Výstavba Přibyslavic

ahoj. jakou budovu v Přibyslavicích mám postavit jako první aby mě to co nejdřív vydělávalo ? popřípadě v jakém pořadí mám jednotlivé budovy stavět ?

Krčma dobre vynáša.

ok díky ale předpokládám že je lepší na začátek něco co mi bude generovat materiál na stavbu dalších budov ne ? (pokud něco takového vůbec je)

Materiál si kupuješ od obchodníkov z dedín, potom už nemusíš material riešiť. To je základná požiadavka.

" The best income building are: / Najvýnosnejšie budovy sú

Taverna

1. The Tavern (1220 daily groschens): For 8000 groschens it produces 500 daily groschens, with the upgrades, which costs more 3000 groschens, you can produce a total of 1000 daily groschens just with the Tavern. Plus 70 if you have a Butcher’s, 50 if you have a Bakery and 150 if you have a Guardhouse. It’s possible to get 1220 daily groschens here.

Kováčňa
2. The Forge (750 + 35 daily groschens): For 8000 groschens it produces 500 on a daily basis, with one upgrade for 2000 groschens it add more 250 for your daily groschens, so a total of 750 groschens. Plus, it provides 35 daily groschens if you have a Stable or a Guardhouse.

Pekáreň
3. The Bakery (415 + 50 daily groschens): For 4200 groschens + 500 from the Drying Shed upgrade, it can produce a total of 415 daily groschens with all upgrades. Plus, it provides 50 daily groschens if you have a tavern.

Rezník
4. The Butcher’s (390 + 70 daily groschens): For 4200 groschens + 500 from the Smoke House upgrade, it can produce a total of 390 daily groschens. Plus, it provides 70 daily groschens if you have a tavern.

Stajne
5. The Stable (245 + 120 daily groschens): For 5000 groschens + 2000 for the Saddler’s Equipment upgrade, it produces a total of 210 daily groschens, but if you have a forge it produces more 35. Plus, it provides 120 daily groschens if you have (and you have) a Trader. So a total of 365 daily groschens.

Strážnica
6. The Guardhouse (195 + 150 daily groschens): For 5000 + 1000 you can produce 160 daily groschens, if you have a forge it produces more 35. Plus, it provides 150 daily groschens for the Tavern.

Obchodník
7. The Trader (170 daily groschens): For 4000 groschens it produces 50 daily groschens, if you have a Stable it can produce more 120 daily groschens.

Včelín
8. The Beehives (120 daily groschens): For 1500 groschens you loose 60 daily groschens, but if you have a Tavern and a Bakery it can produce more 180 grochens."

2 Likes

já to stavěl tak na co jsem měl, docela zdlouhavej proces, doporučuju začít plnit questy, které obsahují vymlátit kemp lapků nebo kumánů, zinkasovat odměnu a nakradené věci prodat v ratajích, ze začátku jsem lehce platnéře dotoval, ale později měl u sebe cca 50k a dalo se u něho prodat pak hromada věci, také apatykář v ratajích koupí všechno, od zbraní až po knihy…
odhad na cca 90k nákladů na stavbu je střízlivý, dosáhnul jsem na 1200grošů denně výdělek a pak už jsem jen simuloval dny, abych si mohl dovolit dostavení celých přibyslavic.

Pár lidí sem už do Přibyslavic přemluvil (Spoiler: Kuneše, Adama, Mirku, Malinu a kováře ze Sázavy), ale někde jsem zachytil, že by měl jít přemluvit i obchodník, podařilo se někomu?

obchodník kterýho můžeš přemluvit žebrá v ratajích ( je jedním ze skalických uprchlíků ) teď si za boha nemůžu vzpomenout na jméno. Jak zapnu hru doplním (Krochhanzel) … :slight_smile:

Hele já se ptal fricka s matušem a ty se mi nepovedli přemluvit, neměl jsem pro ně splněné questy, také kupec v ratajích se mi nepovedl, tak jsem to zatím odložil na dobu neurčitou :smiley:

Jo, ty dva až okradete vojáky. Krochhanzla (?) potkám vždycky když spí (i přes den), takže nemůžu mluvit…

1 Like

Přesně Krochhajzl nebo tak nějak :smiley: to je on … tak ten může byt pozvanej do přibyslavic jako obchodník …

A je možný, že je něčím z dřivějška bloknutej? Byl jsem za ním 3x (různé dny) a pokaždé spal v táboře u dolního hradu…

Ještě jde pokud máš stáje, ti štolbové, nebo jak se to jmenuje, jeden co u něho byl ten kůň pro Štěpánku, a nebo Neuhofu. Krochmajzla mám taky, řezník přijde přes soud.

Ano chrápe skoro pořád, musel sem u něho stát a posouvat čas tak abych ho vychytal vzhůru. Nevím co má za problém ale pořád jen chrápe … :smiley:

Já bych měl k Přibyslavicím připomínku - mohli by přidat ještě Lázně aby šli dostavět.

Nakonec pomohla náhoda, zakončil jsem hraní ve své místnosti na hradě. Při dalším spuštění jdu přes most a vidím, že ten Krojchanzl přechází od jednoho lůžka k jinému, naštěstí jsem stihnul promluvit, než si on stačil ustlat.
Lázně by se hodily, to sem si taky říkal.
BTW Mám pekárnu a zbrojnici, tak nevím, jestli někdo půjde i tam…

Zkoušel někdo, jestli lze v průběhu výstavby odejít na Vraník?

jo já odešel na Vraník ve chvíli kdy mi zůstalo za úkol vystavět kostel. Po útěku z tábora quest v pohodě pokračuje dál …

Dík, taky mi to teď tak vychází. Sice bych mohl kostel nejdřív dostavět, ale chci ještě zkusit někoho (ideálně všechny co půjdou) přemluvit do Přibyslavic…

Jelikož jsem chtěl na Přibyslavice napsat spoiler, tak ho vynechám a něco napíšu tady:

Nezáleží jestli postavíte pekárnu nebo řeznictví - stejně jako stáje nebo kasárnu. Rozdíl je pouze v lidech co můžete pozvat do Přibyslavic. S Kronhajzlem problém nemám. Co se týče ekonomiky - je to dost dobře přehledné co která budova dává (vydělává) takže je zbytečný sem něco o tom psát. V průměru jde získat ± 2200-2500 grošů - ale to co to ovlivnuje a to strašně moc jsou vaše rozhodnutí při soudech - ono třeba za čistou vodu - 10 přežije každý,stejně jako nespokojený pacholky - 10 ale přeplacenýho lokátora - 150 -180 grošů je už docela znát, stejně jako peníze za věno apod. Ale to vše jsou platby do minusu za které si hráč může sám - prostě se špatně při soudu rozhodl.Takže bacha na to.
A konečně achivment co můžete spešl získat je i ten - když vystavíte Přibyslavice - aniž by Jindra uměl číst. To je o Přibyslavicích ode mě vše - ale jak jsem se zminoval - píšu v 1 threadu jak plnit úkol Raubritter - mohu dopsat i třeba výstavbu přibyslavic - nebo třeba quest šibeniční bratři - a jak to zahrát aby jste spnili oba úkoly tzn. aby přišlo méně stráží apod :slight_smile: