Dojmy ze hry (pozor spoilery)

Obsahuje spoilery z úvodu hry.

Musím říct, že je hra po audiovizuální stránce opravdu propracovaná a jak grafika tak i hudba jsou prostě boží :slight_smile: Grafika není přeplácaná efekty, i když ten bloom mě tam trochu štve, vše má objem a vegetace vypadá parádně. Objekty vypadají tak jak mají, na budovy a podobné věci je radost se dívat, vše dává nějaký smysl. Tady se můžou ostatní vývojáři učit.

Všechna čest za dospělou hru bez blbostí, s humorem a vším co k tomu patří, v tomhle to je dál než 95% ostatní produkce. Co se týče atmosféry a ztvárnění světa tak to je také spíše unikát, dialogy dávají smysl, je to propracované,. Filmovost cutscén je velké plus a hra má perfektní atmosféru. Ale dají se tu už najít různé problémy. Např. příliš velký střih mezi šťastnou vesnicí a apokalypsou. To jako nikdo na horizontu neviděl kouř a nevaroval ostatní? A také jisté klišé, Barbara Conana viděl asi každý no… Líbí se mi “živost” interakce s prostředím - i když se jen rozhlížím mám pocit, že tam opravdu jsem.

Dále nedostatky v bodech, nebudu sem vypisovat bugy, protože to nemá smysl, ale spíše věci v designu, které už asi nikdo neopraví:

• štve mě hrozný spam různých ikon a událostí, hra by měla být hra a ne nějaký messenger kam píše 50 lidí
  • cut scény jako videa jsou mínus, prodal jsem kapuci ale musím se v každé cutscéně dívat jak jí mám na sobě… zásadně to kazí dojem
  • titulky jsou moc rychlé, ten kdo není zvyklý je číst nemá šanci. Sám jsem je přestal číst i když s tím nemám žádný problém, titulky jsou moc nízko v obraze během cutscén
  • proč se proboha titulky při interakci s postavami zobrazují nad nimi a ne fixně na spodku obrazovky?
  • Pronásledování Kumány bylo úplné zklamání po stránce hratelnosti, scénu jsem musel opakovat několikrát, protože jsem narážel do neviditelných zdí, což sám pan Vávra považuje za základní chybu. Tak proč to tam proboha je?
  • ovládání na PC má zbytečně moc kláves a je moc chaotické
  • chyby ve vyprávění příběhu, cut scény na sebe nenavazují nebo jsou divné a nedodělané, všechny nedůležité NPC říkají úplně to samé, jen to je namluvené jinými hlasy…
  • chyby v questech, absence vyšší AI tak jak byla slibována, vše je naskriptované, NPC si nepamatují základní stavy tj. jestli jsem s někým v konfliktu nebo ne (viz příběh s katem), podivné chování a reakce NPC
  • zcela nefunkční herní ekonomika a hodnota peněz

Že je celá hra nedodělaná to bohužel kouká z každé odehrané Sekundy a je to teda fakt škoda a zároveň i největší mínus. A fakt nevím jestli mám pokračovat ve hraní a nebo počkat na patche.

to si snad děláš srandu, že hra je nedodělaná vždyď to už melo vyjít v roce 2015

Ono delani her neni uplne nejsnadnejsi zalezitost. Bugy budou a bude jich dost. My jenom musime doufat, ze WH bude svizne vydavat opravy.

Ber to tak, ze pokud tu hru prave hraje 200 000 lidi, rekneme kazdy v prumeru 2 hodiny prvni den, tak je to jen za prvni den vic testovani nez co by WH tym zvladl za 2 roky, i kdyby vsichni developeri cely den jen testovali.

Kazda hra ma chyby a v poslednich letech hry vychazeji v horsim stavu nez byvalo zvykem… ale dulezite je, jak se k tomu postavi vyvojari. Jestli hru odlozi a zapomenou, nebo jestli tu za rok budeme mit dobre dopilovane, temer bezchybne dilo.

a co zaklínač 3 nebo skyrim ten byl bez bugu ne? nebo alespon to v recenzích nezminují? jako tu hru mohli stále odložit dokonce jsem to tu na podzim psal, protože to vypadalo velmi špatně i to co ukálazly i když to měly mít tit top tak to bylo zabugované

Myslím, že mají buglist o velikosti telefonního seznamu, není to o nedostatku testerů, ale o čase, který neměli. Teď se jim to akorát zhoršilo, protože těch 200 000 lidí najde dalších hromadu chyb…

Zaklinac 3 mel spoustu vlastnich problemu po vydani, ale dobre ho opatchovali. Skyrim ma zasebou taky kopec bugfixu.

Nehlede na to, jak moc se tym snazi, stejne nenajde vsechny bugy. Je na nas, jako na komunite, abychom taky prispeli a kvalitne bugy reportovali. A my na druhou stranu budeme ocekavat rychle opravy.

1 Like

Skyrim byl v recenzích přijímán zcela bez nějakého kritického pohledu, přičemž v té hře můžeš najít zásadní prohřesky jak proti zdravému rozumu, hernímu designu tak i spoustu technických chyb atd. To hodnocení bylo dost přehnané.

Na steamu to má zatím kladné hodnocení, mě totiž připadá, že v zahraničí to víc ocenují než tady. Hraju to taky a zatím jsem potkal jenom 1 bug. Ono dělat hry není jednoduché. Každý má plnou hubu keců, ale udělat něco takového není sranda. Ani to není studio kde mají 500 lidí jak ostatní studia. Samozřejmě že to neotestují všechno. Co pc a jiný hw systém to jiný bug. Co hw to jiný bug. Takže když to bude hrát 200 000 hráčů, tak najdou víc bugů, než třeba jen 200 lidí to je jasná věc. Mě se hra zatím líbí.

2 Likes

To nejsou bugy vázané na hardware, ale na hru samotnou a mají je všichni. Jestli panák s vědrem ujde dva kroky a pak se sekne a to stále dokola… vem to čert. Spíše mě mrzí věci spojené s příběhem jako třeba, že se přehrajou 3 videa za sebou a vůbec to na sebe nenavazuje a nedává smysl (úvod ve mlýně).

Jinak zrovna tvůrce této hry je známý tím, že je velmi kritický k ostatním hrám a vývojářům. Ale to je poměrně fuk. Já bych tuhle hru rád vychutnal, ale někdo mi tam furt hází klacky pod nohy :slight_smile:

Nazdárek, co myslíš těma 3 videama ve mlýně co nedávají smysl? Už jsem to párkrát hrál, ale nevím teď přesně co tím myslíš

Postava se 3x probudí a celé to vypadá tak jako by se za sebou přehrávala 3 různá videa.

Aha, už vím co myslíš… mě to zas tak zmatený nepřišlo, celé je to o tom že mezi těmu cutscenami Henry upadá do bezvedomí/dlouhého spánku. Ale chápu že to tam možná nepůsobí úplně jasně

3 Likes

Jako člověk odtuší co se stalo, ale takhle to vůbec vypadat nemá :slight_smile:

Já jsem se spracováním příběhu velice spokojen,je to něco nového než jsem hrál a zaujalo mě to.Na svém starouši to hraju na vysoké detaly s přidáním objektů a textůr na velmi vysoké,jen mi to jednou za čas na par sekund drhne,lagne.Snad nějaká oprava bude.

Dost je. Ty bugy co jsem viděl, tak já jsem je třeba neměl. Takže to vázane na hru být nemůže, jinak bych je měl. Někdo říkal, že mu nešel dokončit úkol, ale mě zatím všechny šly.

Řeknu to tak. Kdo chce hledat chyby a bugy, tak si je vždycky najde :slight_smile: Mám odehráno několik hodin, ale ještě jsem na žádný nenarazil. Možná proto, že po nich nepátrám. Nevím. :wink:

Mně zatím nejvíc vadí ty cinematické cutscény - po první bitce s Kunešem mám roztrhanou a zakrvácenou tuniku, ale v každé cutscéně je jako nová… na hradby v noci jsem šel jenom v bílém tričku a opět cutscéna v čisté nové tunice s červenou kapucí…
A to je ten tutorial v podstatě lineární koridor, moc variability nenabízí. Jsem zvědav jak to bude později ve hře až bude oblečení úplně variabilní.

A je pravda, že mám ze hry pocit nedodělanosti. Určitě to chce počkat tak měsíc na aspoň jeden velký patch, možná déle.

Vtip je v tom, že ve hře jsou ve skutečnosti minimálně dva druhy cutscén.
Některé cutscény (jako třeba rozhovor Diviše s Kobylou v talmberku) jsou předrenderovány, a oblečení v nich je tedy fixní. To jsou ty cutsceny o kterých mluvíš. Vím že například sex sceny jsou taky předrenderované, takže mají stejný problém. Obvykle to jsou scény, které mají specifické animace, prostředí nebo hodně osob v pozadí, tzn. jsou příliš náročné na to aby je zvládl game-engine v běžném režimu s obvyklými animacemi.

No a pak je druhej typ cutscén, ty běžné, kde je oblečení vždy aktuální - těchle je naprostá většina.

Snadno je lze rozeznat tak, že když si zapneš FPS ukazatel, tak předrenderované běží na 60fps snad vždy, zatímco zbytek kolísá

Ale to já samozřejmě vím, že jsou dva druhy cutscén. Já tvrdím, že mi ta předrenderovaná vadí a považuji to za design chybu je vůbec použít - pokud nejsou autoři schopni zajistit (při normálním průchodu hrou), aby to nebylo alespoň do očí bijící když ne konsistentní.

1 Like

Kluci ja hraju xbox one x…nocni prijez racka ke hradu v te bourcce…no ty vole…to byla proste graficka pecka na uvorni Avatara 60 lvl+ :grin: ale bugy jsou so vsiml …
1…kdyz jdete v tom hradu druhym po schodisti drevenym co je na nadvori tak jsem mel na dvou mistech vyskocit abych se nahoru dostal
2…videl jsem jednoho sedlaka ktery si to sral rovne s vedrem vody barak nebarak plot neplot nic ho nemohlo zastavit :grin::grin:
3…straz pred vstupem do hradu jeden vojak zde drzi halapartnu a pomalu se o ni opira jenze je asi tak nachcanej ze nevi ze ji nekde nechal😀
.4…a to pro me zatim nejvic kazi zazitek ze hry modlim se aby stim neco udelaly …koukam na hrad stojim pred nim uz docela blizko a teprve se nactou textury a nebo stojim uz v docela blizkem miste obejktu a on se nenecte dokud nestojim skoro fakt pred nim …a ty cut sceny a pokyvovani hlavou henryho nahoru a dolu jako u nejalyho kluka s tezkym autismem :grin: to prekousnu a mimika obliceje…to proste nevadi nejak ale probeh je uzasny grafika az na nacitani textur je kouzelna a celkove prostredi je krasne …ted je jen dulezitr aby si to vyvojari cetly a napsaly a nebo udelaly video co presne a jak chtějí jako feedback od nas jako komunity co se tyce bugu aby na te oprave mohly pracovat co nejrychleji a nejefktneji …jinak 9/10 az opravi bugy davam 10​:blush: