Minihra Kostky

Ahoj, ve hře se vyskytuje několik typů “cinknutých” kostek. Já zatím narazil na typy: Lichá, Sudá, Příznivá, Šťastná, Ci (čertovská sada), Smolná.

Které kostky vám přijdou pro minihru nejlepší? Nebo která kombinace kostek?

Já jsem asi největší úspěšnost zaznamenával s kombinací - 3 příznivé, 1 šťastná, 1 Ci, 1 lichá.

Já teda hru už projel a zatím jsem narazil jen na dvě kompletní sady: svlíkačku (se kterou svlékneš každou holku :smiley: ) a kostky svaté trojice (s tou se snad nedá prohrát :smiley: )…

Ja mam 6 stejnych kostek ( ted popravde nevim jestli jsou stastne nebo priznive), ale casto padnou 4 jednicky nebo neco takoveho a hra ve vetsine pripadu konci behem meho prvniho tahu mou vyhrou.

nejlepší jsou 6x lichá kostka… padaj ti jen 1 3 a 5

Další typ kostky - Stahovačka (nic moc na rozdíl od jejího popisku, který vzbuzoval naději)

1 Like

Kostek nemusíš mit stejnou sadu. Ja hraji s 1 lichou, 1 božího štěstí a 1 tuším příznivou. A zatim jsem všechny obehral :slight_smile:

kde najdu svlíkačku? :smiley:

Můžeš ji získat v rámci questu kdy jdeš s Ptáčkem do lázní. :slight_smile: Trochu mne mrzí, že nefunguje dle jejího popisku v inventáři. :smile:

sakra práce, včera jsem ten Q dělal! myslel jsem si jestli tam nebude podobnej twist jako když mě znásilňoval kůň, slepice a prase, tak jsem zkusil lazebnici zezadu okrást (třeba jí budu moc ukrást šaty a tím jí svlíknout?) ale viděla mě. A kostky jsem s ní samosebou prohrál :smiley:

1 Like

No, to kdybych si pamatoval :smiley:

Mě se asi nejvíc osvědčilo používat co nejvíc - Příznivých.
Tak 5 příznivých a 1 lichá a nestalo se mi, že bych nevyhrál během pár hodů.

Teď používám 5 lichých a 1 svlíkačku. Jinak super je, že se kostky teď hrají do 4000 bodů a jeden nový gambler v Ledečku je neustále ochoten k další hře, přestože ho oberete o maximální sázku 100 grošů. :slightly_smiling_face:
U stolečků sedávají i 2 NPC proti sobě a hrací deska pro kostky má mírně nový design.

Jo a taky přibyly nějaké nové výherní kombinace, jako např. 1,2,3,4,5,6, což je super.

1 Like

Nevím, jak jsou česky, ale nejlepší kostka ve hře je podle mě “Lucky die”. Druhá nejlepší je “Lucky playing die”. LPD mám víc, ale LD byla v pokladech jen jedna. Mám i druhou - jen nevím odkud (možná hráč z Ledečka z nového DLC?) Taky doufám, že jich najdu víc v kapsách toho pána z náhodných setkání, který dává hádanky.

Záleží taky na strategii. 6x lichá kostka není špatná kombinace (hodně pětek a jedniček a trojky jsou taky fajn, pokud je jich tři a víc). 6x ďábelské kostky mohou taky fungovat dobře (bude padat hodně šestek), ale samostatně je používat je kravina. 3x ďábelské a 3x LPD taky funguje.

Hádankáře teď, bohužel, vůbec nepotkávám.

Je to trošku náhodné. Bývá mezi Ratejemi a Ledečkem a pak mezi Neuhoffem a Hospodou na paloučku (nebo jak je to česky).

Já ho dřív potkával vždy u nějakýho mostku přes menší potok (třeba co je od Rovné k Sázavě) a to poměrně často. Celkem mi zadal snad 10 hádanek. Ale teď hraji už 70 hodin a neměl jsem ho ještě ani jednou. A přitom ty jeho hádanky mi přišly dost povedené.

Já vždycky odpovím na hádanku, dostanu výhru a když začně odcházet, omráčím ho a seberu mu kostky. Můj Jindřich si prostě nemůže pomoct - je to kleptoman. Jinak ale hodný chlapec.

1 Like

Hádankáře jsem já nepotkal vůbec! To je jako pocestný? Jednou se někdo tuším ptal na cestu, jinak buď žebračka nebo přepadení.
BTW Potkali jste tu holku, co sedí na cestě, a když se přiblížíte, zavolá “na něj!”?

Jo, jednou nebo dvakrát. Ještě kromě těchto setkání bývá žoldák / rytíř nováček / zkušenný rytíř, který Jindřicha vyzve na souboj. Taky vzácně jde v lese potkat pytláky nebo myslivce. A někteří žebráci mají jeden (kradený) předmět na prodej. Kromě sejvovice tam bývá mapa nebo knížka. Pak taky občas lze na zemi vidět mrtvolu nebo ulovené zvíře a když se Jindřich podívá, někdo ho začne osočovat ze zločinu a je třeba se vykecat. A pak samozřejmě všechna bojová setkání - různá přepadení a dále mé oblíbené bitvy mezi různými skupinami - lapkové/kupci/kumáni/stráže. Stačí počkat v povzdálí, někoho popřípadě dorazit a pak všechny mrtvoly obrat, plus pomoc strážím zvyšuje reputaci.