Bugy a problémy hry (PC)

(PC verzia)

  • k balansu hry - ak sa len trochu snažíte, tak máte prachov, že neviete, čo s nimi. Mám 42k grošov (dostal som sa po obliehanie Talmberku), a to som si v Ratajích kúpil najlepšiu výbavu, aká len šla. Potom som ešte kdesi (podľa mapy pokladu alebo podobne) našiel nejakú hybermega zbroj, no a teraz je to tak, že napochodujem do kumánskeho tábora rovno stredom, všetkých ich tam vyklepem s prstom v nose a ani mi neuberú zdravie. Proste terminátor. Kazí to hru.

  • na sever od Ledečka je bylinkárka, ktorá mi zadala quest s Drahomírou, ktorú navštevuje duch, a nemôže preto spávať. Nebudem to celé rozpisovať, ale záver toho questu je taký, že som mal ísť do kameňolomu dohodnúť stavbu kríža. Lenže kameňolom je v Talmberku, a keďže ja som ten quest plnil počas jeho obliehania, celé okolie hradu vrátane kameňolomu bolo vyľudnené, a teda som vlastne nemal za kým ísť. :grin: Jasne, to nie je bug, ale problém je, že s tým hra nepočítala, a preto mi značku questu na mape hodila na samý pravý dolný roh mapy, a to už do časti, ktorá je nedostupná. :grin:

  • jeden mlynár mi zadá quest, že potrebuje, aby som pre neho ukradol koňa z kobylinca v obci Mrchojedy. Koňa som teda ukradol, vrátil som sa s ním naspäť k mlynárovi, pokecal s mlynárom, a napísalo mi, že quest je splnený. Tak som sadol na svojho koňa (kúpeného) že idem preč, a v tom mi hra zadala ten istý quest znova. Tak som ukradol ďalšieho koňa z rovnakého kobylinca, ale keď som ho priviedol k mlynárovi, quest mi už neoznačilo ako splnený.

  • iný mlynár zajal Kumána, ktorý mal zakopaný poklad. Po nejakom čase a skúšaní rôznych riešení som Kumána prinútil, aby ma doviedol na miesto s pokladom. Na danom mieste zastal a ukázal mi, kde je poklad schovaný, tak som si ho vzal a šiel preč, ale Kumán tam zostal stáť a nenasledoval ma. Tak som šiel preč sám, a jeho som tam nechal, ale keď som prešiel určitú vzdialenosť, napísalo mi, že quest som nesplnil. Nahral som save, a skúsil quest zahrať znova, ale zasa tam ten Kumán zostal stáť ako poleno. Tak som ho zabil, ale opäť mi quest nesplnilo.

  • pre vagabunda v Ratajích som ukradol pečatidlo. Keď som mu ho prišiel do Ratají odovzdať, zistil som, že vagabund je na pranieri, a tým pádom mu ho doručiť nemôžem, a teda nemôžem quest splniť. :grin: Problém je, že na tom pranieri je už pár týždňov herného času. Ale možno je to nejaký vtípek Warhorsu. :grinning:

  • keď sa snažím vstúpiť do kláštora, tak sa mám najskôr skontaktovať s takým týpkom, ktorý sa tam chystá vstúpiť tiež. Toho ale neustále stráži borec, ktorému pod vplyvom rôznych okolností musím ukradnúť mešec s prachmi pre toho mladého chalana a dať mu ho, aby mohol zdrhnúť a vyhol sa tak kláštoru. Keď som ten mešec ukradol, šiel som ho odovzdať tomu týpkovi, no nešlo to, hra mi už neponúkla možnosť začať s ním rozhovor.

  • keď som vyšetroval vraždu Luboša v Úžicích, tak mi ako B-čkový nepovinný úkol vyznačilo na mape celé Úžice, kde mám hľadať dôkazy a zistiť o Lubošovi čo najviac. Možno som to posral ja, ale myslím, že túto časť úlohy nejde splniť, pretože vyzbieral som všetky dôkazy v jeho chalupe, obišiel celú dedinu a popýtal sa všetkých obyvateľov, no stále mi B-čko neoznačilo ako splnené. Tak som sa na to vysral a šiel za farárom, ktorého mi poradil prvý človek, na ktorého som v dedine narazil, ale ak by to bolo z B-čka všetko, čakal by som, že mi ho označí ako splnené.

  • myslím, že ten quest sa volá “Dva zhmoždil a jednoho zesměšnil” alebo tak nejako (spočíva v bitkách), a vyskytuje sa v ranej fáze hry. Zmlátil som všetkých, ktorých mi hra označila, no ten quest stále nemám splnený. V quest logu mi píše len niečo v zmysle “Další zápasy…”, ale keď ho označím ako aktívny, na mape mi nepribudnú ďalšie značky.

  • s niektorými NPCčkami občas nie je možné začať rozhovor (napr. novic Antonín; predajca uhlia v Skalici v samom úvode hry). Mám Steam verziu hry, ale hrám na Xbox One controllere, a hra mi napíše, že pre začatie rozhovoru mám stalčiť “A”, no keď ho stlačím, nič sa nedeje. Občas pomôže stačiť ho tak 20-krát.

  • nakoľko ma v Mrchojedoch neznášajú, napadol ma miestny ponocný, a tak som ho zabil. Po nejakom čase a niekoľkých ďalších odohraných questoch som sa do Mrchojed vrátil, a čo nevidím? Ponocný si vykračuje, akoby sa nechumelilo (takže respawn, otázka či bug alebo vlastnosť). Keď ma zbadal, začal ma zasa rúbať, tak som ho musel zabiť znovu.

  • hrám v 1080p na GTX 980 Ti SC+, i7-6700K a 16 GB RAM na ultra presete, a hra ide väčšinu času 40 - 70 fps. V Ratajích, a možno občasne aj inde, padá aj na 25. Proste shit optimalizácia. A ešte k tomu to každých povedzme 10 minút na 5 sekúnd zamrzne, a potom sa znova rozbehne.

1 Like

S půlkou těch věcí co tu píšeš souhlasím, pokud jde o ty záseky NPC v pravém dolním okraji mapy, už tam mám 3! :smiley:
prý to vyřeší další patch:

  • Klášter, ukradnul si tomu opatrovníkovi taky ten glejt? Papír na příjmutí?

  • Další zápasy…. Taky se nic neděje, nevím koho dalšího seřezat

  • V Ratajích jsou největší dropy, mě to padá z 60fps na 40fps (RX480 4G, 1080p musel jsem si s těmi detaily pohrát, něco na velmi vysoké, neco na medium, hlavně ubrat stíny a postroces, to podle mě udělá nejvíc, možná ještě ubrat shadery),ultra nastavení mají nejhůře odladěné, protože si ho Dan Vávhorse vydupal na poslední chvíli, aby se majitelé hiendu pomněli a musejí to doladit. Pozn.: Při testování hry na AMD VEGA se zjistilo, že v některých lokalitach má karta větší propady výkonu než GTX 1060 a RX580.

taky už tam mám na okraji 2 questy, mám podezření že (pozor spoiler) to nějak souvisí s obléháním Talmberku, protože všechny npc odtud uprchly…

@cobr4in další zápasy ve hře jsou… Za 1) vedle úžic u rybářskýho a za 2) teď nevím jestli v Sázavě u týpka co si stěžuje, ž se mu tam lidi mlátěj když se hledá po verbířích

1 Like

no ty na Sázavě jsem profackoval ještě před úkolem.

He3lix jsou 2 důvody proč to nejde… Buď jsi už prošel fází hry kdy je Talmberk opuštěn nebo máš bug a to ten, že když přijedeš poprvé do Talmberka tak npc Olena ( na streamech se říkalo witchka) vzlétne do vzduchu a zabije se pádem… Pohřbená je právě na tom rohu mapy za neviditelnou zdí

Jak říkám zápasy jsou označeny jako vedlejší aktivita ty první jsou jako normál q… Další zápasy jsou vedle Úžic u rybáře a jistě i někde jinde jen se musí hledat

Při obléhání Talmberku nejde Bernardovi předat 60 lektavarů. :frowning: A v misi Rocketeer jsem čekal už třetí noc před domem Konráda na vraha a nic. Ještěže se dá Pejchar zabít ve spánku v hospodě a hra běží dál…

ano ekonomika hry je spatná ale je na to jedna jednoduchá rada, nehrát ja debil, pokud budes hrat jako normalni clovek penez budes mit akorat,
přece nemůžeš čekat že když někdo napadne hrad a nechce ho vydat že budou lidi dál dělat že se nic neděje a budeš pro ně dělat questy, sám se si takhle zavařil s týpkem co prodává kuže, chtěl abych mu nějaký sháněl všechno v cajku a jakmile jsem se dostal do části kde oblehají hrad týpek utek ( dolu do lesa jak píšeš) mě to příde naprosto normální
s kůmánem jsem nedělal quest ale první co bych zkusil si sním po získání pokladu promluvit jestli to jde…
u toho questu kde biješ lidi sem taky nevedel co dal ale bylo mi receno tak jak tady ze tehle aktivit je vic a je potreba je dodelat vsechny ( Rataje, Úžice, Sázava)
Mrchojedy sem vyléčil takže takovej problem nemam ale jestli sem cet dobre postavy se po urcite dobe respamují
a k sestavě já hraju na dědečkovi ( AMD FX 8370, 1050ti, 16GB ram) a hra na SSD, hraju na ±medium ale 1080p a žádny propady nemám pouze když je třeba noc a potkam hodně lidí s loučí …

Při obléhání Talmberku se mi stala příhoda, že když odrazíte útok na trebuchet, mistr Fejfar, živ a zdráv pobíhaje kolem praku, vychvaluje pana Ptáčka, jak mu zachránil život. A pak mluvím s Ptáčkem a ten si sype popel na hlavu, že je díky němu Fejfar posekán a nejspíš nevydrží.
Celá věc je o to pikantnější, že při boji u mostu, nemaje jediný lektvar alkoholik, jsem se nadopoval lektvary jako pelyňkovice, vitalita, životabudič tolik, že po boji jsem byl tak zežraný, že jsem div nevěděl kudy běžet, když když jsem měl přispěchat na pomoc obráncům u praku. :star_struck:
V mlze jsem doběhl, skoro naslepo jsem vyrubal všechny, na kterých se objevila hvězdice, a najednou jsem vyhrál. takže nemám vůbec páru, co se u praku dělo, jestli tam vůbec byl Fejfar nebo Ptáček.:sunglasses:

1 Like

pobavilo :rofl:

Nevím jestli je to bug nebo záměr, ale hostinský Ondřej se chvástá, jak bude ode mne odebírat zvěřinu a pak se ofrňuje, že je kradená. Přitom když mu tu samou přinesu v rámcu questu, tak si jen mlaská…

To isté u mňa.

Zkus mu ji kousek nabídnout uvařené. Ta uz není kradená a když mu ji dáš pod cenou, zvedneš si reputaci a pak kradenou možná koupí.

Poprvé jsem si zkusil před bojem napustit meč v nějakém jedu. Narazil jsem na tlupu lapků, kteří se do sebe pustili, tak jsem se rozhodl jim trochu pomoci. Nikdy před tím se mi to nestalo, ale teď zůstali dva lapkové stát a když k nim přijdu, je u nich možnost zabití z milosti, ale to můžu dělat furt. Sekám do nich, střílím, ale stojí a reagují na rány, ale nebrání se. Věřím tomu, že to bylo tou zhoubou na meči…

Nevíte náhodou, jak se zbavit alkoholismu? Po několika dnech mi doběhlo žluté kolečko alkoholismu, ale ikonka nezmizela. Lektvarů alkoholik jsem vypil požehnaně a stále nic. Je to bug nebo nesmím vůbec nic pít ani sejvovici, abych se toho zbavil? V první hře jsem myslel, že je to bug, a teď se mi to stalo při druhém hraní to samé… :confused:

Zdravím, potřeboval bych poradit s questem “jehlav v kupce sena” Jsem na bohoslužbě, přiběhne stráž a že mám jít do vězení, tak ok, probudím se ve sklepě kostela, tam pokecám s nějakým knězem. Pak je animace jak na chodbě uvidím toho nejvíc postavenýho kněze jak se baví se stráží a ta mě tentokrát zavře do vězení ve městě a všechny questy nesplněno. Do kostela už nemůžu a tudíž už nemůžu pokračovat v hlavním příběhu. Nějaké rady kromě loadingu?

Tak to si udělal nějaký průser v Sázavě než si tam nastoupil. V klášteře můžeš udělat jenom 3 provinění proti řádu a potom tě stejně z kláštera vyhodí. Takže máš 2 možnosti buď už víš kdo je ten svatej a můžeš tam nabehnout a večer ho zabít a druhá hrát klášter znovu.

Díky, to bude ono, protože jsem si chtěl přečíst jednu knížku a možná už byl nějaký prohřešek před tím. Tak já to loadnu znova.

Nic jiného ti nezbude pokud si chceš užít tenhle quest. Hlavně musíš dodržovat řád a vše ohledně questů řešit v noci tam tě nikdo z mnichů prudit nebude budeš se moci pohybovat po klášteře.