Křest ohněm - první bitva

Ahoj, mám problém. V táboře jsem lapky otrávila, zapálila šípy a vzala nejvíce vojáků. Při bitvě lapkové nereagují na mé útoky a po chvilce mi hra napíše, že je zabito příliš mých vojáků. Co mám dělat?

Tenhle bug má bohužel hodně lidí. Dokud to nebude opravené, tak je jedinou možností pokusit se nahrát hru před bitvou (pokud možno ne přímo na začátku bitvy, ale ještě před tím než sis promluvila s Rackem a řekla mu kolik je potřeba vojáků…). Podle jiných postů na fóru se zdá, že se tenhle bug objevuje jen když vemeš maximální počet vojáků (osobně jsem vzal druhý nejvyšší počet a s bojem nebyl žádný problém).
Držím palce, aby se ti to povedlo rozchodit…anebo holt počkej na patch 1.3 (ten snad bude během tohoto týdne…).

Jenom jestli to patch 1.3 opraví? A nebo jo, ale zase se zakiksne něco jiného ne?!

Děkuji za rady, ale budu muset počkat na ten patch, nejde mi to ani s menším množstvím vojáků.

Myslím si, že naopak si jich musíš sebou vzít míň.

Pokud si vzpomenu po návratu z práce, mrknu se na jednou video, kde byl stejný bug (ten týpek před tím vyrubal ten tábor kompletně…)

Děkuju, ale i po dnešní aktualizaci je stejný výsledek :frowning:

Čus, hele měl jsem stejnej problém. Sabotáž jsem docela odbyl a na dobývání jsem vybral možnost 2/4 v počtu vojáků (polovina od Diviše) a stávala se mi stejná věc pořád dokola. Je tam bug, kdy tě hra nenechá pokračovat, protože “si myslí”, že tvojí jednotku rozstříleli lučišníci. (Ti, kteřá odběhnou po dobytí Kumanskýho tábora). Ve skutečnosti už tam nejsou, ale hra tě dál nepustí.

Vtip je v tom zapálit kopu sena, která je před kumanskym táborem ještě před tim, než je tam vlezež vybít. Vykouří to lučišníky, který utečou a nahoře před kostelem to bude jednodušší. Mám takovej dojem, že mi tam i přiběhlo víc vojáků. Problém by byl jedině v tom, že u sebe nemáš pochodeň. Tu jsem tam nikde neobjevil.

Tak snad ti to bude fungovat. Jsem na tuhle hru kvůli těm bugům už vyloženě nasranej. Hrozně to kazí zážitek ze hry.

Já teda žádnou kopu sena zapalovat nemusel a lučistníky jsem nevykuřoval…Boj jsem udělal na poprvé a zabil jsem jen asi tři lučištníky co stáli na schodech nalevo od vchodu do tábora…a pak jsem lukem zastřelil pár co stáli nahoře na ochozu v druhé fázi útoku. Ale možná jsem měl štěstí že se mi to nebuglo :slight_smile: Vybral jsem 3/4 možnost počtu vojáků a předtím jsem otrávil kotlíky i zapálil šípy…

1 Like

To je skvělý nápad! Toho sena jsem si ani nevšimla. Pochodeň mám pořád u sebe, talže to zkusím.
Já už jsem si dokonce založila druhou linii hry, kdy jsem těsně před bitvou, jen abych zkusila jestli taˇ bude taky ten bug. No zatím to vypadá, že jsou tam jiné bugy které jsem předtím neměla :grinning: třeba že nejde schovat pochodeň, ale to už je takový detail.

To jsi měl opravdu štěstí! :grinning: já jim otrávila jídlo, zapálila šípy vybrala jsem 4x jiný počet vojáků a při bitvě jsem bodala do lučištníků zcela zbytečně, žádný efekt, jako by byl Jindřich duch.

Prosím tě, zkoušela jsem to tedy zapálit, ale asi jsem slepá :grinning: já to seno nemůžu najít. Kde přesně se nachází?

To je teda divné…Nešlo je zabít ani lukem?

Ne, do jednoho jsem vystřílela 10 šípů, ani jako ježkovi mu to nevadilo :grinning:

Jak je cesta nahoru k bráně ke kostelu, tak na úpatí kopce napravo od cesty (nalevo od brány do tábora Kumanů) - tam najdeš seno.

Já jsem ten bug taky neměl. (Na PS4) V táboře jsem to nedal, byl jsem rád, že se mi podařilo otrávit jeden kotlík :blush:. By mě zajímalo jak jste se tam mezi tou stráží proplížili teda. No a pak jsem vybral ten větší počet vojáků (ne maximum) .Šli jsme na ně přes most. Boj probíhal bez problémů až na to že mi utekl velitel Kumánů. Běžel kousek dolů a pak zmizel a já za ním nemohl :open_mouth:. Ale jinak si pobít všichni. Jen mi teda naštvalo, že jsem nemohl posbírat zbroj a zbraně po těch padlých. To by bylo hodně peněz za to.

Ten bug s pochodní souvisí s updatem 1.04 S každym updatem se 2 bugy opraví, ale 1 novej vytvoří. Snad všechno vyřeší update 1.3, kterej má v příštích tejdnech vyjít.

Ahoj, prosím, jak dopadla tato záležitost? Povedlo se všem hráčům splnit bitevní quest? pomohl patch 1.3 ?
Díky

Ahoj, ano :slight_smile: zatím bez dalších chyb.

Ahoj všem, i já se přidávám. PC verze Kingdom Come, poslední patch (steam verze, aktualizuje se samo).
Prošel jsem to tímto způsobem:

  • k táboru jsem se dostal podle navigace enginu ( ten se shoduje podle toho, co řekl lapka Péťa)
  • ve chvíli, kdy jsem se poblíž cesty dostal na dohled tábora, hra potvrdila nalezení tábora ( čistě z opatrnosti jsme šel mnohem blíže k čelní hlídce jen proto, aby to hra zaznamenala). Hra mi nabídla, že se mohu vrátit za Rackem, nebo sabotovat.
  • jelikož jsem neměl moc vybavení na provedení tiché akce, ( a navíc teda NPC mají až nezvykle dobrý zral a sluch - přijde mi, že vidí mnohem více, než by měly, nevím) a tak jsme pouze tábor opatrně obešel a prohlédnul. Našel jsme i nehlídaný vchod přes jakousi stodolu. Obešel jsem opatrně tábor, zatímco si Jindřich mumlal různá moudra typu "tudy by šlo zaútočit, tudy ne atd. )
  • vzápětí jsem se vrátil do kempu v Merhojedech , vzbudil racka a odpověděl adekvátní odpoěvdi. Tedy že “nepřátel až tak málo není”, že “tábor je opevněný” a následně jsem vybral druhý největší počet vojáků.
  • Racek mě poslal pro posily. během té chvíle jsem se zastavil v Ratajích pro zbroj a bojové prostředky (sejvovice, lektvary atd.) a pak už rovnou do Talmberku.
  • na místě jsem odpověděl, že ihned můžeme vyrazit.

K průběhu bitvy:

  • zaútočili jsme přímo přes most. Držel jsme se v přední linii. Nic jsem nikde nezapaloval, nic nesabotoval. Prostě jsem se se skupinou probojoval do tábora, následně pozabíjel lučištníky ( útokem přímo na ně s mečem), pak jsme vybojovali prostor před bránou, odrazili protiútok a po proražení brány se spustila cut scéna. Pravdou je, že vojáci chvíli na rackovo povely k vyražení brány tak divně čuměli, ale nakonec vzali kládu a bránu vyrazili.

Tedy ano, i za mě vše korektní.

sabotáže můžete udělat dvě zapáli šípy v sudech - musíte ve všech táborech, tuším, že jsou 3 - 4 sudy
a otrávit jídlo, k tomu potřebujete ale lektvar Jed a dát ho do kotlíku co se vaří nad ohni, zase do všech v táborech 3-4
2 lektvary jed jsem našel v truhlicích přímo v táborech.