Všechno funguje perfektně! Hra je úžasná

Mezi všemi těmito stížnostmí a bugy jsem chtěl vytvořit topic pro ty, kdo jsou spokojeni a překvapeni stejně jako já.
Mám odehraných už pár hodin a zatím jsem viděl nádhernou českou krajinu, možnost zvolit si způsob plnění úkolů, krásné filmové scény a fantastickou hudbu. Hratelnost super. Souboje jsou těžké, ale přesně takové výzvy mám rád. Miluju kodex a všechny dokumenty ve hře. Dávám si přestávky na jejich čtení.
Co mě překvapilo nejvíce je optimalizace. Nevím jak u ostatních, ale u mě byla beta nehratelná. dosahovala max 20 fps a v průměru se držela kolem 10 - 15fps, podle prostředí. Trochu jsem měl strach na mém 4 roky starém PC. Jediné, co jsem upgradoval byly RAM z 8mi na 16 GB. Teď hraji na high a hra jede plynule mezi 40 a 50fps na 1080, což je pro mě fantazie a obrovská poklona vývojářům za vyladění.

Pojďme všichni, ktož sú spokojení vyjádřit podporu a spokojenost nad hrou, kterou jsme si vysnili a Warhorse nám to splnilo. :slight_smile:

Přikládám můj ne uplně nejnovější PC:
CPU - AMD FX-8320 VISHERA
GPU - MSI AMD R9 280 GAMING 3G
RAM - Kingston HyperX Savage 16GB 2133MHz DDR3

PS: Jo vlastně jediný problém mám s tím, že se mi na Steam měl přidat soundtrack a artbook, ale nemůžu ho tam nikde objevit.

4 Likes

Chtěl bych se přidat k poděkování! jasně hra ještě potřebuje odladit, nebudeme si nalhávat, chyby tam prostě jsou. Ale pokud se na to nevykašlete a zamakáte na opravách, tak se bude jednat o jedinečný klenot. A za to Vám patří mé velké díky! Stejně jako za krásnou sběratelskou edici. Seru na to, že tam není tištěný manuál a já nevím co. Je to krásné a já mám co jsem chtěl a to především hru, kterou jsem podpořil. Vynaložených peněz nelituji a jsem rád, že jsem se toho mohl účastnit a hru podpořit. Hře přeji moc úspěchu.

Pokut si mé poděkování někdo z WH skutečně přečte, prosím vyřiďte mé díky i ostatním členům týmu a že si Vážíme práce kterou odvedli! Chápu, že ve vlně hejtu to asi nemusí být teď moc příjemné, ale prostě spoustě lidem se není možné zavděčit a nejsou schopni chápat věci komplexně.

Jen prosím o 2 věci:
O hru se nadále starejte aby se diamant vybrousil k dokonalosti. Byla by věčná škoda to vzdát těsně před koncem. Dotáhněte to! :wink:
Stůjte si za svou vizí a tím jak jste svět postavili. Nepřidávejte nastavení obtížnosti, hru nezjednodušujte. Hra má být těžká a tak je to dobře. Stůjte si za svým, kráčíte správným směrem. Například obdivuji geniální systém ukládání hry prostřednictvím sejvovice (fakt moc pobavil název chlastu) Přesně tak to má být. žádné ústupky. Přesně tyhle věci dělají hru jedinečnou. Přesně tohle jsem si přál.
Vydržte!

Ještě jednou díky!

3 Likes

Souhlas. Mám poměrně staré PC. Assasin’s Creed Origins mám problém hrát skoro na nejmenší detaily. Ale KC:D jede perfektně. Byl jsem sám překvapený. Ještě jsem tedy nebyl v Ratajích či v nějaké velké bitvě, možná budu muset stahovat. Ale zatím jedu na vysoké detaily kromě textur a velmi vysoké u některých částicových efektů. Ale i na nejnižší detaily ta hra vypadá skvěle. Klobouk dolů.

1 Like

Taky musím WH gratulovat!
Hra je perfektní graficky, příběhově, hratelností i optimalizací.
Možná bych si jen postesknul nad tím, jak těžké jsou souboje. Asi jsem lempl, nebo jsem se to ještě pořád nenaučil, ale ten realismus je sakra velkej… :smiley:
Na jednom vlákně tu řeším brečícího hráče s GTX 1080, kterému hra běží špatně. Zlobí se na WH a štěká všude kolem sebe. Já musím WH za optimalizaci nehorázně pochválit. S mojí sestavou si na vysoké detaily při rozlišení 1080p můžu hru užít s průměrně 50 - 60 fps. Sem tam lag, ale Dan už sliboval, že to v patchi opraví.
Bydlím kousek od posázaví a jakožto průvodce po historických památkách jsem už odprováděl celou Kutnou Horu, takže mě to opravdu bere za srdce.
Díky WH za tuhle skvělou hru!

Edit 27.2. - Combat už jsem se naučil a jde to: :wink:

I5-6600K 3.5GHz
RX 470 4GB
16GB RAM

2 Likes

Také se přidávám s pochvalou. Mám zatím odehráno pouze pár hodin, ale příběh a vše kolem mě hned chytlo! Jen kdybych na to měl více času. :frowning: Hraji na PS4, takže problémy s grafikou neřeším, sem tam se najde nějaký bug, ale moc si jich nevšímám, raději sleduji tu nádhernou krajinu a vžívám se do role Jindřicha…syna kováře…:slight_smile:

2 Likes

Připojuji se k slovům chvály, hra je úžasná. Objevování toho nádherného světa je vysoce návykové. Zprvu jsem měl rozporuplné pocity z toho, že hra je obtížná (souboje, páčení zámků,…), ale po nějaké odehrané době musím uznat, že to je správné rozhodnutí, člověk mám mnohem větší radost když otevře těžký zámek, zmlátí nějakého pobudu, případně vyhraje souboj s těžkým protivníkem. Člověk se jako v reálném světe učí praxí… to jsem ještě v žádné hře nezažil a je to parádní. Bude to minimálně jedna (možná i dvě dekády) kdy u hry nepřeskakuji dialogy. Teď tedy dost bojuji s alchymií, nedaří se mi přijít na správný postup, ačkoliv dodržuji popis v knize, snad na to časem přijdu.

Hraju na ultra detaily bez trhání, optimalizace je parádní. Doufám, že případné zásahy příliš nezmění (nezlehčí) stávající systém.

Doufám, že dojde k urychlení načítání před dialogem. To čekání rozbíjí celkový zážitek ze hry a člověk vždy vypadne z rytmu. Dostávám se do stavu, kdy se pomalu vyhýbám dialogům. To považuji za jedinnou zásadnější vadu na kráse.
Drobné bugy jsou drobné a přepokládám, že časem dojde k jejich vychytání.

WH díky Vám všem za skvělou práci, je to skvělý zážitek, procházet se českým venkovem počátku 15. století.

1 Like

Ad vylamování zámků, souboje či kradení kapes: Podle mě jsou tři problémy. 1. Lidé na takové techniky nejsou zvyklí (v každé hře bývá tohle zpracování dost jednoduše) 2. tutorialy nejsou dobré a člověk nepochopí princip 3. postava to neumí a proto to nejde

Třeba páčení zámků. To jsem normálně hlasitě nadával u tutorialu u Peška. Ale po pěti otevřených truhlách člověk pochopí jak to přesně funguje (a že je potřeba hledat “střed” žlutého místa) a taky se zvýší skill a Jindřichvoi to jde hned líp.
To samé vykrádání kapes. Tam je navíc podle mě tutorial dost nejasnej (a ještě jsem měl krásnej bug, kdy na mě Pešek zavolal stráže, za to, že mě sám vyzval ho okrást). Člověk musí pochopit, že ten čas musí “načíst” a pak ho teprve použít pro šátrání rukou. Je to pěkně udělané, jen mi přijde, že třeba nepoznám, kdy si ten člověk toho všimne (blikání zelené a červené barvy).

A třeba na souboje je taky si potřeba zvyknout, navíc se to člověk nějak základně naučí až v Ratajích a do té doby dost tápe. Ale pak už to začíná jít. Ale pořád moc nechápu, proč já v plné zbroji zemřu na dvě rány, ale polonahej bandita dostane přes záda 20x a pořád běží jak laňka (asi malej skill na meče?).

Ale zatím jsem spokojenej. Po počátečním “naštvání”, že je to nehratelné, člověk zjistí, že to vlastně skvěle funguje a je to lepší zábava než bezduché klikání ve Skyrimu nebo Zaklínači.

1 Like

Je fakt, že chce čas, než si člověk zvykne. :slight_smile: Já třeba se zámky nemám žádný problém, protože jsem ten princip hned pochopil už z Bety.
Souboje jsem se taky jakš takš naučil. Ale pod podmínkou, že mám proti sobě jen jednoho protivníka. Je to fakt o trpělivosti a šikovnosti prstů. Umět se správně vykrýt a taky odhadnout soupeře. Slabého spráskám hned, ale když vidím, že to umí, tak se prostě musím krýt a počkat, až se případně unaví a taky mu zasadím pár ran. Občas ho porazím. Jak jsou ale dva a víc, tak jsem v koncích. :smiley: Ale to je to, co mě na tom baví. Člověk musí přijít na to, jak je přelstít. Místo toho, abych je vyřídil za pár sekund musím přemýšlet, jak třeba jednoho odlákat, trefit ho šípem a druhého porazit v boji. Hned je o hodinu víc zábavy… :smiley:

2 Likes

Tak pořád mám odehrancýh jen kolem 25 hodin. Dělám ted hodně vedlejší úkoly, díky nim získávám peníze, zkušenosti a známosti. Jde to pěkně pomalu, ale jistě. Naučil jsem se bojovat na jistotu - 1 vs 1 zvládám bez problému kohokoliv. Když jsou dva slabší soupeři, tak je taky zvládnu. Neskutečně mě ale souboje baví, vypadají skvěle a pokud se je člověk naučí i s různými speciálními sekvencemi, je to paráda. Lockpicking mi jde. Kupuju si sejvovice, kde to jen jde, takže s ukládáním nemám problém, je to aspoň výzva. A to vím, o čem mluvím, jsem otec od rodiny a občas musím prostě hru vypnout a jít se věnovat jiným věcem, tak si cvaknu sejvovici nebo se někde vyspím a je to. :slight_smile:
Příběh zatím špica, vedlejší úkoly jsou dost nápadité a baví mě. Co se týče bugů, tak na ně narážím minimálně a postupem času dokonce čím dál méně. Přes víkend jsem se (ve hře) naučil číst a podle knihy s výpovědí zatčeného kacíře jsem díky krásnému textu plném hádanek našel ukryté místo. Baví mě možnosti plnění misí.

Snažím se být nezaslepen mým nadšením, a objektivně hodnotit.
Samozřejmě že chybky jsou, ale vídám je minimálně a nemají žádný dopad na mé působení ve hře. (prozatím a musím to zaklepat) :slight_smile:

Jo a čeština? Hodně lidí se nad tím rozčiluje, ale je to ta poslední věc, která mi vadí. :slight_smile:

2 Likes

OK tak teda taky WH chválim :slight_smile: beta mě dost vyděsila, byla nehratelná, takže sem si hodně vydech, že plná hra na mom starom šrotu docela plynule jede. Hra je to celkově skvělá asi nej co sem kdy hrál. Dokonce bych jí hodnotil líp než Zaklínače 3. Jen mě trochu zklamal hlavní příběh. Trochu moc klišé a mohlo to být tak nějak zajímavější celkově…

1 Like

Je potřeba toto vlákno podržet ve výpisu pěkně nahoře. Hra je naprosto skvělá, poslední tak kvalitní RPG, se kterým lze KD:C porovnat je Fallout:New Vegas.

Co je na této úžasné hře nejskvělejší je spojení všech věcí dohromady. Ať už se jedná o načasování hudby, detailní kompozice objektů v krajině i v zastavěných oblastech, více možností, jak vyřešit quest, profily NPC.

Moc se mi líbí, jak jsou postavy zapamatovatelné. Jedu třeba v Ratajích a vidím: To je Vincent! Tak se zastavím a zeptám se jej na práci, kterou jsem mu dohodil. To je na tom to nejlepší, že mě hra vtáhla do děje a opravdu reaguji na vše, co mi hra nabízí.

Způsob ukládání je naprosto skvělý. Když mám nahrán nějaký úsek a potkám skupinu obchodníků a lapků co je přepadli, je velice těžké se rozhodnout, zda jedné straně pomoci nebo jet dál.

Jediné co na ovladači nejsem schopen zvládnout je páčení zámků, snad se to po patchi 1.3. zlepší.

Už se těším na DLC, které si pro nás vývojáři připravují.

Jediná skvrna na této hře je pozdní vydávání patchů na XBox, ale za to nemohou vývojáři. Předpokládám, že bugy budou brzy odstraněny.

V každém případě po dohrání hry jdu do toho znovu.

3 Likes

Je fakt, že jsem se nezmínil o grafické stránce. Podle mě ještě nic tak realisticky zobrazeno na tak rozlehlé ploše nikde nebylo. Kompozice krajiny, objektů je úžasná a často se zastavím u plotu skrz který roste keřík a strom na něj háže stín - v takovou chvíli si říkám “ty jo, to je přesně jako u babičky na venkově, když jsem byl malý”

Nicméně dost lidí zase hru shazuje, že na dnešní dobu to není nic moc.
Já si dovolím oponovat argumentem, že je rozdíl mezi grafikou krásnou a realistickou.
Grafika krásná sice lahodí oku všelijakými efekty, odrazy světel a blur motionem atd. Ale nikdy nebude vypadat tak, jako ve skutečnosti. Oproti tomu grafika realistická ukazuje realitu tak jak je, soustředí se na přesné textury, modely, barevnost, kompozice a styl. Bez přehnaných efektů.

Proto jsou třeba Need for Speed, Call of Duty nebo FIFA tak přitažilivé hry. Vypadají krásně, ale nikdy nebudou mít výraz reality.
Oponenty jsou k nim napřiklad Project Cars, ArmA nebo PES - tyto hry si nikdy nehráli na nějakou nablýskanost a kýč, ale na realistické zobrazení. Což, pravda, ne každému sedne. :slight_smile:
Mě to ale vyhovuje maximálně.

3 Likes

Mě se na hře taky systém ukládání líbí. Člověk si musí důkladně rozmyslet (jako v životě) do jaký mely se vrhnout a kde raději se držet zpátky. Prostě víc používat hlavu a ne jenom bezhlavě rubat vše co vidím kolem sebe.
Jinak na hře super zpracování přírody i měnící se denní a noční čas, kdy jedete krajinou hodně brzy zrána, kdy je všude ticho a postupně s rozbřeskem začínají švitořit ptáci - bomba.

4 Likes