Zklamání po 8 měsících

Ahoj tak po 8 měsících jsem se rozhodl napsat svůj názor na hru. Moje nadšení poměrně rychle utichlo a momentálně jsem spíše naštvaný a začínám tu hru nemít rád.

Opravdu jsem si užil příběh a po odehraných 130 hodinách jsem tu hru už nezapnul, jednoduše jsem si říkal, že počkám jak se to vyvine s bugama atp.

Všechna DLC co už vyšla jsem už dávno odsoudil.

  • From The Ashes obsahem neodpovídá placenému DLC, možná FREE, ale spíše to měla hra obsahovat od začátku.
  • Hardcore mód byl OK, jen lidí, co si ho opravdu užijí moc není
  • Hans Capon vtipný, ale zase moc krátký
  • Turnajový mód je nudný, čekal jsem, že se budu moct podívat jak někdo bojuje, ale funguje to stylem načte se souboj, ukončí se souboj a ty jdeš zas na další souboj. Je to prostě nudné a jen se to opakuje.

Takže minulý víkend jsem hru spustil s nadějí, že si na chvíli zahraju. Spousta bugů by mělo být OK, měla přijít nějaká ta optimalizace atp.
Já nebudu nadávat na klasické bugy, protože také sem tam programuju a vím, že u takovéhodle RPGčka to snad bez chyby být nemůže. Co mě ale vážně naštvalo, je to, že po půl roce stále chybí půlka Talmberku, to je prostě neodpustitelná chyba ! Co se optimalizace týče tak nepoznávám rozdíl. Nemám sice nějaké dělo, pouze mid-end za 25k, ale optimalizace by podle mě měla být mířená hlavně na mid-end sestavy.

Asi bych se ještě chtěl vyjádřit k odměnám pro backery. To, že nedostali, co měli, jsme už tak nějak překousli, ale nyní se klube další podraz. Ale copák, on vyjde artbook ? A každej si ho může koupit za 30€ ? Hele, backeři, chcete něco slyšet ? - HAHAHAHAHA.

Takže abych to zakončil, nechápu váš marketing a to jak si hrabete prachy na kraťoučkých a nesmyslných DLCčkách a už vůbec nechápu art book, který vychází skoro rok po vydání hry a backeři, kteří utratili spousty peněz a co víc, PODPOŘILI VÁS TAK, ŽE JSTE NEZKRACHOVALI, si to budou muset kupovat znovu. Bugy už neřeším(Většina mi moc nevadila), odinstaloval jsem to a šmitec. Dan by se měl věnovat spíše filmu, peníze by byly, příběhy má kvalitní. Celkové hodnocení hry jsem změni z kladného na záporné.

Na závěr bych měl message speciálně pro vedoucí hlavy ve WH. Lidi podrazy nezapomínají, to si pamatujte a až budete dělat pokračování nebo jinou hru, nepočítejte, že vám jich znova tolik pomůže a že hra bude mít stejnou prodejnost. Obrovské vlně refundů jste se krásně vyhnuli prvními hodinami gameplaye (Či spíše prvními hodinami cutscén). Já osobně si další hru od WH nekoupím.

3 Likes

Talmberk bol jeden čas bugnutý, že bol zdevastovaný po dokončení hlavnej línie, no následne ho opravili.
Firma sa rozširuje a bez prílevu peňazí za to, čo tvoria, by asi neprežili. Tie DLC tak či tak nepridávajú pokračovane hlavnej dejovej línie, nie sú teda nutné, aby si ju všetci kupovali, inak prídu o koniec, ktorý tak či tak prinesú najskôr až v ďalšej hre.
Art book takisto nie je nutnou súčasťou hry, hoci neviem, čo nesplnili voči backerom, nie všetky DLC boli na Kickstarteri sľubované.
A optimalizácia je už jasný problém engine, veľa NPC naraz beží a dolaďujú to, nedávno upravili načítanie tvárí, no stále to nie je ono.

  • Nemluvím o zdevastování Talmberku, ale o chybějících texturách
  • S přílivem peněz nemám problém, ale ať je to za něco smysluplného
  • S načítáním tváří je pořád stejný problém

V Talmberku bol jeden čas bug s texturami. Ja som ho nemal, no videl som video, kde hráč vstúpil a chýbali mu časti hradu vzhľadom na rozvíjajúci sa dej, no neskôr tento problem opravili.
Pri rýchlom príchode do Ratají vela ľudí hlásilo chýbajúce hlavy NPC, teraz však upravili problem natoľko, že tie tváre zobrazí, ale nemajú vlasy či čiapku na hlave. To teda bolo v minulom patchi, odvtedy som nehral.

Súhlasím s tebou je to presne tak ako si napísal.

1 Like

Bohužel to vidím stejně, hra je to sice skvělá, ale prostě u mě to zkresluje ten neskutečný pocit vlastenectví, že to dělali česi, ale hlavně že se to v česku odehrává, to je prostě takový můj splněný sen od doby co sem hráč a kdyby mi někdo před 10 lety kdy jsem mastil Gothica apod… řekl že vyjde velké RPG zasazené v česku asi bych se mu vysmál :smiley: :smiley:

No ale k těm problémům … Od vydání -optimalizace naprostý paskvil a mě osobně hra běží snad ještě hůř, než když vyšla … Nesplněné sliby pro backery bez komentáře, Artbook za ty prachy bez komentáře po takové době …

Co se týče DLC , Jana ptáčka jsem teprv dnes rozehrál tak nevím, ale From the Ashes - naprosto zbytečné DLC, které tam mělo být v základu a nebo zdarma , Hardcore mód je fajn, ale nic pro mě, příliš těžké :smiley: a turnaj je asi největší zklamání, ale tak beru je to zdarma …

Co mě dost vadí je ta technická nedokonalost, nevím jeslti je to grafikou a nízkým nastavením, ale textury dost problikávají, jsou nedodělané hlavně u postav kde to vypadá fakt blbě, kdy se jim špatně prolínají kusy oblečení nebo úplně chybí, animace postav jsou hrozné a celkově se mi vůbec ale vůbec nelíbí hlavně v cutscénách, kde občas vypadají až směšně … Nečekám od toho preciznost jako od Zaklínače 3 , ale je to prostě slabota …

1 Like

Nemohu souhlasit s ničím co jste tu psali.

Osobně vnímám od prvního vydaní do teď, že bylo opraveno mnoho chyb. A od verze 1.4 jsem nenarazil na žádný bug. Nově v 1.8 je vše opět stejné a hodně optimalizované. Zatím žádný bug. Žádné chybějící textury, špatný loading prostředí, prostě nic už víc jak 8 měsíců.
Hlavní linii jsem dohral 3x. (Plate Armor, Ligh Armor, HC Plate armor) ted si daval HC Light stealth set. HC mod je úžasná věc.

DLC jsou výborné. Nevím proč lidi chcou všechno zdarma. Nikdo nepracuje zadarmo. Jako backer jsem spokojeny, dostal jsem vše co jsem měl dostat.

A držím pěsti do dalšího dílu.

1 Like

Ahoj, já chápu, že jestli máš hru stále zabugovanou a chceš ji hrát tak to je neskutečně frustrující. Mám za to, že bugnutý Talmberg po odtřelování, že se nevrátil do normálu jsem měl někdy do podzimu, pak se to samo zpravilo, vůbec si nejsem jistý jak, jestli patchem, nebo že jsem nainstaloval Hanz Capon DLC.
Já bych na tvém místě zkusil buď repair souborů který umožňuje steam, nebo zazálohovat savy a hru odinstalovat a znovu nainstalovat. Taky bych řekl, že se zvyšuje zabugovanost s mody, já žádné nikdy nepoužíval i když jsem jednu chvíli měl chuť si nainstalovat abych mohl skillovat polearmy. Ale odradilo mně právě to, že ten mod je kompatibilní vždy jen s nějakou verzí hry a vyjde patcha může ti ten mod nadělat dost problemů se savy co jsem pochopil.
Takže jestli nemáš save kde si používal mody, tak pár lidem pomohlo odinstalovat a nainstalovat hru. Osobně jsem měl problém u Hanz Capon DLC a prostě jsem ho odstranila znovu přidal a už to pak jelo (Ptáček mi nechtěl dát žádný quest).
Co se týče Artbooku, tak co jsem četl na Zingu čláínek kde to představovali, tak to je nápad a produkce Xzone, WH jim k tomu dává podklady, ale grafiku(sazbua td) a produkci si kočíruje Xzone. Takže v tom je WH trochu nevině.

  • co se kickstarteru týče, člověk to tak musí brát, že jim dává peníze na něco co třeba ani nemusí vzniknout to je riziko kickstarteru, takže jestli nějaké odměny dorazili v jiné podobě, buďme rádi že dorazili a že hra byla dokončená, rozhodně nebyla vyrobena za peníze z Kickstarteru to byla jenom malá část.
    Já mám asi štěstí, celou hru jsem dohrál i se všemi DLC bez nějakých větších bugů, jenom jeden quest mi zůstal vyset na mapě a postava co mi ho má dát se mnou nekomunikuje, ale to mám v plánu vyřešit až bude nová karta, že si to zahraji od začátku.
2 Likes

Ahoj, nechci psát mimo téma, a souhlasím s tím co psal nick “Docik”.

Ale, obecně o českých hrách - studií je u nás spousty,jmenovat je nebudu, ale celková problematika se točí okolo peněz = financování. Spousty věcí se předpoládá - ale skutečnost bývá jiná. Spousty nápadů končí “v koši”. Buď přijdou pozdě - hra už čeká na vydání, nebo by to znamenalo překopat/přepsat x set či tisíc řádků v programu - což nikdo nezaplatí, zvlášť když ruku v ruce jdou nové bugy - tzn. nová věc = téměř jistota že se objeví nové bugy - pokud DLC - plus nové DLC platí skoro to samé - kdy staré věci fungovali ale přidáním nových se právě ty staré bugnou. Je to běh na dlouhou trať a bez profesionálního testování (x desítek hodin v jednotlivých obrazech ve hry - proklikávání po jednotlivejch pixelech + testy při rozhovorech apod. je hrozná práce).

Třeba já měl rozepsaný příbeh pro hru - bohužel - nejmenovaná firma (zahraniční) měla stejný nápad a hra tak nějak už vyšla - sice hodně věcí tam chybí (dle mýho scénáře) ale vyšla - jen nastíním - hra byla v době a svým způsobem jako známé příběhy Old Shatterhanda a Vinettoua :slight_smile: Mám nápad i na jinou hru,ale ten si nechám pro sebe - a o tom je i tato hra - spousty věcí - inovativních - které mohou přijít a já věřím že třeba ve dvojce i přijdou bohužel se musí tajit - je to o prodeji - stejné jako obchod s čímkoliv jiným.

Optimalizace - ono se to lehko píše - ale třeba obtimalizovat věci na XBox nebo playtation - je to jedna platforma, stejná. Ale u PC byl/je/ a i bude to,že každé PC je jiné.To co chodí na 1 PC na 2 už nemusí … zlatej DOS :slight_smile:

Ale vrátím se ještě k úvodu - studio WH tvoří ne neznámí lidé - řekněme, že tam jsou lidé co stáli u zrodu X-Comu,Mafie 1-2, Army apod. Vše to jsou úspěšné hry - ale vše bylo limitované = penězi. Navíc nikdo neví, jestli se jim investice do onoho produktu vrátí - prostě jestli hra bude úspěšná a vydělá na sebe nebo ne. To je ten problém.

A závěr - osobně si dovolím napsat a odkázat na starou hru - Asmodeus - kde jste také bojovali mečem - ale inovativní bylo to, že např. poškození soupeře se neodehrávalo tak, že jste prostě sekli/bodli do něj - ale odvíjelo se podle záměrného křížku - tzn,sekli jste tam,kde byl kurzor - a podle brnění a obrany soupeře jste pak viděli výsledek - tohle je tak trošku podobný systém, dokonalejší/hezčí/realistnější.

Takže jak psal kolega nademnou - já také chápu onu frustraci - jenže zkuste ke kritice (pokud jí chcete psát) malinko přidat či jen se prostě zamyslet nad tím co jsem právě teď napsal-pak jsou ony kroky které studio WH podniklo pochopitelné + aspon minimálně je vidět jak složité je něco opravit - jde to, ale nejde to udělat hned. Já to prostě vidím takhle jak jsem to napsal, nemusím mít pravdu,ani se nikoho nezastávám - ale občas je dobré k onomu “A” říci i ono “B”.

2 Likes

Souhlasím s tebou Empatiku, je šíleně vidět, jak někteří čeští hráči této hry(pravděpodobně i cizinci, sleduju čistě české forum) jsou jak koně s klapkama na očích, stane se jim pár bugů ve hře a hned to hodnotí jako katastrofu, hráči, kteří strávili hodiny v hrách jako je například world of warcraft jsou na bugy zvyklí, kde nešel quest dokončit nebo vůbec začít dlouhou dobu a tady ty update vychází poměrně rychle a snaží se studio dohánět chybky, které přehlédlo nebo nestihlo doladit před vydáním hry a teď jsou pouze na -’‘to do list’’ v pořadí. Vypichovat bugy, jakože přijedu do města a lidé, budovy se teprve načítají nebo mi zůstane kůň levitovat na květákovém poli mi přijde zcela zcestné… ba naopak, se tomu zasměju a nemám potřebu kritizovat nebo ubírat na kvalitě kingdom come, možná jsem také čekal od datadisků víc, nevadilo mi zaplatit hru za plnou cenu, také mi nevadilo, že jsem netrefil ani jednu slevu na dlc, přitom ty dlc jsou pro většinu hráčů pouze pár cutscen a hrstka questů, já to bral spíš jako zážitek, kde mohu ve hře strávit ještě o pár hodin déle, přišlo mi to daleko lepší, než dát 500,- Kč za film a občerstvení v kině na film, který vybrala přítelkyně :smiley:

Přítelkyně vybírá film nebo to občerstvení?

Dnes som si rozohral celú hru odznova. Hra mi beží skvele okolo 60-70 fps, na chvíľu to padlo na 40, vtedy v noci a niektoré cutsceny idú na 30. No veľa vecí okrem detailov textúr a vzdialeností vykreslovania som stiahol na minimum. Ako niekto písal, že potato grafika, tak sa mýli. Dlhý čas som hral na ultra high a tiež very high, no celkový dojem z hry sa nevytratil. Možno som tolerantný, keď nevyberám moje hry len podľa grafiky a za najlepšie hry pokladám hry, ktoré mali svojho času zastaralu kvalitu grafiky. Tak napríklad na jablku som videl hrany a niektoré svetelné efekty nie sú tak úchvatné či nebliska sa každá zbroj. Čo sa týka bugov, odohral som len pár hodín, Henry stále so Stephanie levituje, no tentoraz vedľa nej, takže to vyzerá prirodzene. Vlasy a detaily tváre sa aj napriek 60 fps načítajú neskoro a to nesprintujem ani necvalam na koni. Dodám, že som uvoľňoval miesto na disku a mazal všetky savy, takže očakávam zlepšenie, nič sa dúfam nebude kaziť.

Mě trvalo asi 230 hodin dohrát hru vč. 1. DLC, dál už se k tomu vracet nehodlám. Přímé pokračování ale i tak asi vyzkouším… horší než první díl být asi nemůže. Občas je dobré nastavit tu laťku docela nízko… protože zrovna u prvního dílu měl každý ta očekávání spíš vyšší. Minimálně po tom, co všechno jim DV během kampaně na kickstarteru nasliboval.

Ahoj,

Za mě taky zklamání. Takže už víme že od českého výrobce nebude hra z české kotliny v českém dabingu. Nasrat !
To není české studio, to je stejná pakáž jako nějaké Indiegogo studio, prostě dělá co mu kdo přikáže.
Bugy - Já bych povinně všechny tvůrce hry posadil k jejich produktu a se zbraní u hlavy bych je přinutil odehrát úplně celou kampaň.
No a co se týká vysoké ceny, podvodu na hráčích a naslibovanými kecy, … k tomu taky nemá cenu se moc vyjadřovat.
Lituju každé koruny české co jsem do toho vrazil.
To je tak, když je systém založen na tom, že kupuješ zajíce v pytli. Oni toho vždy moc dobře využijí a ty platič, jsi vždy ten podveden. Hurá ať žije kapitalismus.

Ano ať žije Čecháček co je pro něho všechno moc drahý, moc český, málo český, moc složitý, málo mainstream a celkově všechno naprd. Jak už se tu psalo mnohokrát k bugum, myslím že je potřeba si prvně zamést před svým prahem (PC) a pak panikařit že hra je plná bugů. Já osobně si počítač udržuju pravidělně a řek bych že kvalitně a za celý čtyři dohrání jsem měl problém JEDNOU a to hned při prvním průchodu. Kecat tady něco o Indiegogo studiích a plivat na ně jen ukazuje tvoji velice vyspělou inteligenci. Kdyby si tak dokázal jen s poloviny udělat něco co jedno z těch špatných studií. Na konec si myslím že pokud je pro tebe 1400,- za hru moc tak nechápu proč máš vůbec počítač doma. Hurá ať žije tahle super moderní ukňouraná doba a její výplody jako jsou tady …

2 Likes

přesně… já vyhazuji každý rok ještě k tomu za nové nhl a fifu kolem 4K… hold se našemu národu ničím nezavděčís.