Dojmy po dohrání hlavní příběhové linky

Můj dojem po dohrání hlavní linie… Zrovna když mě to začalo pořádně bavit, kdy se konečně rozpoutala největší akce která trvala okamžik a následoval náhlý useknutý konec, který tak krásně navede hráče akorát k nasrání. Těšil sem se celou dobu na dokončení úkolu POMSTA… a vypadá to že si ještě pěknou dobu počkám.
Jinak hra je parádní, tu a tam bug ale vzpoeňme si třeba na vydání skyrimu :smiley: :wink: nebylo to o nic lepší.
Ukládací systém pro mě naprosto vyhovující po celou dobu hry sem s tím neměl sebemenší problém.
Bojový systém nápodobně.
Některé questy ve hře jsou naprosto dokonalé. Např. Bohuta či tanec s ďáblem, jen je škoda že těch opravdu zábavných je tam po málu.

Už jsem tady v jiném vlákně dával link na rozhovor s Martinem Klímou. Současná hra je pouze ACT I.

1 Like

Jo jo s tím sem tak nějak po dohrání počítal, jen se to opravdu ukončí tak nějak brzo… Dřív než by člověk předpokládal :smile:
Je to takový ten pocit jako když na konci nějaké napínavé scény, když je člověk celý natěšený co se bude dít dál… vyskočí TO BE CONTINUED. :smiley:

Jo jo, čet jsem to tam, dík za link, ale hledal jsem dál a stejně by to měly WH někde oficiálně potvrdit, protože je to v rozporu s tím co říká WH na Steamu …

http://steamcommunity.com/app/379430/discussions/0/1354868867715048116/

… A příběh je nedokončenej s otevřenýma questama … Tak mě to teďka zaskočilo, jak jsem si to čet znova, protože jsem si nepamatoval, že by akt 3 měl bejt až sequel …

edit: Řeknu to jinak, vlastně mi to už dává smysl, za předpokladu, že příjde akt 2, kterej dokončí questy (a stávající hra je tedy jen akt 1) a třetí akt ať je teda sequel, když ne součást …

skoro bych řek že ani sami autoři teď nedokáží říct kde začínají a končí jednotlivé akty vzhledem k tomu jak se jim hra vyvíjela a měnila pod rukama,mě tohle řešit připadá fakt zbytečný…důležitý je že příběh není dokončen…teda čekáme že ho nějakou formou dokončí…

1 Like

Já hlavně doufám že se dalšími ACTY rapidně nezvýší náročnost na HW :smiley:

menší spoiler

No já si pročet ještě to málo, co lze najít o Racku Kobylovi a bylo by zajímavý se dostat cca 7-12 let dál, ale to je spíš na druhej třetí sequel a deset let času (už by měli začít, když tohle taky trvalo 10 let), protože by museli udělat celou Prahu :smiley: :smiley:

@Doom-Ley Jinak jsem vlastně neokomentoval, že mi ta finální bitva taky připadla krátká a malá, ale bylo to super a těšim se na druhej průchod (nejdřív počkám na pár patchů, teďka ještě dočišťuju mapu, aktivity a sidequesty co jdou).

Ahoj Vojto, užs na to asi přišel, ale pokud ne, tak by ti mohla trochu pomoct truhla, ke které se dostaneš zadem, z pravé (východní) strany tábora…náhodou v ní jsou hadry a zbroj, ve kterých vypadáš jako jeden z nich. Ale stejně jim asi budeš podezřelý :slight_smile:

SPOILER
,

Když už sme u toho… dokázal někdo dokončit část před úkolem obléhání, kdy se pokoušíte zachránit Racka a Divišovu ženu pomocí noční plíživé akce ? zajímalo by mě jestli tohle vůbec dokončit jde… já to po asi 30 pokusech vzdal…
Kdyby to dokončit šlo mělo by to uplně jiný dopad na konec hry…

Mně první dohrání zabralo 110 hodin…

Podstatný rozdíl je samozřejmě v tom, že jsem splnil všechny vedlejší úkoly (krom jednoho zabugovaného), spoustu aktivit, přečetl jsem si všechny záznamy v kodexu (to je další plus - stručné, ale přesto obsahující zajímavé informace) a hlavně jsem si to prostě užíval. Procházel se při lovu lesem, plížil se kolem tábora banditů a postupně je vyřídil jednoho po druhém bez vyvolání poplachu, sem tam jsem si dal trénink s Bernardem nebo se potloukal po vesnicích a městech, pokecal s kým se dalo…zahrál si kostky, ožral se a vzbudil na hnoji s řádnou kocovinou…

Prostě jsem se snažil nehrát jako hráč u kompu, ale chovat se tak, jak by se asi mohl chovat Jindřich :smiley: a strašně mě to bavilo a pořád baví. Co se týče hlavního příběhu, tak jsem vlastně celkem spokojený. Ano, přiznávám, taky jsem čekal trochu jiný “konec”, ale taky musím uznat, že to co ve hře je, je prostě parádní. Líbí se mi, že je to celkově jakž takž uvěřitelné - ať už příběh nebo samotné rozhovory (jeden příklad za všechny - na začátku jsem si říkal, že Racek se k Jindřichovi nějak moc má - kdyby nějaký poddaný v té době neposlechl svého pána, ztratil kvůli tomu jeho meč a ještě měl tu drzost chtít pod ním sloužit, tak by ho nejspíš minimálně zmrskali bičem nebo dali aspoň na pár dní do klády…ale to se nakonec vysvětlilo :smiley: ).

3 Likes

Přesně, tahle hra si říká o pořádný roleplay hraní a v takovém případě jde ve hře krásně utopit 100+ hodin. Navíc tím se zvyšuje možnost znovuhratelnosti díky tomu, že příště budu rolepayovat jinej charakter a využívat jiné herní mechaniky a styl, ktery hra nabízí. Poctivý naivka co nelže, nekrade, nevraždí, dodrzuje pravidla rytirske boje vs lotr co sebre co neni pribite, zajima ho jen vlastni prospěch, vše jen okeca ale feroveho boje se bojí. Stačí si jen na začátku vymyslet charakter, který chcete hrát a toho se držet i kdyz to nemusí být pro vás výhodné. Ti kteří jako mladí hráli s přáteli DaD mi jiste budou rozumět :slight_smile:

2 Likes

Jsem rád, že nespoilujete. Sice jsem hru ještě nedohrál, mě zase bylo divné, že narážka ze začátku hry nemá žádné rozuzlení. Rád si na něj počkám.

… tak jsem se zeptal a aktuální hra je akt 1 a 2, tak jak jsem říkal …

Pak Martin Klíma zřejmě myslel, že to je jen počátek … Nebo se mýlil.

Včera jsem úspěšně(?) dohrál tuto pro mne skvělou hru. Už hodně dlouho se mi nestalo, abych hrál hru, která mi za dobu dohrání, cca. 125 hodin, spadla 1x a to ještě díky tomu, že jsem měl spuštěných víc aplikací a snažil jsem se občas odložit meč a pracovat, ne příliš úspěšně. A to jsem ze začátku ještě 4 dny ani KCD nevypínal, protože sejvovice jsou nehorázně drahé a to že se ukládá hra sama mi trochu unikalo. :smiley: jj. Těžké to začátky, hra každého rychle naučí, co a jak. Jen pro pobavení, první sejvovici jsem použil až v Přibislavi a to jsem před tím půl hodiny chodil po okolí a vymýšlel, co a jak. Jenže spánek už byl dávno, cesta k posteli daleko a půlky tak pevně sevřené, že jsem nakonec podlehl. Já osobně nemám autorům, co se výkonu týká co vyčítat. Beru, jsem asi jeden ze šťastnějších, ale je to tak. Ze začátku jsem nadával na bojový systém, jak ho někdo mohl vymyslel takový složitý. Takže jsem každý boj jsem řešil stylem kdo uteče vyhraje. Teď zkušený bojovník Jindřich vím, že je to tak správně. Kdo by mohl čekat od někoho, kdo o meči ví maximálně to, jak se drží a to je špatně, že zvládne vybít celou armádu nebo aspoň zabít jednoho lapku, který s mečem bojuje už nějakou dobu. Ale je to tím, že jsem to byl Já Jindřich, ne má postava Jindřich. Tak moc se mi dařilo do hry vžit a myslím, že i Jindřich tak byl zamýšlen, mladá horká hlava. Ano jsou tam chybky, nepřesnosti, ale nic co by nešlo opravit a nějak mi extrémně kazili dojem ze hry, občas jsem se prospal, nahrál hru a postavy se odkously, dveře byly průchodné, žádný problém, stane se. Za celou dobu jsem narazil na 1 quest, který mi nešel splnit a to si myslím, že bylo ještě tím, že jsem udělal před ním kroky, které ho při plnění ovlivnili. Teď při další hře to více otestuji a pokud ještě není, tak na to založím zvláštní vlákno. Na celé hře mi vadili v podstatě jen 2 věci, jedna systémová a jedna herní. Ta systémová jsou akce z plížení, kdy mohu v plížení prolézat celým táborem, jíst z kotlíku bez většího vzrušení, ale pokud do kotlíku něco hodím, někoho omráčím či zabiji, tak si toho vždy někdo všimne i když kolikrát to poznám jen podle hudby, protože mne dotyčný nevidí a meče boje se neobjeví. Toto mi přišlo značně nereálné a považuji to za bug. Na jedné straně tábora někoho zabiji a někdo na druhé straně tábora, za třemi stany a dvěmi zdmi uslyší tlumené hýknutí, vzbudí ho to a jde to zkontrolovat, ale také to není pravidlem pro každý případ. A s tím je spojené i to, že i když nemám meče (značku boje) a začnu hned unikat, tak dotyčný přesně ví, kam běžím a vyběhne za mnou, když pak začnu kličkovat, tak se nechá zmást a běží třeba dál rovně, ale pak najednou zahne a namíří si to za mnou (plížení s chameleonem a stále bez mečů-značky boje). No upřímně tak moc mi to vadilo, až jsem se tím začal bavit a není nad romantické honění se s bandity po temném lese za svitu měsíce. Učiněná romantika. A pak ta herní “chyba”, když jsem při jisté noční procházce po jedné větší budově zakončené výstřelem na ptáčka zpěváčka zničeho nic byl obklopen velkou skupinou nepřátel, kteří se tam vzali kdo ví odkud. Toto mi přišlo značně nelogické až ujeté, s prominutím, chápal bych vstávání a pomalé vybíhání, ale takto fakt ne. Jinak nemám co hře vytknout, úkoly natolik provázané, že v rámci jednoho úkolu je potřeba dělat další se mi moc líbily a i když opět asi jeden z mála, tak jsem měl radost i z otevřeného konce. Srdce povyskočilo radostí, že bude pokračování a už teď se na něj těším.

Děkuji za skvěle odvedenou práci a velkou porci zábavy. Pokud jsem někomu vykecal něco, co bych neměl, tak se moc omlouvám, snažil jsem si dát pozor. Všem přeji hodně zábavy a nebojte se, minimálně za vyzkoušení to stojí.

teda takovýho tolerantního člověka aby pohledal :slight_smile: jinak s tim ptáčkem máš pravdu jak tam naběhly do tej uličky všichni okamžitě to byl velkej vopruz a než sem přišel na to že s nima nemám vlastně bojovat… :D…jediný vysvětlení je že to čekali a byla to past …

SPOILERY

.
Příběh je jednoznačně velmi slabá stránka celý hry. Vývojáři se roky chlubili velmi propracovaným a strhujícím příběhem. Po tomhle letitém vytahování je výsledek směšný.

Nezlobte se, ale celý hlavní příběh jde popsat asi 10 větami. Vše podstatné se hráč dozví asi během první hodiny hraní. Dál už nenásleduje z příběhu nic… prostě nic. Utečete z domova, napadnete tábor lapků, “odhalíte” že jste syn šlechtice, klášter, druhý tábor lapků, “obléhání hradu”, KONEC!

Hra vlastně žádný příběh nemá. Události během hry příběh nijak nerozvíjejí. Bojujete, cestujete po mapě, ale příběh stojí. Příběh není zajímavý a neobsahuje jediný zvrat nebo situaci pro kterou by stálo dál v něm pokračovat. … Konec je otevřený a nepovedený. Vývojáři se dušovali, že hra bude mít uzavřený delší příbh než se původně slibovalo - proto přece ten odklad o 2 roky. Tak co je tohle? Po dobytí hradu jsem si říkal: “Tak teď se možná začne něco dít, pomaličku se to rozjíždí” x ZÁVĚREČNÉ TITULKY. Přijde mi to tak, že příběh někdo usekl v 30 % herní doby. Rozhodně není propracovaný, plný zvratů ani strhující. Většina 15 let starých adventur má příběh podstatně lepší.

Poblém vidím v prezentaci hry. WH ji často prezentovali s tématy, která hra jednoduše neobsahuje. Čekáte pomstu za zavražděné rodiče? Čekáte, že se utkáte s jejich vrahem? Čekáte, že získáte otcův meč zpět? Čekáte, že se zůčastníte velkých bitev? Čekáte, že budete bránít hradby hradu? Čekáte…?

Všechny tyto motivy WH používali ve svých propagačních videích nebo o nich mluvili ve videoupdatech. Problém je, že ve hře NIC z toho není. Jestli tohle je opravdu akt 1 + 2 tak by mi zajímalo jak měl příběh prvního aktu vypadat samostatně. V betaverzi byla zastoupena prakticky cca 1/4 celého hlavního příběhu.

Zkuste se podívat na cca polovinu tohoto videa, kde autor porovnává některé sliby s realitou ve finální hře:

1 Like

Tady zase někdo čekal strašně epickej příběh a buh ví co ještě, je jasný že to nebude nic velkeho nic extra, to je spíš ukazka středověkeho života a hlavně vyvojaři si nechtěli ukrojit moc velké sousto takže předpokládam že tohle byla vesměs zkouška jestli to u lidí projde a bude to mit uspěch a pak by mohli přijit ty velké věci jako například osvobození krále Vaclava a dále by to mohly byt husitské války, ale přesto si myslim že příběh byl dobře napsan, na nic si to nehraje, nic přehnaného a je to hlavně uvěřitelny a jasně neni to žadnej zázrak, ale rozhodně se to nemá za co stydět a zvrat tam byl asi jenom jeden nebo to byl spíš takovej plotwist a mimochodem tohle neni konec tohle byly dva acty ze tří takže předpokladam že vyjde nějaké rozšíření ve formě dlc a ano situace s otcovo mečem bude určitě pokračovat a cesta za pomstou bude určitě taky teda doufam a poté by mohl byt další act kde bys pravděpodobně osvobozoval krále a nebo řešil občasnskou válku a poté by mohlo přijit něco opravdu velkého jako husitké války, jo a ještě jedna věc zavěrečné titulky neni konec doporučil bych počkat nebo přeskočit a potom máte další pulhodinu hraní nebo spíš vysvětlovaní a objasnovaní příběhu.A btw to video je 4 roky stare je to spíš ukazka a lakadlo jak by to mohlo vypadat, vyvojaři rozhodně nic takového neslibovali pokud vim.

1 Like

asi spousta lidí čekala že to bude víc husitské,že potkáme Jana Žižku, Prokopa Holého nebo Roháče z Dubé a že budem bojovat ve všech slavných bitvách…no já to čekal taky…myslel sem že rok 1403 z názvu bude jen předehra a začátek a pak se přesuneme o roky dopředu…teď sem viděl rozhovor s Danem Vávrou a ten tam tohle přesně popírá,že od začátku se na něco tak epického necítili,proto zasadili děj hry do komornějšího roku 1403 a vybrali si jen dílčí údálost,bohužel tenhle fakt nikdo asi nijak zvlášť nezdůrazňoval a tak lidi čekali něco jiného než dostali…navíc třeba na spoustě obrázcích byli řádoví rytíři (johanité ,němečtí rytíři?) a bitva v poli a dobývání hradu s nimi,toho sme se taky nedočkali ale snad to bude v pokračování…

1 Like

Ahoj, omlouvám se, ještě jsem hru nedohrál, ale nedá mi napsat, že před vydáním hry v okamžiku, kdy jsem se o té hře prvně dozvěděl, jsem taky doufal, že tam budou nějaké velké bitvy, dobývání hradů i s obléhajícími stroji apod., ale později jsem došel k závěru, že mi toto ve hře skoro nechybí, protože si uvědomuji, že by to zvládal ustát jen hodně nadupaný PC.

1 Like

No já to tam vyčistil. :smiley: Ale při tom jsem zjistil, že dlouhý meč do baráku není úplně ono, nešlo se mi tam napřáhnout, nepřátelům jo. a když jsem se probil až před boudu, kam jsem se stáhl, tak se kdo ví odkud zase objevovali nepřátelé za mnou. Podle mne standardní problém se zasekáváním o překážku a následné teleportování na požadované místo.

Máš ale pravdu, jsem hodně tolerantní a přizpůsobivý. Takže (dle mne) drobnosti dokáži odpustit a nekazím si tím celkový dojem. Však jsem před tím hrál Fallout4 na Přežití a to je co se týká jen padání úplně něco jiného. Padá to jak listí na podzim. K tomu jsem si chtěl původně tak rok počkat na patche, ale kámoši o tom tak mluvili, že jsem to šel vyzkoušet hned a na to, jakou chybovost jsem čekal - z doslechu i ze zvyku - to jelo fakt neuvěřitelně v pohodě.

Včera jsem to rozjel znovu s tím, že si styl hry upravím dle sebe, žádné přetěžování, bez sejvovic… Musím uznat, že je ale znát, že už systém trochu znám, najednou si všímám léčivek, kolik jich všude je, o kterých jsem minule neměl ani potuchy, vyhrávám souboje, kde jsem si minule ani neškrtnul, neumřel jsem ve Skalici ve vězení… :slight_smile:

Je to prostě o tom, že každý očekával něco jiného a mne to prostředí i úkoly do té doby sedí a věřím, že takové problémy v té době byly a řešily se…

1 Like