Hraje tu hru někdo ještě?

Ahoj všem českým nadšencům,
tak by mě zajímalo, jestli hru ještě dnes někdo hraje, protože třeba tady na fóru je poslední dobou docela mrtvo.
Já sám už dost dlouho plánuji hru znovu někdy spustit, ale pořád se mně tak nějak nechce. :slightly_smiling_face:

Dneska jsem to zapnul, že si konečně dohraju (na Xbox One) poslední DLC, které bylo funkční jen z poloviny - nefunkční Terezina část, pustí se video, začne vyprávět a hra spadne, vypne se. Napsal jsem mail (9.7.), dostal jsem odpověď, že velmi brzy bude update a ten tu chybu opraví…Update proběhl a chyba tam stále je…Pro mě tedy už ta hra skončila, bohužel v nedokončeném stavu, WH nekomunikuje, neopravuje, takže nazdar :smiley:

Já průběžně hraju, v létě jsem např. zkoušel různé alternativní způsoby řešení questů. Ještě taky nemám poslední DLC, které rozhodně chci hrát…

Ahoj, já jsem před pár dny začal, už potřetí od začátku :slight_smile: . Teď ale poprvé včetně všech DLC.

Já začal hrát cca před měsícem, poprvé. Hardcore mode, všechna DLC, verze 1.9.2 na high end PC (Ryzen 8core, 2080Ti).
Mám za sebou 198 hodin (dle steamu, který ale počítá vše, i inventář atd) a je to pro mě spolu s Witcher 3 a RDR2 asi nejlepší hra všech dob…úžasnej svět, skvělý questy, postavy, gameplay mechaniky hlubší než u většiny podobných her. Překonalo to u mě i Mafii jako nejlepší českou hru. Naštěstí jsem neměl žádný závažný bugy, snad to vydrží (jsem asi těsně před koncem).

2 Likes

Jo hraje, koupil sem to před 3my týdny, měl jsem neschopenku a nudil jsem se, a vyskočil na mě KCD free weekend na Steamu. No a pak sem to koupil i s DLCčkama. Hraju to na Hardcore, ale ten hardcore je nějakej divnej. Vlastně kromě toho že moc nejde ukládat tak to moc Hardcore neni. Chtělo by to přidat třeba nutnost starat se o koně, Kůň by měl bejt normálně smrtelnej, ten nemrtvej kůň co se po každy smrti zas oživí mě fakt dojímá. Taky o čokla by se mělo bejt nutný starat pravidelně. Takhle mu dá člověk akorát nažrat když mu začne klesat poslušnost, a jinak na něj může s*át. Jo a když někoho zmlátim do bezvědomí a okradu tak si to po probuzení nepamatuje (mniši v klášteře třeba) Díky čemuž se z úkolu pátrání po svatym stala celkem fraška. Jinak super, myslel sem že nejlepší RPG všech dob byl Gothic II ale tohle je neskutečně kulervoucí nářez. Teda až na ty chyby co sem zmínil. Jo a souboje koňmo by to chtělo, takhle vykosim i sebetužší bandu zmetků tim že jima projíždim na koni sem a tam, a sekám náhodně mečem. Chudáci nemaj šanci, Hned na začátku hry, někde krátce po tom co mě zachránili po tom jak mi prcek rozbil hubu, sem takhle začal dělat nájezdy na trosky skalice kde se vždycky objevila banda ultradobře vyzbrojenejch šmejdů, tu sem roztahal koněm, a pak vobíral mrtvoly až sem si vydělal na tak ultra dobrou zbroj a tak dobrýho koně, že sem od tý doby nic s toho nemusel měnit. Na to že sem neuměl meč ani pořádně držet, docela blbý. Jinak Zopakuju Super hra skvělý RPG, jen ten Hardcore prostě neni hárdcore. Dneska po práci du na úkol zachránit rukojmí, na ten se těšim vypadá to na plíženíčko, a zabíjeníčko ze zálohy.

Souhlas, dle mě normál mód je dost slabota (obtížnost) a hardcore pak odpovídá spíš normálu. Trochu to tu hru kazí, že lze přijít celkem rychle a snadno k dost penězům a dobré zbroji. Chtělo by to náročnější 1. třetinu hry.
Na druhou stranu, když pak narazíš na Prcka (a to je docela brzy) tak souboj s ním pro někoho je dost obtížnej. :slightly_smiling_face:

Jestli se jdeš plížit na hrad (Talmberk), tak je tam trochu chybka v logice (pozor spoiler) - já vyčistil nádvoří, ochozy a hradby, v tu chvíli by bylo možné např. otevřít bránu, nicméně to tak trochu z donucení (nenašel jsem jinou možnost, i když jsem např. zkoumal mechanizmus brány) pokračovalo postřelením Ptáčka…

Já si dal asi před dvěma měsícema pauzu od druhého hraní, když jsem v questu “roketýr” nebyl schopen splnit lektvary na spaní pro Bořka. Je to jaksi bugnuté. :frowning:

Já mám hru podruhé rozehranou. První hraní jsem jel jako slušňák, teď jedu takového zm*dečka, ale musel jsem se trohu sebezapřít. Měl jsem docela štěstí, poprvé jsem dohrál hru a měl jsem bugnuté jenom dva questy o ničem.

Pecka by byla kdyby přidali nějaké mýtické bytosti. Třeba hejkala nebo nějakou ježibabu, která by vás naháněla po lese. Teď jsem narazil v noci u Úžic na obřad nějaké sekty… oheň v lese a kolem lebky zvěře. Celkem masakr, uháněl jsem pryč co mi kůň stačil.

Můj Pes zas našel mrtvou čarodejnici, rozsekanou, asi nevybrala turbulence. Měla u sebe pěknou zásobu lektvarů, plus jeden co jsem ještě nikde jinde nenašel. Ten se jmenoval přímo “čarodejnice” prý to pijou o Sabatech. :smiley: **SPOILER!! - Jinak u těch úžic je ta Kořenářka, co prodala třem ženskejm nějaký halucinogeny, tak jestli to nebylo ono… :smiley: :smiley:

tehle lektvar je součást questu a dá se vyrobit

1 Like

To je přesně to, co autoři ani backeři nechtěli - nějaké mýtické bytosti jako draci apod.

Taky si myslím, že do tohoto typu hry by se tvůj nápad vůbec nehodil.

Však duchy dokonce vymýtáš. Můžeš se setkat s čertovskou lebkou, čarodějnicemi, černou magií, kdy se kazí maso a mizí růžence, mrtví vstávají z hrobů… Autoři citlivě v několika questech zapracovali lidovou pověrčivost, která je dnes úsměvná, ale tehdy se to asi bralo velmi vážně.

1 Like

Taky mi připadá, že pověrčivost i pobožnost je zapracována tak akorát… i když dnešní optikou.

Je to skvělá hra! Mrkněte sem http://kcd.cloud

No, na můj vkus jsou ty návody na hru tam velice nezáživné, roztahané, prostě nepraktické. Sory jako. :slightly_smiling_face:

Poradíte kde seženu tu helmu s tím věnečkem? Jednu dostanu za turnaj ale tu druhou nemůžu sehnat