Hra na ovladači

Mam více otázek: 1) chtěl jsem se zeptat, jaké bude ovládání na gamemepadu, jestli je to lepší než klávesnice nebo stejně srovnatelné, protože, když se kouknu na jakékoli video, tak tam používáte k hraní gamepad, tak jestli je to lepší?
2) někde jsem četl, nebo slyšel, že zatím bylo horší akorát otevírání zámku na gamepadu, ale nevím jestli je to pravda.

Díky za odpověď :slight_smile:

  1. Tobi má rád gamepad, takže všechno ukazuje na gamepadu. Jinak něco mi příjde na gamepadu zajímvější a něco ne, netvrdil bych úplně ale že je něco lepší, je to spíš otázka názoru.

  2. Na gamepadu je lockpicking oproti klávesnici a myši docela hardcore. Ale jde se to naučit a pak to tak složité není.

1 Like

Samozřejmě, že ti neřeknou, že je to lepší na tom nebo onom, protože by je pak lidi co to hrajou na tom druhým hejtovali.

Podle mě je ovládání (pro mě bohužel) navržené hlavně pro gamepad, protože když navrhneš ovládání pro klávesnici a myš, tak to s gamepadem fungovat nebude, ale naopak jo (i když se to nebude ovládat tak dobře jako kdyby bylo ovládání navržené pro klávesnici a myš). Dost vidět je to na ovládání soubojů, které se s myší ovládají dost blbě.
Taky inventář je pro klávesnici a myš úplně neintuitivní. Na druhou stranu míření luku se bude asi vždycky ovládat líp na myši.

jak říká Zub no :slight_smile:
Já osobně jsem hrál KCD s DS4 a hrálo se to fajn, především v soubojích 1v1 to bylo príma. Na druhou stranu jakmile bylo nutné v 1v2 rychle změnit protivníka tak jsem trpěl jako zvíře a málem si zamotal prsty, takže doufám že to ještě trošku upravili mezitím :smiley: Ale jak bylo zmíněno, trefit něco s lukem na gamepadu teda chtělo výrazně víc cviku než bych rád a lockpicking uměl taky potrápit.

Osobně jsem teď hrdým majitelem Steam controlleru, a už se nemůžu dočkat až to zkusím s ním :slight_smile: Myslím že by to mohl být naprosto ideální kompromis, ideálně pokud WH navrhne i vlastní settings pro SC

1 Like

tak ještě hodně času do vydání, tak s Betou je to těžké srovnávat, ale věřím, že ve finále to bude o 100 % doladěné, přece jenom to má vyjít na konzole tak ani nepochybuju :slight_smile:

1 Like

Docela to souvisí s první otázkou, tak to sem dám. Už ted Steam podporuje PS4 Controller a ve Steam Beta už i Xboxovy a PS třetích stran. Krom toho KCD bude mít nativní podporu xbox controlleru čili každý si příjde na svý. Já osobně K+M only, protože s controllerem jsem ve hře jak po narkoze. http://www.zing.cz/novinky/34910/steam-rozsiruje-podporu-gamepadu

Já jakožto zatvrzelej K+M user jsem si kvůli combat systému v KCD koupil steam controller. Ještě s ním nejsem úplně zžitej, takže třeba ovládání postavy při běhu/sprintu na koni mi dělá problém (chtělo by to nějakej kvalitní preset na SC). Ale co se boje týče, na myši jsem nebyl schopnej zabít nic a s tím gamepadem je to relativně zvádnutelný. I když místo blocku/parry proti těžším soupeřům radši donekonečna couvám (:D).

Jelikož sedím u PC, tak na lockpicking beru do ruky myš. S tou lukostřelbou to bude asi taky fakt. Zkoušel jsem to jen párkrát na gamepadu a netrefil bych ani vrata od stodoly.

Na míření je super nastavit si u steam controlleru gyro aiming…

Konkrétně nejlepší setup na míření je, že pravej trackpad ovládá aim - ale když máš na trackpadu prst, tak gyroskopy ovládají taky aim, ale s mnohem nižší sensitivitou. Takže trackpadem děláš velké pohyby a gyro používáš na menší úpravy kvůli přesnosti. Funguje to skvěle a dá se s tím hrát i běžná FPS (pokud ti nejde zrovna o top score hehe). Myš to není, ale lepší než běžnej gamepad o 100%.

Zkusil jsem lockpicking na gamepadu (Xbox verze 1.1) a nepovedlo se mi to ani jednou, vsechny sperhaky jsem zlomil :frowning: To same se mi stalo, kdyz me ucil mlynar pesek krast. kolecko se nedotocilo ani do jedne ctvrtiny a uz me odhalil. Asi delam neco spatne. Hra me donutila se temto cinnostem vyhybat a zatim plnim ukoly jinak.

Taky se mi to nepovedlo ani jednou. (PS4) :frowning:

1 Like

tak s otevíráním zámků problem nemám (PS4), ale spíš mi vrtá hlavou proč zazdily boj na koni. ,kdyby, nechali útoky na L1 a R1, blokování na L2 a kopání na kolečko. tak sme mohli krásně popohánět koně s analogovým R2 (např. půl stisku chůze, plný stisk cval a dvakrát stisk trysk) a tím pádem mít volný pravý palec na otáčení v sedle a kropení kumánů šípy, tak jako to mohou PCčkáři. Každopádně hra je to nádherná, žiju tam již 67 hodin xD

Lockpicking je over kill i myší, ale tam se mi to aspoň podařilo párkrát. Páčkama na gamepadu vůbec - xbox one.

2 Likes

Bude upraveno v patchi 1.3. Nikdo však nemá tušení, kdy tento patch na konzole dorazí, když na nich není ani 9 dní starý patch.

Já to ale hraju na PC + xbox one gamepad. Takže to mám asi smůlu co?

Myslím, že to budou dělat pro ovladače obecně. Taky na to čekám.

Hrám síce na PC, ale na Xbox One controllere, no a citlivosť myši mám na maxime, ale postava sa stále otáča neuveriteľne pomaly. Pritom by stačilo tak málo, zvýšiť maximálnu možnú citlivosť, proste rozšíriť ten posuvník, aby som si to mohol posunúť ešte viac doprava.

Přesně tohle mě taky štve! Když hraješ s gamepadem, tak než se Jindra otočí to je nekonečný! Nechápu proč tam nedají vyšší rychlost v nastavení. Otáčí se jak lemra :frowning:

Gamepad na Xbox One jde v pohodě. Až teda na odemykání zámků (lockpicking). Odemčení zámku = 1 sejvovice, 2-3 hodiny nervování a marného snažení, a pak, když to po cca 80ti marných pokusech (a zlomených paklíčích - praskají v podstatě okamžitě) konečně vzdám, tak hledání náhradního řešení. A to jsem to zkoušel zatím jen se zámkem označeným jako “velmi snadný”. Ke kapsářství jsem se ještě nedostal, ale horší už to snad být nemůže. Nezbývá než doufat, že rychle vyjde patch, protože jinak je to skvělá hra. Ovšem v Talmberku už mám prolezenou každou škvírku a poslechnutý každý rozhovor tisíckrát, ale nechce se mi jej skokem z mostu opouštět, dokud neprolezu i zamčená místa. Kdo ví, jestli se pak ještě dostanu zpátky. A hlavně to chce i to ukládání při vypnutí hry, abych pokaždé nemusel začínat znovu.

K tomu lockpickingu… Ja neviem, čím to je, ale keď ma to Pešek učil, tak som dolámal asi 50 pakľúčov, kým som to vypáčil aspoň raz. Ale teraz s tým nemám absolútne žiadny problém, a netuším, či som sa to naučil ja alebo Jindřich. Takže čo ti môžem poradiť, furt trénuj s tým Peškom. Ja aj keď som vypáčil ten prvý, hneď som nahral save a páčil som znova, znova a furt dokola, kým mi to aspoň ako-tak nešlo.
BTW lockipicking využiješ minimálne v jednom side queste, kde budeš musieť páčiť veľmi ťažkú truhlu, a na to (aspoň túto konkrétne) sa fakt musíš naexpiť, tak páč všetko, na čo narazíš. Tuším na ňu potrebuješ lvl 15.

A ten Talmberk - spoiler, tak nečítaj, ak nechceš - dostaneš sa tam kedykoľvek si zmyslíš, bude voľne prístupný ako všetky ostatné lokácie.

A kdy zhruba narazím na toho Peška? Nějaký tréning bych uvítal, jako byl na začátku s tím mečem, i když i tam by se hodil delší. Zatím jsem ušetřil na jeden paklíč a trénuju stylem pokus - zlomení - načítání. Ale za 80 pokusů jsem to otočil 2x maximálně do půlky, než paklíč prasknul. Navíc se díky tomu načítání asi ani žádný level postavě nezvedá, ale na další paklíč zkrátka nemám. Už aby byl ten patch…