Zabiti Prcka, bitva u Pribyslavic

Ahojte vsichni :slight_smile:
Opravdu se nemuzu dostat pres zabiti Prcka, uz sem to zkousel snad 1000x ale bohuzel, zdravi v pohode, stamina se nacita po par vterinach, ale Prcek parkrat sekne a je po me a to mam brneni, kreju se stitrm a mam cep. Prosim pomozte, nechce se mi toho zbavovat. Je to verze pro PS4 . Diky moooc :slight_smile:

Základní finta je jít mu po hlavě, protože nemá helmu. Dobré je mít od Bernarda naučené riposty (mistrovské seky) a mít perk Louskáček. Pak stačí trefit jednu dobrou ripostu a s trochou štěstí ho okamžitě pošleš k zemi. A obecně lidem připadá nejsnažší jít na něj s lukem - nechat ho přijít blíž a střelit ho přímo do hlavy (a opakovat to). Díky absenci helmy je na to silně náchylný.

Když ti to nejde normálně, tak ještě můžeš vypít různé lektvary, je jich 5 nebo 6 co zvyšují sílu a výdrž.

Musím říct, že ten boj s Prckem je opravdu asi až moc těžký. Pokud člověk jde jen po hlavní linii, tak se k bitvě v Přibyslavicích dostane někdy kolem 10 úrovně. Já jsem měl před bojem s ním vypito několik lektvarů (do bitvy jsem šel nalačno, abych se mohl potom nadopovat), v průběhu celé bitvy předtím jsem se raději držel zpátky, abych toho schytal co nejmíň a stejně jsem s Prckem měl hodně velký problémy. A nemyslím, že by to bylo tím, že hraji Hardcore mod. Prostě když se člověk nejdřív zaměřuje jen na hlavní příběh, tak je u Prcka moc brzo, protože je na něj málo vytrénovanej.

To je dobře, nemá to být lehký souboj. Když ho nakonec zdoláš, tak tě to těší o to víc, ne? Těžké to je, ale ne nemožně těžké, takže podle mě v pořádku.

Zase sem zkousel a porad nic…to uplne od hry odradi, kdyz se s tim clovek jebe porad a porad dokola…ani rychlej pohyb mi nejde, porad se tak nejak couram…no nevim uz…tinhle stylem hru zanchvili vymazu a poslu do sveta…:frowning:

Moje rada: když ti to fakt nejde, tak začni hru od znova, ale hrej potom tak, aby jsi dělal různé vedlejší úkoly než se dostaneš k bitvě v Přibyslavicích, aby jsi tam byl potom lépe vytrénovaný v boji s určitou zbraní na kterou se od začátku zaměříš.

A taky je dobrý jít tam na lačno, sebou co nejvíc povzbuzujících a léčivých dryáků a ty pak ve správnou chvíli pít.
Jinak nevím, jak tady někdo přišel na to, že Prcek nemá helmu? Asi možná v normálním módu, ale v hardcore módu přilbu teda má. Takže rada - jít mu po hlavě - je k ničemu.
Spíš vždycky, když začne máchat mečem, tak se snažit odstoupit z jeho dosahu, aby člověk dostal co nejmíň zásahů, protože vždycky, když začne útok, tak dělá celou sekvenci seků, nikdy jenom jeden. A pak hned co dokončí svoje máchání, tak na něj vlítnout s několika vlastními seky dřív než nabere sílu. Často taky čeká (dlouho čeká) dokud nezačne máchat soupeř, ale pak to dokáže vykrýt a ještě zasadit kontr, takže je možná lepší být trpělivý a taky čekat dokud nezačne máchat on první. Ale samozřejmě ze začátku boje na něj co nejvíc vlítnout dokud působí vypité lektvary. Až vyprchají, tak potom být raději trpělivý.

Já měl problém i s tou bitvou v Přibyslavických, natož s Prckem, ale nakonec jsem ho zabil jednou ránou z luku. Trefa do hlavy z blízka. Pokud vám nejde (jako mě) boj mečem, dá se to takto snadno obejít (i když z toho nemáte pak moc radost).
Já jsem se do té bitvy v Přibyslavicích dostal dost brzo. Ne že by mě nebavily vedlejší questy, ale měl jsem pocit, že ty hlavní zkrátka více spěchají, chtěl jsem v nich mít jasno a ty vedlejší plnit jen jak se hodí po cestě. Prostě mě nenapadlo plnit vedlejší úkoly, když vím, že v lese se připravují Kumáni na nějaký veliký útok :slight_smile: Ta hra mi nikterak nenaznačila, že se na tu bitvu mám opravdu dobře připravit (do té doby pohoda), takže mnoho lidí do ní šla s holou prdelí (jako já).

To je přesně to, co jsem už někde tady psal - když člověk rozjede hru a skoro vůbec se nevěnuje vedlejším úkolům a trénovaní boje se zbraní, tak se dostane dosti rychle k souboji s Prckem a tedy nedostatečně připraven a má pak veliký problém.
Takhle těžký protivník měl prostě být ve hře v příběhu později.

No já měl lvl 12 a mečem jsem ho nebyl schopen sundat…zkusil jsem ten luk a první dva pokusy jsem ho nebyl schopen trefit přímo do hlavy…bud ho to lízlo nebo to dostal níž, či ze 2 metrů a to nepomůže. Na potřetí jsem ho trefil asi tak z 30 cm a lehnul na první ránu. Jde o to si počkat…

Jak již kolega psal a jak je to i v životě. Pokud chcete boj vyhrát, nestaci machat kolem sebe. Já Prcka vyndal v obou modech na cca 12 úrovni dlouhým mečem.
Sice to neni jednoduché a mozna ani hezké na pohled, ale kdyz jsem slabší nez protivník, musim hledat slabiny a ty pak využít.
Trik c.1 je lektvary. Doporučuju vitalitu, jez zmírňuje zranění a život li vodu, jez pomalu doplňuje zdravi.
Trik c.2 je uhybani. Pokud uz se na vas rozmachne, pokuste se uhnout na stranu, z ktere vedl sek. Po uhybu ho bodnout do žebra. Meč ma na druhe straně a malo kdy to vykryje.
Trik c.3 utikejte pred nim. Kdyz poutecete kousek dal, poběží za vami a meč pustí dolu. Jakmile ma meč dole a je v dosahu, zase bodnout pod bradicku u utéct.
Trik c.4 zhouba. Tento doporucuji obecně. Staci zasadit jednu ránu a pak saskovat. Úspěch zaručen.
Trik c.5 Be Calm. Boj neprohrava menší síla či horší technika, ale zbrklost a špatně zvolená strategie neodpovidajici nasim možnostem a kvalite soupeře. Čekat, běhat, bodnout, uskocit.
Sice je to piplacka, ale takto se dají efektivně udolat i výrazně silnější soupeři.
Přeji štěstí v boji.

Jenže před soubojem s Prckem není čas (možnost) se napít lektvarů. Objeví se video a pak hned režim boje.
Mně se osvědčil bod č. 5 - opravdu být v souboji s ním trpělivý.

Je fakt, že s mým stylem hry jsem na Prcka narazil až ve chvíli, kdy jsem měl dovednost meče na 18 a byl jsem vybaven asi tím nejlepším, co se dá ve hře koupit, a proto jsem s ním neměl žádné větší potíže. Občas překvapí někteří protivníci v turnaji v Ratajích. Osekáváte je několik minut a ani se jim nepohne zdraví a pak si vás vyčíhají dvěma chvaty a vedou 1:0, ani člověk neví jak, jaký to byl fofr. :slight_smile: Pokud se chci vrhnout do nějakého boje s přesilou, většinou využiji kombinaci lektvarů “Bivojův hněv”, “Mazání na klouby”, “Vitalita”, “Životabudič”, (když je tma tak i “Sýčka”) a nakonec ještě “Alkoholika”, abych z toho všeho nevrávoral a jasně viděl. Při prvním hraní se mi stalo, že jsem se před jednou šarvátkou tak nadopoval lektvary, a neměl “Alkoholika”, že jsem kolem sebe měl jenom mlhu.
Pokud jdu na nějaký tábor lumpů ve stylu “stealth”, tak stačí “Tichošlápek” a “Sýček”, bo tímhle stylem likviduji nepřátele hlavně v noci.

Myslím si, že lze se nadopovat elixíry - stačí jen vědět, kdy nastává souboj s Prckem, myslím si, že je to po prolomení jakési brány u “Nevím čeho” :slight_smile:

Můžete mi prosím poradit mám 31 život a nemůžu ho zabít a myslím že jsem na něho narazil moc brzo.

No tak když brzo, tak nebude takovej problém začít hru znova a před bojem o Přibyslavice se víc namakat. :slightly_smiling_face:

1 Like

No mě spíš štve, že Prcka zabiju 1 kombem. Do hlavy to nemá rád. Takže mám Peška páč sem bez loot’s.

Rady jsou 2:

  1. Nikdo to něotravuje - soustřed se na boj s Prckem. A snaž se využívat perfektní kryt. Tzn blokuj. A pak jdi proni němu, zaklesnete se, pak stačí stisknou myšoidní tlačítko (pravé) tím ho odstrčíš. a okamžitě provést bodnutí do obličeje popř. seknutí - a zas kryt max. 3x to takhle uděláš a Prcek je dole. Taky pomáhá zbrojířská sada, ale na meč určo kovářská - než půjdeš proti prckovi - tzn než prorazej zed, máš dost času opravit si meč - udělej to. A pak pokud máš perk na zbraně - že soupeř krvácí apod. je to brnkačka. Další věc, po zabití kumánských lukostřelců - jak běžíte rozrazit hradby, určitě si lokni měsíčkovýho a vitality. Vydrží v pohodě až na Prcka.

Druhá věc - luk. Vem luk do ruky, nalákej Prcka na jednu stranu, a pak zdrhej na druhou - otoč se rychle, natáhni, mezitím je Prcek u tebe, a jen zamiř na hlavu. KDyž to trefíš, stačí jedinej šíp … . :slight_smile:

Já jsem Prcka porazil na lvl 8, sice na 8. pokus (asi :smiley: ), ale šlo ho to uštípat

Prcek je sviňa! :grinning: