Backeři ČR - dodání

Sudety jako Slovensko

jojo, taky stále čekám. Ale už jsem se konečně dozvěděl track ID, takže vím že za zpoždění může PPL, jim to asi někde zapadlo na centrále :frowning:

King tier byl bez meče. :wink:

Tak to by mohlo fakt znamenat, že byla odeslána klasická sběratelka a dodatečné předměty ještě dorazí :slight_smile:

Já jsem taky pořád bez informací a bez hry. Čekám a čekám…

Vážení backeři,

Sledujeme pozorně diskusi ohledně odměn a jsme rádi, že slyšíme spoustu pozitivních reakcí. Dali jsme si na sběratelské edici fakt hodně záležet.

Začali jsme ji připravovat před rokem – počínaje designem jednotlivých položek, výběrem materiálů a dodavatelů. Hodně věcí (mince, figurky, meče) jsou ruční výroba a třeba meče se vyráběly postupně více než rok, figurky jsou ručně odlévané a každá dostala obří péči. A stejně tak mince. Když jsme poprvé viděli v listopadu finální prototyp dárkového balení v celé kráse, spadla nám doslova čelist. A nejen nám, firma, která navrhla a vyrobila krabice byla na své dílo tak pyšná, že uvažuje, že ji přihlásí do soutěže o obal roku. Stejně tak digipak – my ho milujeme a přijde nám stejně úžasný jako třeba steelbook. Steelbook jsme měli na stole a říkali si: tak jdeme do steelbooku nebo digipaku? A vyhrál digipak (a tady kromě estetického hlediska sehrála roli i hmotnost – museli jsme totiž řešit, aby se balíčky kvůli přepravě vešly do určité hmotnostní kategorie - a že třeba mince a figurka něco taky váží!).

Výroba věcí do sběratelky nějaký čas trvá! Stejně tak DVD making of – bude! Možná to nebude DVD, ale making of video ano! Co by to bylo za making of, kdyby nezaznamenalo poslední míli projektu, a to včetně části výroby sběratelek? Sběratelské edice se totiž začaly vyrábět na v listopadu a poslední tři měsíce vývoje hry by ve videu chyběly.

Ohledně trička – napsali jsme před rokem, že nabídka výběru velikosti se ukázala jako nerealistický slib – navariovat každý druh odměny k velikosti S – XXL/dámské & pánské by znamenalo, že namísto přibližně 20 druhů balíčků by jich možná bylo přes 100 druhů.

V poslední fázi dělalo na projektu přes 80 lidí v chráněné dílně u Českých Budějovic. Svezli jsme na místo 5000 dárkových krabic, 5000 knih, 5000 triček, 10 tis. digipaků, 10 tis. plakátů, 2500 mosazných mincí, skoro 2000 stříbrných mincí, 2000 figurek, 30 tis. kostek a dva týdny to dávali dohromady. Když se vše naložilo – byly toho dva plné kamiony. Balíčky jsou od čtvrtka na cestě do 70 zemí světa všichni by měli dostat hru do 13. února. Na vývojářské studio, celkem úctyhodný logistický výkon.

A ještě jedna věc. Tak jako někteří z Vás jsou z nás zklamáni, my prožíváme také jedno zklamání! Někteří se pozastavují nad existencí podobné sběratelky v obchodech. Crowdfunding ale přece není jenom předprodej – crowdfunding je sdílení hodnot s projektem od jeho počátku, možnost komentovat na fórech, jistou mírou ovlivňovat některé věci ve hře (třeba obal, který jste vybrali v hlasování), možnost hrát alfa verze, beta verzi hry, což nikdo jiný, než vy backeři neměl. Dárková krabice, kterou teď držíte v ruce je částí poděkování a odměny, jakkoliv významnou, přesto jen částí.

A jak se do obchodů vůbec dostala? Když český distributor viděl na podzim náš prototyp, poprosil nás o možnost získat pár set kusů pro prodej. Po krátkém váhaní jsme nakonec rádi vyhověli. Crowdfudingová kampaň totiž skončila téměř před rokem a od té doby nám psala spousta lidí, jestli je ještě možné přispět. Bohužel to možné nebylo, a tak doufáme, že aspoň touto cestou jsme opozdilcům dali možnost sběratelku získat. Jedná se o limitovanou edici, které jsme pro český trh vyrobili něco kolem 700 ks. A to nám přijde fér!

Přejme všem, a je jedno, zda přispěli před čtyřmi roky, před rokem nebo před týdnem, ať si sběratelku a hlavně hru pořádně užijí.

Warhorse Studios

13 Likes

ja tiež Earl na Slovensko a nič :smiley:

Me se to co jsem dostala libi. Mam pocit, ze lidi budou drzkovat, at dostanou co dostanou.

Díky za info. Podpořil jsem před třemi lety tento projekt, protože mi přišel zajímavý. Dosavadním výsledkem, tedy ani tím, co dnes dorazilo, nejsem zklamán. Naopak.

Měl bych jedinou otázku: Dostanou backeři avizovaný tištěný manuál?

Tak obal roku je celkem velká ambice. Čekal bych, že to budete mít lépe vymyšlené, aby to nepřišlo v salátovém vydání.
https://photos.app.goo.gl/P6TrTmjl2CqKVS2i1

2 Likes

Tak ze si na to zjevne nekdo sednul, za to nemuzume. Napiste nam na support, uvidime, co se da delat. Tohle je na dopravce, melo to i ochrannou krabici.

Děkuji, toto byl přesně druh informace, kterou jsem potřeboval k pochopení celé situace.
Velice děkuji za všechno

Na studio bych se nezlobil,nikdo nemůže za to že někteří přepravci jsou hovada.

Klíč na Steam se mi už zobrazil v profilu.

1 Like

Zdravím, nevíte prosím někdo kdy si mohu stáhnout art book? Tipuju že asi po vydání, plakat i 3D model mám, ale to se nestahuje přes steam. Mám firmu co mi ho vytiskne a beztak bych to rád řešil :smiley:

Já stále na Steam klíč čekám ale v mailu psali, že některé Soldier tier mají problémy se zobrazením steam kódu tak jsem napsal na podporu a uvidíme.

Plakáty se podepisovaly? Podle kickstarteru bych měl mít Limited edition (signed) poster. Jo a co mě nasralo tak sběratelská krabice je roztrhaná ale jen uvnitř ale meč krásný jen se mi zdá nenabroušený, asi bych s ním nikoho nezabil, pouze zmrzačil ale nemám to v úmyslu :smiley: . Překousnul jsem to a hra samotná je vynikající.

P.S. mimochodem na PSku už si hru od soboty užívám :stuck_out_tongue:

Konečně jsem na profilu objevil a redeemnul steam klíč s tím, že balíček měl kurýr dovézt včera podle systému, ale jaksi nedorazil. :smiley: Asi čučel taky na olympiádu. :smiley: Takže se omlouvám za mé komenty výše, jelikož vše je už v pořádku.

Promiňte, ale tohle fakt není hezké. Ja už fakt nevím. Prostě za svojí edici jsem dal přes 6k a dostal jsem obsah obdobný sběratelky v retailu za 2500. Jako ok. I kdybych tohle přehlídnul, že tam byla supporter přirážka, tak prostě když se na to podívám tak ze všech odměn v té finální edici chybí půlka věcí. Já nvm jak to máte vy, ale když si něco objednám tak očekávám že to dostanu a ne že pak dostanu půlku. Není to úplně přesné, ale je to jako bych šel do restaurace, kterou mám rád a chci ji podpořit a objednal si vývar s knedlíčky, hlavní jídlo a dezert dal za to 500kč a pak jsem dostal polívku bez nudlí a kledníčků, hlavní chod by byl ok ale dezert by chyběl a k tomu jsem dostal asi 20 důvodů proč dezert není, a proč není tohle, ale už žádná kompenzace. Copak tohle je normální naslibovat hory doly a pak to takhle ořezat? Takovým přístupem by jste to mohli udělat se vším. Meče už jsou dneska problém udělat tak nebudou, figurky z kovu stojí moc tak je dostanete z plastu a my z toho máme být na větvi? Čísla, že toho bylo hodně jsou cool, ale jen proto, že jste si to dobře nerozvrhli mám já teď být potichu a jenom se usmívat, i když mi půlka věcí chybí či jsou jiné? A ty další věci jako že jsme měli přístup na forum, tak nedlouho po kickstarteru se tam mohl přihlásit už kde kdo. Navíc všechno tohle bylo v edicích daleko levnějších než třeba ten můj duke a ty kromě manuál všechno dostali, za to my kdo do vás dali daleko víc peněz, tak jsem z toho vyšli jako hlupáci.

Upřímně kdybych věděl že to bude obyčejná papírová krabice, která mi taky přišla rozbitá, tak za to fakt 6k nedám. Jako vemte si, že v duke bylo to making of na rozdíl od ostatních tearu na dvd a ostaní to měli jako stáhnutelné. No jenže protože zas kvůli tisícům důvodům to nedostaneme a musíme se spokojit s něčím co bylo pouze u mnohem levnějších tearů. Nikde nevidím svojí druhou kopii kterou jsem měl dostat, Act II se nekoná takže tam taky nic, plakáty nejsou podepsané jen proto aby jste si ulehčili práci, atd. takže fakt díky no :confused: Hru sleduju a podporuju od 2011, ale tím jak jste to odrbali v závěru s rewardy, tak jste mi zkazili si tu hru fakt zahrát, takže díky moc. Co pak je tak těžké během 4 let napsat nastali problémy a ty odměny nejsme schopni dodat a dát nám tak třeba možnost refundu nebo třeba snížit tear, případně vymyslet něco alternativního co by to udělalo trochu speciální za to obrovskou cenu než jenom vzít a půlku vyhodit či udělat jinak/levněji, nikomu to neříct a pak přijít jako by to bylo to nejlepší pod sluncem jelikož krabice pujde do soutěže… To že ale spousta lidí to má tak rozbité, že si to ani nemůže vystavit to už je jedno, hlavně že vám spadla čelist…Jako jo ostatní fanoušci budou super nadšeni, že dostali alespoň něco bez ohledu na to, že toho je jenom půlka a vy si budete říkat, že jsem jen nějaký mamlas který furt není spokojen. No takže jo skvěle se to poslouchá, že kvůli toho a toho já přijdu o X věcí a ještě mám být rád, že vlastně vůbec něco dostanu. Přeji vám hodně úspěchu s prodeji, určitě toho prodáte hodně a váš počáteční core včetně mě, který do vás vložil spoustu peněz už tak budete moct úplně odrbat, jelikož jste získali spoustu nových věrných fanoušků.

8 Likes

Lidi drzkujou proto, že bylo něco slíbeno a 4 roky jim nikdo nebyl schopen říct, že se půlka z toho nekoná nebo je to nakonec v levnější variantě. Kdyby na kickstarteru uvedli, že duke je obyčejná papírová sběratelka kde je navíc pěkná figurka, ale stojí to 4x tolik, tak věřím, že do toho spoustu lidí nejde.

4 Likes