Beta verze - zkušenosti, postřehy, připomínky

Zdravím Vás přátelé,
dovolil jsem si založit samostatný topic věnované nově vydané Betě pro českou část fóra. Zde se můžete vyjádřit a podělit se o své zkušenosti.

Já bych to otevřel dotazem na využívanou klávesu pro krytí Q. Osobně se domnívám, že tato klávesa je zvolená poměrně nešťastně. Pro zmáčknutí této klávesy využívám prsteníček. V případě, ale že se kryji trvale nemohu využít A pro pohyb do leva. Osobně se domnívám, že mnohem pohodlnější bude pro krytí využití klávesy Ctrl nebo Shift které mačkám malíčkem a mám tedy volné prsty pro ovládání pohybu všemi směry.
Zajímal by mě Váš názor, zda se mnou souhlasíte nebo Vám současné nastavení vyhovuje. Také bych se tímto rád zeptal týmu, zda je by případná úprava byla možná.

Ahoj,
Taky se domnívám že “Q” není ta nešťastnější volba pro krytí. Nicméně v konečné hře (a asi i v průběhů Bety) by mělo být možné si keybinding změnit.

S trochou štěstí by nám o tom proč byla klávesa “Q” zvolena mohl popovídat @Vik.

Doufám že ve finální verzi bude možné si klávesy libovolně přenastavit. Mě Q taky moc nevyhovuje, asi bych volil pravé tlačítko myši, krytí využívám častěji než bodání.

1 Like

Tak možnost volně mapovat klávesy včetně myši by byla super. Bodání bych si sice určitě nechal tam kde je nyní, ale možná bych si krytí namapoval na postranní tlačítko myši. Ale asi spíš na ten ctrl/shift - to by asi mě osobně vyhovovalo nejvíce. Taky bych uvítal možnost, podobně jako je např. v Dark Souls, mít tlačítko, kterým krytí na stálo zapnu/vypnu, bez nutnonosti tlačítko pro krytí stále držet. Prostě mít na vybranou, zda se budu krejt jen v daný okamžik z čehož, když správně načasuju, budu mít možnost nějakých odvetných útoků a nebo při boji se krýt neustále.

Já bych si možná dal bodání na stisk kolečka a krytí na pravé tlačítko.

Já bych měl hlášení chyby:
Používám při hraní her klávesnici (jako paralelní - pomocnou) Logitech G13. Ta má přiřaditelný speciální příkaz (tedy nikoli přiřazenou klávesu z klávesnice) Push to talk pro “kecací” programy jako je Ventrilo nebo Team Speak.
Pokud je spuštěna hra (beta, přes steam) a zmáčknu jakékoli tlačítko, vč. normální klávesnice, spustí se také příkaz pro Ventrilo - ale při puštění klávesy se už ten příkaz neukončí.
Stačí tedy např. stisknout “W” pro pohyb, a moje Ventrilo bude zapnuto do nekonečna - dokud nezmáčknu to tlačítko pro Push to talk. Tím se vypne. Ale jakoukoli klávesou se to opakuje.

Zdravím,
muže mi nějaký znalec říci, co je tohle za … řachtadlo? :smiley: … toulám se lesem a slyším opakující se zvuk … “Tyvole, to je kumán co si bouchá klackem do kalcku…” … chvilku hledám hledám a najdu tohle :D… byl jsem uplně spoopy když jsem se k tomu plížil :smiley:

2 Likes

Tak tohle zařízení je specificky navržené na vyrábění hluku.
Je to součást jednoho z questů.

Reálně taková věc mohla sloužit k odhánění zvěře.

Že je to na zvěř jsem si myslel :smiley: … sice nechapu proč to má odhánět zvěř ale dobrý :D:D
Díky za odpověď :slight_smile:

prosím vás něco je špatně :slight_smile: když dostanu ukol prozkoumat to hradiště tak tam prijdu oblečenej jako kumán a není problém :slight_smile: mužu si tam chodit jak chci ale při průzkumu mi hra nic neukazuje a když přijedu zpatky za velitelem tak mi pořád říká at to tam prozkoumám :slight_smile: nevíte v čem je chyba ? jinak to jede v pohodě

Nevím jak u vás, u mě je bitva u Přibyslavic totálně zabugovaná, vojáci i bandité jen stojí, můžu do banditů sekat, zaútočí jen napadený, po chvilce to vždy celé spadne. Jinak geniální, jen vyladit. Sestava I5 4570S 2,9 GHz, 16 GB RAM, GF 650 2 GB RAM.

Já na ten bastl narazil v noci, bloudil jsem lesem a najednou začalo to klapání. Tak jsem si říkal WTF, je divné že se v kamenolomu maká i o půlnoci a že se půjdu na dělníky podívat … a narazil jsem na tohle :slightly_smiling:

Mlýnek. Zajímavá věc, když jsem jako kluk jezdil v osmdesátých letech do Jeseníků, tak to bylo na pár potůčcích kolem vesnic jen tak, hlavně to pamatuju v Karlově. Prostě se to dalo vyrobit v nejjednoduším z pár klacků, nožem opracovaných třísek a kousku provázku jen tak z nudy nebo pro radost děckám. Od osmdesátých let jsem to viděl snad jednou … beru to jako Easter Egg od vývojářů. Stejně jako ten nenápadnej vedlejší rozhovor banditů u mlýna.

A já myslel, že je to zárodek vodní elektrárny.

3 Likes

Ty mlýnky až takový easter egg nejsou, tehdy naprosto běžná hračka dětí, napodobenina mlýnů, takže jen plus k realističnosti. Chybí jen ty děti :slight_smile:

2 Likes

Zajímalo by mě, jakej vliv na boj má nekvalitní meč nebo když je tupej.
Boj proti více lidem vypadá divně a AI je pruměrná, proč mě neobejde někdo zezadu, nebo neuteče z boje když je téměř mrtev?
Ve streamu pro investory vypadal boj na pohled hezčí ne-li lepší .
Chtělo by to vyzkoušet nejakej duel proti bossovi .

Utíkání z boje atd. v plné verzi bude. A celkově se snad AI ještě zlepší, celkově mi nepřátelé přijdou poněkud pasivní (i když to může být i tím že soupeř je také neustále bez staminy)

Jinak opotřebovanému meči postupně klesá poškození, z počátku pomalu ale jak se zhoršuje jeho stav tak se snižuje stále rychleji a rychleji

Mě se teda stalo docela dostkrát, že zraněný protivník utekl z boje, ale někdy vás naopak pronásleduje.
Obecně se mi AI zdá dost špatná. Podařilo se mi vybít skoro celý tábor kumánů, tak že jsem utíkal a zabíjel je po jednom.

no docela člověk neví co si má o týhle betě myslet, protože neví, co všechno tam bude v nynějším stavu a co všechno tam chybí,takže grafika ok, ale ten zbytek… jak má člověk něco testovat, když je tam toho hrozně málo,spíše je to větší alfa, ale nebudu kritizovat jen se bojím, že to nestíhaj, na to že to má vyjít v létě

edit:takže léto oficiálně padá, snad na jaře přístí rok?

no podle mě se AI vylepšuje hodně dlouho a pracně(obecně je ve vývoji her AI nejtěžší záležitost), takže jsem zvědavej, protože pro tuhle hru bude AI dost duležitý