(předem upozorňuju, že jsem nehrál téměř žádné side questy)
Po dohrání hlavní příběhové linky se mi zmocnil jediný pocit: "Tohle už je vážně konec?!"
Hru je dohrál za méně jak 30 hodin a její rychlý konec byl pro mě docela překvapení.
Děj by se dal shrnout asi takto: utíkáte z domova, špehujete tábor lapků a útočíte na něj, klášter, ocitáte se v jiném táboře lapků (opět) a útočíte na něj (opět), “obléhání hradu”, KONEC!
Dopustil jsem se určitě mnoha zjednodušení, ale zhruba se děj dá takto popsat. Minimálně po shlédnutí propagačních videí jsem čekal od příběhu mnohem víc. Bitva na otevřeném poli? Obrana hradu? Pomsta za vraždu rodičů? Meč…? - na nic z toho jsem nenarazil.
Uvědomuju si, že je ve hře pravděpodobně mnoho zajímavých nepovinných úkolů, ale hlavní příběhová linka mi nepřijde dotažená do konce. WH slibovali, že příběh bude mít konec - bohužel konec rozhodně nemá.
Já si nedokážu moc představit jak měl příběh vypadat při rozdělení na 3 akty… Tohle by se dalo považovat za konec prvního aktu, ale za konec celé hry? WH pravděpodobně připravili půdu pro možné pokračování…
V propagačních videích je použito velké množství (lákavě vypadajících) scén, které většinou ve skutečném příběhu hrají naprosto podružnou roli. Stejně tak asi není dobré lákat hráče na scény, které se ve skutečnosti odehrají asi 20 minut před koncem hrací doby a pro předchozích 95 % gameplaye vlastně nemají smysl.
Jaký byl váš názor na příběh po dohrání hry?