DLC From The Ashes a Hardcore mod

Musím říct, že obsah DLC From The Ashes mě hodně mile překvapil. Hru hraju od vydání a ještě jsem ji nedohrál, nikam v příběhu nepospíchám a občas se přistihnu, že jen bloumám přírodou a nechám se táhnout tím, co mě po cestě zaujme. I přesto, že část příběhu znám, nevadí mi začít znovu na HC mod a s DLC.

V HC modu jsem hlavně zvědavý, jak moc (ne)realistický bude vzhledem k absenci věškerých ukazatelů stavu. Přecejen v reálu, oproti hře, dokážu cítit, co mi je, kolik mám sil, jestli mám něco zlomeného, dokážu si prohlédnout zranění apod.
U stavu “života” to bude OK, čím víc jsem zraněný, tak mám víc zčervenalou a zakrvácenou obrazovku, ale doufám, že bude nějak dobře podchycený i sledování dalšího stavu postavy, jako zlomeniny, krvácení apod…snad tyhle ty stavy se budou zobrazovat stejně jako v normálním modu, jinak si nedokážu představit jak bych o tom měl mít přehled.

Jen doufám, že když není v HC modu “bojová hvězdice”, tak že nebude ani target lock na protivníka.

Co si o tom myslíte vy?

EDIT:
Na konci traileru mne zaujal takový to typický socialistický vyobrazení “lidu” :smiley:

Target lock bude určite, ten boj by bol bez neho nemožný. Už len to, že Henry mácha mečom inak v target locku než mimo neho. Už od včera je vonku, vyskúšaj.

Zranenia a celkovo debuffs sú zobrazované. Hardcore je hlavne pre tých, čo už hrali, prirodzene ti zmodra a zcervena obrazovka, a to už vieš čo znamená, mne možno chýba ukazovateľ útoku a hlavne block, bez toho mám akosi problém odhadnúť útok.
Target lock je, žltá bodka.
Pokiaľ sa rád len tak prechádzas, nemal by si mať problém s navigáciou bez vyspelej technológie. Mapa nezobrazuje kde sa nachádzaš, ukazuje len questy.
V hardcore budeš viac využívať inventár na kontrolu hladu a zdravia častejšie.

Na Xku se mi to jeste nestahlo, ale dnes jsem to nezkousel.
Orientace je nekdy slozitejsi, protoze na mape je i mala pesinka zobrazena jako vetsi cesta, ale vzdycky se da podle neceho zorientovat.

Pokud jsou normalne viditelny debuffy, tak je to OK.

Kotliky nezrusili? Za celou dobu jsem nemel potrebu lovit, upravovat a tahat sebou jidlo. Ted su zasobenej susenym ovocem a houbama a medem…ty zasyti a zaroven doplnuji odpocatost.

Predpokladam, ze From the Ashes je DLC vyuzitelny az po vycisteni tabora v Pribyslavicich, takze neni potreba kvuli tomu zacinat hru od zacatku, pokud to nechci kvuli HC modu.

Z kotlíkov v Skalici sa dalo najesť a nasýtili ťa, no skúsil som jeden vedľa Ratají a teraz si nie som istý, či mi pridal málo alebo vôbec. Mal som hlad okolo 74, a kotlík dáva 25, tak som mal stále okolo 74. Ďalšia vec je, že po použití sa už nedá znova najesť z toho istého, variť si samozrejme môžeš.
K Ashes sa vyjadrovali tak, že podmienka je vyčistenie Pribyslavíc, vlastne po Prckovi, potom ti pán Diviš dá úlohu nájsť lokátora na mieste, s ktorým budeš pokračovať celú DLC sériu úloh a celé by sa to malo dať hrať už po rozohranej hre alebo aj po skončení hlavnej dejovej línie. Tobi len odporúčal hrať to s novou hrou, lebo ti výstavba budov dáva špeciálne veci, ktoré by sa v základnej hre nemali nachádzať alebo aspoň to tak myslel, že tie veci budú lepšie, napríklad spomenuli iné kone, čo mňa najviac zaujalo.
K tej orientácii len toľko. Občas ťa môže zavádzať nejaká kresba kameňov cez rieku a tam ale nie je kamenná hrádza, skôr je doležité nájsť tie zaujímavé miesta, nejaké budovy, tábory, lesné záhrady, jazerá, na kopci, pod kopcom, v lese…

Ten Hardcore mod kvůli orientaci v krajině je podle mě dobré hrát až když hru celou alespoň jednou projdete v normál hře. Když hrou zrovna neprofičíte, ale místo toho si naopak všímáte krajiny, tak potom získáte slušnej přehled k orientaci v mapě i bez kompasu a ukazatele “zde stojíte”.

Ja jsem minulej tyden vycistil Pribyslavice, takze jedinej duvod proc bych mohl zacit hrat odznova je ekonomika…tak si to jeste rozmyslim. Stejne mam v planu to hrat minimalne jeste jednou, trochu jinak.

Pribyslavice sú v polovici hry. Radek36 má pravdu, po dohraní prvej hry sa viem orientovať v pohode. Dokonca WHS prezentovali hardcore mode na neobjavenej mape, čo mohol byť dôsledok jedného perku s námesačným chodením, lenže čo keď budem mať objavenú celú hru, mne sa nezobrazí len tá oblasť, kde sa nachádzam, takže nebudem naozaj vedieť kde som.

Já musím říct, že toto už nebude nic pro mě. Já to dohrál 2x takže bych asi věděl co a jak, ale jde mi o to, že takový hardcore mód už mi do hry moc nesedí. Na DLC se těším. V jedné lince se mi podařilo našetřit max 100k a údajně takové postavění vesnice bude stát minimálně 400k. Teď záleží jestli si ta vesnice bude vydělávat sama :smiley:

Práveže to je len o trochu ťažšie, teraz som spadol z 2 metrov a skoro sa zabil, a vystrieľal som asi 5 šípov do banditov a oni ešte po mne išli. Treba si jednoducho dávať viac pozor.
Vystavanie Pribyslavíc bude stáť 300k, nie 400k a to sú len výdaje, neviem aký bude zisk.

Tobi v rozhovoru pro Vortex říkal, že čím líp budete hospodařit, udržovat reputaci apod, tak bude vesnice víc vydělávat. Měl by být i achievement Perfekcionista za to, že vesnice vydělává 2k grošů za den.

Nóó, ták 2000 grošů denně, to už je pěkná sumička. Jestli tam bude řekněme cca 20 dospělých obyvatel, tak každý aby platil (vydělal) denně 100 grošů.

Lákavá věc je i ta, že v určité fázi půjdou v Přibyslavicich trénovat všechny druhy zbraní. Já se v nich zdokonaluju raději používáním, ale občas se to šikne :slight_smile:

Tak jsem teda zacal znova na HC se vsema negativnima perkama…Kunes mi dal pekne pres drzku :smiley:

Možno by predtým pomohol tréning s Vankom, ovcami, kravami a zbieranim kvetín.

No tak, když porovnáš muskulaturu Kuneše a Jindry tak se ani moc nedivím :rofl:
Jen potom další věc: když už je ta hra tímto modem tak realistická - je to potom vůbec hratelné?

Jako že bude mlátit do ovcí?

Hratelný to pořád je. Jen je znát rozdíl i v tom, že jak už byl Jindřich zdatnější v ovládání různých věcí a zvyknul jsem si na to, tak mě to rychle přinutilo opět změnit přístup a víc se soustředit a mít trochu pevnější nervy…hlavně na střelbu lukem, když se mi kjlepou ruce :smiley:
Se všema negativníma perkama to není nic nehratelnýho, jen je na všechno míň času např. míření s lukem, konečně su rád za jakýkoliv jídlo (kotlík přidává 5 k nasycenosti). Co už docela otravuje, jsou ty noční můry. Hodně jsem na ukládání pozice používal a používám spaní, ale to mám z těch nočních můr o 2 snížený staty na určitou dobu, takže momentálně na 0 :smiley: kromě vitality, kterou mám zvýšenou o 2 za nasbírání hromady kopřiv. Dokonce ani otevírání zámků není až tak hrozný s tím třesem ruk. Ale být to o trochu těžší, tak by mě to už asi pěkně štvalo :slight_smile:

Tak jsem začal na znovu na HC. Samozřejmě jsem si dal na začátku všechny negativní perky, ať to má grády :smiley: .
Takhle jsem sem si to představoval, docela HC obtížnost, ale stále hratelné, nicméně jste za většího lůzra a více bitek apod. prohráváte, což je pro mě dobře, protože konečně vidím, co se děje, když vás taky někdo občas porazí. :smiley: . Tak to podle mě bylo i původně zamýšleno (alá Viktorovo zbožňování DS) , ale lidi bohužel nekousli ani původní save system, který mně přišel úplně v pohodě. Každopádně supr a líbí se mi, že v souboji se orientujete opravdu podle pozice meče a ne podle růžice.
Jinak na DLC From The Ashes se těším, tak jsem zvědav, jaká bude cena za DLC :slight_smile:

Presne tak, uplne souhlasim. Vic si davam pozor a dobre si rozmyslim co udelam a do boje nejdu po hlave. Jedine ten debuff z nocni mury je trochu otravnej, ale da se to prekousnout, netrva az tak dlouho.