Zvedavost:) - pozor spoilery

Ahoj,
podarilo se vam nekomu zjistit kdo z klastera organizoval padelani penez a pripadne ho nejak konfrontovat?

Pokud se zustane v klastere dostatecne dlouho stane se neco?

Nasel nekdo nejakou tajnou chodbu, napr. z klastera nebo z rataji ci talmberka?

Pokud vas zajima neco z nejake mozne pribehove linky tak to se klidne pridejte.

Jo, tajná chodba z Horního (nebo Dolního ? - už nevím) Ratajského hradu, která vede dolů do podhradí - ústí u jednoho domku podél potoka.
Asi spíš z dolního. :grinning:

Ahoj,nechci být za “hnidopicha” co pořád něco píše, ale měl bych pár otázek:

Co se stalo s Ulrichem? Kam šel, komu potom dále sloužil?

Jak to bude s pobouřenýma kameníky a tesaři (max. reputace 50) - jak moc to ovlivní děj v jedné hospodě při konfrontaci pana Racka? Bude k tomuto nahlíženo v dalším příběhu?

Tereza - bude objasněno jak to s ní vlastně je? Proč chtěla zemřít ve Skalici víme, ale proč žila ve Skalici již ne.

Magda - ve hře se o ní dozvídáme, ale není k nalezení - bude i ona nějak nadála figurovat ve hře? A co Karolína a šlechtic - bude se Karolina mstít za "ehm - ztrátu věnečku a za “nemanželské” dítě se šlechticem?

A co pan Ptáček (dle historie zemřel mladý) - skutečně dorazí na Trosky nebo bude Jindra obviněn za zavraždění Ptáčka a tím bude vystavěn intrikám? No i když tohle v jedničce nebylo …

Takže - Sázava=klášter - je možné nějak ovlivnit volbu opata? A kdo se vlastně stane oním opatem?

Co se stane s dalšíma novici? Dají se věci do pohybu, pokud by Jindra zůstal skutečně dlouho v klášteře - změní se tím nějak i děj či lidé/příroda po opuštění kláštera?

A co Herold, přišel někdo na to odkud se vzal? Jakou má historii a zda umí šermovat?

No raději se nebudu ptát, jelikož např. u pana Ptáčka víme,že je dědicem Ratají, ale nevíme kdo byl jeho otcem (to se dá odhadnout) ale kdo byla jeho mamka? Ví to někdo?

A co zmiňovaná hrobka šlechty (zmiňuje se o ní strážný Slavík při plnění questu)? Našel jste jí někdo?

No otázek bych měl na 2 stránky - ale stačí mi odpovědi na to, na co jsem se ptal,děkuji :slight_smile:

Promiň nic ve zlym, ale některý ty tvoje otázky jsou přinejmenším totálně naivní, někdy až stupidní :smiley: Jak má někdo vědět něco o fiktivních postavách, když to ve hře nebylo řečeno? Nebo co bude a nebude v dalším díle? To bych musel bejt jasnovidec, to neví nikdo. Navíc kdyby ses podíval do kodexu ve hře, tak spoustu těch odpovědí víš (od čeho tam asi je). Ale tak na něco ti odpovím.

Ulrich odešel neznámo kam (pokud jsi ho nezabil).
Kameníci no comment, nesmyslná otázka.
Tereza…ve Skalici žila prostě proto že tam žila, co to je za otázku? A ona tam chtěla zemřít? To jsi zjistil kde? Jinak chystá se o ní DLC, tam se dozvíme možná víc.
O Ptáčkovi si přečti v kodexu, je tam odpověď na všechno na co se ptáš včetně rodičů a co dělal. A zemře asi o 16 let později, ne za tejden, takže opět nesmyslný spekulace s Troskama a Jindrou.
Ne volba opata ovlivnit nejde, a seznam opatů na Sázavě máš opět v kodexu. A ne nezmění se nic i kdybys v klášteře byl rok (to snad dojde každýmu, jsi tam jen za účelem jednoho questu, je to jen hra).

Otázka na herolda mě fakt dostala :smiley: :smiley: je to prostě obyčená postava, o který nikdo neví nic. Herold není jméno ale název jeho povolání - ohlašovatel, vyvolávač (nevim jestli to víš), takže to je třeba jako kdyby ses ptal na řezníka, jakou má historii a jestli umí háčkovat :smiley: prostě úplně debilní otázka, sorry…

Ale na závěr dobrá zpráva, na podlaze v kostele v Ratajích je vidět náhrobní kámen s postavou a nápisem, pod kterým je nejspíš hrobka pánů z Lipé. Takže aspoň něco.

V mojí hře Ulrich zhebnul. :sleepy:
S tím Heroldem je to fakt dobrej vtip :grinning::rofl:

Pokud dotazy někoho pobavili, rozesmáli, děkuji za to. Je to pro mě dostatečná odměna - ono to není jen tak někoho rozesmát :slight_smile:

Ale tak nějak oportunisticky s odpověďma:

Jan Ptáček - dotaz zcestný není - narozen 1888 (?) je u toho otazník - do 1919 nebo tak nějak. Pokud je hra situovaná do roku 1402 potom je ptáčkovi 14 let nikoliv 18. Co se týče rodiny - ano, je to v kodexu ale co? O otci se kuse dozvídáme (to je to tušení) ale o matce? Jen jméno a nic dál.Navíc kodex se vytvoří po dějové lince, ale ne hned ze začátku kdy Jindra se poprvé objevuje v Ratajích. I když se od mlynářky Terezy a Peška pomalu dozvídáme o Hanušovi ale o Ptáčkovi jen že je právoplatný majitel nic víc.A pro úplnost,v Ratajích na rychtě lze ukrást knihu o Ratajích. Je tam něco o majitelích - takže i kodex nemusí být nutný.Ale rozhodně jsem z toho nezmoudřel.

Tereza - je mlynářkou ve Skalici - ale jaksi se zapomnělo uvést zda se Tereza ve Skalici narodila nebo se odněkud s rodiči (kdo jimi jsou - když Peček je strýc) přišla. A ano chtěla zemřít - jinak by Jindra v prologu nejspíš zemřel - chce to číst Štěpáne. Měla 2 bratry jen tak mimochodem. A co na to kodex? Nic.Mlčí.

Ulrich vykonává práci pro Hamsburgy - což je velice známý rod a sám o sobě prohlašuje,že to co se mu stalo s Jindrou nebylo poprvé - kodex mlčí - a tak mě skutečně zajímá co se s ním dále děje - nění to jen tak někdo. Má zřejmě šlechtický původ.Sám tvrdí,že pkud se to dozví Racek - Ulricha by zabil - proč? O co tam jde?

Magda Karolína - pokud se o nich hra zminuje - čekal bych aspoň na drobné info o nich - co chtějí, jejich ideály apod.

No s tou hospodou - skutečnost je taková že to byly horníci v Kutné Hoře - místo je několikrát zminováno ve hře.Proto se ptám zda to bude nějak zobrazeno ve hře.

Co se týče volby opata - čekal bych, že tohle bude možné splnit nebo to nějak ovlivnit.Čtení psaní - klášter,nedokonalé osvětlení - tady bych čekal že jindra bude po nějakou dobu hůř vidět.

A teď poslední bod - Herold - ono to zas až tak legrační není - jelikož osobně znám několik lidí co se jmenují Herold.
Pokud ona osoba by byla ve hře psána jako - herold/HEROLD - neptám se na to.

To je vše.Ale pokud to pobavilo - díky za to.

U mě to taky Ulrich nepřežil, před vstupem do šachet…
Jinak spekuluju, že by Racek zabil Ulricha prostě jako cizího řekněme “špeha”, na svém (jemu svěřeném) území by žádné akce cizích lidí nepřipustil.

1 Like

Ok…Takže o Ptáčkovi nezbývá než nažhavit google nebo studovat nějaký historický knihy. Je o něm opravdu málo na internetu. To si asi musíš najít sám, pokud tu není nějakej odborník. Bude k němu nedostatek pramenů obecně si myslím, takže chceš asi nemožný. Jinak kodex je dostupnej i na internetu (https://kingdomcomecodex.github.io/).

Tereza je vedlejší fiktivní postava, není tak důležitá, takže nevím proč by tam měli vypisovat celý rod a historii každýho vidláka. To je možný jen u šlechty, která opravdu existovala. Její rodina zřejmě nepřežila útok na Skalici, tak šla ke strýci, to je celý. A jak říkám bude DLC. A nechápu jak jsi přišel na to že chce umřít :smiley: jen přivedla oddíl vojáků do Skalice a ti Jindru zachránili.

Hrál jsi tu hru vůbec? Vždyť tam o tom mluví. Ulrich pracoval pro cizí (nepřátelskou) šlechtu a navíc tajně operoval na území Racka a plet se do jeho věcí. Proto by skončil blbě. A pracoval pro Rožmberky, Hamsburgové neexistujou :smiley: asi myslíš Habsburky.

Opět…jak má někdo vědět co bude v další hře? Se jdi zeptat Vávry.

Volba opata byla až za x let. Jindra tam byl pár dní. Hůř vidět? :smiley: wtf, je to jen hra…takový blbosti řešit.

Název všech lidí tam je s velkým písmenem. Herold je jeho zaměstnání…v životě by mě nenapadlo, že ho bude někdo zkoumat :smiley:

Vás dva (empatik a Stepan) číst je zábava. Jen houšť! :slightly_smiling_face:

2 Likes

Hele když chceš někokmu psát jestli hru vůbec hrál tak se ujisti že ty ji znáš dobře. Bavím se o Tereze a jejím přání zemřít ve Skalici protože jí nic jiného nezbylo. Ovšem to bys měl vědět, říkala to když si se uzdravoval u Peška a měl si sní rozhovor ve mlýně na posteli. Neznamená že když ty ve hře nehledáš ,hlubší, věci a nedokážeš si je třeba představit že ostatní to tak nemaj. Pokud ti některý z těch zmíněných věcí příjdou jako velký blbosti nechápu proč hraješ RPG hru ve které jde hlavně o příběh a celkově detaily světa. Já si většinou každej příspěvek od empatika pečlivě čtu, někdy se zasměju a někdy se zase dozvím něco novýho.

1 Like

Pokud to tam někde zaznělo tak se omlouvam, nepamatuju si to, je to už nějakej pátek.

Hele jako rád nad hrou přemýšlim, hledám si historický informace atd. ale zároveň vim, že je to jen hra, která má svoje limity a neni tam čas ani prostor zacházet do všech titěrnejch detailů, jako špatný vidění při čtení a podobný kraviny. Divim se, jak to vůbec někoho může napadnout a proč to tam chce.

To samý zkoumat kdo je herold (nebo jiná úplně nepodstatná postava) a zkoumat jakou má historii, to mi přijde úplně uhozený a nevim proč by se tím hra měla zabejvat. Je to prostě jen NPC, nějakej týpek co ohlašuje a moderuje turnaje, to je všechno. Historii a budoucnost herolda si každý musí holt domyslet sám :smiley: Nic proti empatikovi, ale je to přinejmenším dost zvláštní člověk s podivnými myšlenkovými pochody, který tak docela nechápu.

No rozhodně sem nechodím někoho přesvědčovat. Děkuji za zastání, potěšilo to. Nechci nikoho přesvědčovat - o tom to není,je to hra zůstaňme u ní, a svých názorů - ale s tím, že si názor na osoby zde komentující necháme pro sebe - díky :slight_smile:
Ale co bych vypíchl - asi schůdný o Ulrichovi je to co psal @virtual. Dále je skutečnost/fakt je na strane pana @Mr.Cannabis,kde skutečně se toto dozvídáme. Ale proč ještě píšu - Hamsburgové ne ne Habsburky? Je to to samé jako Herold (lidské příjmení s vlastním příběhem) - asi správné by bylo označení “herold nebo to HEROLD” což @Stepan vcelku rozumně použil v komentu - to pro objasnění - Pokud napíšu že Herold - tím nemyslím povolání - ale postavu,pokud herold/HEROLD - myslím tím činnost - prostě to co ta osoba dělá nebo má za úkol. Nesouhlasím, tak třema ve hře “měšťan/vesničan” je asi správně napsané není to Vesničan/Měšťan.Pak by to bylo opět příjmení. Tato hra je o detailech je jich tam spousty. S tím vypisováním příběhu každé postavy - s tím souhlasím. Pokud ta postava nemá příběh,bude jako vesničan/měšťan - nebude prostě označena jménem. Takže každý/á postava je důležitá, nejen ve hře :slight_smile:
No,už to tu někdo psal - představivost - pokud vylezu z kláštera po pár dnech, zřejmě se něco změní - lidé se po mě budou schánět, a můj charakter se může/nemusí změnit = jelikož mohu/nemusím být ovlivněn pprávě životem v klášteře.
A opět, dotaz opodstatněný je - jelikož i pan Racek pokud s ním promluvíte před vstupem do kláštera vám k tomu taky něco řekne … Ach jo - nebudu psát spoilery, ale já hru nehraju jako řežbu, naopak se zajímám o dění a příběhy historických postav právě v této hře - a souboje jsou jakousi třešničkou na dortu,všetně úkolů - tak asi tak.

Jinak nechci abychom se tu hádali - je to zbytečné. Pár odpovědí jsem na své otázky získal, jsem skromný a tak děkuji těm co mi pár věcí objasnili či potvrdili.Děkuji. To je vše. :slight_smile:

Podle mně je jasný, že Herold v této hře je označení “povolání”, kdy se na tom turnaji stará o jeho průběh. Prostě tím byl pověřen organizátorem turnaje, protože je na to jako středověký ceremoniář vyškolen (umí hlasitě zřetelně mluvit, vyzná se v erbech atd.). Vždyť je v každé druhé pohádce - ten jak stojí u dveří do sálu a bouchá tyčí o zem při příchodu šlechtice.
Jinak viz. např. Wiki. :slightly_smiling_face:
Takže taky nechápu, proč někoho zajímá, zda umí šermovat. Třeba jo! :grinning: Ale asi tak obstojně, že by v prvním souboji dostal pěknou nakládačku.

Vypada to, ze tohle vlakno je oblibene tak se zeptam jeste jednou:). Nezjistil jste nekdo, kdo z klastera pomahal organizovat/zorganizoval padelani penez? A nejde toho nekoho pak nejak konfrontovat?
V dopise, ktery mel vest posel Menhartovi se jeden typek podepsal jako “T” coz je urcite ten madar "Toth"a druhy ktery by mel byt z klastera se podepsal jako “S” …

Nebyl to ten Nápravník?

Myslim, že se to tam vůbec nijak neřešilo. Jestli tam bylo “S”, tak nápravník se jmenoval Sebastian, tak je možný že to byl on.