Dohrál jsem - poděkování

Ahoj, jen chci poděkovat. Včera jsem dohrál hlavní linku a nelituji jediné koruny za tuto hru. Těším se na pokračování, které jistě nastane podle (ne)uzavřeného konce.

10 Likes

ahoj, mam otazku. hra konci po dokonceni hlavnej linky alebo pokracuje vo style free world

pokračuje, můžeš v klidu dodělat vedlejší úkoly nebo všechny vyvraždit :smiley:

1 Like

nebo vyhrávat peníze v kostkách dokud se nestaneš první milionář.

Ja se obcas venuji alkoholismu, lovu, hledani zbyvajicich beden s poklady, levelovani nekolika zbyvajicich skillu na 20 a cestovani mezi respawnujicimi se tabory lapku a kumanu. Nic vic se asi neda delat :slight_smile:

da se to zacit hrat znovu a jinak :wink:

1 Like

Děkuji za skvělou hru. 2x dohráno a teď se už jen toulám přírodou a kochám :slight_smile:



6 Likes

Chci se přidat k poděkování.
Hraní této hry je naprosto jedinečný zážitek. Je to nejlepší hra co jsem kdy hrál!
Těším se na pokračování.
Prosba pro autory:
Save and Exit je super! ale dál prosím nesnižujte obtížnost, spíš bych byl pro zvýšení důležitosti/váhy některých prvků.

3 Likes

skvela hra,uz mam odohranych 195 hodin a som kusok od konca.uz davno som si neuzival hranie tak ako teraz.uz teraz sa tesim na dlc a dalsie pridavky a dufam ze sa dockame aktu 3 co najskor.

Pokud budou mít DLC mizivou prodejnost, tak se aktu III nedočkáš.

gratuluji všem kdo hru dohráli anižý by je u toho zastavil bug.

A někdo takový je?

Jop. Spousta, jen se tim nechlubi.

3 Likes

Čtyři měsíce, 170 hodin výborné, vynikající zábavy. Asi tak bych to shrnul.

Nejsem rozhodně typický hráč, jsem děsně vybíravý! Ale když mě hra chytne, věnuji jí čas mnoho let a mnohokráte hraní opakuji. Mezi nejoblíbenější tituly patří Day-Z, serie Arma, Vietcong, Mafia I, a II., Hidden and Dangerous, Stronghold 1 a serie Black Mirror, zmínit se musí Richard Burns rally a Dirt rally. ( Nikoliv arkáda Colin McRay Dirt, ale Dirt rally).

Kingdom Come jsem sledoval od zcela prvního blogu Dana Vávry a tušil jsem, že by to mohla být hra pro mě na míru.
A byla! Není co dodat, nejlepší titul, co jsem hrál.

  • zasazení do středověku českého království mě velice bavilo
  • maniakální zobrazení tehdejšího světa beru jako zcela vyčerpávající. Co já strávil času jenom bloumáním po zástavbách a studováním hradeb, mechanismů, věží, střílen …
  • chování enginu ( i po počátečních problémech) beru jako dobré. Postavy atd se chovají uvěřitelně, zaváhání jsou odpustitelná - minimálně vtipná. celkové chování hry hodnotím vysoko.
  • system, kdy lze hlavní quest libovolně odkládat a “marnit” čas plněním vedlejších questů je psaný doslovamě na míru. Přesně tak, jak jsem potřeboval.
  • System ukládání ( postele, hospody, lazebny) mi přišel jako zcela dostatečný. Nemožnost uložit kde se zlíbí jsem bral jako zdatného podpůrce atmosféry a výzvy. Rozhodně jsem nepotřeboval 50ks Sejvovic. Nově dodanou možnost “uložit a ukončit” jsem nepoužil.
  • Soubojový system i přes počáteční skepsy před vydáním beru jako velmi podařený, byť ani po 170 hodinách se mi jej nepovedlo ovládnout zcela. Ovšem chybějící “fyzický um” s myší jsem nakonec vynahradil výbavou a velmi pokročilou obranou. Prostě jsem se delší dobu bránil a když se dostal můj meč konečně ke slovu, stačila jedna rána. Soubojový system vůbec hodnotím velmi vysoko. Připomíná opravdový šerm, nabízí ohromnou variabilitu co se týče zdatností soupěřů. Opravdu paráda.

No a v neposlední řadě děj. Velice se mi líbil. Samozřejmě by se mohlo povídat o tom, že “támhle bylo použité známé klišé”, a “támhle že to bylo já nevím předvídatelné”. Ale osobně u počtačové hry hodnotím pouze to, jak jsem se bavil. A já se bavil královsky. Jsem rád, že děj byl uzavřený, byť hra pokračuje dál zcela napokrytě odkazují na (doufám) příchozí pokračování.

Tedy za mě 10 / 10 …

Rád se ke hře vrátím, a s další částí se mnou mohou autoři počítat.

2 Likes

Nikdy jsem žádné RPG nedohrál :D. Skyrim mě přestal bavit po pár hodinách. Witcher stejně tak, navíc ten movement ve Witcherovi mě neskutečně vytáčel. Pak přišlo KC:D a já to dohrál za 3 dny po tom co to vyšlo :D. Teď to hraju po čtvrté a pořád mě to baví. Jedu teď takovýho hodnýho Jindru kterej nekrade a pokud možno nezabíjí :D. Za mě úplně stejně 10/10 a těším se na DLC.

1 Like

Ahoj, tak ja bych se rad take pripojil k podekovani za hru a shnul sve pocity a poznatky.
Presto, ze nemam rad srovnavani, neb obvy¨kle dochazi ke srovnani nesrovnatelneho, musim rici, ze tato hra me po Mafia II, Skyrim, a Lineage II “chytla za srdicko”. Neni to srovnani, ale jen vycet toho, co jsem hral, abychom si mohli udelat obrazek co jsem to za hajzla.
Hra je vskutku nadherne graficky provedena, cemuz odpovidaji HW naroky pro to, aby chodila plynule. Na druhou stranu to nejsou naroky takove, jez by vyzadovali v dnesni dobe nejaky vyrazny HIGH-END. Rozhodne, jestli se rozhodujete, na cem hrat, doporucuji hodne, ale hodne pameti. Jak operacni, tak graficke.
Ovladani hry je pro novice trochu slozitejsi, ale po nekolika malo hodinach si na nej lze zvykout. Naopak, slozitost soubojoveho systemu, vcetne lukostrelby, prinasi dalsi nekonecnou radost po dobre provedene finte ci krasne trefe lukem primo do skopku.
Hru jsem instaloval ze STEAMu cca 1 tyden od jejiho vydani a pravidelne aktualizoval. A po 238 odehranych hodinach musim nahlas a jednoznacne rict, ze jsem NEZAZNAMENAL VUBEC ZADNY BUG. Tedy, ovlilvnen vlastni zkusenosti by se mi chtelo rict, ze vetsina zde hlasenych bugu neni tak ani problem zakladni hry, ale spis toho, ze nekdo dela “koniny” takoveho razu, ze na ne hra neni uplne pripravena. A to nelze nikdy zajistit. Pokud jste se nekdy zabyvali pripravou idioten-fest (japonsky POKA-YOKE) zarizeni, pak asi vite, ze se vzdy najde nejaky idiot, ktery nevi, ze to je idioten-fest a nejak vam to rozbije.
Hlavni pribehodou linii jsem dohral po 238 hodinach. A to proto, ze jsem nikam nespechal s psis jsem se nechal “tahnout vedlejsimi questy”, kam me zrovna zanesly. Po zacatku dobyvani vraniku uz to vsak melo takovy spad, ze z toho neslo ven.
Ja predpokladam, ze mi hra jeste nejakou peknou stovecku hodin hodi, nez dosahnu achievementu “Udernik”. Tedy svet, na relativne malem kousku posazavi je vskutku obsahly a porad je nekde co delat. Pokud v Cervenci vyjde DLC na budovani Pribyslavic, myslim, ze tech hodin nebude stovecka jedna, ale nekolik. Moc se na to tesim.
Co me trochu rozciluje je, ze se vsude (treba Rovna, Skalice, vsude v lese) valeji mrtvoly zvirat. Mrtvi kone na ceste z Rovne do Sklice a rynk ve Skalici jsou fakt nehezke. Taktez horici a kourici domy by se mohli za cas uhasit, nebo shoret na popel. A ulovena zvirata v lese take byvaji sezrany do nekolika malo tydnu. Sice je to jen kosmeticka, ale k jiz tak krasne promakanemu svetu by se tento detail moc hodil. Naopak, kdyz jsem jednou okolo pulnoci, ve ztichlem a tmavem pokoji narazil ve hre na obesence, jez se v lese houpe nad vlastnorucne vykopanym hrobem, tak jsem se lekl, ze jsem musel jeste hodku hrat, abych se nebal, ze budu mit nehezke sny. Opravdu krasny svet, co vtahne do hry.
Takze suma sumarum:
9,5/10 (ten pulcik je pro strycka prihodu :D)
Nelituji jedine koruny, jez jsem do hry vlozil a musim rici, ze ani jednine minuty, kterou jsem hru hral.
Damy a panove z WarHorse, DEKUJI.
Snad muj maly prispevek koupi hry a jiste i naslednych DLC podpori Vasi nejen podnikatelskou cinnosti, ale i tvorivost a chut do dalsi prace.
Filda.

2 Likes

Zrovna k těm tvým negativním poznámkám o neutichajícím kouření se ze spálených domů a nemizící mrtvé zvěři v lese bych napsal, že toto je spíš způsobeno tím, že autoři hry nepředpokládali, že by někdo ve hře vydržel strávit takovou porci hodin jako ty :slightly_smiling_face: (kolik to mohlo být asi herních dnů?).
Nám ostatním, co jsme v herním světě nestrávili tolik hodin (herních dní) pak nepřijde, že spálené domy ve Skalici stále ještě po útoku hoří a nebo že jsme v lese zase narazili na mrtvolu jelena, kterého jsme na stejném místě přeci viděli už dávno. :grinning:

Tak já se přidám od dohrání mě dělí jeden pokec a nějak se mi to nechce ukončit. Bugy mě provázeli celou hrou dokonce sem to kvůli tomu na dlouho pauznul s tim sem se srovnal. Je to stejně pecka ašel bych dál moc krásná hra zasazená do našiích luhů a hájů . Prosim pokračování a díky

No, musím uznat, že ve Skalici je to hodně depresívní, ale předpokládám, že to byl záměr. Je to městečko po apokalypse, kam se lidi bojí vrátit.

Ve II. dílu KCD by třeba mohlo tvořit část příběhu obnova Skalice - jako vesnici, hrad už ne.