(PC verzia)
-
k balansu hry - ak sa len trochu snažíte, tak máte prachov, že neviete, čo s nimi. Mám 42k grošov (dostal som sa po obliehanie Talmberku), a to som si v Ratajích kúpil najlepšiu výbavu, aká len šla. Potom som ešte kdesi (podľa mapy pokladu alebo podobne) našiel nejakú hybermega zbroj, no a teraz je to tak, že napochodujem do kumánskeho tábora rovno stredom, všetkých ich tam vyklepem s prstom v nose a ani mi neuberú zdravie. Proste terminátor. Kazí to hru.
-
na sever od Ledečka je bylinkárka, ktorá mi zadala quest s Drahomírou, ktorú navštevuje duch, a nemôže preto spávať. Nebudem to celé rozpisovať, ale záver toho questu je taký, že som mal ísť do kameňolomu dohodnúť stavbu kríža. Lenže kameňolom je v Talmberku, a keďže ja som ten quest plnil počas jeho obliehania, celé okolie hradu vrátane kameňolomu bolo vyľudnené, a teda som vlastne nemal za kým ísť. Jasne, to nie je bug, ale problém je, že s tým hra nepočítala, a preto mi značku questu na mape hodila na samý pravý dolný roh mapy, a to už do časti, ktorá je nedostupná.
-
jeden mlynár mi zadá quest, že potrebuje, aby som pre neho ukradol koňa z kobylinca v obci Mrchojedy. Koňa som teda ukradol, vrátil som sa s ním naspäť k mlynárovi, pokecal s mlynárom, a napísalo mi, že quest je splnený. Tak som sadol na svojho koňa (kúpeného) že idem preč, a v tom mi hra zadala ten istý quest znova. Tak som ukradol ďalšieho koňa z rovnakého kobylinca, ale keď som ho priviedol k mlynárovi, quest mi už neoznačilo ako splnený.
-
iný mlynár zajal Kumána, ktorý mal zakopaný poklad. Po nejakom čase a skúšaní rôznych riešení som Kumána prinútil, aby ma doviedol na miesto s pokladom. Na danom mieste zastal a ukázal mi, kde je poklad schovaný, tak som si ho vzal a šiel preč, ale Kumán tam zostal stáť a nenasledoval ma. Tak som šiel preč sám, a jeho som tam nechal, ale keď som prešiel určitú vzdialenosť, napísalo mi, že quest som nesplnil. Nahral som save, a skúsil quest zahrať znova, ale zasa tam ten Kumán zostal stáť ako poleno. Tak som ho zabil, ale opäť mi quest nesplnilo.
-
pre vagabunda v Ratajích som ukradol pečatidlo. Keď som mu ho prišiel do Ratají odovzdať, zistil som, že vagabund je na pranieri, a tým pádom mu ho doručiť nemôžem, a teda nemôžem quest splniť. Problém je, že na tom pranieri je už pár týždňov herného času. Ale možno je to nejaký vtípek Warhorsu.
-
keď sa snažím vstúpiť do kláštora, tak sa mám najskôr skontaktovať s takým týpkom, ktorý sa tam chystá vstúpiť tiež. Toho ale neustále stráži borec, ktorému pod vplyvom rôznych okolností musím ukradnúť mešec s prachmi pre toho mladého chalana a dať mu ho, aby mohol zdrhnúť a vyhol sa tak kláštoru. Keď som ten mešec ukradol, šiel som ho odovzdať tomu týpkovi, no nešlo to, hra mi už neponúkla možnosť začať s ním rozhovor.
-
keď som vyšetroval vraždu Luboša v Úžicích, tak mi ako B-čkový nepovinný úkol vyznačilo na mape celé Úžice, kde mám hľadať dôkazy a zistiť o Lubošovi čo najviac. Možno som to posral ja, ale myslím, že túto časť úlohy nejde splniť, pretože vyzbieral som všetky dôkazy v jeho chalupe, obišiel celú dedinu a popýtal sa všetkých obyvateľov, no stále mi B-čko neoznačilo ako splnené. Tak som sa na to vysral a šiel za farárom, ktorého mi poradil prvý človek, na ktorého som v dedine narazil, ale ak by to bolo z B-čka všetko, čakal by som, že mi ho označí ako splnené.
-
myslím, že ten quest sa volá “Dva zhmoždil a jednoho zesměšnil” alebo tak nejako (spočíva v bitkách), a vyskytuje sa v ranej fáze hry. Zmlátil som všetkých, ktorých mi hra označila, no ten quest stále nemám splnený. V quest logu mi píše len niečo v zmysle “Další zápasy…”, ale keď ho označím ako aktívny, na mape mi nepribudnú ďalšie značky.
-
s niektorými NPCčkami občas nie je možné začať rozhovor (napr. novic Antonín; predajca uhlia v Skalici v samom úvode hry). Mám Steam verziu hry, ale hrám na Xbox One controllere, a hra mi napíše, že pre začatie rozhovoru mám stalčiť “A”, no keď ho stlačím, nič sa nedeje. Občas pomôže stačiť ho tak 20-krát.
-
nakoľko ma v Mrchojedoch neznášajú, napadol ma miestny ponocný, a tak som ho zabil. Po nejakom čase a niekoľkých ďalších odohraných questoch som sa do Mrchojed vrátil, a čo nevidím? Ponocný si vykračuje, akoby sa nechumelilo (takže respawn, otázka či bug alebo vlastnosť). Keď ma zbadal, začal ma zasa rúbať, tak som ho musel zabiť znovu.
-
hrám v 1080p na GTX 980 Ti SC+, i7-6700K a 16 GB RAM na ultra presete, a hra ide väčšinu času 40 - 70 fps. V Ratajích, a možno občasne aj inde, padá aj na 25. Proste shit optimalizácia. A ešte k tomu to každých povedzme 10 minút na 5 sekúnd zamrzne, a potom sa znova rozbehne.