnou košík.

• DoubleClick - při lootování mi kolikrát přijde, že musím mačkat 2x X, než danou věc seberu (neberu vše, jen jednu). Někdy to zase jde rovnou. Je to takové divné

To je asi v kostce vše. To smlouvání berte jako lenost, ale hodilo by se to :slight_smile:
Jinak hra pecka.

1 Like

Ahoj, plně s Vámi souhlasím, ale chci se zeptat, jestli se vám hra taky seká. Hraju taky na PS4, na TV s 4K, ale hra samozřejmě běží ve FullHD. Hra však neběží plynule. Dnes se mi stáhnul update 1.03, ale skoro nic se nezlepšilo. Jiné hry mi však běží naprosto skvěle, jen ne tato. Nemáte nějaké rady? Nebo myslíte, že to vyřeší další update? Každopádně děkuji za odpověď a případnou pomoc. Děkuji. :slight_smile:

Ahoj, mně se to neseká, šlape to v pohodě… Nevím kde byste mohl mít chybu.