Tak jo, zkusím uvést názor (svůj, tak mě za to prosím,hned nenapadejte, děkuji) proč hrát (jakoukoliv) hru znovu a znovu a zakončím to asi hlavním záporem i když ne pro nás hráče/ky.
- PvP mody - hráč vs hráč. Tak tohle je asi pasé - nedokážu si představit jak by proti sobě soubojovali 2 Jindrové :-))
2.sety - tzn. kompletace sad + výhody bonusy. Jsou 2 sady možná 4 sety. Sice vypadají skvěle ale to je celé. S čímž souhlasím, hra se tváří realně, a tak by asi nějaký ty bonusy dělal z KCD úplně jinou hru.
3.Klany/skupiny/expení - tak tohle už ve svý podstatě odporuje příběhu. Bohužel, hra je více sing než multi. I když šarlatáni/mastičkáři - prostě kouzelníci existovali i ve středověku - Tajemno - možnost získání předmětů s bonusy (rozdílnýma) při každém novém logu hry. Opět podle mě nemá smysl u této hry.
Jediné proč co bych mohl možná očekávat je role záporáka. Tzn. být jedním z kumánů/lapků - a hrát prostě za zlou stranu. Snažit se dostat a zabít Jindru/Ptáčka/Racka apod. Ale to by znamenalo úplně jiný příběh. Takže taky ne.
Takže závěrem - k tomu abych měl důvod (vhodnější slovo mě ted nenapadá - ale není to přesné vyjádření) hrát znova - by bylo rozšíření o multiplayer - což znamená, server, překopání hry, a jistě že mikrotransakce. Takže by hra která má suprový děj a příběh se stala časem tuctovou onlajnovkou, u které by nikdo dopředu nevěděl jaká reakce z publika by přišla. U mě by byla rozhodně negativní.
A konečně - každá hra - musí,musí,musí,musí,musí - vydělávat. Minimálně se musí zaplatit to všechno co to stálo. A udělat MMO hru, vlastnit server apod? Kdepak to stojí těžké prachy …
EDIT:
No jistě, napadlo mě to také - MMO - ono by to i šlo:
- Bohužel Jindra cestuje do KH - takže nevím, pokud někdy vyjde KCD2 zda zrovna tohle by se dalo použít jako intro k multiplayeru.
- A zde vstupuje na scénu hráč/hráčka - prostě si vybere pro koho chce sloužit.
3.Úkoly by zadával výhradně šlechtic kterého jsme si vybrali.
4.Po seznámení s hrou,mody a bůhví čím, bychom začali tedy sbírat věci, nosit někomu něco, hledat poklady apod.
5.Postupem času, bychom nabyli skutečné důvěry onoho šlechtice a jako vyznamenání by nás povýšil do rodu šlechtického a dal by nám nějaké vlastnocké léno.
6.Zde by začala 2 fáze - výstavba - tzn. zakoupení nářadí+lidí a výstavba vlastního,dočasného sídla.
7.Klany - zde je jasné - ten pro koho sloužím. Ale hráči by mohli mít uskupení … šlechticů - tzn kmen.
8.Zde bychom mohli použít i skupiny a hromadné expení.
9.Záměr jasný - znesvářené šlechtické strany - a hráči by se v on-line modu snažili porazit ty druhé tak, aby ten jejich pán získal jejich majetky - hrady + kapitál.
Ale já se ptám nebylo by to pak oničem? .-)