Tak ještě 12 dní, než tu otevřeme šampáňo a budeme se předhánět v tom, kdo si jak lépe vyloží teaser… A nebo opět pouze konstatujeme, že “ještě ne, snad za rok”
Počkat, něco mi zřejmě uniklo. Za 12 dní bude nějaké oznámení či teaser od WH?
Bohužel neuniklo … : ) Já jenom vedu už třetím rokem teorii, že jestli oznámí druhou část, bude to na datum oznámení/ vydání té první (tedy 13.2) Nutno podotknout, že zatím jsem se 2x pletl…
Jo takhle. No ale smysl to dává. Přeci jen už by něco oznámit mohli. Chápu, že raději setrvávají v klidu bez pozornosti médií a fanoušků, ale už začíná být UŽ.
Rád bych se mýlil, ale podle mě neoznámí opět nic.
Je lepší zůstat skeptik, než pak být opět zklamán. Raději také nic neočekávam.
Hmm, tak zase nic kdo ještě neviděl, byl uvolněn šermířský dokument od KCD Fechtbuch: The Real Swordfighting behind Kingdom Come - YouTube
Pánové, otázka dost mimo téma, ale tady je nejvíce lidí. Nevíte někdo, jak Jindřichovi nasadit kapucu přes hlavu? Ve hře jsou dostupné kapuce, lapkové mívají nasazené kapuce (i přes přilbu či jinou zbroj), ale když si jí od nich seberu, na postavě v inventáři mám kapucu prostě shozenou na ramena. Myslel jsem, že to jednoduše nejde, ale dneska jsem viděl video, kde měl Jindřich, stojící v menu inventáře, nasazenou kapucu… Něco mi uniklo? jak to udělat? Dík
mj. Kingdom Come: Deliverance - HENRY THE BANDIT HUNTER - YouTube
viditelné ve druhé minutě
Jojo, stará dobrá MDK - ve své době to byla bomba (zbožňoval jsem tu doprovodnou hudbu)
Díky tomu šermířskému dokumentu jsem si opět vzpomněl na hru Mount & Blade - jak to, že tam to dokázali udělat - bezva hromadný bitvy na otevřeném prostoru (ale i při dobývání hradů), a v KCD to nezvládli? A to hned v první hře Mount & Blade z roku 2008.
Podle mě nemá soubojovej systém M&B vůbec nic společnýho s tím co je v KC:D. Hra mi příjde i o dost prázdnější a tudíž si myslím, že je mnohem jednodušší narvat na bojiště víc NPC. Přece jen je KC:D mnohem ,realističtější,
Ale ten pocit z těch hromadných bitek v té hře byl dost dobrej. Na mě to působilo dost realisticky, alespoň při těch řežbách jsem měl takový pocit.
Mount & Blade je tupá klikačka, to se opravdu s KCD nedá srovnávat.
Možná tupá, ale zábavná to hra.
Nechci zakládat nové vlákno, tak píši sem : teď začali v bedně (“dvojka” a “trojka”) opakovat pěkně zpracované dokumenty o českých středověkých hradech
- Krajinou příběhů českých hradů,
- Štíty království českého.
Věřím, že tyto dokumenty většinu hráčů hry zaujmou.
Jo fajn dokumenty, viděl jsem to už několikrát.
Je fakt velká škoda, že profesor Durdík už nežije. Jsem si jistej že by byl osloven aby na KCD spolupracoval. A určitě by měl velkou radost jak středověký hrady ve hře zase ožily, navíc když na nich (jestli se nepletu) sám dělal průzkum
Dnes v jednom dílu dokumentu Krajinou příběhů českých hradů říkali, že jakýsi Ptáček z Pirkštejna vedl obléhání hradu Ostromeč (je to celkem kousek JZ od Ratají)
PS: Je ale škoda, že se (zatím) v cyklu nedostali do oblasti Pirkštejna, Ratají, Skalice či Českého Šternberku. Třeba ještě dotočí. Ostatně moravské hrady v cyklu chybí úplně.