Crash po patchi 1.4.2 (PC)

Po najnovšom patchi mi hra padá už v menu. A nepadá mi len hra, ale celý komp, reštartne sa. Následne sa pri nabiehaní vždy objaví táto hláška:
"Power supply surges detected during the previous power on.
ASUS Anti-Surge was triggered to protect system from unstable power supply unit!"
Tu je screen.

Rozumiem, že to vyzerá na HW problém, ale ešte včera, pred patchom, som hru skúšal hrať, a žiadny takýto problém som nemal.
Napriek tomu som skontroloval, či sú káble z PSU zapojené na doraz, a sú. Rovnako aj napájací kábel. Ovládače od grafiky mám najnovšie.

Ber to jen jako úvahu, ale…
Možná v novým patchi zamakali na tom, jak vydolovat vetší výkon z HW (procesor, grafika) a tím pádem by to celé mohlo mít větší odběr elektřiny, kterou zdroj není schopen dodat, načež zareaguje nějaká BIOS mechanika, která tě chrání HW.
Být tebou, tak zkusím nějaký benchmark, který ti taky vyždíme HW na maximum a uvidíš jestli se to zachová stejně.
Pokud ano, chtělo by to zkusit silnější zdroj nebo tak něco.

Takže raději nestahovat?

“nebo tak něco” … hm, tak to je fakt dobrý!:grinning:
A co to je to “něco”?

Zkus sem sepsat HW konfiguraci. Muze byt vykon zdroje na hrane. A nebo se proste zdroj nebo deska s tebou louci.

Chalani, ja vážne neviem. Včera som ešte skúsil odstrániť zo zložky s hrou súbor system.cfg a následne som v Steame overil integritu hry, čím sa ten súbor stiahol znova a hra už fungovala. Hral som niekoľko hodín, ale potom mi z ničoho nič vyplo PC a nešlo ho už znova zapnúť. Tak som vybral grafiku, očmuchal, ale nesmrdela. Nechal som ju vonku, reštartol zdroj, zapojil monitor do integrovanej, a vualá, PC sa zapol. Znova som ho vypol, nahodil grafiku naspäť, zapojil do nej monitor, zapol PC, a grafika začala normálne horieť. Nie iba dym, ale plameň.
Najlepšie na tom je, že je to už druhá grafika za dva mesiace, čo mi toto spravila. Mal som takú istú (EVGA GTX 980 Ti SC+), a výrobca mi poslal novú, a dopadla rovnako. Takže ja vážne neviem, či to dávať do súvisu s tým, ako mi blbo KCD, a teda mi ich odpaľuje zdroj, alebo je to len náhoda, alebo sú tieto karty proste vadné.

BTW tá prvá mi odišla taktiež pri hraní KCD. Just saying…

Jaky mas zdroj?

Zostavu mám takúto:
ASUS Z170-A
Intel Core i7-6700K
Noctua NH-D15
Kingston HyperX Fury Black Series 16GB 2133MHz
EVGA GTX 980 Tí SC+ ACX 2.0+ 6GB
Samsung 850 EVO 500GB
Western Digital Red 3T
EVGA SuperNOVA 750 G2 750W
Fractal Design R5

Tá prvá grafika mi ale odišla až po dvoch rokoch prevádzky, takže je to celé nejaké divné…

To je pekna sestava. S tou by nemely byt problemy, sam mam Gigabyte 980ti a jede to skvele, kdyz sleduju ty problemy lidi s 1060/70/80.
Cele je to podezrele, a ten nfakt ze uz ti jedna grafika shorela - problem bych hledal ve zdroji nebo pred zdrojem, pouzivas nejakou prepetovou ochranu? Nepraskaji vam treba casto zarovky?

Neviem presne, čo myslíš tou prepäťovou ochranou, ale je to klasika - zástrčka, predlžovačka, kábel, PC. :grin: Ale snáď vadná vonkajšia kabeláž by niečo také nemala spôsobiť…
Inak tie žiarovky… V miestnosti, kde mám PC, používam LEDky, také tie malé, a občas sa stáva, že sa vypaľujú trochu rýchlo, ale to je myslím blbou wattážou.

Prepetova ochrana (anglicky Surge Protector)

treba APC surge arrest jsou dobry

Jestli jak rikas odchazi zarovky (to nebyva wattazi) tak bych zkusil tu ochranu pred zdroj, neni to o moc drazsi nez prodluzka a cokoli do toho zapojis je chraneno pred vyssim napetim v siti (tzv prepeti neboli surge)

Prosím, tyhle keci už nevypouštějte. Jako omlouvat jeden posranej patch za druhým, že oni možná něco :smiley: Fakt ne.

Máš to všechno OK. Prostě to každým patchem serou víc a víc :smiley: já už měsíc a půl nehraju, nemám jak.

1 Like

Je pravda že každým patchem stoupá HW náročnost já mám sestavu
Aourus Z270X- Gaming K5
Intel Core I5-7500
vodní chlazení od NZXT
Kingstone hyperX fury 16Gb 2666Mhz
MSI Gtx 970 gamming 4G
kingstone 120gb na system pak wd blue 500GB a seagate 1 TB jako uloziste
zdroj zalman 1000W
Musel jsem hodit doporučené požadavky kde mi hra nastavila střední nastavení skoro se vypnul veškerý dohled zobrazovaní trávy atd V synch nastavenej na 60HZ rozlišení mám 1920x1080 a k tomu jsem si ještě nahodil Reshade z nexusu a hra vážně nevypadá špatně i na tohleto nastavení. Jede to na 60 fps v lese na polních cestách a ve městech a vesnicích to skáče mezi 40 až 53 fps záleží jestli jedu na koni rychle nebo pomalu a nebo pokud jdu pěšky pokud nejedu rychle tak se to drží kolem 50 fps a při chůzi taktéž random eventy jdou parádně a vedlejší questy mi zatím taky jdou hlavní questy jsem zatím nejel mám nahozenej ten quest na průzkum Přibyslavic a hra mi zatím ani jednou necrashnula
a při patchi 1.4.1 mi to akorád crashovalo pří některých random eventech tak nevim no ale samzřejmě pořád ja na ty hře co dělat :slight_smile:

ten wd a kingstone jsou ssd

Nedá se nic dělat, @RMA… mně se to taky stalo…/1x/

Nj, len ja asi budem musieť reklamovať ako grafiku, tak aj zdroj…

mě zase odešla gtx 970 když jsem to měl ve SLI a co se tyče ty EVGA tak to je dobrá značka jen se mi zda že občas moc ženou ty takty jádra už od výroby nahoru

JJ počítače máme v pohodě ( jiné hry beží krasně ), jen hru ničí ( patchují ) ve wh studiu. Fakt, že čim novější patch tim horší. Už jsem se smířil, že hru nedohraji. Vyhozené peníze.

Neco na tom bude. Mam 980ti a na high/very high se mi to ani moc nehralo a vetraky byly zticha
od verze 1.4.2 se mi zacla grafika hrat a vetraky se toci