Nevím no, podívejte se jak to bylo se Cyberpunkem 2077. Ohlásili a kolikrát museli odkládat. Je jasný, že každej na to máme jinej názor. Já si rád počkám.
Tak to máme… ( pokud dobře počítám )… 10 let od založení studia, to je kulaté výročí, 7 let od oficiálního oznámení hry (šťastné číslo), 3 roky od vydání jedničky ( na trojku by se taky dalo něco pozitivního vymyslet)… Měsíc a kus do výročí od vydání…
Tak letos? Oznámí to 13. února???
Kua já se nemohu dočkat…
Tak C77 oznamovali v době, kdy na tom prakticky nepracovali a navíc vůbec neoznamovali datum vydání.
Samozřejmě můžeme slovíčkařit, ale myslím že je jasný jak sem to myslel. A pro upřesnění, ty víš jak dlouho už makají na KCD(2)? Jestli to bylo někde zveřejnění, tak sem to asi přehlídl.
jj, chápu. Přímo to nikde není, ale práci na KCD 2 po skončení prací na KCD 1 v podstatě prořekl Martin Klíma na DVTV.
Já si taky rád počkam na kvalitní hru, jen by už mohli něco pustit do éteru. Aspoň obyčejný oznámení a 1 obrázek, to stačí. Pak ať na tom makají jak dlouho bude třeba.
Jinak už dávno v rozhovorech Vávra říkal že na “něčem” pracujou, ale nikdo o tom nemůže mluvit. Nejspíš už na tom makají od dokončení KCD 1, přece ta firma má zaměstnance a nebude je rok platit za nicnedělání něco musí vytvářet celou tu dobu.
Určitě jedou už od vydání Jedničky. Poté, co jí vydali, najali ještě více zaměstnanců než když finišovali jedničku a pokud vím, pak ještě další. A v nějakém rozhovoru řekli, že dělají “novou hru”. Neřekli jakou, to nesmí, ale dělají novou. Samozřejmě mohou pracovat třeba na silulátoru vesmíru, nebo na hře o přežití, ale vzhledem ke zkušenostem je to silně nepravděpodobné. Každopádně intenzivěn dělají dvojku… Jen do toho jdou opačně, než předtím. Předtím říkali všechno, nyní nic
Dle mého by chtěli dosáhnout i opaku, než byla jednička. V roce 2012 jí oznámili, a vydali po dlouhých 5 letech. Tentokráte bych čekal, že jí oznámí třeba ve stavu 85 procent - tedy v betatestu apod. A hlavně, já se prostě vsadím, že tentokráte už chtějí mít bitvy. V dokumentu Zrození Kingdom come jeden z tvůrců říkal, že se v jedničce strašně škrtalo. Brutálně. A mnohokráte zmínil, že bylo naplánováno bojování v poli - cituji " útok, rozrážení řad" a to se nepovedlo a muselo se obejít (viz. ty bojové, oddělené pasáže v bitvě)… Proto se vždy bojovalo “pouze” v zástavbě … Jsem na to zvědavý
No zřejmě to tak bude.
Jo o bitvách vim. Slibovali velký bitvy se stovkami NPC ale pak zjistili, že je to tak náročný na výkon, že by to žádnej PC neutáhl, takže je to vždy rozkouskovaný jen na šarvátky v malých skupinkách.
Možná se to snaží nějak vyřešit, ale co vim tak nezměnili engine, takže asi budou muset bejt fakt kouzelníci aby tam ty velký bitvy nějak dostali
Mě by děsně zajímalo, jestli třeba toto a nebo podobná vlákna někdo z Warhorse sleduje. Jestli čte, jak tu vymýšlíme různé možné variace a pohádky na téma dalšího pokračování. Ale Štěpáne, máš pravdu. Upřímně netuším, jak by se jim mohlo povést rozběhat bitvy na stejném enginu. Pravdou je, že PC jsou proti roku 2018 zase o hodně výkonější, ale zase tak moc?
Wow! Bacha, někdo kouká přes horizont
Ten lišáckej pohled něco znamená… Clooney představuje Warhorse, kteří zkoumají jestli jsme připraveni, protože dole pod kopcem za zády má KC:D2 armádu, se kterou co nevidět zaútočí s obrovskou silou na herní průmysl. Teprve až to nebudeme čekat.
Počítače jsou výkonnější, kluci a holky ze studia zkušenější za ty roky. Věřím, že nás příjemně překvapí.
Říká vám něco hra MDK(2)? Ve své době to byl malý zázrak, jak taková hra běžela plynule na tehdejších počítačích. Četl jsem nějaký rozhovor s člověkem, který na jejím vývoji pracoval a tvrdil, že se na tohle soustředili a ladili, aby to běželo bez záseků. O programování já osobně vím houby, ale asi se dá program upravit, aby dělal to, co má a zároveň běžel plynule na běžně dostupné technice, samozřejmě v rámci možností, ale to si myslím, že bude ta největší práce na celém vývoji hry.
To si děláš srandu… Na HC je to směšné, classic se hraje s dudlíkem…
Vypadá to sakra dobře a je to uvěřitelný postřeh. Koukám, že hned vedle je té zaniklé vesnice je český Černobyl. A teda jestli tu mapu scvrknou tak, že tam bude Znojmo, tak to bude hodně velká paráda. Ve Znojmě jsem byl minulý rok a je to krásné, historické město. Ne úplně tak jako Kutná Hora, ale procházka Znojmem na mě dýchala středověkem. Zvlášť bych byl zvědavý na Znojemský hrad i na rotundu sv. Kateřiny.
Jo Znojmo by se mi taky líbilo, neni to od tý vsi úplně blízko, ale mohli by ho tam dostat. Kolem oblasti Mstěnic bylo i dost hradů včetně Lamberka (Sokol z Lamberka byl zmíněn v KCD), z většiny z nich ale do dneška moc nezbylo bohužel.
Já jako rodák doufám v Trosky a Český ráj.
To by taky bylo fajn. Vlastně se mi začala docela líbit vidina toho znojemského kraje. Osobně jsem si spíše přál Kutnou Horu, ale co už.