Dojmy po dohrání hlavní příběhové linky

(předem upozorňuju, že jsem nehrál téměř žádné side questy)

Po dohrání hlavní příběhové linky se mi zmocnil jediný pocit: "Tohle už je vážně konec?!"
Hru je dohrál za méně jak 30 hodin a její rychlý konec byl pro mě docela překvapení.

Děj by se dal shrnout asi takto: utíkáte z domova, špehujete tábor lapků a útočíte na něj, klášter, ocitáte se v jiném táboře lapků (opět) a útočíte na něj (opět), “obléhání hradu”, KONEC!

Dopustil jsem se určitě mnoha zjednodušení, ale zhruba se děj dá takto popsat. Minimálně po shlédnutí propagačních videí jsem čekal od příběhu mnohem víc. Bitva na otevřeném poli? Obrana hradu? Pomsta za vraždu rodičů? Meč…? - na nic z toho jsem nenarazil.

Uvědomuju si, že je ve hře pravděpodobně mnoho zajímavých nepovinných úkolů, ale hlavní příběhová linka mi nepřijde dotažená do konce. WH slibovali, že příběh bude mít konec - bohužel konec rozhodně nemá.

Já si nedokážu moc představit jak měl příběh vypadat při rozdělení na 3 akty… Tohle by se dalo považovat za konec prvního aktu, ale za konec celé hry? WH pravděpodobně připravili půdu pro možné pokračování…

V propagačních videích je použito velké množství (lákavě vypadajících) scén, které většinou ve skutečném příběhu hrají naprosto podružnou roli. Stejně tak asi není dobré lákat hráče na scény, které se ve skutečnosti odehrají asi 20 minut před koncem hrací doby a pro předchozích 95 % gameplaye vlastně nemají smysl.

Jaký byl váš názor na příběh po dohrání hry?

Jak si udělal ten tábor banditů? zkejsnul jsem tam na mnoho hodin a už mě to nebaví, nejde jim otrávit jídlo , aby si mě nevšimli.

Jinak hlavní dějová linka začíná na neuhofu pak hledáš zrzka, jdeš do užic a ted jsem u pribyslavic, jako to bude už jen klaster pak 2 bitvy a konec?
cejtim se skoro na začátku

Já jsem na 25. hodině a právě jsem zabil “prcka”. Po třech umření jsem v záchvatu vzteku rozkázal ALT+F4. Pak jsem se koukl na dvě videa na youtube, Mazariny + jeden ještě jeden člověk, bosse rozstříleli a tak jsem to naposledy zkusil a prostě mu dal jedničku do hlavy.

To, že tam (asi) nebude velká bitva na poli, jsem tak nějak čekal a to už z počátečních ukázek bitvy u toho rozpadlého kostela. To prostě v tuhle chvíli nedokážou udělat.

Mne to celkem baví, zatím mám za sebou pár side questů, ale asi se do nich pustím víc. Co mne na hře jevíce vytáčí, je extrémní absence pomoci hráči. Tutorialy tu nějaké jsou, ne vždy jsou užitečné. Jeden příběhový quest, jsem musel mindfucknout přes youtube. A hlavně vůbec jsem nevěděl, kdy si můžu dovolit jít na toho bosse. Mečem bych ho v životě neudolal, jelikož po bitvě mi zůstala půlka HP. Ty fightící kombíčka s mečem si fakt nepamatuji a v té rychlosti na myšce to snad ani nejde provést, pokud nejsi klikající magor. Takže, jak jsem psal výše, jsem ho skolil jednou ranou z luku do hlavy. Což je prostě WTF.

Inventář ještě musí projít předěláním, v současné době je docela nepřehledný. Spíš by ho měli udělat na způsob Zaklínače trojky, ten měl geniální inventář.

Bugy a nějaké glitche jim celkem odpouštím. Jediné co mne fakt sere je to, že občas nejde projít dveřmi. A bugu, co jsem viděl, je požehnaně.

Suma sumárum v současném stavu bych tomu zatím dal 65%-70% Po odbugování a trochu improvmentu, co psali, že udělají, bych jim asi mohl dát i 75%

Za mne tedy více méně kladné, ale občas je to fakt frustrující a nemá to nic společného s tím, že ta hra je “hardcore” .

Určitě jsem ten popis hodně zjednodušil. Nechci kazit lidem zábavu z příběhu tím, že jim ho celý popíšu na foru. Mezi bitvami děláš spoustu jiných věcí. Zdá se mi však, že pro celkové vyznění hlavního příběhu nejsou tyto úkoly nijak podstatné.

a prosím tě, ten tábor s kumánama, jde jim otrávit jidlo nebo ne(myslim jako vsechny kotliky)?
vždycky mě chytěj at dělám co dělám i když mě neviděj.

No, já v jedné truhle na kraji tábora v rozbitém baráku našel jejich hadry, tak jsem se převlékl a šel. Prvního týpka co mě zastavil jsem úspěšně odbil, otrávil první kotlík, šel dál, odbil jsem druhého týpka. zapálil šípy, otrávil druhý kotlík a pak na mě zaútočili… tak jsem si uprostřed tábora přivolal koně a odjel. Pak mi to nahlásilo, že sabotáž byla neúspěšná… asi tě nesmí odhalit.

tam musí bejt asi lepší plížení na slušný urovni

Taky, ještě se dá vypít nápoj, který ti to zvýší + výřečnost.

taky mě napadlo jich pár vyvraždit, aby si tě nevšimli, ale to je blbost tak se to dělat nemá
kouknu na youtube

Já to dal za 43 hodin se vším všudy (Myslím se vším všudy v hlavní lince, nikoliv vedlejšími questy) + nějakejma bokovkama (Akorát v tom klášteru jsem použil glitch protože je to hrozně nudný quest)

Dotažené do konce to teoreticky je. Podařilo se ti zabránit vpádu vojska na území Čech. Ale neměj strach, dočkáme se totiž dalších DLC kde bude hlavní linka určitě pokračovat :slight_smile:

Taky jsem tam zkejsnul. Po té cutscéně jak vojáci odtlačí ten vozík je vlevo před zídkou kupka sena, tu je nutné zapálit a tím vykouříš lučištníky, poté už jsem to proběh na první pokus :wink:
A jinak ano, je nutné zapálit všechny šípy a otrávit všechny kotlíky, jinak se asi nic neděje.

Moje dojmy jsou super, ani jsem neočekaval že příběh je tak dobře napsanej , ve hře jsem nechal 92 hodin a to jsem neudělal všechno ani zdaleka, ale většinu věci jsem měl tím myslim vedlejší questy který byly opravdu dobré a aktivity naopak zas tolik ne, no vlastně ani ty aktivity nebyly špatne jen mě sralo že se opakovaly proto jsem je tolik nedělal, jinak hlavní příběh super, dobře napsanej a hlavně uvěřitelnej nic přehnanyho, akorat mě dost mrzí že to tady někteří hodnotí jenom na zakladě hlavního příběhu což si myslim že to ani neni hlavní prvek hry, dá se říct že hl. příběh muže byt tahounem hry ale taktež vedlejší questy jsou naprosto super a hlavně ten svět se jim neskutečně povedl, v žádné jiné hře jsem neviděl uvěřitelnější svět s tak skvělou a realistickou architekturou a tak realisticky lesy nemá snad žádna hra, jinak co se týče combat systemu tak toho jsem se dost bál ale nakonec jsem si ho oblibil natolik že jsem strávil s panem Bernardem na cvičišti opravdu dost času, někdo muže řict že to je moc těžky a že se to nedá hrat ale naopak když budete cvičit a trenovat ruzná comba tak se mužete stat i dost obavaným bojovníkem a hlavně když někoho porazite v souboji tak mate z toho mnohem větší radost než byste zmačkli jedno dvě tlačitka jak to bejva ve většině her, dost jsem si oblibil hlavního hrdinu, libí se mi že s Jindřichem začínate opravdu od nuly od vesnickeho pacholka kterej neumí absolutně nic a takove detaily jako že se mužete naučit čist se mi opravdu libilo, co se týče technicky stranky hry tak ta je dost podpruměrna tím nemyslim celkově grafiku která je opravdu nádherna, ale optimalizaci a dost časty bugy, největší mínus u mě má pomalé načitaní textur které mě opravdu někdy dost sralo jinak menší bugy se daly přehlédnout když bug nezasahoval do questu což se mi stalo asi jednou tak mi to absolutně nevadí, ale každopadně doufam že na tom zapracujou, tohle rpg neni sice pro každého ale myslim si že každej by si to měl zkusit protože tohle je uplně jinej styl rpg než na který jsme zvyklí hra vás nevodí za ručičku jak je dneska zvykem, dá se řict že to zatím nejvěrnější středověkej simulator co jsem viděl a každopadně se těšim na expanze, dlc datadisky a další skvělej obsah, hře bych dal klidně 9/10 a poslední dodatek hra je opravdu skvělá učebnice hodně jsem si doplnil českou historii, ten codex se jim opravdu povedl, ale i celkově z vypravění příbehu se dost dozvíte.

6 Likes

Tohle je Act I. vydrž podle plánu by měl za 9 měsíců vyjít ACT II a za 18 měsíců ACT III.

Tohle rozhodně nejní konec, už jen proto, že úkol pro nalezení meče a zabití Markvarta je stále aktivní i přes aktualní konec.

SPOILER:

Summary

Rouhodně se těším na podhůří Krkonoš a hrad Trosky. :wink:

Hra předčila mé účekávání a skutečně mě baví. Natolik, že po dohrání hraji celou hru odznova a protože nejsem již hnán zvědavostí více si nyní užívám detailů- Příběh je skvělě zpracovaný a poutavý. Nemám z něho pocit jako v jiných hrách, běž sem, vem to, poď zpátky. Působí na mě plynule a přitozeně, že se necítím být obtěžován nebo nuděn zbytečnou činností. Vše do sebe zapadá jako dobře namazené soukolí a tomu dávám 10/10. :wink: K tomu ještě nádherná česká krajina se skutečnými obcemi a městy.
Když se pak člověk podívá na hrady.cz na zbytky hradu Stříbrná Skalice a přečte si něco z historie, zjistí, že skutečně v 15.stol byl hrad vypleněn Zikmundovými vojsky a na hradě byl skutečně Racek Kobyla který z hradu prchl.
Že v Ratajích ten mledej pán Jan Ptáček takové nedozrálé kuře a kam to dle histrorie dopracoval. Je to úžasně zpracované. :wink:
Jen doufám, že budu mít štěstí a příběh se jednou stočí k mé domovině a budu si moct okouknou zdejší panství, neboť jejich studiu a získávání dat a údajů jsem strávil mnoho let. :wink:

2 Likes

To se mírně změnilo, hra obsahuje akt 1 a 2, protože jsou více propojené a nebylo jasné, kde to přetrhnout …
Btw. máš nějakej odkaz o Janu Ptáčkovi? Já našel akorát Hynce Ptáčka, kterej se ale narodil někdy kolem roku 1400 … O Janovi ani zmínku.

Jinak jsem nadšenej :smile: Těším se na další průchod :smile:

1 Like

Díky bugu s Terezou jsem se musel vrátit v čase zpět, neboť first week patch vyšel až druhý týden. V každém případě je hra super, na metacritic jsem jí dal 9/10 a to i přesto, že jsem zatím poměrně na začátku.

Je poznat, že hra je hodně inspirovaná Falloutem stran herních mechanik, které jsou zde dovedeny k dokonalosti.

Dohráno za 89 hodin, neudělal jsem zdaleka vše a naprosto jsem si to užil. S koncem jsem spokojen, doufám že ACT3 bude a bude co nejdřív. (tohle je Act 1 a 2 dohromady…) Ještě si to dám jednou a s modem pro těžší protivníky, na konci to bylo moc lehké. :slight_smile:

1 Like

SmiX. http://mesto-polna.cz/pani-z-pirkstejna/d-328463
(Což je i zábavné, s ohledem na řeči které vedl ve hře na lovu :slight_smile: )

Omlouvám se za milnou informaci o rozdělení. nebyl jsem si vědem faktu o spojení Actu I a II do jednoho.

1 Like

Díky za link, já teď našel tohle :slight_smile:
http://www.jiskra-benesov.cz/clanek/toulky-podblanickem-a-posazavim-hynce-ptacek-z-pirkstejna-2360

1 Like

Bohužel ten článek je tak špatně nastylován, že jej nelze přečíst na mobilu.

Moc pěkný článek a jak vidno, jsou i páni z Polné a Ratají provázáni se zdejšími pány. :smiley: