Zbroj a vše kolem ní

Co používáte za zbroj - látkovou / kroužkovou / plátovou případně kombinace a nebo vrstvíte vše na sebe, aby jste byly zakováni a nic vás jen tak nezranilo?
Já osobně našetřil kolem 6000 grošů a šel jsem nakupovat prémiovou zbroj :smile: takže mám:
Trup - prošívaný kabátec na tom kroužkovou košili a kyrys
Ruce - celoplátové ruce + plátové rukavice
Nohy - kroužkové nohavice + celoplátové nohy
Hlava - batvat, kroužkovou kuklu a italský bascinet
Bohužel tato kombinace mi vytížila postavu z 90% a logicky hodně zpomaluje, takže přemýšlím, že přejdu na víc poloplátový styl zbroje než takto celoplátový, i když tím ztratím část ochrany. A jak máte vy vybaveného Jindřicha?

Jak jsi naškudlil takový balík? :smiley:

Používám zbroj z předobjednávky a nemusím utratit ani groš :smiley:

Peníze seženeš celkem lehce, např. v Ratajích stačí vykrást jednu bednu kde je tipl bych tak 10-15k

nevýte někdo kde bych koupil uzavřený bascinet a brnění označené jako “double cuirass”. jak to funguje se zvyšováním úrovně roste nabídka v obchodech nebo zboží se už nemění (hraju hru už nějakou chvilku ale obchodníci mají pořád stejné zboží.

díky za rady

Záleží asi jak kde nakupuješ. A jestli jsi prošel všechny města a vesnice. Nevím jestli je to podle úrovní, je to méžné. Ale o peníze bych se nebál. Úplně leháro. Stačí jsi počkam kliknout na obchodníka a jak zjistím, že má aspon 4 000 tak to jdu ukrást a mám to. A už mám přes 30 000. Jinak já jsem třeba ještě nenarazil na halapartny a kopí. Takže někde to ještě být musí.

Viz můj screenshot není těžké přijít k penězům, ale taky bych rád věděl kde sehnat tohle super brnění.
Podle mě je to tak, že jak postupuješ hlavním příběhem, tak se u obchodníků zlepšuje nabízené zboží, ale taky mě napadlo, jestli se to neodvíjí od hlavního levelu hrdiny.
Čím větší máte, tím lepší věci jsou k dispozici. Ale to jen hádám.

Jo peníze není těžké vydělat :smiley: během dne prošmejdíš pár baráků a sem tam otevřeš nějakou truhlu, případně se vydávám na lov pokladů a občas i zvěře (prodej kůže) a peněz je hned jak šlupek :smile:
Ale zajímalo by mě, kde se dá sehnat nějaká trošku jiná zbroj např. helma psí čumák, byla v trailerech, ale ve hře jsem jí zatím na nikom neviděl :slight_smile: nehledě na to, že obchodníci nabízeli na lvl. 3 stejné zboží jako na lvl. 10 který mám teď.

chlapi nevite kdyz na sobe mate jen lehkou zbroj, a mate perk ze mate vetsi sanci uhybat utokum? jak se uhyba utokum pri boji? nebo to dela postava sama

Toomasss: když na tebe útočí a objeví se ti ten zelený štít, tak místo bloku zmáčkneš jen tlačítko do strany a uskočí.

Davidlukes: halapartny apod. tam jsou, ale nemáš je v inventáři jakoby, sebereš je někde ze země a můžeš s nimi hrát, ale pak jí musíš odložit, zahodit z ruky. Pokud je nechceš, neuloží se ti do inventáře. Stejně tak to nejde nikde koupit, jen najít.

Zdravim

Můj tip na peníze, zbroj:

Stačí si zajed za velitelem pro zadání úkolu, kde máte čistit tábory od Kumánů a lapků. Vyčistěte tábor, vezměte všechno cené z mrtvol co se dá prodat u zbrojíře a mečíře a prodávejte. Velitel je ten, u kterýho se můžete učit sobouj z měčem atd… Za 4h sem si vidělal přes 20000k, a to jenom čistěnám táborů + plus přepadání na cestách, taky všechno beru co se dá slušně prodat. Nejlepší veci najdete u skalice např: helma psí čumák, kyrys atd… ale na to potřebujete skill aby ste se sněma vypořádali. Doporučuji si koupit nejlepšího koně na přepravu, který utáhne obří náklad + sedlo se čtyřmi brašnami.

Můj skill:

Kůň skill:

1 Like

Ako lukostrelec čo najľahšiu. Hodí sa to aj pri okrádaní obchodníkov, keďže dokážem naložiť viac “horkého zboží” pre mojich odberateľov.