Ahoj, už nevím jak dál, potřebuju se zeptat: Co se to proboha stalo s funkčním KCD během posledních patchů? 1.8.2. --> 1.9.5.
Hrál jsem KCD bez větších problémů (ano, občas jsem musel nahrát starší save a odbugnout quest, občas nějaký zásek apod., to nepočítám, co bych za to teď dal). Naposledy jsem takto hrál 16.4.2019 (verze 1.8.2.). Zapnul jsem hru od té doby poprvé pár dní zpátky (verze 1.9.5) a od té doby se jen marně snažím pochopit, jak je možné, že pár updatů dokázalo hru tak moc zkazit.
Co všechno jsem viděl, že nefungovalo v KCD 1.9.5. a předtím v 1.8.2. jsem s tím neměl vůbec problém:
Pozdní načítání textur a objektů, někdy jsou dlouho rozmazané (3 sekundy klidného civění na ně a víc), tráva přiskakuje na prázdné louky až přímo podemnou. (Částečně zredukovalo nastavení grafiky na preset a následně zpět navolení vlastního nastavení), na další nepomohlo.
Delší načítací časy, do menu (cca o polovinu) i do uložené hry (cca 2 násob.)
Delší načítací časy cutscén a dialogů (a to už bolí hodně) (i při dialogu s obchodníkem, kdy bývalo načítání do sekundy), cutscény příběhové ikdyž trvají krátce, načítají se minutu. Když se načtou, chybí některé vrstvy textur obličejů postav, vlasy jsou jen fleky, vše se i po té době donačítává, případně postava chybí úplně (vrcholem byl chybějící Hanuš, a jeho palcát jako “obušku z pytle ven” ve vzduchu (dokonce i toho lapku na vraníku pěkně sejmul), hned potom předvedení Racka zajatého na Talmberku, bez Racka…).
Připouštím, že FPS se mi možná proti verzi 1.8.2. zvýšily z 45 na 50, ale za tu cenu to teda ani omylem nestojí.
Žádné úpravy HW jsem mezitím nedělal, KCD bylo a je na SSD. DLC pouze Treasures of the past, předtím i teď. Módy s user.cfg apod. nepomohly. Ovladače na Nvidii mezitím updatovány, ale to tak nějak předpokládám je normální.
Máte někdo podobnou zkušenost, nápad k řešení apod? KCD mě vždycky bavilo a byl jsem schopen lecos odpustit, ale teď je Jindřich mrtvej. Nejhorší je, že vím, jak to fungovalo, když to fungovalo. Vzhledem k tomu, že mě baví steam achievementy, tak hledat způsoby, jak hrát ve verzi 1.8.2. mimo steam, nejsou moc řešením. V tuto chvíli cítím frustraci, zklamání, nejraději bych namíchal “doušek patch lethé” (aka patch roll back).
Díky všem kdo četli, zdravím.